Matkustelusta

-Oon täällä varmaan jo satatuhatta kertaa julistanut, että jos johonkin (itsekkäästi ajateltuna), niin matkusteluun kannattaa rahansa laittaa, koska se oikeasti kannattaa. Tekee hyvää nähdä maailmaa ja päästä irti kotiympyröistä.

-Lentäminen on edelleenkin ihan saatanasta. Tällä kertaa lentäminen oli onneksi yllättävän kivutonta, todella tasaiset lentomatkat, kaikki 4 kpl! Sais olla samanlainen tuuri paluumatkallakin, kiitos.

-Ja kaikki kodittomat katukoirat ja –kissat. Ollaan täällä Filippiineillä yritetty vähän (salaa) ruokkia kissoja ravintoloissa ja juottaa vettä koirille. Ja poikaystävä pelasti just kissan katolta. Pahaa tekee aina noiden eläinparkojen näkeminen, mutta onneksi edes jotain pientä voi niiden hyväksi yrittää tehdä. Ja täällä Boracaylla ei onneks ihan kamalasti ole huonokuntoisia eläimiä. Mutta silti, en tykkää yhtään.

-Rahaa menee reissussa aina enemmän kuin alun perin kuvittelee. Luulin, että tästäkin reissusta selvittäis sillä, mitä etukäteen rahaa vaihdettiin, mutta paskat. Tällainen pidemmälle suuntautuva reissu aika hyvin kyllä vie mun kaikki rahat vielä seuraavaksi pariksi kuukaudeksikin. Mutta eipä kyllä koskaan kaduta (katso ensimmäinen kohta).

-Tuore ananasmehu on AINA hyvä idea. Samoin kookosvesi, suoraan kookoksesta juotuna tietenkin. Ja noh, kaikki raikkaat hedelmäjutskat!

-Ja jätskiä pitää syödä, mieluiten joka päivä. Ja täällä Boracaylla on myös mielettömän hyvännäköisiä crepesejä! Ehkä huomenna on crepes-päivä.

-…rusketus häivyttää ne pari herkuista kertynyttä lisäkiloa.

-Aurinkorasvaa kannattaa ihan oikeasti tuoda Suomesta, mieluummin enemmän kuin vähemmän. Niissä maissa, joissa sitä oikeasti tarvitseekin, se on törkeän kallista. Taas tuli todistettua tämäkin.

-Koskakohan sitä oikeasti oppii olemaan polttamatta ihoaan auringossa? En tarkoituksellisesti kärtsää itseäni auringossa, lisään aurinkorasvaa jatkuvasti, mutta hikoilen niin paljon, että väkisinkin vaan iho palaa. Nyt olen ihan erityisen paljon yrittänyt olla myös varjossa, mutta silti olen hieman palanut. Ja poltin ekaa kertaa ikinä silmäni! Siis silmäluomen, vasemman! Perkele. Ja jalkapöydät mulla palaa aina.

-Pitäis laatia joku ikuinen ”pakkaa ainakin nämä tavarat matkalaukkuun” –lista. Nyt tänne pakkasin lähtöä edeltävänä iltana ja unohdin liikaa asioita, niistä eniten vituttaa isompi objektiivi kameraan. Myös lippis olisi ollut hyvä ottaa mukaan. Pyrin aloittamaan pakkaamisen aina hyvissä ajoin, jotta ehdin lisäillä ne unohtamani asiat, mutta nyt influenssa vei voimat ja siksi unohtui tärkeitä juttuja kotiin.

-Särkylääkettä kannataa ottaa aina mukaan reissuun reippahasti. Onneksi (kiitos sen influenssan) otin tänne paljon, sillä perjantaina oli ensimmäinen buranaton päivä täällä. Se saamarin ientulehdus ja mikä lie viisaudenhammas on ollut tosi kipeä, samoin mulla on ollut jotain omituista kurkkukipua, todennäköisesti jotain influenssan jälkitautia. Nyt alkaa kuitenkin olo olla jo normaali, jes!

-Vaikka rakastan upeaa merta ja rannalla hengailua, vesi ei ole (enää) mun elementti. Pelkään isoja aaltoja, en halua sukeltaa enkä surffata. Olen hyväksynyt tämän, ei kai kaikkea tarvitsekaan tehdä?! Olen vesinössö, mulle riittää rantaviivan läheisyydessä pulikoiminen. Täällä ei ole yhtään isoja aaltoja, mikä on vaan hyvä juttu.

-Matkalla on aika usein sellainen ”mitäköhän hittoa nyt tapahtuu?” –fiilis. Se on vaan jotain sellaista, mihin pitää suhtautua avoimin mielin, koska sen takiahan pääasiassa matkalle lähdetäänkin, uusiin ympyröihin ja tilanteisiin.

-Aina matkan alussa sitä välttelee kaikenlaista, jääpaloja juomissa, epäilyttävän näköistä salaattia jne., mutta loman lopussa, kun vatsa voi edelleen hyvin, ei enää jaksa välittää. Maitohappobakteereja olisi hyvä syödä AINA, mutta etenkin reissussa. Terranovan maitohappopilsut on parhaita, niitä on nytkin mukana ja päivittäin syödään.

-Mulle on edelleenkin mysteeri, miksi Suomessa vatsa ei kestä laktoosillista maitoa, mutta ulkomailla ei mitään ongelmaa. Olen tästä lukenut kyllä, mutta en jaksa uskoa siihen ”lomalla ei ole stressiä ja vatsa voi siksi hyvin” –väitettä. Täälläkin käytän laktoosillisia maitotuotteita jatkuvasti, Suomessa lomaillessani en voisi moista tehdä.

Samaa vai eri mieltä?

P.S. Ei kannata koskaan kuukautisten aikana ostaa uusia bikineitä. Siinä saattaa käydä helposti silleen, että kuvittelee tisseistään liikoja.

P.P.S. Kiitos Mad Dogsin, seuraavaksi talvilomalla haluamme ehkä Belizeen! Ja kesällä Portugaliin (jos siellä on Sephora, jos ei, sitten johonkin muualle).

17 Comment

 1. ninni says: Vastaa

  Ihanan näköistä!
  Toi laktoosihomma johtuu siitä että Suomessa maitoa pilkotaan ja käsitellään liikaa, ulkomailla näin ei tehdä niin siksi vatsa kestää oireitta niiden käyttöä. Lidlin saksalaisista jogurttia kestän määrättömät määrät mutta Suomalaista en yhtään.

  1. Jahas, no onpas perseestä. 🙁 Pitää kokeilla Lidliä!

 2. Niina/Ohsomanyreasons says: Vastaa

  Ihanan näköistä! Mulla häämöttää edessä Vietnamin matka ja etukäteen huolestuttaa herkähkö pisamaiho ja Vietnamin aurinko. Aurinkorasvaa on matkalaukussa vaikka pienelle kylälle, suojakerroin 50,30,20.Ja Stickiä silmäluomille, huulille ja korville 🙂 Hyvä kun muistutit tosta silmäluomien palamisesta, että muistin stickin pakata mukaan 🙂

  1. Oo, Vietnam! Varmaan mahtavaa. 🙂 Joo toi stick on kyl ihan parasta silmäluomille, muistin vaan vähän myöhässä…

 3. pauliina says: Vastaa

  mullekin tuli mieleen maidon homogenointi eikä niinkään laktoosi vaivojen aihettajana. http://maitotauti.com/index.php

  1. Hmph, no hitto. Pitää hommata pari lehmää ja alkaa lypsää!

 4. Kuorotipu says: Vastaa

  Matkakuume! Eilen varattiin heinäkuulle Kroatian reissu, sitä ennen ois keväällä tiedossa pitkä viikonloppu Pietarissa.

  Mä oon onnekseni jossain arpajaisissa voittanut, koska mulla ei mikään matkustusmuoto tuota ongelmaa. Lentämisestä oon aina tykännyt eikä laivat, junat, bussit, autot tai mikään muukaan aiheuta matkapahoinvointia. Mä myös tarpeen tullen nukun missä vaan 😀

  Tähän mennessä oon myöskin selvinnyt ilman yhtäkään turistiripulia tai mitään muuta kummallisuutta. En tosin muutenkaan sairasta juurikaan ja mahakin kestää yleisesti hyvin kaikkea. Koputetaan puuta että homma jatkuu yhtä hyvin 🙂

  Ihanaa loppulomaa 🙂

  1. Mä vedän kyllä hyvissä ajoin pahoinvointilääkkeet naamariin, ikä on tuonut tullessaan matkapahoinvoinnin. Auto tai bussi ei vaikuta (siis normaaleilla teillä), mutta lentokone, juna, laiva…yök. Mutta Postafenin kanssa ei mitään ongelmaa. 😛

   Kroatiaa oon katellu kans sillä silmällä. 🙂

 5. Ah, mä niiiin oon ihastellut sun lomakuvia instassa ♡

  1. Mulla taitaa tällä hetkellä Snapchat päivittyä vähän useemmin kuin insta! 😀

 6. Nimetön says: Vastaa

  Hörähdin tuolle ekalle P.s. -kohdalle :DD hyvät on tissit!

 7. Emma says: Vastaa

  Jaa, tänne voi näköjään kommentoida täyttämättä mitään nimimerkki- ym. kenttiä. Luulin olleeni kirjautunut sisään. Tissikommentti on siis mun 😀

  1. Muhhahaha.

 8. Panda says: Vastaa

  Lissabon ja monet monet muut maan kaupungit <3 Lissusta löytyy ainakin Sephora, mä en tosin oo saanu niissä aikoihin mitään ooh aah-elämyksiä 😀

  1. BENEFIT! TOO FACED!!

 9. Helkky says: Vastaa

  Porto on ihana kaupunki muutenkin, mutta lisäksi siellä Sephora El corte Ingles -tavaratalossa!

  1. Hei Palmassakin oli toi saman niminen tavaratalo(ketju)!

Vastaa