Viikko takana

Kuva: Laura Kallahti Photography (lokakuu 2019)

Huhhuh joo. Melkoinen viikko takana.

Ja tätähän jatkuu jonnekin syksyyn asti, jos ei pikkuhiljaa loputkin jengistä ala tajuamaan, että nyt pitäis pysyä kotona.

Me ollaan oltu kotona, koko viikko. Amanda tuli kipeäksi tasan viikko sitten, itse sairastuin pari päivää sen jälkeen. Oireina molemmilla yskä, kurkkukipu, voimattomuus ja väsymys, pientä nuhaa, pientä kuumeilua. Ei mitään super-pahaa, mutta perseestä silti, koska tää vaan jatkuu. Töitä ollaan tehty miehen kanssa päivisin vuoroissa, loput illalla kun Amanda nukkuu. Mies on käynyt kaupassa, mutta nyt siirrytään tilaamaan ruuat kotiinkuljetuksena, jotta säästetään aikaa ja tietenkin estetään mahdollisen taudin leviäminen, pelkään että mies on ensi viikolla kipeänä, oli tämä tauti meillä sitten mikä tahansa. Oon todella kiitollinen meidän talosta, jossa on kuitenkin kolme kerrosta, missä viettää aikaa. Etätyöpisteen tein meidän autotalliin (Amanda sanoo ”äidin oma työpaikka”). Lisääntyvä valo ja kivat ulkoiluilmat kyllä myös piristävät (ehkä mäkin jo ensi viikolla jaksan nauttia ulkoilusta?) Ollaan me toki pihalla ja lähi-Keskuspuistossa käyty, koska eihän tollanen 2 vee sisällä koko päivää jaksa millään olla, vaikka kipeänä onkin.

Kyllä toki muakin kaikki ne sadat netissä kiertäneet hupailukuvat vessapaperin hamstraamisesta perheellisten kotoiluongelmiin nauratti, mutta pikkuhiljaa alan olla oikeasti raivoissani kaikista uutisista, missä mummot sankoin joukoin kahvittelee kauppakeskuksissa ja nuoret eivät välitä vähääkään siitä, iskeekö tauti vai ei, kunhan saa bailata. Voisko kaikki tällaiset idiootit sulkea johonkin saarelle, jossa saavat rauhassa sairastua? Ja oisko se isojen kauppakeskusten sulkeminen ja ulkonaliikkumiskielto kohta jo järkevää?

Olen tietenkin huolissani, paitsi koko yhteiskunnasta, niin myös omasta navasta. Koska omalla työpaikalla tulee lomautukset, koska yt:t? Mies on yksityisyrittäjä, joten hiphei. Yritän tehdä edes jotain tukeakseni suomalaisia pienyrittäjiä (tilasin mm. kukkia karanteenissa oleville vanhemmilleni), mutta ihan hirveästi ei nyt itsekään uskalla rahaa käyttää. Ja niin, mulla ois ollut ensi viikolla kulmien fiksausaika, mutta pakkohan se oli perua koska olen kipeänä edelleen, eikä mitään hajua koska on järkevää seuraavan kerran käyttää julkisia kulkuvälineitä. Ja eiköhän nää kulmat vielä Teams-palsuihin kelpaa!

Oonkohan koskaan odottanut kesää niin paljon kuin nyt? Toivottavasti silloin tästä on jo selvitty eikä tuhot ole kovin suuret. Enemmän kyllä epäilen.

Miten teillä menee? ♥

4 Comment

 1. Kuorotipu says: Vastaa

  Ensimmäinen etäilyviikko meni paremmin kuin odotin. Itse hyvin onnellisessa tilanteessa, kun duunit voi tehdä etänä, ei muksuja joista pitäis huolehtia samalla ja kämppä on kahdessa tasossa, joten ei häiritä kanssaetäilevän miehen kanssa toisiamme. Ja tietty se, että ollaan terveitä ja ala semmonen ettei tilanteen pitäis juurikaan hetkauttaa firmatasolla eikä oo siis pelkoa yt-kierroksesta.

  Ahdistaa kuitenkin mm. hoitoalalla, kaupoissa ja julkisten kuljettajana toimivien perheenjäsenten ja ystävien puolesta (koska tartuntavaara), kaikkien pienyrittäjien puolesta (koska katoava elinkeino) ja ihan kaiken mahdollisen puolesta, kun tää tilanne on niin epävarma kaikin puolin.

  Ja lisäksi itsekkäällä tasolla vituttaa lukittautua neljän seinän sisälle, vituttaa kaikki perutut keikat ja matkat ja sosiaaliset menot ja vituttaa ihmiset, jotka ei tee omaa osaansa vaan heiluu miten sattuu missä sattuu 🙁

  Eli kesää odotellessa täälläkin. Ei tää ikuisesti voi kestää!

  1. Kissis says: Vastaa

   No mun pelko tällä hetkellä on se, et sisällä kökitään vielä kesälläkin 😭😭

 2. Tää on kyllä erikoista aikaa! Itse anestesiahoitajana olen etulinjassa hoitamassa vakavimmin sairastuneita. Meillä on leikkauksia peruttu ja alettu valmistautumaan tehopotilaiden lisääntyvään määrään. Heräämöä valjastettu tehopotilaille ja muuta vastaavaa. Vielä kuitenkin töissä rauhallista, mutta kuka tietää millaista se on kuukauden päästä! Voimia kotona kököttämiseen 🙂 Toivottavasti tästä selvitään vähin vahingoin!

  1. Kissis says: Vastaa

   Äh, tsemppiä sulle!!! ❤️

Vastaa