Munan puutteessa

Olen ollut lähes raivoissani viime aikoina, kun kananmunia ei löydy ei niin mistään! Mun on nimittäin aamuisin PAKKO saada munaa. Siis yksi paistettu kananmuna. Joka aamu. Ihmettelin pääsiäisen aikoihin kun jengi raivosi Facebookissa siitä, ettei missään ole munia ja minäpä luulin, että haikailivat SUKLAAmunien perään mutta kyse taisi tosiaan olla ihan tavallisista kananmunista. Näihin aikoihin en muuten paljon kaupassa vieraillut sattuneesta ruokamyrkytys-syystä…Joten kohtasin tämän ongelman vasta äskettäin.

Mutta ihan mahtavaa tietenkin, että kanojen olot paranivat, eli häkeiksi eivät enää kelpaa mitkä vaan kamaluudet. Olen aina aiemminkin pyrkinyt ostamaan mahdollisimman vapaiden kanojen munia ja onhan toki ilahduttavaa nähdä, että nyt niitä totisesti saa, siis jos saa. Ja näköjään munien saamisen salaisuus on: mahdollisimman aikaisin aamulla kauppaan! Yllä oleva kuva on otettu noin puoli tuntia sitten työpaikan vieressä olevasta kaupasta, jossa melkein kiljaisin riemusta.

Onko muilla ollut munaongelmia?

18 Comment

 1. Nina says: Vastaa

  Hahah, tykkään otsikosta! 😀 Mutta ei ole kyllä ongelmia ollut, me hamstrattiin niitä ihan vahingossa ennen tätä munattomuuskriisiä ja meidän tarpeisiin on riittänyt. Ei siis syödä joka päivä. Mutta aina kun syödään, syödään mahdollisimman onnellisia munia, sen verran puunhalailija olen minäkin että ne häkkihommat kauhistuttavat 🙁

  1. Joo ennen munien valkkaaminen oli miehen hommaa ja sit kyyläsin aina tosi tarkkaan et mitä se oli kärryyn ladannut.

 2. Ensin oli voipula ja nyt on munapula.. mitä te hommailette siellä Suomessa oikein? 😀 Mä yritän aina ostaa luomueguja, vaikka maksavatkin noin miljoonan. Kuulemma sen arvoista, or so I’ve heard.

  1. No tää pula ei nyt liity karppaamiseen! 😀

 3. Munalla töihin..
  Pääsiäisen aikaan isoimmasta marketista munat pääsi finaaliin,viereisessä pienenmmässä kaupassa oli hyllyntäydeltä.
  Ihmiset nillitti paikallislehdessä pyhien jälkeen kun likimain koko pääsiäinen pilalla munapulan takia,oisivat penteleet kiertäneet vähän kauppoja niin ei ois tarvinu vinkua.
  Itse olen munaa saanu aina kun halunnut <3

  1. 😀 Joo mä tosiaan luulin et suklaamunien perään vollottivat.

 4. Olen munien suurkuluttaja, päivässä menee vähintään kolme. Onneksi paikallisessa S-marketissa on riittänyt munia. Vasta viime viikolla jouduin ensimmäisen kerran ostamaan kalliita luomumunia, kun muitakaan ei ollut. Sen sijaan K-ryhmän kaupoissa on ollut munapulaa jo monta kuukautta.

  1. En kyllä ihan niitä kalleimpia osta minäkään, vielä ainakaan.

 5. Myy says: Vastaa

  Vaikka olen muuten kaikkea muuta kuin ekohippi, niin munani haluan aina luomuna. Muu ei kelpaa ja kaupassa tulee hätä, jos luomut on loppu. 🙁 Onneksi munapaniikin aikaan yleensä luomut oli juuri se viimeinen mitä jäljellä oli!

  1. Niinpä. 🙂 Tosin niitäkään ei ole ollut lähikaupoissa viime aikoina…

 6. Kyllä!!!!!!!!! Oon niin raivoissani ollut, kun en ole saanut munaa joka päivä! :DDD Eilen löysin niitä sitten ja ostin samantien 6 pakettia 😀

  1. Oikein!!!!

 7. Niina says: Vastaa

  Taidan olla sitten aikamoinen munamagneetti, kun omalla kohdallani munat eivät ole vielä kertaakaan olleet loppu. Aina niitä on hyllystä löytynyt. 😀 Melkein päivittäin munia tulee kyllä syötyä, mums mums <3

  1. Joo mä käyn yleensä aika myöhään iltasin kaupassa, pitää munat käydä hakemassa aamuisin.

 8. Meillä on törmätty vahvaan munapuutokseen kotosalla; ite en niinkään kyseisiä sikiöitä syö, mutta mies on syntyjään ja kasvujaan britti ja siellähän syödään kananmunaa pitkin päivää. Täällä Kouvolan syrjäkylillä ei löydy munaa, ei niin mistään. On koluttu isommat marketit ja jokainen pieni syrjäkauppa, joka paikassa on vaan se sama printattu A4 et tsori, munaa tulee sit kun jostain sitä saadaan. Jos jotain löytyy niin se on sit semmonen neljän munan kenno sen verran onnellista kananlasta että hintaakin on lisätty kylkeen 200% lisää. Ihan oikeasti pääsiäisen jälkeen maksoin miehen munista 4,95€. *Hieman* kärvistelin. Ja nyt eletään Helsingistä ostetuilla munilla jotka nekin loppuu huomenna aamulla.

  Tuskastahan tää munaton elämä miehelle on, ei voi muuta sanoa. ;_;

  1. Heheh. Just kun tän postasin, niin sit niitä munia on JOKA KAUPASSA JOKA AIKAAN! 😀

 9. TÄällä oli esimerkiksi pääsiäisen aikaan ihan kivasti munia kaupassa, tosi halvimmat olivat menneet. No osassa kaupoissa ei kananmunia ollut ollenkaan, mutta esim. tällä puolella kaupunkia niitä oli joka kaupassa.

  Tein vähän aikaa postauksenkin tuosta, kun kaupasta loppuu voi, munat jne.. heti kun vähänkään uutisoidaan ja ihmiset alkaa hamstrata. Oliko se nyt viime vai toissa kesänä, kun liha loppui kaupasta. Sitten sanottiin, että loppuu kalja ja ihmiset oli siitäkin niin huolissaan. Ei se tainnut loppua, mutta kuitenkin :D. Ei kai se loppuis jos ihmiset ei niin paljon hamstrais, jäis muillekin :D. Enkä mä ainakaan pääsiäisenä niin paljon munaa ees kaivannut :D.

  Tuossa se postauskin jos kiinnostaa: http://imlacking.blogspot.com/2012/04/arvatkaa-mika-mua-arsyttaa-ihan.html

  Sunnuntaina tuli mieleen, että pitää tehdä simaa ja haluttiin tuorehiivaa. No k-marketista ne oli loppu ja piti mennä viereiseen kauppaan. Siellä oli ihan älyttömästi hiivaa vaikkakin 6snt kalliimpaa kuin k-marketissa. Sillon lihapulan aikaan tuolla kaupassa riitti lihaakin tosi hyvin, varmaan olis niitä kananmuniakin mutta niitä en ole hoksannut käydä edes tuolta katsomassa :D.

  1. Hah. Hyvä otsikko! 😀

Vastaa