Herkkuperseen Helsinki (osa 1)

Roobertin Herkku

Iso Roobertinkadulla oli vuosina 1963-1989 elintarvikekauppa nimeltä Roobertin Herkku. Sen suosituimpiin tuotteisiin kuuluivat vadelmakarkit. Minä en tuossa Roobertin Herkussa ainakaan tietääkseni koskaan vieraillut (pitäis ehkä varmistaa vanhemmilta), mutta eilen vierailin noin vuosi sitten avatussa, uudessa Roobertin Herkussa! Se sijaitsee myös Viiskulmassa, Fredrikinkatu 19:ssa. Sijainti on vain 300 metrin päässä ensimmäisestä Roobertin Herkusta. Perustajakaksikko on alkuperäisen Roobertin Herkun lapsenlapsia ja nyt myynnissä on vain herkkuja. Pääasiassa irtokarkkeja! Myös niitä vadelmakarkkeja.

Tää Roobertin Herkku on ollut mun Pitäis käydä -listalla jo sen aukeamisesta lähtien, mutta vasta tosiaan eilen sain aikaiseksi. Oli pakko saada karkkipäiväkarkkeja ja päivä oli riittävän aurinkoinen Punavuoressa käppäilyyn. Vaikka kaupan erikoinen, salmiakkipehmis, houkutteli kovasti, keskityin irtokarkkivalikoimaan (ja poikaystävä keskittyi myös kaupan kahvitarjontaan)…

Roobertin Herkku

Roobertin Herkku

Roobertin Herkku

Roobertin Herkku

Ja karkkiahan löytyi! Aika paljon perusmakeisia, joita saa Makuunistakin, mutta löysin myös jotain ihania erilaisia. Erityisesti kirpeiden karkkien ystävä rakastaa Roobertin Herkkua! Irtokarkkipurnukoita on kahdessa eri huoneessa. Löysin ihan mielettömän hyviä, mulle aivan uusia suklaapehmokarkkeja, ja niitä jäin kyllä himoitsemaan tuleviksikin karkkipäiviksi. Ja kaikki karkit olivat ihanan tuoreita ja pehmeitä. Olipas kiva lappaa niitä nättiin paperipussiin (valittavana oli myös söpö muovikippo).

Roobertin Herkku

Roobertin Herkku

Roobertin Herkku

Roobertin Herkku

Roobertin Herkusta löytyy myös iso valikoima erilaisia pusseja vaahtokarkkeja, suklaita, limuja, erikoisempia ”jenkkimakeisia” ja kaikenlaista lahjaksi ja tuliaisiksi soveltuvaa kivaa. Ja myös tosiaan kahvia, jota lähti pussi meidänkin mukaan.

Ja hei muistaako kukaan näitä tuttikarkkeja, jotka kuuluivat ainakin mun lapsuuteen:

Roobertin Herkku

Hih! Tykkäsin Roobertin Herkusta tosi paljon. Pieni ja sympaattinen karkkipuoti. ♥

Ootteko käyneet? Vetoaako teihin tällaiset pikkukaupat? Samaa vai eri mieltä:

Roobertin Herkku

P.S. Joo, oon vähän karkkidarrassa eilisen pussin jäljiltä!

Lähteenä käytetty tätä artikkelia.

0 Comment

 1. Kuulin tästä jo aikaa sitten radiojutun ja on pitänyt mennä käymään mutta nyt kyllä otan ja menen ensi viikolla!

  1. Todellakin kannattaa. 🙂

 2. Ihana paikka! Tosin minua harmittaa, jos karkkivalikoima on aika samaa kuin Makuunissa, mutta erikoisempia karkkeja tulisi ostettua 🙂

  1. Suurimmaksi osaksi, mutta siellä kyllä ON niitä spessujakin, joihin mä lähinnä keskityin. Etenkin suklaaosasto <3 <3 Samoin salmiakkikarkeissa oli jotain erikoisempia, ja kirpeissä! Kyl niitä siis löytyy.

 3. Pitääpä laittaa tämä korvan taakse ja käydä lapsen kanssa joku päivä 🙂

  1. Kyl! 🙂

 4. Eiiiih, mikä karkkitaivas! 😀 Tästä vinkistä en sua kiitä! 😀 Tuonne on pakko päästä… Ihania nuo korviksetkin!

  1. Hahahahah SORRY. 😀 Joo tuolla oli paljon erilaisia, hauskoja korujakin. 🙂

 5. Ooh! Tää pitää käydä katsastamassa kun seuraavan kerran Helsinkiin suuntaan. Ostin eilen tuommoisen hauskan ChocStar suklaalevyn Punnitse & Säästästä 🙂

  1. Joo ja Punavuoressa on paljon muitakin tämmösiä pienempiä putiikkeja, joissa on kiva piipahtaa. 🙂 Ainakin arkipäivisin kannattaa tuonne suunnata, monet kun ovat v-loppuisin kiinni. 🙁 Mulle tulee kyllä Punavuoressa aina ihan turistiolo, kun ei siellä tuu oikeen pyörittyä (ripsihuollossa siellä käyn, mut aina sama reitti sinne ja takas) 😀

 6. Sissi says: Vastaa

  Kiitos vinkistä, tää meni ”pakko käydä asap”-listalle. Sokerihumala, täältä tullaan:)

  1. Mulla on vielä vähän eilisestä pussista jäljellä, saa nähdä kuinka kauan. 😀

 7. Ihana paikka! Rakastan kaikkia pieniä putiikkeja ja kahviloita, sellaiset on niin täydellisiä piipahtaa kun haluaa jotain pientä luksusta. <3

  Karkkidarra PARAS DARRA.

  1. Niinpä. Ja tommosista tulee kyllä karkkejakin ostettua yleensä valikoivammin ja vähemmän, kun just jostain Makuunista… Vaikka noh, en mä siinä kyllä eilen ihan onnistunut. :’D

 8. Fanni says: Vastaa

  Karkkiaaaaa! Näyttääpäs ihanalta myymälältä. Olen mennyt ohi monta kertaa, mutta aina on ollut mukamas kiire. Lapsuudestani muistan yhden ihanan karkkikaupan, just tollasen pienen ja sympaattisen. Ikävöin sitä pitkään, kun se lopetti. Ikävöin vieläkin, koska KARKKIA. (En muuten ole syönyt vielä lauantaikarkkeja, apua!:D)

  1. Ei tän ohi voi kävellä!!!! :DDD Eli ÄKKIÄ SISÄÄN SIITÄ.

   1. Muksuna muuten karkit OLI parempia. Etenkin irtokarkit. Siis oikeesti oli, tää ei oo mitään ”aika kultaa muistot” -juttuja. Muistan hyvin, mitä kaipaan.

 9. LauraL says: Vastaa

  Vaikuttaa kyllä varsin ihanalta kaupalta! Ihanaa että tälläsiä vielä on. Muistan kun omassa lapsuuden kotikaupungissani oli vastaava pikkukauppa ja ai että kun sinne pääsi. Voin vaan kuvitella mitä herkkua toi salmiakkipehmis olis.

  1. Pitäis olla vielä enempi! Nää on just parhaita, helmiä!

   Mä aion testata tänä kesänä ton salmiakkipehmiksen. 🙂 Pehmis on PARASTA, mutta pakko myöntää, että vähän toi salmiakkivivahde siinä epäilyttää. 😀

 10. Me käytiin tuolla viime kesänä, itsekin muistan kuvan jonka otin tuosta salmiakkipehmis-pyörästä 😀 Se itse pehmis on kyllä vielä testaamatta, pitäis kyllä!

  1. No todellaki. 😀 Tosin mun tuurilla pehmiskone on aina rikki, ku meen paikalle. :’D

 11. Myy says: Vastaa

  OOO mä niin meen karkkiostoksille! Toivottavasti siellä olis sellaisia salmiakkipuristetiiliskiviä, mitä en ole enää löytänyt mistään.

  1. Hmmm, tais olla? 🙂

   1. MUISTA SUKLAAT ERI PUSSIIN!! 😀

 12. Liisa says: Vastaa

  EII IHAN HIRVEE KARKINHIMO TULI NYT :’DDD

  1. :D:D

 13. Tiina says: Vastaa

  Täytyy kyllä ehdottomasti laittaa tämä seuraavan Helsingin retken vierailulistalle. Tykkään todella paljon tällaisista pienistä erikoisliikkeistä, niissä on ihan oma tunnelmansa.

  1. Jep. <3

 14. nea says: Vastaa

  Jos tuolta löytyisi hyvä valikoima stevialla/ sokeralkoholeilla/ sukraloosilla makeutettuja suklaita niin olisipa kiva kantis mutta taitaa olla turha toivo 😀 Tai sitten mun pitää käydä toivomassa! Oliko siellä siis kahvipapuja vai suodatinjauhatusta vai mitä? Ja saiko siellä kahvit juotua myös paikan päällä? Pilkupuotien ongelma on usein kalleus ja syrjäinen sijainti – kauheasti näitä digataan mutta toivottavasti ihmiset myös äänestää jaloillaan ja oikeasti käy tuolla eikä vain liketä kun on niin suloisen oloinen paikka 🙂

  1. Äh kun te kyselette tosta kahvista kauheesti enkä tiiä 😀 ! Mut siis papuja oli ainakin, koska meillähän on papumasiina. En oo varma, saiko kahvit juotua paikanpäällä. 😀 Joo, olihan noi irtikset kalliimpia ku mitä vuokraamoissa ja kaupoissa, mutta noi erilaiset namit oli silti ihan megahyviä, kyl mä niistä mielelläni vähän enempi maksoinki. 🙂

   1. Niin ja siellä oli ainakin sokerittomia irtokarkkeja, mutta suklaita ei muistaakseni?!

 15. Salla says: Vastaa

  Siis MITEN sä et maistanu salmiakkipehmistä??? Salee parasta ever!!! Ja millasta se kahvi oli, niin ja onko mestassa kahvilapuoli, että voi sielläkin juoda? Noi Lakrids-karkit on muuten aivan sairaan hyviä, mulla on niihin ihan riippuvuussuhde.

  Mä NIIN meen tonne pian, ehkä jo heti huomenna 😀

  1. No koska oltiin menos Magnumeille! 😀

   Ööööö en muista kahvilapuolesta! Ja mä en juo niin tummaa ku mitä toi ostaa. 😀

 16. OOh! Mä muistan noi tutit! :DDD Mun pitää kyllä ehdottomasti käydä tuolla, ku ens kerralla matkustan Suomeen, näyttää ihanalta paikalta! Vaikka oon satavarma siitä, että Ruotsin irtorkarkit voittaa Suomen.. tulee todella, todella ikävä tätä karkkien luvattua maata, jos ja kun muutan täältä pois 😛

 17. Muistinkin just, että mulla on käyttämätön lahjakortti tuonne. 😀
  Se salmiakkipehmis on muuten laittoman hyvää!

  1. Ooooo hieno lahjakortti!

Vastaa