VALMISTAUDUN

Matka

Okei, vielä en varsinaisesti jaksa edes kunnolla miettiä koko tulevaa Filippiinien reissua, kun nyt prioriteettina on parantua tästä saamarin influenssasta. Täällä sitä näpytellään Finrexin-pussien ja räkäisten nenäliinojen joukossa. Saikku jatkuu vielä ainakin huomiseen, saas nähdä olenko torstaina jo työkunnossa, ihan vielä ei kyllä siltä tunnu. Ja jottei vaan olis liian kivaa, sain vielä silmätulehduksen MOLEMPIIN silmiin…että eipä ihan hirveesti tee mieli tällä hetkellä ottaa ainakaan mitään pärstäkuvia tänne blogiin!

Mutta olen tässä viime viikkoina ja sitäkin ennen saanut testiini kaikenlaista hyödyllistä ajatellen tulevaa lomamatkaa, joka siis on jo vajaan kahden viikon päästä!!

Salvequick

Nämä Salvequickin kuorintasukat lykkäsin jalkoihini jo viikonloppuna, katsellen samalla Martina ja hengenpelastajat tokaa kautta. Onhan näistä sukista blogeissa kirjoiteltu paljonkin, joten en nyt sen perusteellisemmin käy näiden käyttöä läpi. Ekaa kertaa nyt testasin Salvequickin kuorintasukkia, mutta samaa kamaa nämä kaikki ovat. Ebaysta olen ostanut näitä ihan parilla eurolla, nämä Salvequickin sukat maksavat yli 20 euroa ja apteekissa näitä myydään. Teen tällaisen jalkojenkuorinnan aina hyvissä ajoin ennen lomamatkaa.

Khadi

Okei, selluliittiin auttaa ruokavalio ja liikunta, mutta silti aina innoissani läträän kaikenlaisilla selluliittivoiteilla ja -öljyillä, erityisesti ennen rantalomaa. Tää Khadin selluliittiöljy on ihanaa! Rakastan tän Intia-tyylistä tuoksua! Tää jättää ihon todella pehmeäksi ja kosteutetuksi. Khadi on luonnonkosmetiikkaa ja tuotteet ”perustuvat Ayurvedan oppeihin ja hoitaa kehoa, mieltä ja sielua, tarkoituksena pitää keho kauniina yrteillä ja öljyillä.” Tämä on musta ihan superkiinnostava sarja, sisältää kaikenlaista ihonhoidosta hiustenhoitoon. Khadia myy monet viherpiiperröskaupat, mm. Ruohonjuuri. Suosittelen tutustumaan.

Flow

Ja suihkussa käytän Flow cosmeticsin selluliittisaippuaa! En tiedä tän tehosta selluliittiin, mutta tää on mun uusin ihastus suihkussa. Käytän tätä vain ”ongelma-alueille”, ihan normaalin saippuan tapaan ja tää tekee ihosta oikeasti napakan tuntuisen! Tän jälkeen on kiva käyttää ihoöljyä. Tämä + Khadin öljy on ihan loistava yhdistelmä. Flow cosmeticsia myy myös mm. Ruohonjuuri ja tässäkin sarjassa on paljon muitakin ihania tuotteita.

Maitohappobakteeria syön vuoden ympäri ihan jokaisena päivänä, reissussa aina tuplaan annostuksen. Parhaita maitohappobakteeritabuja ovat mielestäni nämä Terra Novan, täältä löytyy postaus. Joskin tuo postaus naurattaa nyt, koska todellakin olen ollut kipeänä, maitohappotabuista huolimatta. Mutta nämä tekevät hyvää vatsan hyvinvoinnille. Betamax -aurinkokapselit otin just käyttöön, tykkään syödä aurinkokapseleita ennen rantalomaa. Mun mielestä nää edesauttaa ruskettumisessa. Ja kyllä, haluan ruskettua lomalla. Nää aurinkokapselit ovat usein aika kalliita, mutta nää Betamaxin ovat huomattavasti edullisempia, tämmöinen 48 kapselin pakkaus maksaa vajaan kympin. Aloitan käytän aina pari viikkoa ennen matkaa ja jatkan reissun ajan.

Nämä uudet tuttavuudet, BioSolis -aurinkovoiteet lähtevät matkalle mukaan! Ovat luonnonkosmetiikkaa, enkä ole muistaakseni moista aurinkosuojissani aiemmin kokeillut. Saattavat jättää hieman valkoista pintaa levittyessään iholle, mutta ilolla silti kokeilen. Aurinkovoidetta kuluu Filippiineillä varmasti paljon, ja tällä kertaa aion ottaa sitä myös paljon mukaan. Kokemuksesta kun tiedän, että paikan päällä se voi olla aika pirun paljon kalliimpaa…

Tykkäättekö te valmistautua hyvissä ajoin matkalle, mitä tulee kosmetiikkaan? Onko jotain must-juttuja?

Osa tuotteista saatu blogiin.

14 Comment

 1. Tingeling says: Vastaa

  ”Aurinkotabletteja” aloin syömään kuukausi ennen matkaa. Samaan aikaan koko perhe aloitti Rela maitohappobakteeritablettien syömisen. Jalkapohjien hoidon olen myös aloittanut. Rasvailen vartaloani myös säännöllisemmin.
  Reissuun on enää vajaa 2 viikkoa ja kaikki muu on vielä ihan ”auki”. Yritän keksiä miten selviytyä pitkästä lentomatkasta kohtalaisen freesinä. Olen lukenut muiden matkaan valmistautumisia eri blogeista. Mutta pää vaan lyö tyhjää :/
  Ja juurikin noita aurinkorasvojen hintoja oon tutkinut. Koneessa on muutama hyvä tarjous, mutta katsotaan mitä ja mistä loppujen lopuksi ostan. Jännittää ihan itelläkin 🙂

  1. Ihanaa, kun siellä on toinenkin ”valmistautuja”! 🙂 Mutta toi lentomatkasta selviytyminen freesinä…ei semmosta olekaan, haha! Kosteuttavat suihkeet virkistävät toki ja etenkin jos kyseessä on lyhyempi lento, ihoa kosteuttamalla selviää suht hyvin, mutta meillä on tiedossa yli 20 tunnin lennot… Kokemuksesta tiedän, että näytän ihan hirveältä perillä ja olen aivan rättipuhkipoikki. 😀 Mutta kunnon yöunet ja on jo ihan toinen olo!

 2. Karoliina says: Vastaa

  Mulle yksi aika must-juttu varsinkin rantalomilla on käydä ottamassa ripsenpidennykset, koska rannalle mennessä ei tosiaan tee mieli hirveesti meikkiä lätkiä naamaan ja muutenkin aurinko+merivesi yhdistelmä saa mun kasvojen ihon niin hyvään kuntoon etten mitään pohjameikkiä ulkomailla usein tarvitsekaan. On kuitenkin kiva olla vähän edes huolitellumman näköinen rannallakin ja nähtävyyksiä katsomassa hikoillen niin siksi ripset 😀

  1. Heh, no ne on mulla ”omasta takaa” 😀 Mutta joo, ihan ekan kerran otin ne Malediiveille ja onhan ne reissussa ihan älyttömän kätevät! Etenkin just rantalomalla, kun ei muuten ihmeemmin meikkejä käyttele. Nyt mulla on tän saikun takia menny nää pidennykset niin heikkoon kuntoon (seuraava aika vasta ens viikon pe!), että melkeenpä tosiaan uudet ripset joudunkin ottamaan, buu.

 3. Sonja says: Vastaa

  Noita kuorintasukkia myydään ihan Citymarketeissakin!

  Itselläni ei ole mitään kosmetiikka must-juttuja ennen reissua, mitä nyt ehkä muistaa rasvata hieman tunnollisemmin kuin muulloin 😀

  1. Heh, joo, pitikin kirjottaa postaukseen, että näitä saa isommista marketeista myös!

 4. Silmätulehdus on ihan hanurista! Mä sain ihan ekan syksyllä 2014 ja just molempiin silmiin. Se flunssa oli muutenkin ihan kamala. Meni välillä paremmaksi ja sit taas huonommaksi.. Toivottavasti ehdit toipua ennen reissua.

  Mä vedin viime vuonna sinkit, probiotit ja d-vitamiinit (ja varmaan jotain muutakin) ilman minkäänlaista vaikutusta vastustuskykyyn. Syön mä niitä toki edelleen, mutta jos se flunssa on tullakseen niin kyllä se tulee lisäravinteista huolimatta.

  1. Joo, niin se terveydenhoitajakin mua masensi, kun selitin sille, etten mä yleensä tälleen sairastele. ”Kyllä se lopulta iskee ihan kaikille!” 😀

 5. Jenni says: Vastaa

  Ei vitsi mua pelottaa tuo influenssa, käsittääkseni sitä on erittäin paljon täällä Itä-Suomessa. Toipumisia! Ja kivaa lomareissua. Itseänikin kiinnostaa Filippiinit kovasti, mietin vähän sen ja Malesian välillä… Ei sillä, että matka olisi hetkeen ajankohtainen töiden takia, kun ajattelin n. 3kk reissua 🙂 Mua hirvittää Filippiineillä koko Manila, mutta vaikea sitä on välttää 😀 Vaikka eihän sinne tarvitse päiväkausiksi jäädä…

  1. Joo, usko mua, sä et halua tätä tautia. 🙁 Viikko jo mennyt ja jatkuu vaan. Ihan helvettiä!

   Mua ei hirvitä Manila yhtään, ihan päinvastoin, kiinnostaa! 🙂 Yks yö ollaan siellä tosiaan mennen tullen, vähän tosiaan pakko pitää stoppia tossa vaiheessa kun perille Boracaylle ei ehtis enää samaan syssyyn lauttojen ym. aikataulujen takia.

 6. Marjo k says: Vastaa

  Minä hölmö unohdin tehdä kuorinnan jaloille.. matkaan on tasan 7 päivää eikä enää siis viitsi.. joten raspaan ja rasvaan vain. Kävin sentäs karvanpoistojuttuja hankkimassa kun on vähän talviteloilla paikat :’)

  1. Heh, no eipä tuo vakavaa ole! 🙂

 7. Ihanan kasari-kuva noissa aurinkotabuissa 😀

  1. Haha, joo, naureskelin kans. 😀 Mut nää on edullisia!!

Vastaa