(kauneus)bloggaamisesta

#meitsie

Nyt mulla on tarve hieman avautua. Olen viime aikoina harmistunut joistakin kauneusblogeihin tulleista ikävistä kommenteista, puhumattakaan eräistä vauva.fi -keskusteluista (joista kyllä pikemminkin vihastuin). Tänne Kissiksen puolelle kyseiset Anomuumit eivät ole (vielä) eksyneet, mutta vähän kyllä jo heitä olen odotellut.

Mulle oli helmikuussa suuri kunnia siirtyä tänne Purkkimafian puolelle bloggaamaan ja se tuli jotenkin tosi hyvään hetkeenkin, koska olin jo aiemmin tehnyt päätöksen kirjoittaa enemmän kauneus ja -kosmetiikkapainotteisemmin. Ihana uusi banneri, raikas alusta, superihanat bloggaajanaapurit… Olen edelleen aina todella hyvällä tuulella, kun tulen omaan blogiini! Ja tätä on vaan niin mukavaa kirjoittaa! Samalla kuitenkin mussa jäyti ja jäytää edelleen pelko siitä, etten ole tarpeeksi hyvä tänne. En voi sille mitään ja yritän häätää sitä pois, mutta näin vaan silti väkisinkin ajattelen. Sitä ei siis myöskään lainkaan vähennä tämä viime aikojen ilkeä kommentointi, etenkin kun ne kommentit tulevat bloggaajakollegoille, jotka todellakin OVAT TARPEEKSI HYVIÄ.

Esittelypostauksessani täällä Purkkiksen puolella kerroinkin heti, että mä en sitten osaa meikata ja täällä ette nää mitään kauniita meikkitutoriaaleja. Rakastan kosmetiikkaa ja kaikenlaista ulkonäköön liittyvää hömppää, mutta mä en ole mikään taitava meikkaaja enkä oikeen laittautuja muutenkaan. Meikkaan joka ikinen aamu ainakin vähän, mutta todella huolettomasti ja suurpiirteisesti. Mua usein bloggaajille järjestetyissä tapahtumissa hävettää, kun katson muiden täydellisiä rajauksia ja tajuan, että en taaskaan muistanut/ehtinyt/jaksanut laittaa luomiväriä ja huulipuna lähtisi kuitenkin pois seuraavan macaronsin myötä. Mut hei, olen mä täällä ollessani oppinut ainakin rajaamaan huuleni ja rajailen niitä itse asiassa aika usein!

Mulle kosmetiikka on tosi tärkeä ja ihana juttu ja rakastan siitä intoilemista ja bloggaamista. Purkkimafiaa taas rakastan siksikin, että meitä on täällä niin erilaisia mimmejä. On kauneusalan ammattilaisia, jotka päivätöikseenkin meikkaavat ja parturoivat, on aivan huikeita kynsiä tekeviä tyyppejä ja sit meitä omalla naamallaan/vartalollaan/kynsillään kokeiluja tekeviä, jotka onnistuvat ja erehtyvät. Mä itse tykkään lukea kaikkia näitä! Kovin on ollut ikävää viime aikoina lukea, että jonkun Muumin mielestä ”tuo ei ole tarpeeksi hyvä”. Blogin voi aloittaa kuka vaan, mutta kenenkään ei ole sitä pakko lukea! Eikä etenkään jättää ikäviä, loukkaaviakin kommentteja.

Oikeastaan haluan vaan sanoa sen, että meitä kauneusbloggaajiakin on erilaisia. Ja haluan sanoa myös sen, että ei mekään osata kaikkea. Ja että jos jossain kuvassa eyeliner on vähän vinossa, niin tää on vaan elämää, ei tehdä siitä liian vakavaa. Luetaan blogeja silleen rennolla otteella, nää kun kuitenkin on yleensä aika viihdyttävää sisältöä, joka on lukijoille ilmaista.

Mutta jos niitä naama kurtussa blogeja lukevia vielä löytyy, niin tervetuloa tännekin kylään. Tykkään siitä, mitä tänne kirjoitan ja se on tällä hetkellä tärkeintä. Koska jos minä rakastan omaa blogiani ja viihdyn sen parissa, niin eikös jo se ole ihan hyvä syy sitä kirjoittaa? Yritän kovasti itse ajatella näin. Ja toivon, että kaikilla muillakin pysyis bloggaamisessa ja blogien lukemisessa mukana rento ja hyvä asenne.

Mitä mieltä te olette?

#kääksie

Tehdään tästä kiva perjantai! Ja aivan mahtavan kivaa viikonloppua kaikille!

48 Comment

 1. Huippuu että kaikki ollaan erilaisia ja blogeja on erilaisia!! Kaikille jotain. Kissis on hyvä näin enkä minä odotakaan täältä meikkitutoja. Vaan pikku-karitsa Alman kuvia ❤️

  1. Heh, arvaapas vaan, ketä tuossa toissa päivänä kuvailin siinä tarkoituksessa, että postaus on tekeillä. 😉

   1. Arja says: Vastaa

    Soon moro ja aurinkoista lauantain alkupuoliskoo täältä. Alman fan club täällä orottelee seuraavaa postausta 🙂 Sitä mieltä olen, että semmooset pikkusielut arvosteloo eniten joilla on elämäs vallan vähän sisältöö. Jatka samaan malliin vaan, sullon mukava ote kirjootuksissas ja kuvissa 🙂

    1. Kiitos, ihana. 😀 <3

 2. Marja says: Vastaa

  Mää Ainakin tykkään sun blogista ihan sikana! Koska tää eroaa monista muista blogeista aitoudella! Oon saanu susta, sun blogin kautta jotenki hirveen aidon kuvan. Näistä kirjotuksista tulee aina se fiilis, että sää kirjotat just niistä asioista sillä tavalla kun itse ajattelet! Joissa blogeissa huomaa kuinka bloggaaja, koittaa mielistellä spnsorille, joillekkin tietyille lukijoille tai toisille bloggaajille!!

  Sää oot just hyvä purkkimafiaan!! :))

  1. Kiitos, kommenttisi lämmitti! <3 🙂 Olen tehnyt ja teen jatkossakin yhteistyöpostauksia, mutta YHTÄ yhteistyöpostausta (To Die For -biksuarvonta, kaksi vuotta sitten…) lukuun ottamatta olen itse asiassa todella tyytyväinen kaikesta, mitä olen tänne kirjoitellut. Olen lähtenyt mukaan juttuihin, joista itse henkilökohtaisesti pidän ja joista aidosti haluan myös kirjoittaa. Purkkimafia on siitä ihana portaali, että täällä on vapaus kirjoittaa mistä haluaa, milloin haluaa, eikä mihinkään yhteistöihin pakoteta! Arvostan suuresti tätä ympäristöäni täällä. 🙂

 3. Hyvin kirjoitettu.

  1. Kiitos paljon.

 4. Aurinkoinen says: Vastaa

  Minusta on hienoa, että on erilaisia ja eritasoisia blogeja, niinhän meitä lukijoitakin on. Ei kaikki kaipaa esim. hienoja meikkikuvia, toiset taas tykkäävät niistä, jokainen voi valita mieleisensä blogin tai lukea kaikkea, mutta pitää mölyt mahassaan. Tosin (ammatti)valittajia tästä maailmasta löytyy aina ja mistä vaan. Ja ainahan ihmiset kehittyvät siinä mitä tekevät, ei aina tarvitse olla heti huippu. Pitää vain jatkaa sen tekemistä mitä rakastaa, uskoa itseensä ja kasvattaa ”paksu nahka”. Kiitos Sinulle, tsemppiä!

  1. No mun nahka ei ehkä vois enää edes olla paksumpi, heh, mutta eipä täällä ole negistelijöitä näkynytkään, joten en ole itse joutunut tällaisten kommenttien ”uhriksi”. Ajattelin asiaa nyt lähinnä muiden kanssabloggaajien kannalta, jotka eivät välttämättä ohita näitä kommentteja pelkällä olankohautuksella. Mutta joo, tottakai valittajia löytyy joka paikasta, se on totta. Ja tuo kehittyminenkin on ihan totta, mietipä moniakin isoja blogeja, mistä ovat aloittaneet. 🙂

 5. Sissi says: Vastaa

  Amen!

  1. !

 6. Jokainen voi blogata niin kuin haluaa. Ei munkaan blogissa tule näkymään hienoja hifistelymeikkejä, koska en osaa :D. Toiset hoitaa ne hommat ja mä keskityn muihin juttuihin 🙂

  1. No, näin just 🙂

 7. Fanni says: Vastaa

  Just näin ja aamen! En vaan jaksa ymmärtää, miksi joku kokee asiakseen negistellä toisen blogin kommenttikentässä. Tai siis, jos kyseessä on joku valtava maailmanpoliittinen juttu, niin ok ok, mutta kun kyse on meikkaamisesta. Mitäs se minun persettäni kaivelee, jos jollakulla on rajaus millimetrin liikaa viistossa. Tai jos ärsyttää, niin klikkaan tuota äksää tuolla välilehdessä, ennemmin kuin pahoitan jonkun mielen. Simppeliä! Suomessa on muutenkin liikaa negailua, ja harmittaa, kun kivaksi tarkoitetut jutut muutetaan kiukutteluksi. Kosmetiikkablogien on tarkoitus olla KIVOJA.

  On ihanaa, kun niin erilaiset tyypit bloggaavat. Eli sinunkin blogisi on paikallaan, turha tuntea riittämättömyyttä. Ajattelen, että me kaikki kosmetiikkabloggaajat ollaan saman sateenvarjon alla, mutta silti erilaisia. Ja onneksi näistä jutuista voi itse ottaa opikseen, tai mä ainakin mietin sataan kertaan, ennen kuin klikkaan negatiivissävytteisen kommentin julki.:)

  Keep on rockin in the free world.

  1. Suomessa todellakin on liikaa negailua, tähän en jaksa edes mennä sen syvemmin. Mun ois taas pitänyt kirjottaa tähän postaukseen, että en hae tällä mitään hyväksyntää tai kehuja lukijoilta. Pidän paljon blogistani, on vaan välillä vähän hassu tunne olla täällä. 🙂 En myöskään kirjoittanut ”rakentavan palautteen antamisesta”, joka on siis tietenkin hyvä asia. En ole itse herkkänahkainen, mutta hyvin moni muu on, joten jos antaa rakentavaa palautetta, se pitäisi osata antaa oikein.

 8. Olen saanut yhden kommentin missä haukuttiin mun blogi ja samalla minutkin tai sellaisen kuvan siitä sain. Koskaan sitä en julkassut, koska kommentoija ei todellakaan ollut perillä asioista vaan halusi tahallaa loukata.

  Itsellä on välillä samantapaisia tuntemuksia siitä, että olenko tarpeeksi hyvä?

  Miettikääs jos kaikki blogit olisi samanlaisia, samalla kaavalla tehtyjä? Kuka niitä jaksaisi lukea, en minä ainakaan. Tykkään siitä, että me kaikki ollaan erilaisia ja kirjoitelaan juttuja eri tavalla.

  Vaikka kosmetologi olenkin koulutukseltani on silti paljon asioita jotka jätän paremmin osaaville, esim. meikkitutot 🙂

  1. No useinhan tollaset ilkeilykommentit on annettu nimenomaan loukkaamismielessä. Kateuskortti nostetaan usein näissä esiin, mutta luulen, että ilkeän kommentin jättämiseen joillakin riittää vaan oma huono päivä.

 9. Marika says: Vastaa

  Määkin rakastan sun blogia! Kuten tuolla ylempänä jo mainittiin, oot niin ihastuttavan aito. Arvostan. Erilaisuus on parasta.

  1. Kiitti 🙂

 10. Salla says: Vastaa

  Mä taas oon pohtinut tätä asiaa ihan toiselta kannalta. Mä oon ite tosi huono ottamaan vastaan kritiikkiä, ja ehkä siksi oon myös miettinyt, että miksihän bloggaajat ottavat tosi usein kritiikin jotenkin tosi raskaasti? Itse esimerkiksi monesti oon miettinyt 100% hyvässä hengessä ja vilpittömällä mielellä, että vitsi kun vois sanoa tolle tyypille, että rajaa nyt silmiäsi useammin, näytät ihan drop dead gorgeousilta tai että hiukset auki on ihan sun juttu. Yleensä en laita, koska pelkään pahoittavani toisen mielen, vaikka tarkoitus olisi kuinka hyvä. Eilen kuitenkin harjoittelin, ja laitoin yhteen blogiin ystävällismielisen ehdotuksen luomivärin paikasta, jonka olisi voinut ymmärtää toki väärinkin. Hän ei ymmärtänyt. Jes 😀 Mut siis mun pointti on se, että ehkä meidän kaikkien kannattais välillä ajatella, että ei ne muumitkaan välttämättä oikeasti halua vittuilla vaan oikeasti antaa parannusehdotuksia, ja senhän pitäis vaan olla hyvä asia 🙂

  1. Noh, kuten ehkä tiedätkin, en ota itse kritiikkiä raskaasti, enkä mitään vittuilujakaan. Ja todellakin palautetta ja ehdotuksia pitääkin antaa, ei kaiken tarvii olla kehuja! Mutta eri asia, miten ne esittää ja se voi useimmilla olla haastavaa.

 11. memmuli says: Vastaa

  Purkkista luen mielenkiintoisten aiheiden mukaan. Kun ei kiinnosta samasta ylläripoksista kymmentä selostusta lukea, jätän väliin, enkä pahoita mieltäni.
  Olet Sensaistin kanssa lemppareitani ja kirjoitatte aika erillaisia blogeja. Siksi tykkäänkin teidän jutuista.

 12. Katarooma says: Vastaa

  Sehän noissa negoissa kommenteissa on, että osa laitetaan ilkeyttään. Toinen on, niinku Salla ylempänä kirjotti, että haluais ehottaa muutosta yms. mutta miten sen sitte osaa kirjottaa loukkaamatta. Mutta! Mää tykkään suun blogista just tällaisena, en kait muuten tätä seuraiskaan.

  1. Joo, totta. Rakentava palaute on asia erikseen, mutta senkin voi esittää ystävällisesti. Tiedän kyllä, että monesti etenkin kirjoitettaessa se voi olla haastavaa, eikä varmasti osa ilkeiltä tuntuvista kommenteista ole edes tarkoitettu sellaisiksi!

 13. Nina says: Vastaa

  Eläköön erilaisuus! 🙂 Sun blogi on hyvä just semmoisena ku se on.

  1. Jee 🙂

 14. Noora says: Vastaa

  Tämä oli hyvä kirjoitus 🙂 itse en ole tuollaisiin negatiivisiin kommetteihin juuri törmännyt Purkkimafian blogeja selaillessa, mutta en tosin kovin tarkkaan aina kaikkien muiden kommentteja luekaan ja keskustelupalstoilla ei tule pyörittyä. Tuollainen negatiivinen kommentointi on valitettavasti netissä anonyyminä niin helppoa, mutta samalla myös niin lapsellista ja tyhmää. Minusta Purkkimafian blogivalikoima on loistava! Juurikin sen monipuolisuuden takia. Totta kai jokainen lukija löytää sieltä ne omat lempparinsa, joita tulee seurailtua tarkemmin kuin toisia, mutta kun on vara mistä valita, niin varmasti jokaiselle löytyy luettavaa. Ja jos joku aihe tai blogi ei satu itseä miellyttämään, niin ei siitä tarvitse yleisesti alkaa huutelemaan, jättää sitten vain lukematta. Mielipiteensä kullakin, mutta toisten rakkaudella aikaansaatuja blogeja täytyy silti kunnioittaa. Mukavaa viikonloppua! 🙂

  1. Joo, ei täällä niitä onneks ihan hirveesti oo näkynytkään, mutta muutamia kyllä. En mäkään lue jokaista Purkkimafian blogin jokaista postausta, vaan hyvin pitkälti kauneusblogeja luen kiinnostuksen mukaan. Kaikki meikit/aiheet eivät aina kiinnosta.

 15. Paula says: Vastaa

  Mä olen lukenut näitä Purkkimafian blogeja vasta siitä asti, kun tämä portaali avattiin. Täällä on erilaisia blogeja tarjolla ja vähän eri aiheista. Ei ole kyllä tullut mieleenkään, että joku näistä blogeista olisi huonompi kuin joku toinen. Kaikki blogit ovat oman kirjoittajansa näköisiä ja hyvä niin. Tulee sitä sen henkilön persoonaa esille ja hänen tapaansa käyttää ja blogata kosmetiikasta sun muusta. Ihan hyvä näin =) Jatka samaan malliin!

  1. Kiva kuulla ja oon kanssas samaa mieltä. 🙂 Täällä on upeita persoonia!

 16. Kata says: Vastaa

  Mä vihaan negatiivista anonyymikommentointia blogeissa. Mun mielestä palaute on ok, jos sen uskaltaa antaa omalla tunnuksella (bloggerin kautta, kun anokommentointi on mahdollista). Sain itse muutama päivä sitten ihan asiallisen palautteen koskien kulmakarvojani, joita olen nyppinyt vähän liiaksi. En loukkaantunut palautteesta ja olin kommentoijan kanssa samaa mieltä. Kommentti oli kuitenkin jätetty anonyyminä, jonka vuoksi en viitsinyt edes julkaista sitä. Jos ei ole pokkaa kertoa sitä asiaa omalla naamalla, niin väkisin tulee mieleen kommentin tarkoituksen olevan loukkaaminen.

  Eri asia on sitten suorastaan vihamieliset kommentit. Sellaista en ole saanut kertaakaan blogini lyhyen iän aikana, enkä onneksi ole nähnyt sellaisia kauneusblogeissa ihan hirveästi muutenkaan. Muotiblogit sen sijaan ovat täynnä niitä! Haukutaan bloggaajan kulutustottumuksia jne. Jokainen saa tehdä omassa blogissaan ja elämässään omalla tavallaan. On surullista, että jotkut bloggaajat joutuvat ottamaan anokommentoinnin kokonaan pois ja jotkut ovat käsittääkseni jopa lopettaneet bloggaamisen negatiivisten kommenttien takia 🙁

  1. Samaa mieltä. Yleensä nää ilkeilijät on anonyymeja. Mutta joo, aika vähän näihin kauneuspainotteisiin blogeihin tulee ilkeitä kommentteja, tosin lukijamäärätkään eivät ole niin isoja kuin muotiblogeissa. Kyllä kauhuissani luen niitä kommentteja noissa blogeissa! Huhhuh.

 17. Lotta says: Vastaa

  Hei, älä välitä ilkeistä kommenteista! Minä ainakin luen blogiasi juuri siksi, millainen se on. En välitä liian ”hienoista” blogeista, joiden kuvat ovat kuin mainoksista tai lehdistä reväistyjä. Niistä puuttuu se tosielämän fiilis. Ne kuvat jaj sen tunnelman saisin ihan, noh, vaikka selailemalla mainoksia tai lehtiä. En edes tajua, kuka viitsii kommentoida ilkeästi kauneuspainotteisia blogeja – kuka vaivautuu sellaiseen -; mikä näissä nyt on sellaista, mistä niin kiihtyy. Kenenkään ei ole pakko lukea blogia, josta ei pidä. Itse pidän blogstasi juuri sen takia, millainen se on. (Kissoistakin luen edelleen mielelläni! Mutta myös meikeistä.) Ja kun olen itsekin tavismeikkaaja, juuri ”tavismeikkaajan” ajatuksiin voi samaistua.)

  1. Kivaa. 🙂 Mutta eipä niitä ilkeitä kommentteja tänne tulekaan, saan kuulla niistä toisilta bloggaajilta ja tietenkin lukea myös. Kissapostauksia on tulossa vielä tämän kuun puolella! 🙂

 18. Mari says: Vastaa

  Sää oot ihan paras 🙂 <3

  1. <3

 19. Salka says: Vastaa

  WORD! Ja Amen to that! Ja hahhaa, samanlainen ”rönttä” fiilis sitä on kuule itselläkin, varmaan pyörtyisin häpeästä jos päätyisin johonkin pr-tilaisuuteen töistä hikisenä ja meikkivoiteet vinossa 😀 😀 Ja uskon, että moni muukin saattaa kokea samanlaisia ”suorituspaineita” vaikka se on ihan turhaa! Mutta siis, minusta on ihanaa, että kauneusblogeja on erilaisia, joku fiilistelee eniten ihonhoitoa, joku luomivärejä, joku kampauksia, joku kynsilakkoja. Ja se jos mikä on rikkautta 🙂

  1. No hei, that’s me. ;D Juoksen oikeesti kaikkiin tilaisuuksiin töistä hikisenä ja meikkivoiteet vinossa!

 20. Loistava kirjoitus!

 21. RuuRuu says: Vastaa

  En oo koskaan ymmäränyt sitä että jos ei ole mitään hyvää tai rakentavaa sanottavaa, niin miksi avata suutaan ollenkaan, ei ole kovin keittävää todeta että onpas paska, jos ei selitä miksi se asia on sun mielestä paska, tosin en tiiä haluisko kukaan sellastakaan lukea, mutta ainakin se avais hieman sitä että mikä siinä olevinaan tökkii. Ano kommentoinnin vois ihan hyvin jättää kokonaan pois, jos ei oo pokkaa omalla nimimerkillä huudella, niin, onko sit ees asiaa 😀

  1. Joo, niinpä. Mä olen koko blogini historian pitänyt kommentoinnin avoimena, olen poistanut vaan spämmikommentit, jos ovat päässeet suodattimen läpi. Anonyymeilta olen saanut kivoja kommentteja, eli ei kaikki Anoilta tuleva ole tokikaan haukkumista!

   1. RuuRuu says: Vastaa

    Ei ne varmasti olekkaan, mutta en vaan ymmärrä että miksi seurata edes jos sisältö ei kiinnosta, ja jos ei innosta, niin miksi haukkuakkaan, onneksi meitä on niiiiiiiiin moneen junaan.

    1. Mä itse asiassa luulen, että kyllä niitä haukkujia sisältö kiinnostaa, ei ne muuten jaksais jättää mitään kommenttia.

 22. Amen! Juurikin näin.. Jos he maksaisivat joka kk lukemisesta, niin heillä saattaisi olla varaa huudella.. 😉

 23. hanna says: Vastaa

  Omalaatuisuus on parhautta! Itse teen ’kunnon’ meikin ainoastaan jos tiedän lähteväni kaupungille tai sitten leikin oikein kunnolla viikolla, arkiaamuina meikkiin menee max. 15min (ja sekin on jo paljon) 😀 Se on ihana että täällä, ja ylipäätään, on erilaisia blogeja ja bloggareita, ei kaikkia voi jakaa samaan kastiin. Itse kanssa tykkään kirjoittaa niin tuotteista kuin meikeistäkin, tutoriaaleja en hirveästi tykkää tehdä mutta tuotteiden testaus ja niistä kirjoittaminen on mun juttu! 😀

  hanna
  http://www.hannamariav.com

 24. momo says: Vastaa

  joskus aikaa sitten kävin aina lukemassa Kissistä, mutta se vähän jäi, koska itselleni nimenomaan meikkikuvat on kaikista kivointa sisältöä. Mutta palaan tänne aina silloin tällöin, koska mielestäni blogisi on ihanan positiivinen ja tätä lukiessa tulee aina tosi hyvä mieli! ^^ Esim. Ilahduttavia juttuja oli huippu postaus ja piristi rankkaa ja surullista päivääni aika paljonkin.

  Toivottavasti inhottavat ilkeilijät eivät eksy tänne. Blogisi on just hyvä, ei mitään tarvetta muuttua tai tuntea, ettei olisi riittävän hyvä.

  Niin ja minusta muuten sellaiset suurpiirteiset meikit ovat aivan upeita!! Tykkään älyttömästi huolettomista meikeistä, en osaa edes selittää. Olisi ihanaa nähdä enemmänkin kuvia. Oon monta vuotta opetellut meikkaamaan niin vimpan päälle, nyt kaipaan paluuta yksinkertaisempiin aikoihin ja huolettomaan lookiin. En osaa selittää varmaankaan tätä juttua. Jokatapauksessa, kommentin pointti oli, että ihana blogi, kiitos! 🙂

  1. Kommenttisi ilahdutti kovasti. <3 Ja kiva kuulla, että vierailet edes satunnaisesti! 🙂 Pitäisi kyllä yrittää noita meikkikuviakin saada tänne. Rakastan meikkejä, mutta noh, niitä niin kovin taitavia meikkaajia löytyy paljon vaikka meikkaankin päivittäin, niin se on silti erittäin perusmeininkiä. Mutta ehkä esim. jotkut huulimeikit olisivat ihan hauskaa vaihtelua täällä, eli mun epämukavuusalue. 😀

Vastaa