Stanan nuttura

Juu. Siis en oo todellakaan koskaan ollut ihmisiä, jotka tekisivät hiuksiinsa jotain kampauksia. Hiukseni ovat joko auki tai kiinni, yleensä ihan vaan perusponnarilla. Ja sekin tuottaa usein ongelmia, mulla on jotenkin niin veemäiset hiukset. Kaikki värjäystoimenpiteetkin saa nykyään tehdä kampaaja, en jaksa enää säätää värimömmöjenkään kanssa. Mutta mitä tulee niihin kampauksiin…huoh, kun en vaan osaa. En tajua lehtien ohjeista mitään ja jos joskus innostun silti yrittämään, mulla väsyy kädet ekan minuutin aikana, hermostun ja annan olla.

Mutta koska blogeissa pyöri kesän ajan esittelyssä kivoja nutturoita ja vakuuteltiin miten helppo niitä olis tehdä valkin (=semmonen donitsirinkula) avulla, päätin kerrankin tosissani yrittää. Hommasin Glitteristä valkin, todella ohuita hiuslenksuja ja myyjän suosittelemana hiuspinnejä. Yritin tehdä kotona nutturaa ensin Glitterin jonkun ohjevihkosen avulla mutta eihän se vaan millään pysynyt kasassa ja etsinkin apua blogeista. Lopulta tajusin ensin laittaa hiukset ponnarille ja sitten vasta valkin ja siihen vielä ohuen lenksun ympärille ja johan pysyi systeemi kasassa! 

Menihän siihen kuitenkin aikaa ja hermoja ja koska mulla on niin kerrostetut eli eripituiset hiukset, oli niiden kiertäminen lopuksi valkin ympärille ihan tosi ärsyttävää ja vaikeeta ja samalla itse nuttura kärsi. Tästä oli muuten alunperin tarkoitus tulla semmonen tosi pirtee ”tunkekaa valkkinne sinne minne mikään ei paista” -postaus, mutta koska tuota, ehkä öö, viidettä yritystä en enää halunnutkaan purkaa, niin…noh. Pieni onnistuminen ehkä kuitenkin? Ja hei, harjoitus tekee mestarin!

Mutta nyt mä viipotan nuttura heiluen katsomaan viimeisen Twilightin!

Onks valkki tuttu juttu teille vai ootteko tekin näitä perusponnarilurjuksia?

21 Comment

 1. Nina says: Vastaa

  Mulla on ollu tollanen valkki jo öö, vuoden (vai jopa kaks?) enkä oo edelleenkään edes yrittäny testata sitä 😀

  1. Hehee

 2. Ennen kuin leikkasin hiukset ni opin just kesän lopulla käyttelemään sellasta donitsisysteemiä! Hirveen kätevä oli, ja nyt vähän harmittaa et tukka onkin sen verran lyhyt että saan hädin tuskin sitä kiinni. Mutta oon ollut ite kanssa ihan avuton hiusteni kanssa, koskaan osannu laittaa mitenkään, mutta se nutturasysteemi oli sen verran helppo et mäkin opin sen. Tykkäsin!

  1. No helppo ja helppo… 😀

 3. Jennipenni says: Vastaa

  Luulin että valkki olis tosi kätevä, koska en osaa tehdä mitään nutturaa tukkaani, mutta ei. Ois kiva saada ne kaikki hiukset siihen nutturaan, mutta en vaan osaa. Niitä jää tolleen ”yli” kuten sulla, paitsi vielä enemmän 😀 Sit kun on hiukset leikattu kerroksittain, nii yritäppä niitä pyöritellä tohon nutturan ympärille. Menee ainakin 20 pinniä siihen. 😀

  1. Joo, mulla meni tohon 10 ja ois vielki uponnu vaikka kuinka 😀 Mut no, ei se oo niin justiinsa, vaikka sieltä vähän osa sojottaaki. Sit se on vaan vähän rennompi nuttura! 😀

  2. Nii ja noille niskahiuksille nyt ei vaan voi mitään, mulla aina sillon tällön tulee tommosia lisähaituvia. >:(

 4. Mä oon kerran testannut tuota valkkiani ja melkoinen asetteleminen oli näin ohuen tukan kanssa ettei pään päällä kökötä paljas valkki 🙂 Perusponnarilla mennään 🙂

  1. Mä pelkäsin kans ettei tukka riitä mut kai se sit kuitenki tarpeeks. 😀

 5. Myy says: Vastaa

  Käytän sukasta tehtyä valkkia ja rullaan ponnarilla olevat hiukset sen ympärille. Ei tarvitse pinnejä 🙂

  1. Pirkkaniksi!

 6. Anonymous says: Vastaa

  Itse hankin ensimmäisen valkkini kesän lopulla, kun vihdoin tajusin, että sellainenkin on olemassa ja sen avulla ne nutturat tehdään. Ennen sitä en tosiaankaan osannut tehdä yhtään mitään kampauksia, usein hiukset oli just sillä ponnarilla tai auki. Mutta syksyn (ja etenkin nyt talven) tullen päätin oikeesti opetella tuon nutturan teon, koska en jaksanut ikuista ponnaria ja hermo meni kun aukinaiset hiukset sähköistyvät päivän mittaan. Meni ehkä kolme kuukautta, no ei ehkä iha niiiin kauan, mutta melkein, kun vihdoin opin kunnolla tekemään nutturan. Aloitin justiinsa tuolla Glitterin ohjeella, jota käytinkin jonkun aikaa, mutta koska mullakin kerrostetusti leikatut hiukset niin…. Plaah. Lopulta tajusin tunkea ne hiukset sen valkin sisälle, enkä kiertää ympärille ja johan tuli parempi 🙂

  1. Aa, tuota pitääkin testata seuraavan kerran! 😀 Tosiaan pinnejä saa muuten uppoomaan aika tavalla. 😀

 7. Anonymous says: Vastaa

  Upee tukka! Voi että kun mäkin saisin laitettua hiukset kiinni ilman että näytän kaljulta. Ohut vaalea tukkani ei peittäisi tuota valkkia juuri lainkaan. Jätän siis suosiolla väliin ja jatkan tupeerausta. =D

  -Elena

  1. Eipä oo mullakaan mitkään älyttömän paksut hiukset, ja pelkäsinkin, että valkki näkyis vaikka miten hiukset asettelis. Mutta yllärihyvin kuitenkin onnistui, siinä kohdassa ei siis vielä niitä vaikeuksia tullut. 😛

 8. Mulla on kans valkki, muttei ole tullut kovin paljon käytettyä. Oon sitä testannut. Silloin mulla tosin oli jäätävä tyvikasvu niin näytti tosi hassulta, kun nutturaosa oli musta ja muuten tummanruskea :D.

  1. On tota nyt pari kertaa käytetty ja ihan kiva se on ja saanut kehujakin jopa olen! 😀

 9. Panda says: Vastaa

  Minä taas kuulun niihin ketkä ei ymmärrä miten ihmiset eivät voi valkin käyttöä ymmärtää ja miten se voi olla niin vaikeaa :D. Harmittavan moni vielä valitsee sen kaikista isoimman ohkaisille olkapääpituisille karvoilleen ja sitten ihmetellään kun ei tukka riitä .. :). Eli kannattaa ottaa oikea koko ja sitten vaan tupeeraamaan ja suihkimaan hiuslakkaa niin kyllä se siitä menee :)!

  Ps valkki on ehkä hölmöin nimi ikinä mikä tuotteella voi olla :D. Mää omistan öööm vissiin kaksi donitsia ja en käytä kumpaakaan, ei ole ”toimisto”-minun juttuni vaikka se tosi monelle sopiikin ja on nopeiden aamujen hiuspelastus :).

  1. Heh, yksinkertaisetkin asiat voivat näköjään olla meille tyhmille vaikeita. 😀 Mun valkki oli kyl kai se pienin mitä teijän pulju myy ja myyjän avustuksella sen ostin + niitä pinnejä! 😀 Ja sain jonkun alekupongin siinä samalla seur. oston yhteyteen, eli pitää varmaan tulla taas joskus. 😀

 10. Panda says: Vastaa

  Ja mitä tapahtui, kommentti lähti vaikka en painanut edes julkaise enkä koskenut enteriin, buuhuuu! Toimisto-nuttura piti kirjoittaa ja mitähän lie muutakin jääny pois

  1. No joku toimisto tossa jo tuli. 😀 Ei toi kyl musta ihan toimisto oo…tai emmä tiä. Ihan kivaa vaihtelua joskus perusplaaponnariin.

Vastaa