Urheilujärkevöityminen

Kävin kesällä ekaa kertaa kahvakuulailemassa ja tykkäsin ihan todella paljon. En tiedä miksi se jotenkin jäi siihen, ehkä tuntien aikataulu oli vaan jotenkin hölmö tai en saanut mentyä Ruoholahteen asti. Ja oli tuossa syksyllä pientä laiskistumistakin ilmassa ihan kaiken urheilun suhteen. Mutta NYT olen kuitenkin täysillä innostunut kahvakuulailemaan. Käyn lauantaiaamuna ja sunnuntaiaamuna ja maksan jopa alehintaisten tuntien kausikortin kanssa extraa siitä että pääsen ainakin yhdelle tunnille myös viikolla (jotka normihintaisia).

Eli olen jumissa ihan jatkuvasti. Monta vuotta ns. perusjumpissa käyneenä en enää edes muistanut, mitä lihaskipu on. No kahvakuulatunnin jälkeen se kyllä palautuu mieleen. Joo, kuulin kyllä moneltakin suunnalta, että on turhaa käydä vässykkäjumpissa jotka eivät edes tunnu missään. Silti jotenkin kiinnyin niihin, tiettyihin ohjaajiinkin. Vasta viime viikolla päätin hylätä lällyjumpat kokonaan (meni myös hermot Motivuksen huonoihin sijaisiin!) ja käydä mieluummin tunneilla joilla oikeasti tulee annettua kaikkensa ja jälkeenpäin tuntuu, että töitä on tehty. Mieluummin siis harvemmin ja täysillä kuin usein ja puoliteholla.

Menin tietenkin hölmöyksissäni Facebookiin heittämään jotain lihaksikkaasta, tatuoidusta mieskahvakuulavetäjästä. No se pitää kyllä myös tosi hyviä tunteja. Ja on lihaksikas ja tatuoitu. Ja pitää tunnit englanniksi, ”Well done, ladies! You can do it!” Ahh.

Oletteko te löytäneet sen oman lajinne? Ja eikös tatuoitu hunksvetäjä ole vaan plussaa?

Ja ai niin. Koska kaikesta pitää löytää myös jotain negatiivista, löydän sellaista helposti kahvakuulatunneistakin: Naiset, jotka tulevat tunneille tekemään ihan omaa kahvakuulasarjaa. Siis tietenkin sarjat tehdään oman kunnon mukaan ja taukoja saa pitää jne., mutta sitten on nää tyypit jotka ovat alunperinkin suunnitelleet tunnille ihan omat sarjat ja ovat välillä ihan toisten tiellä. Sijoittuvatkin tietenkin keskelle salia vähintään 20 kilon kuuliensa kanssa, jotta kaikki varmasti näkisivät, että he ovat edistyneempiä (perkele!). Eikö nää voi tehdä treenejä jossain muualla, jos ohjaus ei kerran kiinnosta lainkaan? No siis ihan kysyn vaan.

Itsehän en sais mitään jumppaa tehtyä himassa, haluan että joku kertoo (tai mieluiten huutaa) mulle mitä pitää tehdä ja kuinka paljon ja ryhmätunneilla ei vaan voi luovuttaa!

22 Comment

 1. Elisa says: Vastaa

  Mä olen tykännyt hirmu paljon bodypump-tunneista, siellä tosiaan tulee kiskottua ihan antaumuksella (varsinkin niissä puolen tunnin ”pikajumpissa”!), ja on kiva seurata omaa edistymistä painojen nousun mukana. Silti käyn myös muokkauksessa, zumbassa ja muissa ei-niin-superkuntoilu-jumpissa, mutta mielestäni ne ovat vain hyvää vastapainoa kunnon treenille. Ja kyllä meidän muokkaussarjoissa on ihan todella tehokkaitakin liikkeitä, vaikka alun aerobinen lämppä onkin aina yhtä masentava.

  Pilates ja jooga ja balance ovat myös aivan ihanaa syvävenytystä ja vastapainoa rajummille seteille 🙂

  Kahvakuulasta tykkäisin varmasti myös, mutta en jotenkin ikinä saa aikaiseksi ehtiä kyseiseen jumppaan! Tänään ois kyllä hyvä kombo, johon tarvii mennä: kahvakuula 30min + balance 60min. Kiitos kun laitoit tällaisen treeni-innostuspostauksen niin mäkin saan aikaseks tehdä jotain muutakin ku vaan nyhjätä himassa!

  1. Elisa says: Vastaa

   Niin ja sydän tatuoidulle jumppamiehelle <3 Meilläkin oli kerran pumpissa aivan ihana sijainen, ja sillon kyllä tuli tehtyä aivan täysillä kun oli kunnon motivaattori!

  2. Noissa ns. perusjumpissa Motivuksella on valitettavasti ongelmana se, että kun sijaisia on niin paljon, niin ei oikeen koskaan tiedä mitä saa. Ja ikävän usein ne vetäjät ovat ihan pihalla itsekin. Painoja toki voi säädellä mutta kovin painavia ei tuolla Adlonissa edes ole, jossa kävin. Tuossa viime viikolla tein painavimmilla ja silti en vaan saanut tunnista irti tarpeeks, puolet oli ihan turhauttavaa ”mitä ihmettä tää nyt on?” -settiä. Aikaa menee liikaa turhaan säätämiseen eikä aina oikeen hiffaa et mikä on minkäkin liikkeen tarkoitus. Tykkään kahvakuulasta siksikin, että tietää mitä saa ja jo etukäteen on tiedossa, paljonko mitäkin tehdään ja niinpä osaa ottaa hommasta kaiken irti.

   On hyviäkin tunteja, mutta nyt on ollut peräkkäin niin paljon huonoja, että tuntuu ajantuhlaukselta.

  3. Elisa says: Vastaa

   Onneks GoGolla ei oo paljoa sijaisia ainakaan niissä keskuksissa joissa käyn. Ja jos on sijaisia, niin ne on tuttuja muiden jumppien vetäjinä muutenkin 🙂

   Toi on kyllä ikävää, jos monta kertaa jo on käynyt niin ettei treenistä tuu mitään. Auttaisko, jos antaisit palautetta suoraan sinne keskukseen?

  4. Oon toki antanu sekä suullista että kirjallista palautetta, useampaan kertaan.

 2. Kahvakuulailua jumpan muodossa pitäisi kokeilla 🙂 oon vaan ittekseen tehnyt (ja nyt en ees pitkään aikaan :O)

 3. Ruu says: Vastaa

  mulla on yks kuula kotona ja sillä riehun, ohjattu liikunta ei oo mua varten muutenkaan .

  1. Joo pitäis ehkä hommata himaankin…tosin tuskin niitä ikinä tulis käytettyä.

 4. Anonymous says: Vastaa

  Mä käyn ton saman miehen tunneilla BodyPumpissa ja BodyCombatissa ja ahh se on vaan niiiiiiiin ihana. <3 voisin mennä niille tunneille ihan vaan sen takia et näkisin sen, enkä siks et pääsen liikkumaan.

  1. Heh. 🙂 Tänään oli sijainen!

 5. Kahvakuula on ihan helmi, nyt ei oo kyllä pitkään aikaan tullu käytyä, on se niin lihashommaa. Itse rakastan kovan kykkeen tunteja kuten steppiä ja Zumbaa. Meillä on ihan mahtava zumbaohjaaja, joka repii musta 55 minuutissa irti 700kcal sykemittarin mukaan. Ihan mahtava. Tykkään myös TotalBodystä joka on sit just tollasta lihasrääkkiä. Spinningiin olen kyllä kanssa jäänyt koukkuun. Tänään lähtee kokeiluun Jooga tossa 1,5 tunnin päästä. Wish me luck :D!

  1. Zumbaa en oo ikinä kokeillut, ei oo varmasti mun juttu! 😀

   Mä olin tänään 50 min kahvakuula ja yli tunnin hiihtolenkki siihen päälle! 😀 On muuten eka rakko sormessa. 🙁 Pitää ehkä hommata hanskat…

 6. maailman laiskin kuntoilija.. noh, nyt käyn 2 x viikkossa työpaikan kuntosalilla. Kevyttä kenttäharjoittelua. Vakaa tarkoitus on kyllä piiiikkuhiljaa lisätä tuota liikuntaa, hui.

  Mutta että kahvakuulaa.. nou nou.
  -Helena ja Blackie-

  1. Se on kivaa, koklaa!

 7. Jonna says: Vastaa

  Kahvakuulaa pitäisi mun joskus kokeilla! 🙂 Yleensä inhoan kyllä ryhmäliikuntatunteja, tykkään enemmin uida. (Ainoa miinuspuoli siinä on tosin se, että ihmisten uudenvuodenlupauksen ovat vielä pitäneet ja uimurissa saa uida kuin silli purkissa..)

  1. Uiminen on kans tosi jees, ainakin luonnon vesissä! Uimahalleissa on liian kylmää vettä. 😛

 8. nea says: Vastaa

  Himpura kun en ole käynyt täällä pitkään aikaan niin pitää kommentoisa kaikkea kerralla:
  1. Harmi kun missasin essie-kilpailun, loistava idis 😀 Ehkä mietin silti jonkun mehukkaan kysymyksen ja laitan sen muuten vaan!
  2. Tantraseksin ja hiihdon väliltä valitsisin ainakin ehdottomasti tantraseksin! Vaikken ole sitä kokeillut. Kerran melkein, mutta ei! 😀
  3. Kuulostaa tosi jeessiltä toi vapaaehtoistoiminta. Siitä kuulisi mieluusti lisääkin, että minkälaisia ajatuksia siellä herää, ja mikä siinä erityisesti tuntuu palkitsevalta?
  4. Terveisiä kateille, toivottavasti A rauhoittuu 😀
  5. Tatuoitu lihaksikas vetäjä on suuri plussa. Onhan mullakin mun hunksi, joten ei kai yllätä, jos sanon löytäneeni omat lajini ratsastuksesta (vuorovaikutus ja kommunikaatio elävän eläimen kanssa) ja salitreenistä lyhyillä sarjoilla ja isoilla painoilla (niin vaativaa teknisesti ja fyysisesti, että saan aikaan zen-tilan kun keskityn ja teen kunnolla + erittäin palkitsevaa henkisesti kun vielä itsensä suorituskyvyn ja ihan lihaskivunkin sietämisen rajalle).

  1. 1. Voittajan julkistaminen nyt hieman kestää, kun oon onnistunut hukkaamaan noi lakat! Apua. Löydän ne kyllä!

   2. No se hiihtäminen oli ainakin superkivaa!

   3. Pitää tehdä tästä vielä jotain juttua…oon vielä vähän epävarma.

   4. On se joo vähän rauhottunut. Tai palautunut normaalivilliyteen. 😛

   5. Joo, totta, pitää aina tsempata itseään ottamaan rohkeesti painavampaa. Suurin osa naikkosista tekee liian kevyillä. 🙁 Mut riippuu paljon tunnista/vetäjästä, alkanu pikkuhiljaa jo oppii, minkä kokosta kuulaa kandee napata…niitä on valitettavan vähän, joten monetkin jää ilman tarvittavaa painoa 🙁

 9. Siis mua ottaa aina niin päähän ku sä (ja monet muut) hehkutat noita kahvakuulatunteja, ku meillä ei oo sitä täällä Örppöössä 🙁 Ei ees salilta löydy sellaisia, et vois testailla. Ihan perseestä.

  Itse tykkään vaihdella tunteja, mutta lemppari on aina ollut ja tulee aina olemaan Combat. Nyrkkeily on kans kivaa. Ja uiminen. Ja salitreeni. Ja juokseminen. Jajaja, jooga on kivaa, Pump kanssa jajaja.. Ja suunnittelen Krav Magan testaamista, kunhan vaan uskallan ilmottautua tunnille – joudun menee yksin, kun kaverit on ihan nössöjä 😀

  1. Tänään kahvakuulailemaan!!! 😀

   No sähän oot innostunu. Combatia haluisin kokeilla! Ja Attackia!

  2. Mäki haluun testata Attackia. Olisin saannu testaa sitä systerin salilla, mutta hannasin viime tipassa kun en ollu ihan kunnossa joulun jälkeen ähkyn takia haha. Combat on ihan paras, varsinkin nyt on menossa hyvä koreografia 🙂

  3. Joo muistan. 😀 Vähän eilen omaa tuntiani oottaessani kyyläsin tota Attack-touhua, kylhän ne siellä hikoili ku pienet siat!

Vastaa