Cattia kanssa

Ostan yleensä eläinkaupasta kaksi 10-14 kg:n kissanhiekkapussia kerrallaan, merkillä ei niin väliä, kunhan ovat mikrohiekkaa. Nyt näin Citymarketissa ainakin minulle uuden kissanhiekkamerkin, Cattia:n. Pussi on viisi litraa, eli kivutonta roudata kotiin, ja hinta about samaa luokkaa kuin mitä normaalisti maksan hiekasta per kilo. No, en nyt tiedä, millainen kissanhiekka sitten olisi jotenkin ällistyttävän erilaista, ehkä se pirun kallis kristallihiekka, johon mulla ei koskaan tule olemaan varaa…? Joten Reiska saa nyt luvan pissiä näihin semihalpishiekkoihin, onneksi se ei paremmasta tiedä!

10 Comment

 1. Anonymous says: Vastaa

  Se ”kristallihiekka” on jotenkin erikoista, kun kissan kuset vaan katoaa siitä. Paskat pitää toki kerätä pois, mutta kuset tosiaan haihtuvat mystisesti.

 2. Oho? Kummallista. Onko se hyvä vai huono asia? 😀

 3. Anonymous says: Vastaa

  Emmä oikee tiiä. Itelle ku oon laiska niin se on ihan jees, toki ne hiekat sillai kellertyy ajan mittaan, mutta säästääpä vaivaa. Pakasta vaa lapioida pönttöön päivittäin :=)

 4. Eihän kissanhiekkaa saa wc-pönttöön laittaa!!!!

 5. Anonymous says: Vastaa

  No, ei sitä hiekkaa kauheesti meekkään. EI mun katti paljoa paskojaan peittele 😀 vähä siinä pinnassa on, mutta muuten se on pelkkää Pskaa. Jos vielä joskus otan kissan niin sen opetan kyllä käymään pöntöllä.

 6. No eihän sitä kakkaan menekään, mutta hiekkaan kyllä! Eikä kissojen kuulu pissata pönttöön, ihan luonnotonta. 🙁

 7. Anonymous says: Vastaa

  Höpö! empä ole nähnyt luonnossa muovisia hikkalaatikoita johon kissat paskoo? 😀 ja eikai se haittaa jos pöntölle opettaa, se on tosi siistiäkin kun ei tule hiekanmuruja.

 8. No voihan sitä hiekkaa tietenkin ripotella lattiallekin! 😀 Mut siis…kissoillahan on luontainen tarve ja vaisto peittää jätöksensä, mitä ne ei vessanpöntöllä vieraillessaan pysty tekemään.

 9. Meillä käytetään kristallihiekkaa, lähinnä hajujen takia. Ei tosiaan haise kun pissat imeytyy kiteisiin (toki ajan kanssa tietty alkaa haista, kun kiteet kyllästyy).
  Tarvii vain kakat poistaa pönttöön ja sekoittaa hiekka kerran pari päivässä ja täts it :). Meillä kahden kissan käyttöön kestää sellainen 15l säkki noin 2-3 kk. Oon Musti&Mirristä ostanut sitä ja nyt sinne on tullut jotain toistakin merkkiä, mutta mielestäni ei ole yhtä hyvää kuin alkuperäinen (ja en nyt muista minkä niminen oli, sellainen vaaleanpunainen säkki).
  Laatikkoon laitetaan noin 4-5l aina kerrallaan ja sitten kun alkaa olemaan loppuun kulutettu, niin biojätteeseen heivataan hiekat, puhdistetaan laatikko ja pistetään uus satsi :).

 10. Oho vau, kiitos tästä informaatiosta! Pitää tosiaan pistää harkintaan…Meillä ei kyllä hajuongelmia ole, kun onkin vain se yksi kissa. Mutta kovin riittoisalta kuulostaa.

Vastaa