Rusketusta

Kävin ensimmäistä kertaa solariumissa parisen kuukautta sitten, hieman Intiasta paluuni jälkeen. Joo, siis vietin hieman yli viikon jatkuvassa auringonpaisteessa, mutta sattuneesta syystä rusketuin lähinnä vain jaloista, joihin jäikin todella hurmaavat ”tämän kokoisia ballerinoja käytän” -rusketusrajat. Koska kaikkea pitää kokeilla ainakin kerran, niin rohkaisin mieleni ja päätin unohtaa kaikki kauhuleffojen ”tyttö menee solariumiin ja tappaja lukitsee sen, tyttö kiljuu ja kituu kauan kunnes kuolee” -kohtaukset. No, en suinkaan kokeillut solariumia yhtä vaan yhteensä kolme kertaa, lähes peräkkäisinä päivinä, ja näin ollen jos kerran elämänsä aikana voi käydä 10 kertaa solariumissa ja silloinkin ihosyöpäriski kasvaa huimasti, niin…enää en mene. Hennon rusketuksen sain tällä henkeäni uhkaavalla kokeilulla aikaiseksi, sekä pääsin eroon solariumpeloistani. Ja ikuisena vilukissana tietenkin enemmän kuin nautin ihanasta solariumin lämmöstä. Ne rusketusrajat eivät kyllä kadonneet mihinkään.

Pidän ruskettuneesta ihosta. Suomessa en rusketu kunnolla, enkä täällä oikeastaan jaksa auringossa edes makoilla. Kadehtien katson superruskettuneita ihmisiä ja yritän jankuttaa itselleni, että he näyttävät ryppyisiltä rusinoilta jo kolmekymppisinä. Minulla ei ole mitään pakkomiellettä ruskettuneesta ihosta, olen aika pitkälti tosi valkoinen ympäri vuoden sen kummemmin asiaa murehtimatta. Silloin tällöin innostun kokeilemaan itseruskettavia, mutta niistä jää lähinnä ikävän tuoksun lisäksi karseat keltaiset viirut, vaikka miten etukäteen kuorisin ja rasvailisin. Kun tämä pieni solkkubrunani haalistui, päätin taas hieman lotrata sillä ns. varmalla valinnalla, eli Doven itseruskettavaa ainesosaa sisältävällä kosteusvoiteella (Summer Glow). Sillähän saa erittäin helposti pientä väriä hipiään, mutta paino on sanalla PIENTÄ. Minkäänlaista keltaista rajaa sillä ei kuitenkaan saa tekemälläkään, ihan sama miten huolimattomasti levittelisi.

Koska töissä on ollut viime aikoina paljon puhetta itseruskettajista ja siitä, miten huimasti ne ovat kehittyneet, uskaltauduin pitkästä aikaa ostamaan jotain muutakin kuin sitä tällä et voi epäonnistua-Dovea. Koska voidetta tulee laitettua aina kuitenkin liikaa ja sehän aiheuttaa just näitä keltaisia läikkiä, valitsin geelin, L’oreal Sublime Bronzen. Ja yllättäen totesin sen erittäin hyväksi. Sublime Bronze nyt vaan jotenkin näyttääkin helpolta, ei läheskään niin pelottavalta kuin paksut voiteet. Lisäksi se oli huimat kuusi euroa halvempi kuin voideversiot (Anttilassa 12 euroa, Kicksissä melkein 16 e!).

Levittäminen sujui vaivattomasti ja geeli kuivahti nopeasti. Hajukin oli jotenkin kierolla tavalla miellyttävä, itseruskettajan ominaishajua oli yritetty peittää kiinnostavasti. Jälkeenpäinkin haju on iholla aika voimakas, mutta ei kuitenkaan haise aivan täysin itseruskettavalta. Onnistuin kyllä tälläkin kädet sotkemaan (katso kuva, tilanne toisessa kädessä tosin vielä pahempi), mutta vain, koska unohdin ne siistiä! Muualla ei keltaisia jälkiä näy! Väri on muutenkin enemmän ruskea kuin keltainen. Hitsi vieköön, ostan tätä varmasti toisenkin tuubin. Kasvoihin tätä en levittänyt enkä varmaan aio levittääkään…kasvoille käytän silloin tällöin Biothermin itseruskettavaa kasvovettä. On muuten paras itseruskettaja kasvoille, käytössä jo monta vuotta!

Reiska muuten ei arvosta YHTÄÄN, kun lakkaan kynsiä tai rasvaan vartaloani. Mutta itseruskettavat, ne on niitä kaikista pahimpia! Ja kun hengaan alasti pahalta haisevana tunnin verran, niin Reiskahan on suorastaan kyrpiintynyt. Ei voi tulla syliin, ei voi edes ohimennen jalasta näykkäistä, kun haisee niin ällöttävältä. Eli jos haluan kerrankin olla rauhassa (mieluiten korvatulpat korvissa), niin itseruskettavaa kehiin!

Onko teillä jotain hyviä tai huonoja kokemuksia itseruskettavista? Saaran blogista muuten löydätte erittäin mainion itserusketuspostauksen! Kannattaa lukaista, silloinkin, vaikka luulitte jo tietävänne aiheesta kaiken.

13 Comment

 1. Niina says: Vastaa

  Olen käynyt solariumissa yleensä ennen matkoja ja ihan kiva väri siitä pintaan on tullut. Jossain vaiheessa, siis teininä, sitä tuli käytyä muutenkin silloin tällöin, mutta nykyään pelkään ihosyöpää että en todellakaan halua käydä. Hyvä, että järkeä tulee kun vanhenee. 😀

  Ja sitten itseruskettavat…mä en ole KOSKAAN törmännyt sellaseen, josta ei saa rajoja. Ja väitän, että olen saanut myös tuosta Doven rasvasta rajat. Että näin. 😀

  1. Joo no mulle tuli ainakin tosi paljon pieniä luomia tuosta solariumista…eli tuskin enää uskaltaudunkaan. :/

  2. Niina says: Vastaa

   Mä muuten ostin tänään aurinkokapseleita. Tai beetakaroteenivalmistetta, eli katotaan millon muutun oranssiksi (pitäisi tosin varmaan ottaa aurinkoakin..). Joku sanoi jossain keskustelupalstalla, että hän tuli kapseleista keltaiseksi. En tiedä kumpi olisi pahempi: keltainen vai oranssi?

  3. Oho, mullon ollut niitä usein kaapissa, mutta ehkä kerran innostuin niitä popsimaan pari viikkoa. Mulle tuli niistä älyttömän huono olo! 🙁 Keltaiseksi en kuitenkaan tullut. 😛

  4. Niina says: Vastaa

   Ou nou, huono olo? Ei kuulosta hyvältä tämä. 😀

 2. Ruu says: Vastaa

  ei toimi minullakaan mikään purkki rusketus, kaikesta jää rajat, ja se haju on niin kammottava että olen mielummin sitten lätkimättä noita aineiuta kroppaani, ja solariumissa en ole koskaan käynyt ja tuskin koskaan menenkään 🙂

  1. Ei näissä uudemmissa se itseruskettavan haju ole enää mitenkään niin kammottava… 🙂

 3. Mä tykkään ihan hirveesti tosta dovesta ja nivean vastaavasta voiteesta. Ei tuu seepra-efektiä ja voi laittaa myös kasvoihin. Käytän näitä talvellakin silloin kun haluan näyttää edes hitusen eloisammalta :)!
  Yläpuolella kirjottaneille vinkiksi, että iho kannattaa kuoria ennen kun ekan kerran rasvailee ja sittenkin pitää levittää rasva erittäin hyvin, eikä kerralla liian paksua kerrosta. Pitää myös antaa imeytyä tarpeeksi kauan ilman että laittaa vaatteita päälle. Hyvä tulloo. Mieluummin monta ohutta kerrosta.

  1. Mä käytän kasvoihin Biothermin itseruskettavaa kasvovettä, se on paras! Siis en koko ajan, mutta joskus.

 4. Itse en ole itseruskettavia koskaan uskaltanut käyttää juurikin sen takia, että laittaisin ihan väärin sitä ja rajat jäisi…
  Tyydynkin olemaan auringossa ja aurinkosuojan lisäksi laitan myös rusketusta edistävää voidetta (betakaroteenia vaimitäsenytoli sisältävää) ja sillä olen saanut väriä hieman pintaan palamatta :).

  1. Joo helppo sillä kyllä on kämmätäkin, etenkin tehokkaammilla itseruskettajilla.

 5. ebeth says: Vastaa

  Mä myös pidän tuosta L’Orealin itseruskettavasta, samoin käytän Nivean itseruskettavaa ympäri vuoden. Rusketun kyllä helposti, mutten myöskään Suomessa, enkä pidä hohtavan valkoisesta ihosta itselläni.
  Jännä silti, että olen kaveripiirini ainoa itserusketus-addikti, muut eivät rasvoja käytä. En tiedä sitten, onko se niin poissa muodista ja pinnallista, mutta itse en pärjäisi viikkoakaan ilman sävyttäviä voiteita (eikä mulla olisi edes tarpeeksi vaaleita meikkejä kalpealle iholle:D).

  1. Mä en ole edes kysellyt, kuka käyttää ja kuka ei… 😀 Olen Suomessa tosi laiska edes auringossa makaamaan, koska jos väriä tarttuukin niin se on aika pian kadonnut. Höh.

Vastaa