Saa nauraa

Päätin tuossa viikonloppuna pitkästä aikaa leipoa. Bravuurini on kääretorttu, jossa mun ehkäpä pitäisikin vaan kiltisti pysytellä. Mutta tällä kertaa päätin uhkarohkeasti kokeilla jotain ihan uutta, joskin edellytykset sille olivat todella surkeat. En ole nimittäin koskaan onnistunut missään mokkapalasysteemeissä, ja nyt innostuin kokeilemaan pekaanipähkinäbrownieita. Reseptin voin lisätä tänne sitten kun se on ensin julkaistu lehdessä, josta sen etukäteen itselleni nappasin. Reseptin lisäksi olisi kannattanut printata myös kuva, sillä tajusin vasta taikinan pellille-levittämis-vaiheessa, että niin, browniethan ovat yleensä vähän paksumpia…joten yritin epätoivoisesti korjata virhettäni siinä kuitenkaan täysin onnistumatta. Mutta nooooh, mitäs pienistä.

Mokkapalat ovat siis mulla aina menneet ihan täysin perseelleen. Taikinasta ei tule koskaan mitenkään levittämiskelpoista ja siinä vaiheessa alan säätää omiani ja pieleenhän se menee. Niin kävi vähän tänkin kanssa, jouduin lisäämään taikinaan maitoa, koska se oli liian paksua. Tosin puolitin ohjeen määrät ja voin määrää en mitannut lainkaan, saattoi olla siis syyllinen tähän. Olen niin pirun huono arvioimaan.

Mutta niinpäs kuitenkin kävi, että niistä tuli jopa ihan hyviä. Brownieilta nämä nyt eivät missään nimessä näytä, mutta maistuivat etenkin lämpiminä aika hyviltä. Tarjoilin aikaansaannokseni vaniljakastikkeen ja mansikoiden kera ja kukaan niitä maistanut ei missään vaiheessa poistunut vessaan oksentamaan. Olen aika hämmästynyt taidoistani. Jos innostun näitä vielä joskus tekemään, osaan tehdä näistä hieman paksumpia. Ja siis enemmän browniemaisia. Ja mittaan voin määrän.

Mites te onnistutte mokkapaloissa tai jopa brownieissa? Ja olette kai todella ylpeitä musta??

P.S. Pekaanipähkinöiden lisäksi näihin tuli valkosuklaata. Mmmm…se on muuten todella hyvää ihan itsestäänkin!

18 Comment

 1. Nina says: Vastaa

  En onnistu kyllä mitenkään 😀 Mutta susta olen tietysti ylpeä, noistahan tuli oikein mallikkaan näköisiä, ja ilmeisesti myös makuisia 🙂

  1. Nih, syytä ollaki, jos et halua juustokakkua päähäs! 😛

 2. Siis todellakin olen kovin ylpeä susta ja noin hienosta aikaansaannoksesta! =) Mä en nimittäin pääsisi millään keinolla tuohon lopputulemaan… Jätän leipomukset jollekin muulle ihan suosiolla.
  Pekaanipähkinät ja valkosuklaa … omnomnom … ;D

  1. Jep, sopivat erittäinkin hyvin yhteen! Tosin ei toi valkosuklaa noissa kyllä hirveesti ees maistunu!

 3. Ruu says: Vastaa

  yöh, valkosuklaa on ihan kauheeta 🙂

  1. Eeeeeikä kun hyvää!

 4. Lopputuloskuva kyllä yllätti ensimmäisen kuvan jälkeen 🙂 Lopputuloshan se tärkein on 😉 Mä ihan pähkäilin et olenko koskaan kämmännyt mitään leivonnaista mutta empä muista sellasta tapahtuneen. Yks gluteeniton leipä maistui joskus ihan hirveelle mut se oli ohjeen vika 😀

  Nyt alkoi tehä mieli mokkiksia, jos viikonloppuna herkuttelis niillä… 😛

  1. Niin yllätti mutkin. 😛

 5. Maria says: Vastaa

  Voin kyllä tunnustaa, että yllätyin tosta lopputuloksesta nähtyäni ton ekan kuvan… 😀 Ihan hyvinhän ne siis onnistuivat!

  1. Haha JEP. Nooo ens kerralla viel paremmin! 😀

 6. Tiedän tuon tunteen – aina ei mene niinkun Strömsössä.. Paitsi, että kyllähän nuo näyttävät ihan hienoilta. Tottakai oon ylpeä susta :)))

  Mä oon vaan kerran tehnyt brownieseja (tosin tein niitä muffarivuokiin) ja niistä tuli (ihme kyllä) sikahyviä! (Joo älä viitsi, minäkin olen ihan ihmeissäni)

  1. Hmm, vuoat vois toimia kans…

 7. Arja says: Vastaa

  Söisin 🙂

  1. Jes!

 8. Othel says: Vastaa

  Miksei kukaan tee mulle brownieita??

  1. Emmää ehkä Susanna töihin uskalla näitä vääntää jos GRV iskee paikalle! 😀

 9. Hyvähyvä, niin sitä pitää 😀 Kyllä tuollaiset minullekin kelpaisivat ja voisinpa testata ohjettakin…

  Mokkapalat/suklaapiirakka onnistuu aika hyvin, kääretortun lisäksi se on yksi bravuureitani.

  1. Laitan ohjeen tänne ens viikolla!

Vastaa