Haluan shoppailemaan

Mulle on tässä kesän aikana kertynyt hieman ostoslistaa, joka jakaantuu oikeastaan kolmeen osaan: äitiys, vauva ja kosmetiikka. Ajattelin nyt jakaa tätä ostoslistaa hieman kanssanne! Olen tosiaan ensi viikolla lähdössä Barcelonaan ja sitä seuraavalla viikolla Tukholmaan, joten jotain tulee varmasti ostettua, vaikka muuten suosinkin aina enimmäkseen nettikauppoja.

Äitiys

En ole kauhean innoissani äitiysvaatteista enkä mielelläni halua laittaa rahaa niihin, kun ovat kuitenkin niin vähän aikaa käytössä. Olen toistaiseksi ostanut vain yhden äitiysmekon (jota olen käyttänyt tasan 0 kertaa kiitos kylmän kesän), äitiysfarkut sekä kolme äitiyspaitaa (yksi kirppikseltä), koska ovat pidempiä ja niihin mahtuu maha. Näistä ainakin mekkoa ja yhtä paitaa voin käyttää myöhemminkin, farkkujakin varmasti kunhan hieman niitä ensin tuunaan (tai sitten myyn ne vaan suosiolla eteenpäin). Olen kyllä muutaman muunkin vaatteen ostanut tätä raskausaikaa varten mutta ovat sellaisia, jotka toimivat sen jälkeenkin, mm. mekko tulevan viikonlopun häihin – vatsa ei vaan yksinkertaisesti mahtunut enää mun vanhoihin, vaikka kuinka yritin!

Olen kuitenkin hyväksynyt ajatuksen, että joudun ostamaan jotain imetystä helpottavia vaatteita ja etsinkin tähän muutamia esimerkkejä yhden lemppari”casual”vaatemerkkini Espritin mallistosta. Toivon siis voivani imettää, ja kyllähän tällaiset jotkut imetyspaidat ovat luullakseni asiaa aika tosi paljon helpottavia. Haluan ne todellakin asiallisina mustina, ei mitään raidallisia kammotuksia (miksi niitä on niin paljon?). Espritin mallistosta löytyy kivasti tällaista mun tyylistä äitiys/imetysvaatetta – ne ovat nimittäin yleisesti ottaen aika kauheita. Mukaan ostoslistalle heitin myös äitiys-leggarit, sillä sellaiset joudun todennäköisesti ostamaan tässä piakkoin, ne ostamani äitiysfarkut alkoivat puristaa aika pian ja mun parit tosi matalavyötäröiset farkut eivät myöskään tunnu enää kovin hyviltä alavatsan kohdalta.

Ihmetyttää muuten suuresti, miksi monissa imetyspaidoissa on myös tilaa ihan kunnon raskausvatsalle, kai se nyt jonkin verran kuitenkin kutistuu synnytyksen jälkeen, vai häh? Tai siis on ollut vaikeaa löytää selkeästi pelkästään raskausvaatteita ilman mitään imetyshelpotusta ja toisinpäin.

Vauva

Mä oon suoraan sanottuna ihan pihalla siitä, mitä vauvalle pitää oikeesti hommata. Haluan välttää turhaa kamaa! Mutta esim. vaatepuolta on jotenkin tosi vaikea miettiä talvivauvalle: minkä paksuista vaatetta tarvitaan ulkoiluun ja sisäilyyn jne. Aion ehdottomasti katsoa Barcelonasta ja Tukholmasta jotain kivaa ja kenties erilaisempaa vauvatarviketta. Vaatekoossa keskityn 56-62 kokoon, myös ehkä jo jotain 68:a…? Äitiyspakkaus saapui eilen ja vähän järkytyin sen värikkyydestä (vaikka toki etukäteen tiesin että värikästä on), mä kun tykkään vähän neutraalimmasta värimaailmasta, myös vauvan vaatteissa ja välineissä.

Muista jutuista aion ostaa vielä hoitoalustan pesukoneen päälle sekä jonkinlaisen taiteltavan version hoitolaukkuun. EN tosin halua tuota kuvassa olevaa pilvialustaa (Färg & Form), vaan toivoisin löytäväni tällaiset jotkut kivat tulevilta reissuilta. Heh, väri voi toki olla muukin kuin harmaa, mutta haluan aika neutraaleja sävyjä näihinkin. Unipesä on harkinnassa, se voisi olla kiva jos vauva nukkuu sängyssä meidän välissä. Nämä yllä olevat kuvat ovat Jollyroomin sivuilta, josta olen kyllä useasti katsellut vauvajuttuja, mutta tilausta en ole vielä kyseiseen nettikauppaan tehnyt.

Joku söpö huppupyyhe vauvalle on ihan must! Ja pyyhkeitä pitää kai muutenkin vähän hommata uusia. Nuo panda ja kisu ovat Bebesin valikoimassa ja olen hiplannut niitä Kampin liikkeessä monta kertaa. Ehkä kotiutan ton kissan, jos en kivempaa lähiaikoina löydä!

Kosmetiikka

Ja sitten lempiaiheeseeni kosmetiikkaan! SEPHORA KUTSUU, niin Barcelonassa kuin Tukholmassakin! Koska valitettavasti lempparinettikaupastani Eleveniltä ei vielä kaikkia merkkejä saa, on Sephora kyllä aina tosi odotettu vierailukohde. Himotuslistalta löytyvät hyvin vahvasti nämä yllä olevat: Too Facedin Melted Latex Unicorn Tears -huulikiilto (aaaa, ihana!), Better than sex -ripsari (viimeinkin tää on nyt pakko ostaa!), tää aiemminkin täällä hehkuttamani Sweet Peach Glow -paletti (tätä harkitsen, en tarttis mutta hei, mitä oikeesti edes tarvitsen?), Kat von D Alchemist -korostuspaletti (oon kuolannut jo pitkään, niin kaunis), Narsin Orgasm -huulipuna (se poskipuna on yksi lemppareitani).

Lisäksi mä todellakin haluaisin ton Too Facedin Puppy -paletin, mutta sitä ei ole vielä lanseerattu edes Too Facedin omilla sivuilla, joten ei varmaan ihan hetkeen tarvii odotella sen saapumista Sephoraan, nyyh. Mutta se on kyllä sitten saatava, kun ilmestyy!

Jonkin verran mulla tulee kyllä menemään tän kuun aikana rahaa kosmetiikkaan, vaikka olen päättänyt minimoida nämä ostokset mahdollisimman hyvin. Tiedän kyllä, että rahasta tulee olemaan tiukkaa äitiyslomalla, eikä nyt pitäisi tuhlata mihinkään ylimääräiseen. Haluan kuitenkin vähän hemmotella itseäni ja sallin itseni ostaa muutamia kivoja juttuja. Harvoin sitä Sephoraan pääsee, joten siitä pitää ottaa edes vähän iloa irti. Miten niin liikaa? -Elisa lähtee kanssani Tukholmaan ja kuulin jo vähän huhua että Ostolakossa -Virve olisi tarjoutunut meille siellä oppaaksi. Joten VÄHÄN MUA KYLLÄ HIRVITTÄÄ, paljonko rahaa sitten oikeesti siellä tulee menemään kun me likat päästään vauhtiin?!

Mitä löytyy teidän ostoslistalta? 

Postaus sisältää mainoslinkkejä.

10 Comment

 1. K says: Vastaa

  Osasyy imetysvaatteiden värikkyyteen voi olla se, että mustalta kankaalta maitotarhat saattaa loistaa aika tehokkaasti (värikkäistä niitä ei ehkä niin helposti bongaa), jos semmosia pääsee tulemaan 😀 Mutta olen kyllä sun kanssa vaatteissa hyvin samoilla linjoilla, että mahdollisimman neutraalia ja yksinkertaista kiitos ja mulla onkin ainakin puolet vaatekaapista täynnä mustaa :p

  1. Kissis says: Vastaa

   Aijjahas, en tämmöstä ollu aatellukaan! :’D Joo, en halua omasta tyylistä tinkiä kyl imettäessäkään 😀

 2. Rössö says: Vastaa

  Joo, varsinkin imetysvaatteet on ihan saatanasta.. Siis onhan niitä tosi kivojakin, mut en raaski maksaa kauheasti väliaikaisista vaatteista. Imetysliiveihin kandee panostaa! Tosin ne (ainakin kalliimmat) kannattaa ostaa vasta synnytyksen jälkeen. Kuppikoko kummasti muuttuu, kun maito nousee 🙂

  Meillä ihan huippukätevä on ollu Lässigin hoitoalusta (Wrap to go -malli). Ja talvivauvalle oli hyvä ostos lämpöpussi, niin ei tarvinnu vauvelia topata niin paljoa. Ja ihan mininä tuli käytettyä melkein vaan kietaisumallisia bodeja, kun ne pään yli -mallit tuntu niin hankalilta pukea.

  Mutta siis ihan sikana tullu ostettua ihan turhaa kamaa.. Oh well, onneks ne on hyvin saanu kiertoon 😛

  1. Kissis says: Vastaa

   Joo imetysliivien ostamisen jätänkin sit myöhemmälle. Lämpöpussi löytyy jo, ostin aivan ihanan <3 Ja tiedossa toi kietasumallisten bodyjen järkevyys 😀

 3. Kirsi says: Vastaa

  Boobilla on hyvälaatuisia imetyspaitoja yksivärisinä. Tosi kivoja housuja myös jotka menee odotusaikana ja myöhemminkin.

  Barcelonassa on paljon ihania lasten juttuja ja tekstiilejä. Käy esim. Prenatalissa, El Corte Inglesin lastenosastolla. Myös Texturassa on ihania lasten kodintekstiilejä. Just pyyhkeitä, lakanoita jne.

  1. Kissis says: Vastaa

   Jee, kiitti isosti näistä vinkeistä!!! <3

 4. RuuRuu says: Vastaa

  Ai vitsi mikä paletti, toi on ihana, ja ihan mun väritkin vielä! Eli kai se risakin elpyy, kun jotain eeppistä vilautetaan 😀

  1. Kissis says: Vastaa

   Joo, supersöpö <3

 5. Suvi says: Vastaa

  Kolmekuisen vauvan äiti täällä terve! Imetysvaatteissa Asos on ihan parhautta. Niissä on musta olleet parhaat imetyssysteemit (kuten Boob-merkin supermahtavassa collegepaidassa jota rrrrrakastan!) ja ovat kauniita. Maksavat toki vähän perus henkkamaukkaa enemmän, mutta Asos Nursing -malliston vaatteiden laatuun olen ollut tosi tyytyväinen. Olen neutraalin tyylin kannattaja itsekin ja noissa on enemmänkin leikitelty leikkauksilla väri-ilotteluiden sijaan. Me like!

  Unipesästä sellainen juttu että THL on laatimassa suositusta ettei niitä käytettäisi, meille Kättärillä ihan erikseen mainittiin etteivät missään tapauksessa suosittele joten esikoisen ollessa kyseessä päätettiin itse jättää lahjaksi saatu unipesä käyttämättä. Moni tuttu kyllä käyttää huoletta 🙂 Perhepedissä kuitenkin kannattaa jättää käyttämättä, koska vauva on parhaassa turvassa siinä ihan sua vasten, imetysetäisyydellä jolloin sun suojarefleksit toimii parhaiten <3 Tosi hyvää asiaa perhepedissä nukkumisesta ja imetyksestä löytyy Imetyksen Tuki Ry:n sivuilta. Oot ehkä sinne jo eksynytkin? Ne sivut on pelastanut mut jo monesti!

  Ja nyt mä luen mun kommenttia läpi ettei se kuulosta joltain mammamafiaviestiltä mitä inhoan 😀 Eihän? Ihanaa loppuodotusta!

  1. Suvi says: Vastaa

   Tässä vielä varuiksi suora linkki siihen perhepeti-juttuun: https://imetys.fi/tietoa-imetyksen-avuksi/perhepeti/

   Oli ihan mun ”raamattu” kun pikkutyyppi vähän suunnittelematta päätyikin nukkumaan meidän väliin. Se muuten on aivan ihanaamahtavaa ja nyt kun nukkuu jo aamuyöhön saakka omassa sängyssään, on välillä kamala ikävä vaikka nukkuukin siinä kosketusetäisyydellä omassa sängyssään meidän sängyn vieressä 😀

Vastaa