Kalaa kyllä kiitos

Oli tarkoitus eilen mennä syömään piperrysruokaa miehen kanssa kahdestaan ilman sen suurempaa numeroa synttäreistäni (jos nyt joku ei vielä tiedä, mitä kyllä ihmettelen suuresti, täytin keskiviikkona 30 vuotta), mutta yllätyksenä paikalla oli muitakin. Ruusujen kera. Olen nyt monen kauniin punaisen ruusun onnellinen omistaja.

Myönnän, että en ollut kotoa lähtiessämme lainkaan hyvällä tuulella, enkä vielä paikalle saapuessammekaan. Huonotuulisuuteni ei johtunut mistään muusta kuin minusta itsestäni ja siitä, että olin päättänyt saaneeni tarpeeksi yllätyksistä. Lähtö tapahtui hirveässä kiireessä, aikaisemmin kuin oli sovittu, ja olin vain ihan todella ärsyyntynyt.

Ihmiset olivat kaikki ihania ja niin, se ruoka. Sekin oli tosi ihanaa. Menimme siis Kauppatorin vieressä sijaitsevaan Fishmarketiin, jossa en ollut aiemmin käynyt. Mutta se nyt ei ole mikään ihme, kun en kai vaan ymmärrä piperrysruuan päälle. Mutta rakastan kalaa ja Fishmarketista sitä saisi.

Nälkä oli kova jo ravintolaan astuessani ja onneksi päästiin pian tilaamaan. Kaikilla muilla tuntui olevan vaikeuksia ruokien valinnassa monista hyvistä vaihtoehdoista, mutta mulla oli heti selvät sävelet.

Alkuruoaksi valitsin haugesundinsilliä, varhaisperunaa ja tervasinappia. En ole mikään ihan älytön sillin ystävä, periaatteessa se on hyvää vain jonkun ruisleivän ja voin päällä. Annos oli kuitenkin hyvä ja yllättävän täyttävä. Tätä ennen saatiin keittiön tervehdykset, jossa oli sekalaista kalaa eikäkun lohitartar pienessä lasipurkissa.

Pääruuaksi söin miedosti savustettua taimenta ja kanttarellimuhennosta. Enkä kyllä tuntenut lainkaan annoskateutta muiden lautasia vilkuillessani, omani oli ihan täydellinen. Olen jo kauan himoinnut jotain sieniruokaa ja tässä annoksessa toimi ihan kaikki. Sopivan suuri annos tämäkin, jonka jälkeen mietin, jaksanko enää jälkiruokaa. Kaverini vieressä kuitenkin fiksuna likkana tokaisi, että jälkkäri menee kyllä aivan toiseen vatsaan. Ja näinhän se on!

Jälkiruokavalintani oli ehkä vähän nössö: suklaafondant, mustaherukkaa ja vaniljajäätelöä. Kahvin kanssa jälkkäri upposi sisuksiini melkoisella vauhdilla ja sitten olinkin ihan ähkytäynnä. Mutta onnellisena ähkytäynnä.

Tykkäsin Fishmarketista tosi paljon. Viihtyisä ravintola, joka täyttyikin saavuttuamme melko nopeasti. En ole äyriäisten tai muiden limaeliöiden ystävä, mutta onneksi listalta tosiaan löytyi ihan peruskalaakin. Menisin mielelläni toistekin.

Masut täynnä suuntasimme vielä Looseen, jossa näköjään käyn nykyään aika usein. Join illan aikana yhteensä lasillisen kuohuviiniä, lasillisen valkoviiniä ja kaksi siideriä ja aamulla oli paha olo. On vieläkin. Mitä tämä kertoo?

Vastaus: Olen tullut vanhaksi. 🙁

11 Comment

 1. Fishmarket on kyllä ihana ravintola 🙂

  Olin muuten ihan järkyttynyt, kun olin lapsen saamisen tiimoilta juomatta mitään pari vuotta. Sitä ennen en ollut koskaan kokenut krapulaa, enkä siis tajunnut että sellaisesta voi ihan tosiaan kärsiä. Ikä oli ilmeisesti tehnyt tehtävänsä, ja viime vuosina olen aina kärsinyt kivan illan jälkeen aivan karseasta olosta. Vanhuus, täältä tullaan. (Tosin nyt olen shottilakossa – se on auttanut aika paljon, kröhöm.)

  1. Niin, harvemmin kun tulee juotua niin siinähän se sitten on.

 2. Petri says: Vastaa

  Kihloissa?

  1. Nina on juu.

  2. Petri says: Vastaa

   Aijaa näytti ihan sun käsiltä. 😀

  3. Nina handlaa korut. Mä en. 😛

 3. nea says: Vastaa

  Sekalaista kalaa 😀 Eikä ollu, se oli lohitartar, siinä on kuule yhtä kalaa 😀 Ja oot ihan paras sankari – sä oot just sä aidosti ja super-snyggisti! Toivottavasti ruusut kestää pitkään 🙂

  1. Aijaa, haha, joo, näin se varmaan oli 😀

   Ei taida olla sitä paitaa enää 🙁

 4. Nina says: Vastaa

  Oli kyllä kiva paikka! Vaikkakin mulla tulee tollasissa ”fiinimmissä” ravintoloissa aina sellanen olo että oon AIVAN liian äänekäs ja kaikki kattoo ja paheksuu 😀 Onneksi sitä porukkaa tosiaan sitten myöhemmin tuli enempi 😛

  Ja ruoatkin oli hyviä! Vaikka jossain mielenhäiriössä valitsinkin sen alkuun siikaa-pääruoaksi siikaa -kombon 😀

  1. Mun mielestä kaikki lähipöydissä katsoivat vaan kateellisina kun meillä oli hauskaa. 🙂 Ja sähän oot just se ykköstyyppi, joka pitää sitä keskustelua yllä! 🙂 <3

   Oot aika siikafani 😛

  2. Nina says: Vastaa

   No joo niillä ihme tissi- ja muilla jutuilla 😛

   Ens kerralla vielä yks lasi viiniä ni saa nähdä mistä sitten keskustellaan! 😀

Vastaa