KYLLÄ, OLEN JEESUS

Hehkutin eilen Facebookissa olevani JEESUS. No se todellakin olen, koska nytpäs onnistuin ensimmäistä kertaa jossain karppausruuassa! Ja mikä parasta, se jokin oli ruuista paras eli PIZZA. Hah!

Olen jo pidemmän aikaa epäröiden kyyläillyt ympäri intternettiä karppauspizzareseptejä mutta jättänyt ne rauhaan, koska ovat olleet niin pirun epäilyttäviä. Enkä ole missään helpommassakaan terveellisessä koskaan onnistunut vaan kaikki on saanut aina heittää samantien biojätteiden sekaan.

Mutta nyt viimeinkin rohkaisin mieleni ja muutamaakin eri blogissa pyörinyttä ohjetta soveltaen uskaltauduin väsäämään pizzan, jonka pohja on PELKKÄÄ KANANMUNAA. Tämä ohje löytyy monestakin eri paikasta, mutta tässäpä vielä mun versio, jos jotakuta vaikka sattuisi kiinnostamaan.

Ainekset (=yksi pellillinen pizzaa):

5 kananmunaa
tomaattimurskaa (itse käytin chilitomaattimurskaa)
juustoraastetta
muut täytteet

Täytteet tietenkin vapaavalintaiset, itse heitin päälle tomaattia, tonnikalaa ja ananasrenkuloita. Ja laitoin vähän myös Ragulettoa ennen tomaattimurskaa, kun en ollut varma miten löllöä pohjasta tulisi.

Näin tehdään pohja:

Erottele keltuaiset valkuaisista ja vatkaa valkuaiset sähkövatkaimella niin kiinteäksi vaahdoksi, että kun käännät kupin ympäri se ei sieltä tipahda (jos päätät kokeilla tätä, tee se varovasti). Kaada keltuaiset joukkoon ja kevyesti vatkaa vielä sekaisin. Kippaa vaahto leivinpaperille tasaiseksi ja pistä uuniin 200 asteeseen kunnes ”taikinaan” ilmestyy väriä. Varo palamista! Noin viisi minuuttia on riittävä aika, uunista riippuen. Kannattaa tarkkailla.
Sitten pohja uunista veke ja täytteet päälle. Takas uuniin ja valmista on, kunnes juusto on sulanut sopivasti. Noin 15 minuuttia minä taisin pitää. Ja eiku syömään.

No miltä se sitten maistuu? Itse sain pohjasta suhteellisen mukavan kiinteää ja noh, eihän se nyt mikään vehnäjauhopohja toki ole, mutta kyllä se ihan hyvältä pizzalta kokonaisuudessaan maistui. Pohja kun on pelkkää kananmunaa niin se itsessään maistuu ei-oikein-miltään ja jos kananmunasta ei tykkää niin varmasti ällöttää.

Mutta meni oikein näppärästi terveellisemmästä pizzaversiosta. Juustossahan toki kilokaloreita on, mutta aika hiilariton tämä pizza sentäs oli!

En muuten ole koskaan aiemmin pizzaa tehnyt! Tätä teen varmasti toistekin. Ja tein muuten toissa päivänä ekaa kertaa lohilaatikkoa, hyvää tuli siitäkin. Mikä mua oikeen vaivaa, huhhuh.

Onks joku muu kokeillut karppipizzaa?

Niin, ja en muuten edelleenkään karppaa. Erityisesti kotona syödessä yritän kuitenkin syödä vähän terveellisemmin ja hiilaritietoisemmin.

27 Comment

  1. Elisa says: Vastaa

    Mä olen joskus kokeillut, sellaista mihin tuli kananmunaa ja jotain manteli- tms. jauhoja. Se oli ihan ok, ja todella täyttävää, mutta en vaan voi sietää kananmunan makua kuin joskus ja jouluna 🙁 Se maistui pohjassa mielestäni ihan liikaa läpi. Harmillista, koska kananmuna on kuitenkin niin hyvä protskun lähde ja jo itsessään tosi täyttävä, tekis hyvää vetää useinkin munakkaita…

    1. Mä syön joka aamu kahden munan munakkaan ja siis tykkään joo mutta olihan toi pohja ihan pikkasen ällö kuitenkin. Mutta täytteet pelasti koko homman ja maistui.

  2. Ei kyllä ole koskaan tullut kokeiltua karppipizzapohjan tekemistä, mutta oon kyllä miettinyt. Pizza nyt vaan kun sattuu olemaan maailman paras ruoka. :I

    Ja oot sä kyllä aika Jeesus! Jatkossakin kirjoitat tänne sun onnistuneista ruokakokemuksista että voidaan ihastella, eikösjuu?

    1. Joo mä yritän jatkossakin ees joskus onnistua. 😀

      Totta, pizza on parasta. Ja tätä on siitä kiva syödä et ei tuu heti syömisen jälkeen ähkyvatsaoloa.

  3. Oooh mikä hauska ohje! Työterveyshoitaja käski mun syödä enemmän kananmunaa. Tässä muodossahan se tulisi mitä parhaiten 😛

    1. Joo ja tosi NOPEA on tämä myös tehdä!

      Mulla tosin taitaa vaan tulla kananmunan yliannostus… 😛

  4. Nonnu says: Vastaa

    Jos me tehdään pizzaa, niin karppipizzaa tehdään edelleen vaikka karppaaminen onkin historiaa muilta osin 🙂 Syy: se pohja on vaivattomampi tehdä kuin normipohja. Plus turhat hiilarit jää pois.

    Haluutko sen pohjan ohjeen jota me käytetään?

    1. Jos se on helppo ja hyvä niin JOO!

    2. Nonnu says: Vastaa

      Huomasin, että olit tuolla alempana huikannut, ettet halua käyttää leseitä pohjaan. Tuossa meidän pizzapohjassa on vehnäleseitä 🙁

  5. Kun mulla aina välillä epäillään munuaisvikaa niin olen hieman epäluuloinen kananmunien suurkulutuksen suhteen. Mutta kyllähän tämä pohja vaikuttaa hirmu paljon nopeammalta kuin normipohjan valmistus!

    1. Niin no harva kai vetää koko viiden munan pizzaa kerrallaan? Oma eilinen syöntiosuus tuosta taisi ehkä olla 1,5 munaa…

    2. Ei tietenkään vedä 🙂 Mutta jos aamiaisella söisin munan tai kaksi ja päivälliseksi 1,5 munan edestä pizzaa niin onhan se aika paljon yhdelle vuorokaudelle kun tällä hetkellä syön ehkä kaksi kananmunaa viikossa. Mua ärsyttää kaikki ravintoainesuositukset, ei niistä ota selvää kun kaikki ravitsemusammattilaiset ovat keskenään eri mieltä… Ja tosiaan, mitään vikaa ei vielä ole diagnosoitu. Onneksi. Nälkä kyllä tuli tätä postausta lukiessa.

    3. Joo. No en mä päivittäin tota pizzaa suinkaan tee, eli eiköhän joskus voi syödä vähän enempi kananmunaa. 🙂

    4. Ja en kyl ite välitä mistään ravintoainesuosituksista lainkaan! 😀 Tietty noi munuaisvikahommelit on sit asia erikseen, et pitää varoo jos tommoset on tiedossa.

  6. Mä teen tällä ohjeella karppipitsan: http://karppaus.info/resepti/resepti.php?id=83
    Tykkään tuosta nykyisin enemmän kuin tavallisesta ja on nopeempikin 🙂 Niiiiiin hyvää!

    1. Joo, mä en vaan halua käyttää noita leseitä enkä myöskään ruisjauhoa…

  7. essim says: Vastaa

    Mä oon tehnyt karppipitsaa monestikin. Kananmunasta en tykkää, mut kaks lempparia on joko juustopohja, eli juusto pohjalle ja muut täytteet päälle tai jauhelihapohja, johon laitan vaan paketillisen jauhelihaa jonka maustan ja liiskaan pellille niin ohueksi kuin mahdollista. Loput täytteet päälle. NAM!

    1. Hmm, juustopohja vois toimiakin…Pidätkö tota pohjaa eka uunissa jonkun aikaa vai vaan helahoito uuniin kerralla?

    2. essim says: Vastaa

      Koko helahoito uuniin! Jauhelihapohjaa kehoitan esipaistamaan.

  8. Salla says: Vastaa

    Jopa minä, joka vihaa kananmunaa, tykkään tosta pohjasta 🙂 Jos on hyvin maistuvia täytteitä päällä, ei sitä kananmunaa lopulta onneks ees maista :)Pitäs kyllä joskus kokeilla itsekkin tuota kun tuo ois vähän helpompi kun yrittää gluteenittomilla jauhoilla tehä pizzapohjaa.

    1. Joo ei sitä oikeen maistakaan jos siihen ei keskity. 😀

  9. Mohn says: Vastaa

    Minä teen nykyään pelkästään karppipizzaa silloin kun pizzaa teen (enkä karppaa ja käytän ruisleseitä ja -jauhoja). Se vaan on niin helppoa, nopeata ja hyvää. 😉

    1. Jee!

  10. nea says: Vastaa

    Hmm epäilyttävä lähtökohtaisesti, mutta silti uskon, että toimii! Vaikka ananasta en kyl kaipaa mun pizzaan 😛 Ja Jutta on mustakin tosi inspiroiva, ja Rosa tosi söppänä 🙂

    1. Nää kaikki karppijutut on lähtökohtaisesti epäilyttäviä…

      Ananas pizzassa on parasta. <3

      Tuu moikkaa Rosaa!

  11. inna says: Vastaa

    Enpä ole koskaan osannut ajatella tuollaista pohjaa pitsaan. Pitää ehkä joskus testata! Sinulla on ihan mahtava blogi, olen saanut joskus nauraa ihan vedet silmissä kissojesi touhuille ja kirjoitat siitä vielä niin elävästi. Tykkään!

    1. Kannattaa kyllä, jos kananmuna ei ällötä!

      Ja kivaa, kiitos! 🙂

Vastaa