Väriä päähän

Jos olet kampaaja tai muuten vaan hiustenvärjäysekspertti, kannattaa skipata tämä postaus! Tosin, enpä nyt väittäisi olevani mikään AMATÖÖRI itsekään, mitä tulee hiusten kotivärjäilyyn! Sitä olen nimittäin harrastanut enemmän tai vähemmän ahkerasti n. 14-vuotiaasta lähtien, jolloin isoveikka houkutteli mut hiusvärien huimaan maailmaan. Nykyään, kun yritän taas jotenkin ylläpitää kampaajan laittamia raitoja, värjään vain juurikasvua, yllä olevan kuvan näköisesti. Joo, eipä ne raidat enää ihan niin kivoilta näytä, eikä juurikasvu todellakaan ole joka puolelta peittynyt tämän itse tekemäni käsittelyn jälkeen! Cailapin värjäysharjalla vetelen tummaa väriä sinne, minne jotenkin edes näen ja yritän välttää latvojen sutimista. Lopulta koko komeus ylös ponnarille ja annan vaikuttaa puolisen tuntia ja sen ajan hinkkaan otsaa ja niskaa jotka ovat tietenkin saaneet oman osansa väristä. Eli noin puoli purkkia.

Lähes jokainen kaupan hyllyllä nököttävä hiusvärisarja on mulle tuttu, ainakin jonkin värin osalta. Ja aika pitkälti jokaista edes jotenkin järkevää väriä on myös mun päässä nähty, PAITSI täysin vaaleaa. En siis koskaan ole ollut täysin blondi, niitä vaaleita raitoja lukuun ottamatta. Haaveilen enemmän kuin palavasti tuhkanvaaleista hiuksista, ihan vaan vaikka kokeilumielessä. En tosin kovin kauaa ole tyytyväinen mihinkään väriin, vaan heti kun vaihdan esim. punaisesta ruskeaan, alan haikailla takaisin sitä punaista.

Jos olisin super-rikas, niin en tosiaankaan vaivautuisi värjäämään hiuksiani, edes sitä juurikasvua, koskaan. Kampaajan tuolissa istuminen on luksusta. Valitettavasti se myös pitkähiuksisena kirpaisee kukkaroa sen verran, että ihan joka kuukausi en kehtaa kampaajalla käydä.

Tällä viikolla siis juurikasvun värjäsin, alla näkyvällä värillä (töistä saatu), joka oli mulle uusi tuttavuus ja ihan positiivinen sellainen. Tummanruskea oli tummanruskea, ei musta, kuten ne monesti tuppaavat olemaan. Tämä väri jämähti tosin erittäin tiiviisti kiinni ihoon, nimimerkki ohimot edelleen värissä. Yritin bongata tätä Citymarketista eilen, mutta tuloksetta. Kaippa tätä kuitenkin ihan kaupoista pitäisi löytyä? Mukana tuleva shampoo JA hoitoaine olivat muuten aika hyviä. Ja itse hiusväri oli ihanan hajutonta!

Mikä on teidän suhteenne kotivärjäilyyn? Ja miten usein muka raaskitte käydä kampaajalla?

28 Comment

 1. Neiti says: Vastaa

  Mä nyt luin silti, vaikka olenkin kampaaja 🙂 En ole tosin nyt vuoteen tehnyt alan töitä. Käyn 6-8vk välein laittamassa tyviraitoja, vanhan työkaverini (…joka on myös kaverini) luona. Saan toki palvelut vähän halvemmalla, mutta veikkaan, että kävisin vaikka maksaisin normaalihinnan. Kun on kerran päässyt kampaamovärjäysten makuun, niin ei niitä helposti luovuta. Mulla on tosin vaaleaksi raidoitettu tukka, ja en saisi kotiväreillä tällaista lopputulosta mitenkään aikaiseksi. Syynään kyllä muutenkin tukkaani aivan luvattoman paljon rahaa, niin paljon että melkein hävettää!

  Värjäilin nuoruudessa aina kotiväreillä ja olin ihan tyytyväinen. Oon tosin nykyään ”vähän” tarkempi hiuksistani, joten en varmaan enää olisi siihen samaan lopputulokseen lähellekään tyytyväinen 😀 Mutta onhan ne kotiväritkin ihan okei, jos vain on itse tyytyväinen siihen lopputulokseen. Kun on kerran tullut pakkomielteisen tarkaksi juuri oikeasta sävyvivahteesta, niin en enää uskaltaisi lätkäistä kotiväriä päähän. Muutenkin kaikki kotona sävyttelyt sun muut on aina omalla kohdallani niin virheitä, että jätän hiusteni värjäilyn vain ja ainoastaan sille vakikampaajalleni. On niiin eri asia värjätä toisen päätä kuin omaa, ja kotoa ei tienkään löydy samanlaista väriarsenaalia kuin kampaamoista.

  1. Niinpä, ei noista kaupan väreistä kyllä koskaan tiedä, eikä ne sävyt ole yleensä yhtään sitä, mitä purkin kuvassa, tietenkään, kun värjäystulokseen vaikuttaa niin paljon omat hiukset.

   Jos tosiaan ihan vaaleeseen lähtisin, niin pitäis tyvikin käydä aina kampaajalla värjäyttämässä, koska kotona ei kyl toi vaalennus onnistu mitenkään, testattu on. 😀 Tulos on aina keltainen…

 2. Mä värjään aina kotona. Mulla on 2-väriset hiukset (tummanruskeat, joissa blondeja osioita), mutta kunhan on takana peili ja tarpeeksi foliota niin pienellä säätämisellä homma onnistuu kyllä. 😀 Viime kerralla värjäsin kampaajalla ennen yo-juhlia ja kampaajakin kehui kuinka tasaisesti olen värin saanut laitettua. Kyllä sitä vuosien varrella oppii. 😉 Kampaamossa värjäyksen+leikkauksen hinnaksi tuli opiskelija-alennuksella 85e, kotivärit (2 pkt) maksaa yhteensä 13e… Kävisin toki mieluumin kampaajalla, mutta mullakaan ei vaan oo varaa laittaa tollasta rahasummaa kahen kuukauden välein hiuksiin. Kun värjään kotona, ostan aina samanmerkkistä, hyväksi havaittua väriä, en varmaan muulla merkillä uskaltaisi värjätäkään. 😀

  1. Ooh. Mä en ole raidoissa onnistunut koskaan, vaan aina on mennyt pieleen ja pitäny vetää tummaa päälle! 😀 Mä nyt aion käydä sen kahden kuukauden välein, ja kerran vetää juurikasvun tossa välissä itse…mulla menee kyl kampaajalle veron noustua yli 100 euroa.

 3. Mä oon testannu ehkä kaikkia värejä mitä vaan löytyy, jopa vihreetä (not going there again).. Tosin sen jälkeen kun kävin tekemässä sellaisen merilevähoidon Hiusgalleriassa sain oikean paniikin kun kampaaja sanoi että musta hiusväri on absolut nono (ja periaatteessa muutkin tummat värit kiitos Phenylenediaminen). Kiva. Kiitos. Puhumattakaan niistä kemikaaleista mitä niissä väreissä on. Ennen värjäsin kestovärillä, nyt on vaihtanu sävytteeseen koska juurikasvu on niin törkeä, kun oma väri on sellanen maantie (sexi mama).. Haluaisin tehdä vaalennuksen mutta kampaajani (sisko) kieltää mua tekemästä sitä koska hiukset on niin hauraat nykyään.

  Eli mä en tiedä mitä pitäis tehdä :((( En kuitenkaan halua omaa väriäni koska se on about niin kamala kun olla ja voi. Olis ihanaa, jos vois vetää My Little Pony fledan! Mutta ei ei ei. Se olisi muutaman vuosituhannen prosessi ja mullahan ei ole siihen kärsivällisyyttä 😀

  Muuten olen käynyt oikealla kampaajalla kerran viimeisen 8 vuoden aikana. En enää luota kampaajin muutaman emomokauksen takia. Onneks mulla on sisko – joka kävi kampaajakoulua 1.5 ja sitten lopetti. Koko ajan se uhoo että ei aio leikata mun hiuksia. Mut sit mä vedän vaan bambieyesit et se säälis pennitöntä opiskelijaa 😀 Jos olisin sikarikas, kävisin luomukampaajalla värjäämässä fledan 4-ever! 🙂

  1. Kaikki kampaajat kieltää kaikki vaalennukset. 🙁 Mullekin märmätetty aikoinaan mun raidoista -> vaihdoin heti kampaajaa.

   Mikä ihme on My Little Pony -fleda? 😀

   Harvemmin kyllä raidoista tulee ihan sellaset, kun haluis, kampaajallakaan. 🙁 Joskus taas onnistuu ihan nappiin. Kumma juttu.

  2. http://mylittleponyhair.tumblr.com/ <- my litte pony :DD

   Pahimmat on kampaajat, jotka kauhistelevat ja haukkuvat asiakkaan hiukset – been there done that. ”voi kauhea miten ohuet hiukset sulla on” ”Siis mitä sä teet hiuksilles oikein” ”sun pitäis kyllä leikkaa vähän useammin sun hiukset ja kuka nää on muuten viimeks leikannu ihan hirveet” .. kavereilta kuullu vielä hirveempiä juttuja. Ja sit sitä ihmettelee, että miten tuollaiset kampaajat eivät ole konkurssissa, onko heillä muka asiakkaita? 😀

  3. Mä en oo varma, pidänkö my little pony-hiuksista vai en. 😀

   Joo, vinkkejä otan mielelläni vastaan hiusteni suhteen, mutta jos haluan superblondauksen niin aion sen myös saada, vaikka päässäni ei ois sen jälkeen hiuksen hiusta.

  4. Joo siis MY little pony hiukset onkin vähän sellainen joko tykkää tai ei. Äitini kai taisi sanoa jotain tyyliin ”OVER MY DEAD BODY, että tuollaiset hankit!” ja kaverini ”Hyi vittu miten rumaa!!” Ja mä vaa ”IIIIIHANAAA!” (on niitä siis rumiakin my little ponyt, mutta semmonen cotton candy vaaleanpunainen 😀 kyllä kiitos!)

 4. Ruu says: Vastaa

  tyven värjäilen noin kolme neljä kertaa vuodesssa kotosalla, ja viimeksi olen noin kuusi vuotta sitten leikkuuttanut latvoja 😀 minulla on ihan blondit hiukset jotka ulottuu tuonne persauksen päälle, niin saavat olla rauhassa, tosin nyt miehen sisko opiskelee kampaajaksi, niin ehkä tässä tulee vähän aktivoiduttua 🙂

  1. Oho. Hiuksesi kuulostavat hyviltä. 😀

 5. Miia says: Vastaa

  Sulla tuskin on harmaita hiuksia? Kaupan värithän peittää aina harmaan 100% joten hapete on ainakin 6% ehkä 9%. Jos värjää kampaajalla tummemmaksi se on 3% tai 4% riippuen sarjasta. Mitä vahvempaa, sen suurempi rasite hiukselle. Eritoten pitkässä hiuksessa, joka latvasta on jo vuosia vanhaa rasite tuntuu. Ja tämä on vain yksi syy miksi en enää ikinä värjää kaupanväreillä.

  Ymmärrän täysin että rahaahan siihen menee enemmän, mutta nämä nyt vaan on niitä kuuluisia valintoja. Mulla on aina ollut sellainen periaate että koska en polta ja ihmeemmin ryypiskele voin sitten tehdä muuta kivaa rahoillani. Ennen kuin ryhdyin harjoittamaan unelma duuniani, kaverini joka on myös kampaaja värjäsi ja leikkasi hiuksiani ja sitä ennen kävin erinäisissä liikkeissä. Nuorena laitoin mitä tahansa päähän, mutta se menee sen piikkiin.

  1. Mä olen Miia 28, en 50! 😀 Eli ei, ei ole harmaita hiuksia! 😀 Mutta joo, kiitos tästä infosta. Olen kyllä ollut tietoinen, että kaupan värit ovat rankkoja hiuksille…ihmekös, kun tämä nyt ostamani tuntui jotenkin erilaiselta.

   Ja en mäkään juo tai polta, mutta kyllä se silti aina harmittaa laittaa satanen kuussa hiuksiin. Mutta tottahan se, valintoja. Joka toinen kuukausi saa nyt kuitenkin riittää!

  2. Miia says: Vastaa

   Harmaita hiuksia voi tulla jo kakskybäsenäkin:P ei ollut kettuilua vain kysymys.

  3. En mä sitä kettuiluna ottanutkaan ja nyt kun sanoit, niin oot ihan oikeessa, oonpa lukenut aiheesta artikkelinkin…harmaat hiukset tosin on ihan makeet! Lopetan värjäämisen heti, kun alan harmaantua. Tietenkin vaan sillon, jos harmaannun tyylikkäästi.

  4. Anonymous says: Vastaa

   Kun harmaantuu siihen voi laittaa tummia tuhkaisia raitoja sekaan se on makean näköistä. Itselleni tulee todennäköisesti ihan stephanie hius mikäli mummaan on katsomista, toivottavasti se sitä ennen muuttuu kokonaan mustaksi. Miehille harmaa sopii, joillekin naisille joo, mutta harmaaksi värjätty on eriasia kun likaisen harmaa joka ei edes kiillä. No sen näkee sitten mitä tulee.

   -miia

 6. tintti says: Vastaa

  Tuo Cutrinin väri on kampaamoista kotiin ostettava kotiväri. Ei siis pitäisi löytyäkään muualta kuin kampaamoista ja kampaamokaupoista 🙂

  1. No niiiin! 😀 Tämäpä selitti!

 7. Nina says: Vastaa

  Hyvä on suhde, ja toimiva! Kampaajalla olen tainnut käydä viimeksi kesäkuussa 😀 Ja silloinkin ihan vain leikkauttamassa. Pikkuhiljaa olisi kyllä aika vähän keventää tätä pehkoa…

  1. Joo kyllä mullakin punapäänä tuli puolen vuodenkin tauko, kun itse värjäsin koko pään.

 8. Lopputuloksestakin kuvaa sitten, jooko? Thanks for visiting my blog! I have now a giveaway on my blog celebrating my 50 first followers. I wanted to let the people know who been to my blog few times a tip!

  1. Heh, no tulos nyt vaan on…juurikasvu tummempi. 😀

 9. nea says: Vastaa

  Mulla on viha-sietämissuhde mun hiuksiin, ja lusäksi olen mahdottoman päättämätön. Käyn vuoron perään kampaajalla (tietty joka kerta terv paitsi viimeksi taisin viimein löytää suosikkini!) ja värjään kotona, ja vuoron perään punaista ja vaaleaa xS Olen jopa tehnyt onnistuneen värinpoisto+blondauksen punaisesta vaaleaan…
  Ongelma on se, että en tykkää hirveästi vaaleesta, mikä olisi miehen lempiväri mun tukalle (jepjep) vaan punaisesta, jota mieheni inhoaa yli kaiken. Tummat sävyt tuntuu vieraalta, ja aina,kun olen ruskeaa kampaajalla pyytänyt, jotenkin maagisesti siitä tulee punanen ;D
  Voisin ottaa oman, vaaleanruskesn värin JOS tukka kasvaisi pitkäksi, mutta kun ei, ja omanvärinen lyhyempi malli BORING!
  Nimim. Seuraavaksi pidennykset?

  1. Miesten mielipiteistä oo välitetty ennenkään 😀 Sulle sopii kyl hyvin molemmat!

  2. mullakin tulee aina kaikista värjäyksistä punaset, vaikkei mun omat hiukset oo yhtään edes lämpimän sävyset. mun kaverikampaaja sanoi että punapigmentti voi olla siellä piilossa ja ne kemikaalit sitte vapauttaa sen ja sitte tulee aina ylläreitä värjätessä. oikeesti jos mulle laittaa kylmintä lilanharmaata ni siitä tulee oranssi. ihan valkoset raidat voi onnistua. mutta mä kyllästyin värjäyskierteeseen ja siihen että ne raidat oli ainoa ei-oranssi vaihtoehto niin oon nyt menny muutaman vuoden ihan omalla värillä. tuleepa ainaki halvemmaksi ja voin lohduttaa itteäni että puolet maailman naisista tavoittelee nyt juuri tällaista tuhkanvaaleaa eli oon upea trendsetter ihan luonnostaan!

  3. Joo oon kyl kuullu, että oma väri on trendikkäin. Mut mun väri ei oo. Koskaan. 😀

   Ja joo, vaaleen ja -keskiruskeista väreistä tulee mullaki punertavat.

 10. Minunkin hiusvärimenneisyys on hyvin kirjava, mustasta aika vaaleaan, mutta ihan blondi ei pääni ole koskaan ollut. Olen värjännyt ennen itse, mutta parin vuoden ajan olen käynyt kampaamossa, ei riitä kärsivällisyys saati taito värkkäämään itse kolmella värillä (hiusväri tummuu alas päin, tehosteena tällä hetkellä pilkahdus punaista), sitä paitsi remontoitu vaaleahko kylpyhuone ei kaipaa väritahroja 😉 Käyn yleensä 8-10 viikon välein, yritän pitää käyntivälin mahdollisimman pitkänä. Hiukset ovat aika lyhyet, jos kasvattaisin pitkäksi niin en raskisi kampaamossa käydä enää noin usein.

  1. Joo, väritahrat on kamalia…saa nähdä, miten uudessa kylppärissä, en taida uskaltaa värjätä enää! 😮

Vastaa