Ihan hassu

”Olet kyllä Arska ihan hassu.” Tämä on varmaan käytetyin lause kotona. Jo Arskan perusolemus on tosi huvittava, se on semmoinen pieni vipeltäjä. Arska ei oikein edes osaa kävellä normaalisti vaan sen pitää aina vipeltää. Arskalla on myös jotain tosi hassuja juttuja, joista muutamasta nyt kerron.

Kaikki vihreä himottaa ihan hirveästi. Muistatteko sen viherseinän? No, se ei todellakaan pysynyt hyvännäköisenä kovin pitkään. Arska tuhosi alimman kasvin ihan vaan hyppimällä raivokkaasti ylöspäin niin kauan, että suu napsahti lopulta kasviparan lehtiin kiinni. Se kasvi koki kuoleman aika pian ja toiseksi ylinkin on jatkuvassa vaarassa eikä sekään enää näytä ollenkaan hyvinvoivalta. Varmasti melkein kaikilla kissoilla on jonkinlainen kiinnostus kasveja kohtaan, mutta Arskalla se menee ihan yli. Jo kastelukannun näkeminen saa sen ihan villiksi.

Ja entäs sitten mansikankannat? Niitä se jaksaa syödä vaikka kaksikymmentä putkeen. Mansikat saavat sen silmät kiilumaan ja vihreiden mansikkaroskien ryöstäminen alkaa välittömästi. Lisäksi kaupasta ostettu salaatti maistuu tosi hyvältä.

Onko tämä enää tervettä?

Narskutus. Tämä on Arskan lempijuttu. Suun jomman kumman puoleisella ikenellä narskutetaan joko sormea tai läppärin kulmaa tai kirjan kulmaa tai jos mitään sopivaa ei ole tarjolla niin pelkkää tyhjää. Hampaita ei tähän hommaan käytetä, onneksi. Ääni on muuten aika rasittava etenkin kun on nukahtamaisillaan ja Arska tulee ihan kasvojen eteen narskuttamaan. Suussa ei kyllä näy mitään tavallisesta poikkeavaa ja onhan se toki tutkittukin eläinlääkärillä. Tämä on vaan joku Arskan oma harrastus.

Tekeekö teidän kissat tällaista?

Reiska on ERITTÄIN normaali yksilö Arskaan verrattuna ja sekin tuntuu jatkuvasti hämmästelevän Arskan juttuja. Mielestämme on myös vähän hassua, että Arska pystyy nukkumaan kymmenenkin tuntia putkeen sängyssä välissämme. Se tulee samaan aikaan nukkumaan, enempiä pyörimättä tai pesemättä mätkähtää peiton päälle ja siinä se on vielä aamullakin (jos Reiska ei häiritse). Joskus tosin voi yöllä herätä siihen, että Arska istuu vieressä, tuijottaa ja narskuttaa.

Kertokaa teidän eläinten kummallisista tai hassuista tavoista?

50 Comment

 1. Ihania tuollaiset persoonalliset kissat 🙂 Oma kissa antaa hetken silittää, ennen kuin on ”hänen vuoro”. Sen pitää saada sitten nuolla koko käden pinta-ala ja auta armias jos vedät käden liian aikaisin pois, silloin saa räpsystä sormille. Se voi jatkaa vaikka kuinka monta kymmentä minuuttia sitä nuolemista jos vain antaa. Ihana herätys myös jos joskus keksii naamaa tulla aamuisin nuolemaanl.

  1. Reiska välillä nuolaisee kasvoja mutta Arska ei koskaan. 🙂 Aamuisin ja öisin kyllä kävellään päällä…

 2. Meillä tota hampaiden narskutusta käytetään psykologisena aseena. Yleensä tunti pari ennen ruoka-aikaa. Ja mitä lähempänä mun nokkaa sen voi tehdä, sitä parempi. Ruoka-ajasta on kyllä muutenkin hyvä pitää kiinni, sillä muuten ympäri asuntoa pyörii sähisevä ja rämisevä kissapallo, kun nälkäinen paksukainen purkaa turhaumiaan rauhaa rakastavaan tytönruipeloon. Ihan viimeistään silloin mun sydän särkyy ja kaivan ruokakupit esiin.

  1. Hehe 😀 Arskan tapauksessa narskutus ei oikein liity mihinkään.

 3. Julle says: Vastaa

  Meillä meidän nuoremmalla kissalla on käsittämätön pakkomielle kaataa kaikki yli 10cm korkeat pystyssä olevat tavarat. Pojun sisustussilmän takia meillä on jatkuvasti kumossa kaikki pullot, purkit, makuuhuoneen pöytälamppu ja talouspaperiteline. Pahin on piirtopadin kynä, josta on tullut jonkinlainen vihollinen ja se tullaan kaatamaan vaikka kesken unien. Sama kissa ei voi myöskään sietää jos ei saa olla sylissä vaan nostaa aivan järkyttävän metelin, joten nöyrästi vaan pitää nostaa kissa syliin tai kuunnella konserttia. Käyn hävittyä taistelua 😀

  1. Juu, Reiska kaataa kans kaiken, joka on pöydän reunalla 🙂 Sit siitä vaan katellaan kun se tipahtaa lattialle ja aletaan miettiä mitäs sitä seuraavaks kaatais. Argh.

 4. Meillä karvatollo tulee aina heti kun tuun suihkusta, istumaan kylppärin pöydälle ja sitten kun eka oon harjannut omat hiukseni, on hänen harjausvuoronsa. Tangle Teezerilla, luonnollisesti. Harjaus on niiiiin ihanaa, että etutassut on ilmassa, kun koko painolla nojataan harjaan. Ja siis vain päätä saa ja pitää harjata. Ihaninta on hinkuttaa poskia harjaa vasten ja irvistellä..
  Sanomattakin lienee selvää, että meidän Pauplla on oma Tangle Teezer. Se on pinkki 🙂

  1. Oh no 😀 Meidän pojat ei oikein tiedä, miten suhtautua, jos jollain vieraalla esineellä harjataan. Kehräävät mutta ovat silti epäluuloisia ja pyörivät ympäriinsä.

 5. Anonymous says: Vastaa

  Edesmennyt kissani varasti aina tavaraa. Se vei kokonaisia kakkuja, leipäpusseja, rypälekimppuja, kelloja, koruja yms. ja jemmaili niitä veljeni sängyn alle tai kylppäriin jne. Isän hopeakelloa ei kuulemma vieläkään, reilu 10 vuoden päästäkään ole löytynyt 😀 Se sama kissa myös ”lutkutti”, eli istui sylissä, puri hampailla kämmeneen ja alkoi ”imeä” kuin nisää ja polkea samalla jaloilla… sitä se olisi jaksanut monta tuntia ja aina olikin kädet mustelmilla 😀 Varmaan joku pentukompleksi.

  1. Heh, varaskissa!

 6. 😀
  Tääl on kans tää uusin tulokas Kerttu ihan hassu ja erilainen. Toisaalta meiän Arska ja Elli on kans kyllä tosi hassuja.
  Kerttu oli ihan pikkusena aivan hulluna kurkkuun ja aina kun se kuuli että kurkkua leikataan se juoksi (kipitti) paikalle ammuttuna ja halusi myös aina sen kurkun kannan jossa on se pieni tappi jolla se sit leikki, kanto sitä joka paikkaan kunnes se löytyi lähes syötynä yleensä sängystä. Myös salaattia se rakastaa, viinirypäleiden oksia, kukkia jne.

  Elli rakastaa sitä narskuttelua, se nuolee ja narskuttaa kaikkea muovista, kuitteja, seteleitä ja reseptilääkkeiden tarroja. Myös mun suitsukkeita se narskuttaa jommalla kummalla puolella. Elli pamahtaa paikalle aina juosten kun se kuulee margariinirasian aukeevan, koska se haluaa vähän aina maistaa sitä mun sormelta.

  Arska haluaa aina nousta kurkkimaan pönttöön kun se vedetään, ja se myös haluaa että sitä pönttöä vedetään sille usein. Sillä on joku fiksaatio katella sitä veden ryöpytystä. Se rakastaa juoda just vessan hanasta vettä istuen altaassa ja se haluaa kirjahyllyn päälle niin että se menee sohvan selkänojalle odottamaan ja pomppaa siitä mun olkapään kautta hyllylle 😀 Näitä hassuja tapoja on vaikka kuinka eikä niitä aina muista. Mut kissat on ihania, mua aina ärsyttää et ei-kissaihmiset sanoo että kissat on ylimielisiä ”vittupäitä” jotka haluu olla vaan omissa oloissaan, kun ite en oo ainakaan törmänny koskaan sellaseen. Kyllä se ihmisen käytöskin kissaa kohtaan jotain kertoo.

  1. No Reiska tosiaan narskuttaa muovipusseja, jos vaan jostain semmoisen löytää, yritän kyllä pitää ne kaapeissa.

   Luulen, että tosiaan ne ei-kissaihmiset eivät ole kissan kanssa asuneet ja eläneet ja helposti vieraista kissoista saa tylyn vaikutelman. Ei kissaa vaan opi tuntemaan jos sen kanssa ei asu. 🙂

 7. Nana says: Vastaa

  Mun vanhin kissa Kiti tykkäis syödä hiuslakkaa (hiuksista), hammastahnaa ja salmiakkia. Äitin hiuksia se aina nuoli jos niissä oli lakkaa ja sitten niitä piti vähä jyrsiäki 😀 Tosin noi sen mieltymykset ei oo mitenkään terveellisiä, joten se ei niitä saa pahemmin harrastaa.

  Essu tykkäis sitten nuolla kättä, tai mitä tahansa, mutta käsi on se mieluisin. Ja jos yrittää sen käden ottaa pois, niin se tarraa kynsillä kiinni ja hammastelee vähän protestiksi, että hänen käsi! 😀

  Tama meikän nuorimmainen tykkää nuolla/purra tupakoivien ihmisten sormia. En ymmärrä mikä siinä tupakanhajussa on niin jännää ja se oikiasti puree ihan kunnolla siinä vaiheessa. Tama myös tykkäs entisessä kämpässä istua vessanpytyn kannella sillon ko olin suihkussa ja sille piti tiputtaa kättä pitkin vettä, että se sai juoda sitä. Nykysessä kämpässä ei oo suihku ja pytty vierekkäin niin tätä ei pysty enää tekemään, Taman harmiksi. Niin ja se ei muuten tykkää olle yhtään sylissä, paitsi jos istut vessanpytyllä. Sillon pitää vaikka väkisin päästä syliin 😀

  1. Yök! 😀

   Reiska haluaa aina päästä mukaan vessaan ja joo, hyppää myös syliin 😀

 8. Taina says: Vastaa

  Hihihi työpäivän piristys, kun luki näitä ihania kissatarinoita! 😀 Meijän Luna kans narskuttaa, ja mun läppärin reunat ja kirjan kannet ja kynät ja kaikki muut kovat asiat käy hyvin siihen tarkotukseen 😀 Läppäri on myös ihanan lämmin nukkuma-alusta aina sillon kun käännän katseeni hetkeks muualle… -.- Salaatti maistuu täälläkin!

  Poju taitaa olla erotettu emostaan liian varhain tai jotain muuta pentuhäiriöö, kun se on niin ahkera nuoleen. Se tulee aina iltasin tai keskellä yötä tai aamulla herättään niin, että nuolee meijän korvat ja nenän ja naaman ja kädet, ja jos sen työntää pois niin se menee toisen luo peseen 😀 Lisäksi se kurnuttaa hassusti varsinkin sillon, kun Luna on menny piiloon siltä, ja pomppii tasajalkaa vaikka ei olis mitään estettä tiellä 😀

  1. Joo mulla oli kans hauskaa näitä lukiessa! 😀 Toi pomppiminen ois kyl kiva nähdä 😀

 9. Johis says: Vastaa

  Mulla yleisin lause kotona on varmaan, että: Nero on ihan hullu 😀 Nerpulla on vaikka mitä enemmän ja vähemmän kivoja outoja tapoja. Se nuolee välillä vähän joka paikkaa mm. lattiaa, pöytää ja mun lakanoita, viime viikonloppuna myös mun varpaita. Lisäksi se herättelee mua aamulla ja käy hyppimässä jaloilla ja tulee kurkistelemaan mun naamaa, että oisko se jo hereillä. Monesti oon tyyny pään päällä nukkumassa, kun kissa pitää meteliä, niin se tulee sinne tyynyn alle kurkkimaan. Nero saattaa myös tulla tassulla lääppimään naamaa herätellessään.
  Jos mää oon ollut liian pitkään pois kotoa, niin vastassa on hirvee huutokonsertti. Ja sitten huudetaan niin kovaa ja kauan, että pitää läähättää ja saa pelätä, että tuo kissa saa jonku sydänkohtauksen. Lisäksi Nerolla on joku jalka/kenkäfetissi ja se tykkää nuuhata kaikkien jalkoja ja painia kenkien kanssa. Viime viikonloppuna piti nostaa kaverin kengät turvaan ku Nero oli heti niitten kimpussa.

  1. Arska on kans tommonen naaman kurkistelija. 😀 Joskus herää siihen, että joku tuijottaa ja Arskahan se siinä, naaman vieressä. Ei se mitään tee, tuijottaa vaan uteliaana, hassu 😀 Pentuna se oli jotenkin ihan tosi arka ja tarkkaili kovasti ilmeitä ja eleitä ja se on jotenki jääny päälle.

 10. Meidän Kerkko kanssa narskuttelee ilmaa. Yleensä silloin kun kuolaa erittyy suussa, eli silloin kun ollaan sylkyssä tyytyväisenä. 🙂 Toinen katti taas sitten ihan pureskelee juttuja, esim kaikkea muovia ja puista sängynkulmaa. Vessaharja on lemppari, mutta sitä ei saa pureskella muuta kuin luvatta jos vessan ovi on jäänyt vahingossa auki. 😀

  1. Toi kissan kuolaaminen on hassua, ei meidän pojat kumpikaan!

 11. Anonymous says: Vastaa

  Meidän kissa taitaa totella paremmin kutsumanimeä ”Hullu” kuin omaa nimeään… Narskutus on tuttua täälläkin, erityisesti sellaisia esineitä pitää tulla narskuttamaan, mitä itse koitan käyttää kyseisenää hetkenä. Läppärin kulma, kuulokkeiden johto, kynä… Silloin kun minä en niitä käytä, ei kissaakaan kiinnosta 😀 Syötäväksi kelpaa kaiken vihreän lisäksi mm. perunamuusi, makaronilaatikko ja melkein kaikki, mikä on mun lautasella. Omasta kupista se ei maistu niin hyvältä, sinne jää kinkunpalat, kala ja kanakin koskemattomaksi. Niin ja kissalla on oma tyttöystäväponi, jota se ”nylkyttää” 😀 Tai siis kissa makaa kyljellään pitäen sitä ponia itseään vasten ja polkee sitä takajaloillaan. Hullu mikä hullu 😀

  1. Ok, eli on toi narskutus ihan normaalia. 😀

   Mun kissat ei ”nylkytä” muuta kuin talouspaperi/vessapaperirullaa, jos semmoinen sattuu olemaan jossain lattialla (mitä ei kyllä yleensä tapahdu). 😀 Eli just silleen kyljellään ja takajalat polkee. Ihme juttu. 😀

 12. Mun toinen kissa Rölli, joka on aivan samannäkönen kuin Arska, nuolee verhoja ja ikkunaverkkoja. Sitä se tekee yleensä silloin, kun tulen töistä kotiin tai kun sillä on nälkä. Se myös tykkää tiputella pöydältä tavaroita, kuten avaimia tai mitä pientä siinä sattuukaan olemaan.

  1. Joo, luulen et toi tiputtelu on kaikilla kissoilla 😀

 13. Mun toinen kissa Rölli, joka on aivan samannäkönen kuin Arska, nuolee verhoja ja ikkunaverkkoja. Sitä se tekee yleensä silloin, kun tulen töistä kotiin tai kun sillä on nälkä. Se myös tykkää tiputella pöydältä tavaroita, kuten avaimia tai mitä pientä siinä sattuukaan olemaan.

 14. Mun Panulle pitää vetää vessa ja se roikkuu pytyn laidalla ja katsoo tarkkaavaisesti. Panu on myös kiinnostunut kaikesta mitä mä kuvaan blogiani varten ja mä olen jo niin sopeutunut siihen, että tarvittaessa voin korvata hirssiryynit Panulla 🙂

  1. Heh 😀

  2. Ja Panu on kyllä niiiiiiiiiiiin supersöpö!

 15. Meidän Morrikselle ei kelpaa lelut. Ainoastaan Pepsi Max -pullojen korkit. Ja juurikin Pepsi Max, ei tavallinen Pepsi, eikä edes Cokis Zero tms. muu lightcola, vaan niiden korkkien on oltava Pepsi Max -pullojen korkkeja. Niillä Morris leikkii aina, niitä on huushollissa kissan jemmoissa varmasti kymmeniä. Morris on nyt 2-vuotias, ja mä olen sinä aikana ostanut sille tasaisin väliajoin leluja, niillä leikitään ja niitä pureskellaan kerran, ja sitten siirrytään takaisin pullonkorkkeihin.

  Morris on maailman hellyydenkipein kissa. Se olisi sylissä aina. Morris suukottelee ja paijaa ihmisiä, eniten varmaan mua. Morris myös nukkuu mun kainalossa tai kaulalla, myös pään päällä, joskus myös jaloissa. Yleensä kuitenkin kiinni minussa, joskus myös miehessä. Morriksella on hellyyttävä tapa tulla paijattavaksi: kissa hyppää syliin, möyhii, silittää ja nuolee kasvoja ihan pitkän hetken, ennen kuin rauhoittuu hellittäväksi. Morris myös rakastaa korvien silittämistä niin, että ottaa korvalehden peukalon ja etusormen väliin ja kevyesti vetää sormia alhaalta ylös. Parasta on, kun tekee näin molemmille korville yhtä aikaa. Silloin Morris saattaa alkaa jopa kuolaamaan, ja sitä se tekee ollessaan äärimmäisen rentoutunut ja tyytyväinen 😀

  1. Reiska rakastaa Pringles-purkkien kansia. Ennen piti ostaa Pringlesejä ihan siks, että sais niistä kannet, muut ei oikeen kelvannu. Niitä piti sit tottakai heittää ja Reiska haki. Nyt en oo kyllä aikoihin ostanu!

 16. Anonymous says: Vastaa

  Ihania juttuja!:D
  Meillä kans toinen kissa Miska kurkkii aina pyttyyn kun se vedetään, pureskelee kangaskasseistani kahvat ja onpa kerran purrut myös kuivumassa olleesta topista olkaimet.Sillä on myös pakkomielle ”vastata” jos joku aivastaa, aina kuuluu naukaus tai ainakin avaa suuta jos ei jaksa päästää ääntä. Kokeiltiin kerran Miskan nukkuessa feikkiaivastaa, ja sieltä se unen keskeltäkin hiljaa naukaisi vastaukseksi.:D
  Toinen katti, Tuhto, juoksee toisinaan pallojen perässä ja kantaa niitä koiramaisesti takaisin, sillä on myös himo kiiveihin, se nuoleksii niitä mielellään, sekä tän kesän juttu on olleet vadelmat, niitä se söisi vaikka kuinka paljon.
  Molemmat myös mäkättävät parvekkeelta pihapuun linnuille, ahtautuvat yhdessä esimerkiksi liian pieniin pahvilaatikoihin sekä tulevat hillumaan lakananvaihdon aikana liehuvien lakanoiden sekaan.

  1. Repesin kyl tolle aivastushommalle 😀 eiih.

 17. Meillä on Kiikku-neidillä cornish rexeille hyvin tyypilliseen tapaan aika huono turkki. Neiti rakastaakin saunaa ja aurinkoa. Vetää siis herneet nokkaan totaalisesti, jos ei pääse mukaan saunaan. Aurinkoa otetaan kesällä parvekkeella ja lisäksi ympäri vuoden yhden tietyn rahin päällä sisällä. Rahi tosin on sellaisessa paikassa, ettei aurinko paista pitkään samaan kohtaan. Siinä vaiheessa kun aurinko on siirtynyt nostaa Kiikku kauhean itkumetelin, jotta joku tulisi siirtämään rahia. Jos taas aurinko menee pilveen, niin huuto on todella kiukkuista.

  Saunomisen ja auringonpalvomisen lisäksi meillä on viimeiset 4,5 vuotta mietitty miten vessanpöntön saisi vedettyä. Edellisessä kämpässä oli painettava huuhtelunappi ja sehän olikin kauhean hauska. Nykyisessä kämpässä on nostettava nuppi, joten tähän päivään mennessä Kiikku ei ole onnistunut sitä vetämään. Ahkerasti se sitä kuitenkin tassullaan tökkii aina ajoittain 😀

  Kiikku myös kiukuspäissään heittelee tavaroita hyllyiltä, tunkee itsensä joka ikiseen kassiin ja pakettiin mitä kämpästä löytyy sekä hyvällä tuulella ollessaan pesee isännän hiuksia 🙂

  Itispoika Kölli taas on lepposampi tapaus. Poitsu muutti meille vasta viime syksynä, joten vähän ehkä on vielä tutustumisvaihe päällä. Outona pidän kuitenkin Köllin tapaa jättää turkkinsa pestessä ihan märäksi. Kissa saattaa siis olla lähes litimärkä, mikä on kauhean kivaa yöllä sängyssä. Meillähän nukutaan siis luonnollisesti tyynyllä. Hassua on taas tapa matkia Kiikkua. Kiikulla on omat tietyt paikat missä se kiipeilee, riippuen siitä mitä se haluaa. Välillä Kölli ottaa maillia ja miehen kanssa saadaan nauraa kippurassa, kun se yrittää määkiä jopa samalla äänensävyllä Kiikun kanssa.

  Ja kissajuttuja riittäisi vaikka ja kuinka 🙂 Ne ei todellakaan ole mitään tylsiä sohvatyynyjä vaan tyyppejä isolla T:llä 🙂

  1. Ihana 😀 !

   Reiska ihastui tohon painettavaan huuhtelunappiin kans vuosia sitten vuokramökillä. Jatkuvasti huvitti itseään vetämällä vessaa. Nykyisessä asunnossa on painettava kans ja pelkäsin etukäteen, että jaahas, ongelmia tulee. Mut se ei oo vaan tajunnut sitä! 😀 samoin wc-paperirulla ei nykyisessä vessassa kiinnosta kumpaakaan, entisessä asunnossa se oli samantien lattialla jos sen jätti telineeseen.

 18. Inka says: Vastaa

  Eikä miten ihana kissa 😀 Mä olen ihan rakastunut näihin sun kissoihin, että muistahan laittaa paljon kuvia Arskasta ja Reiskasta jatkossakin!

  1. Joo! 😀

 19. Arja says: Vastaa

  Joo, viherpiipero löytyy meiltäkin ; Monti tutkii kauppaostokset joka kerta ja sille kelpaa jopa purjo järsittäväksi. Sisäkasveista tykkäisin kovasti, mutta poikakissat järsi ne kaikki hengiltä ja tarpeeksi korkealla olevat kasvit ei taas saa auringonvaloa.
  Täytin parvekkeen kukilla, mm. heinillä ja nehän tekee uppoaa kissoille. Yhden isomman heinän pelastin korkeuksiin ja se kukkii nyt pinkein hahtuvin. Ajattelin luovuttaa sen syksymmällä kissojen syötäväksi 🙂

  1. Meillä Reiska hyökkää kauppaostoksiin käsiksi lähinnä sen muovipussin takia…huoh.

   Voin vaan haaveilla vihreästä kukkaparvekkeesta, ei nimittäin kyllä mitkään kasvit meillä säästy.

  2. Anonymous says: Vastaa

   Onko Reiskalla aina saatavilla heinää tai tuoretta ruohoa? Yleensä tuon puutteessa alkaa maistua kaikki muukin vähän sinnepäin. (siis siinä tapauksessa että koittaa poistaa niillä irtokarvoja mahastaan) Esim ohraa tai kauraa kannattaa idättää tuohon tarkoitukseen.

   Yksi kasvi mikä muuten saattaisi menestyä olisi sitruunapuu! Kissat eivät siedä sitruunan tuoksua. Pelargonikin tuoksuu voimakkaalle, kannattaa kokeilla.

  3. Ei ole nyt pitkään aikaan ollut, mutta listalla olisi sellaista kasvattaa!

   Hyvä idis kyllä tuo sitruunapuu, mutta kaippa nekin lehdet sentään kelpaavat…? 😛

 20. Täältä tulee : KOIRA!!! Koira, joka pelkää kissoja. Koira, joka syö vesimeloonia, appelsiinia ja mandariineja. Intohimo herneisiin, vie palon kädestä, jos et ole varovainen. Itse on n.13 kiloa painava, ja pelkää kuollakseen pienempiä koiria…mutta ootas jos vastaan tulee hevosen korkuinen koira! Täältä pesee!

  1. 😀

 21. Huippuja juttuja! 😀 Meidän siamilaistytöt himoavat villaa, ne ovat jo syöneet kokonaan parit villasukkaparit, jotka niille on annettu että kaulaliinat, takinhelmat ja torkkupeitot säästyisivät edes vähän. Marilyn rakastaa sitä, kun pyyhimme lastalla suihkun jälkeen irtovedet lattialta. Se joko tulee odottamaan tätä tapahtuvaksi jo suihkun alkuvaiheessa, tai viilettää paikalle heti kun suihkun sammuttaa. Lattioidenpesu on myös suuri suosikki. Sitä liikkuvaa moppiosaa vahdataan silmä kovana! Tytöt tykkäävät piparmintusta, siltä tuoksuvia jalka- ja huulirasvoja ne aina nuoleskelee iholta. Pamela tosin nuolee isukin hiuksia, nenää, sääriä ja käsiä isosti kehräten muutenkin. Kirjoittelen näitä kissajuttuja usein myös blogiini siameselipstick.blogspot.com, tervetuloa kurkkaamaan! 🙂

  1. Itämaiset kissat omistavat oudon kiintymyksen villaan 🙂 ! Erityisesti siamilaisilla se on vahvana.

 22. Eii.. mä kirjoitin varmaan sivun pituisen kommentin, joka hävisi >:O

  No, lyhyemmin sitten. Mun kissat haluaa aina päästä maistamaan kaikkia ruokia, joita ihmiset syövät. Ne syövät vaikka väkisin kaikkea, vaikka eivät mausta pitäisikään, maistaa täytyy saada. Kurkku, tomaatti ja salaatti ovat aina olleet niiden herkkua, samoin jugurtti ja jäätelö. Mausteiset ruoat kiinnostavat myös kovasti, mutta niitä heille ei tietenkään saa antaa (jos nyt noita muitakaan…) Makkarasta ja muista tyypillisesti kissojen pitämistä ruoista he eivät pidä.

  Kissani seuraavat isäpuoltani kuin hai laivaa. Kulkevat jonossa perässä (4kpl) kuin koirat, kun hän lähtee käymään jossain. Kissani asuvat siis nykyään maalla. Jos isäpuoleni lähtee lenkille, täytyy kissat ottaa sisään, etteivät ne lähde seuraamaan liian kauas tielle.

  1. Jep, tosi v-mäistä kirjottaa pitkästi ja sit kadottaa se. 😀 Mut kiva et jaksoit kirjottaa uusiks! 😀 <3

   Meillä Reiska tykkää kaikesta maitopohjaisesta jutusta, siis jugurtit, jätskit jne kyllä nuollaan kipoista, etenkin niitä jämiä. Arska taas ei koskaan oo ees maistanut!

 23. Joo ihan superjuttuja, kiitos! 🙂 Viihdytin itseäni näitä lukien Joensuun reissulla! 🙂

 24. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

 25. Sonia says: Vastaa

  Lol, väärällä Google-profiililla joten poistin kommenttini sellaiset osat, joista ehkä joku eksä ei ois tykännyt…

  Arska sinilambi!

  Meillä menee Sisulle myös salaatti. Mä sanoin sille, että ei nyt ronklaa sitä salaattipussia kun kissat ei syö salaattia, mutta niin vaan meni. Väitin poikaystävälle, että se vain haluaa salaatista nuolla pesuvedet, mutta ei, kyllä se sitä ihan puree ja nielee. Kaipa se on ihan ok kun ruoho ulkonakin olisi. Mansikankantoja Sisu ei ole syönyt, mutta kantaa niitä kyllä suussa. Samoin kuin kaikkea ruokaa, esim. makaronit on kaadettava läviköstä pois roskiin jos ei niitä samoja halua sukanpohjiin. Myös raksut omasta kiposta on ensin heiteltävä lattialle. Niillä on niin kiva leikkiä! Miksi on pakko leikkiä ruualla?

  Kerran se leikki omalla kovalla kakkapalluralla, jonka oli ottanut vessastaan. Toivottavasti ei tule tavaksi, sillä mä en todellakaan millään ehdi käydä sen perässä hiekkalaatikolla kymmentä kertaa päivässä katsomassa, tuliko sillä kertaa taas jotain leluksi sopivaa.

  Muitakin juttuja allekirjoitan.

  Edellinen kissa narskutti. Mitään muuta ei hampaissa ollut vikaa kuin katkennut kulmahammas, jolle ei tarvinnut tehdä mitään. Just jotain näytönkulmaa ja kaikkia juustopaketteja sun muuta. Poskea hierotaan vasten ja narskutellaan hampaita.

  Mun ensimmäinen kissani rakasti tupakkaa, yritti varastaa tupakka-askeja kavereiden taskuista ja nuoli sormia. Sikaria se taas vihasi ja puri sikarinpolttajia. Samoin nylkytys on tuttua. Leikattu kolli haudattiin itse asiassa saman rähjäisen lelun kanssa, joka oli ollut pentuna sen lutkuttamama äiti ja myöhemmin nylkytetty tyttöystävä. Hyvinkin mahdollisesti joku liian varhaiseen erottamiseen liittyvä juttu, sillä se oli maalta ja pentueensa viimeinen. Muut oltiin saatu luovutettua jo ja ainoastaan Lippe oli jäljellä – 6-viikkoinen. o.O No, ei se koko ikänään oikein oppinut, mitä sille lelulle ois pitänyt tehdä.

  1. Joo, en mäkään keksinyt mitään syytä, miks salaattia ei sais kissalle antaa, ei se sitä paljoa edes jaksa syödä. Eikä koskaan oksenna tms. Arska söi varmaan kakskymmentä mansikankantaa kun viimesintä satsia perkasin 😀

   Meillä kakkapalluroita välillä löytyy lattioilta, mutta ei niillä kai sentäs leikitä. 😀

Vastaa