Amanda <3 kotoilu

Annoin ensin tälle otsikon ”Amanda <3 korona”, mutta se ois ehkä ollut vähän liikaa. Mutta jos jotain hyvää tästä koronasta pitää sanoa, niin ainakin se, että Amanda on tällä hetkellä niin onnellinen tyttö. Amanda jäi päiväkodista pois heti kun sitä suositeltiin ja siitä asti ollaan siis oltu Amandan kanssa arkipäivät vuorotellen: toinen tekee töitä ja toinen leikkii ja ulkoilee Amandan kanssa. Eka viikko oli vähän vaikea,  Amanda kyseli ja itkeskeli paljon mun perään kun oli mun vuoro tehdä töitä, mutta sitten alkoikin sujumaan ihan kivasti. Ja eipä Amanda kyllä enää päiväkotiin kaipaa lainkaan, vaan viihtyy tosi hyvin kotiympyröissä. Meillä on aina samanlainen, toimiva rytmi sekä arjessa että viikonlopuissa: syödään samaan aikaan, nukutaan päikkäreitä samaan aikaan, ulkoillaan samaan aikaan jne. ja päivät onkin siis aika samanlaisia. Nyt kun ei käydä missään, ei mitään tautejakaan tule mistään ja Amanda on senkin takia hyvällä tuulella koska on terve, yöt nukutaan pääsääntöisesti hyvin ja päikkäritkin levollisesti. Ruoka maistuu myös ja ollaan päästy nyt vähän testailemaan varovasti maitotuotteita, hyvä sauma nyt kun ollaan vaan kotona.

Kyllä sen vaan kaikesta näkee, miten Amanda nauttii tästä ajasta kotona. Siksipä mua pelottaakin paluu päiväkotiin, meillä oli taas pitkään ennen koronaa tosi vaikeita aamuja ja jääminen päiväkotiin oli itkuisaa. Ei varmasti tule olemaan siis helppo paluu…ja melkein toivon, että paluu päiväkotiin olisi vasta elokuussa, koska heinäkuu ollaan kuitenkin lomalla kun päikky on kiinni. Kyllä Amanda jonkin verran päiväkotikavereiden perään kyselee ja päiväkodista lähetellään kivoja videoita, ja yritetään pitää se päiväkoti muutenkin mielessä. Välillä päikkykavereita tulee aamuisin ulkoillessa tuolla metsätiellä vastaan ja vaikka Amanda mieliisti kamuja moikkaileekin, ei se niiden mukaan lähtis! Lempparijuttuja ulkona on nyt potkupyöräily ja keinussa kiikkuminen. Olen tilaillut nyt jonkin verran myös uutta viihdykettä kotiin, mm. uusia tarra yms. kirjoja, tiipiin (!), muovailuvahajuttuja… ja myös karsinut komeroon niitä liian vauvaleluja. Mikko Mallikas ja Kaapo on Amandan lemppareita ja kaikkia lastenlauluja rakastaa kuunnella ja laulaa mukana (etenkin ”Tuiki tuiki tähtönen” ja ”Pikkupoika posteljooni” jaksaa laulattaa). Välillä askarrellaan kaikenlaista ja lähetellään isovanhemmillekin postitse taideteoksia.

Amandan puolesta olen siis todella onnellinen, tää kotoilu tekee nyt tosi hyvää. Toki töiden (ja oman pään) kannalta työpaikalle paluu tekisi myös hyvää, mutta tavallaan olen ihan tottunut ja vähän kiintynytkin tähän kotona olemiseen ja mua vähän kyllä hirvittää ajatus normaaliarkeen paluusta, muutenkin kuin päiväkodin kannalta! Osaanko mä enää olla livenä ihmisten kanssa?? Saati TUNNISTAAKO MUA ENÄÄ KUKAAN? Täällä kotona ollessa on nimittäin tullut herkuteltua vähän turhan usein ja huono äiti -fiilis on vähän siitä, että usein Amandankin kanssa syödään lounaan jälkeen jätskiä… en tiedä mahdunko enää mihinkään työvaatteisiin?! Noh, tavallaan on hauska ottaa vähän rennommin kaiken suhteen, tuskin tätä kuitenkaan ikuisuus kestää.

Kommenttiboksiin saa jättää omia kotoilufiiliksiä! Miten siellä sujuu?

4 Comment

 1. Riina says: Vastaa

  Mielenkiintoinen kirjoitus! Mun 2-vuotias on hoidossa, koska työnteko etänä ei oikeesti onnistuisi muuten, ja hoitopaikka on pieni, jossa on normaalistikin vain 8 lasta. Nyt lapsi on ollut siellä useamman viikon yksin hoitajan kanssa! Miten te jaatte miehesi kanssa hoitovastuun päivisin? Jatkatteko työpäiviä ”yöhön asti”?

  1. Kissis says: Vastaa

   Joo, meillä on tosiaan sama rytmi työvuoroissa, johon Amandakin on tottunut: mä teen klo 7-10 ja 14.30-18. Eli välin 10-14.30 oon Amandan kanssa, nojoo, välillä esim. meidän ulkoillessa hoidan jotain työpuheluita tai lähettelen meilejä ja päikkäriajalla oon palavereissa kuuntelemassa tai just meilailen tms. Ja Amandan palaute on hereillä ollessa heti ”puhelin poiiisss!” 😀 Ei jatketa ”yöhön asti” työpäiviä, mutta jotain extraa kyllä joutuu usein iltaisin tekemään, no mies etenkin, kun Amanda on yöunilla. Mä teen kyllä noi mun työvuorot tosi hulluna näpytellen, eli saan kyllä tosi paljon aikaiseksi, kun ei tosiaan mitään keskeytyksiä silleen tuu, mun työpiste on meidän autotallissa (ei oo autoa siellä). 😀

 2. Ihanaa, että Amanda nauttii tästä ajasta. <3

  Meilläkin Kaapo on lemppari! 😁

  1. Kissis says: Vastaa

   Joo no Kaapo on onneks silleen vähän opettavainenkin, että jos ja kun jotain pitää katella niin mieluummin sitä kun jotain turhia pilipalivideoita 😀

Vastaa