Hups

Eilen illalla kävi vähän hassusti. Pidän iltaisin parvekkeen ovea auki, koska Reiska ja Arska tykkäävät siellä jatkuvasti juosta ja lepäillä. Ennen sänkyyn menoa kuitenkin aina suljen oven, koska pojat välillä riehuvat yöllä sen verran, että tässä eräskin yö jompi kumpi (veikkaan Arskaa) onnistui kaatamaan pyöräni vasten partsin laseja (ihan vaan pieni meteli…). Onneksi lasi, pyörä tai kissat eivät tässä saaneet mitään kolhuja. Lisäksi yöaikaan Arabianranta on täynnä kaikenmaailman lentäviä öttiäisiä, ja niitä tulee (kissojen suureksi riemuksi tietenkin) mukavissa määrin sisällekin.

No, menin siis nukkumaan ja enpä kauaa ehtinyt sängyssä olla kun Reiska aloitti hirveän huutamisen. Kyllähän se joskus iltaisin huutelee jonkun verran ihan omaksi ilokseenkin tai sitten mököttää kun ei vielä väsyttäisi. Kärsivällisenä siis kuuntelin huutoa mutta kun se voimistui jatkuvaksi rääkymiseksi, hermostuin tosissani ja nousin torumaan Reiskaa. Annoin sille samalla vielä vähän ruokaa, koska Arska oli näköjään taas vedellyt Reiskankin osuuden sapuskasta. Ajattelin, että ehkä Reiskalla oli vaan nälkä. Reiska ei kuitenkaan mennyt ruokakupille päinkään, vaan katseli kiihtyneenä parvekkeelle. Pakkohan se oli tsekata, että mitä siellä nyt muka oli niin ihmeellistä. Ja siellähän oli Arska! Olin siis sulkenut Arska-raukan partsille ja siellä olis kyllä saanut ollakin koko yön jos Reiska ei olisi kaivannut kaveriaan. On se hyvä, että edes toisella pojista on erittäin kova ääni…Ja näköjään ovat jo edes jonkin verran erottamattomat kaverukset. 🙂

Työkaverini muuten kertoi kissansa olleen kerran vahingossa yön rappukäytävässä, vasta aamulla tajusi asian. Voivoi miten huonosti näitä hienoja eläimiä me kamalat ihmiset välillä kohtelemmekaan. 😀

Onko teille käynyt koskaan mitään vastaavaa?

30 Comment

 1. Aika monestikin 😀

  Meillä on keittiössä oma kaappi kissanruuille ja kerran jos toisenkin jompikumpi kissoista on pujahtanut sinne huomaamatta. Sitten ihmettelen jonkun ajan päästä että mistä toi kaukainen naukuminen kuuluu xD Vaatekaappeihin ne menee kans, nukkumaan mun vaatteiden sekaan. En mä niitä siellä huomaa kun aamulla kiskon vaatetta niskaan ja pamautan oven kiinni 😀

  1. Tulipa tossa muuten just kans mieleen, että suljinhan mä Reiskan yks päivä vaatekaappiinkin vahingossa, mutta siellä se sit tyytyväisenä otti parin tunnin päikkärit. xD Ja isäni sulki toissa kesänä mökillä Reiskan kans kaappiin. Sinnehän ne tosiaan on molemmat tunkemassa kun vaan hetkeks avaa. On muuten vähän ärsyttävää toi. 😀

  2. Haha! No on kyl 😀

  3. Meilläki on keittiössä kissanruoille oma kaappi ja eipä jää yllätykseksi että molemmat katit koettaa sinne aina vuoron perään tunkea. Jopa niinkin kovasti, että koettavat itse kaapia kaapin ovea auki kun se nimenomaan EI ole auki. Sit kun pääsevät kaappiin niin köllöttelevät siellä tyytyväisenä oman aikansa!

  4. Meillä kelpaa kaappi ku kaappi, mutta tottakai kissanruokakaappi on se paras….hyvät tuoksut, jos ei muuta. 😛

 2. Omalle kohdalle ei onneksi ole päässyt mitään tämänkaltaista käymään, mutta silloin kun vielä kotona asustelin niin isäukko unohti kerran koiran ulos käytyään illan viimeisellä tupakalla pihalla… Meillä oli iso omakotitalo ja vielä isompi piha, joten sitä saattoi aina päästää perheen saksanpaimenkoiran Taran käväisemään vapaasti pihamaalla iltapissalla. No, kerran faija unohti koiran ulos, ja aamulla kuuden paikkeilla töihin lähtiessä Tara paukkasi sisään häntä heiluen kun ukko oli jo taas menossa… Ei se traumatisoitunut siitä tuntunut olevan, lähinnä vain iloinen että hei jes moi, kiva ku avasit oven, mä tässä jo ehdin vähän odotellakin. :’D

  1. Heh heh. 😀

 3. Meillä on vähän väliä joku kissa kaapissa/kuistilla/jonkun muun oven takana. Ne kun tykkäävät tunkea itsensä just joka koloon. On ollut joskus talvellakin koko yön kuistilla, kun ei ole tullu kutsuttaessa sisälle. Ei ne oo tuntuneet kauheita traumoja asiasta saaneen. =)
  Suloista huolenpitoa Reiskalta. Täyttä rakkautta, vaikka mitä esittäisi. ;D

  1. Heh, joo kyllä se Arskasta kovasti välittää, vaikka yrittää kovista esittääkin. 😀

 4. Nonnu says: Vastaa

  Ihana Reiska! <3 Hän osasi huutaa mamille, että nyt on pikkubroidi partsilla, tuu auttaan! <3 <3 voi en kestä.

  Joskus kauan sitten kun minulla oli vielä Velho-kisuni, suljin sen muutamat kerrat vahingossa vaatehuoneeseen! Jos olin järkkäämässä pyykkejä vaatehuoneessa, Velhis käppäili mun perässä tietty sinne enkä välttämättä huomannut, että näin oli käynyt (hänellä oli musta turkki joten sulautui hämärään pieneen tilaan varsin hyvin). Jossain vaiheessa aloin aina ihmetellä, että missäs pirussa se kissulainen on ja lopulta jätkä löytyi vaatehuoneesta. Tosin ilman minkään näköistä paniikkia. Aina hän nukkui jollain hyllyllä tyytyväisenä mamin puseropinon päällä <3 🙂

  1. Joo kissat eivät kyl tunnu olevan pahoillaan, jos jonnekin pimeeseen, lämpimään ja pehmeiden vaatteiden päälle joutuu pidemmäksikin aikaa. 😀

   Eipä tosin Arskakaan mitenkään kovin hädissään eilen tuntunut partsilla olevan, vaikka aika nopsasti sisälle kyllä luikahtikin. 😀 On se sen verran tumma ja pienikin vielä, että helposti pimeellä jäi huomaamatta.

 5. Nina says: Vastaa

  Voi Reiskaa, ja Arskaakin! Kiva nähdä ne tänään 🙂

  Mulle ei muistaakseni ole koskaan käyny mitään vastaavaa mutta pakko kertoa serkkuni kömmähdyksestä, vaikkei liity millään lailla eläimiin. Enoni perheessä on siis kolme tytärtä, joista vanhin on pyörätuolissa ja häntä pitää auttaa vessaan ja sieltä pois. Kerran keskimmäinen sisko vei hänet illalla vessaan, meni sänkyynsä loikoilemaan ja nukahti. Näin ollen vanhin sisko istui vessassa KOKO YÖN, koska kukaan ei herännyt huutoihin 😀 Ollaan näin jälkeenpäin naurettu tätä monta kertaa, vaikka luultavasti siinä tilanteessa ei paljoa hymyilyttänyt.. 😀

  1. Haha, repesin. 😀 Vaikka joo, kamalaahan toi kyllä on. 😀 Mut silti, haha 😀

   Ja kivaa kun tuut kyläileen. <3

 6. Vaikka kuinka monta kertaa.. 😀 Ja välillä meidän kissat lähti ihan oman käden (tassun) kautta ulos tsuppailemaan – hyppäsivät kerran parvekkeelta alas ja kerran jätkä hyppäsi ikkunasta.. Tyttö tuli aina takas mut jätkä jäi milloin rappukatoksen päälle itkemään tai pensaikkoon.

  1. Mä yritän aina katella tosi tarkkaan jos avaan partsin ikkunaa…Reiska ainakin on aika varmasti siitä heti hyppäämässä. 🙁

 7. Niina says: Vastaa

  Meidän koira jää usein vahingossa yksin johonkin huoneeseen, yleensä vessaan tai eteiseen. Yhtenä päivänä anoppi etsi rakkia ihan paniikissa ja oli jo varma, että nyt se on karannut ulko-ovesta, kun sitä on pidetty päivällä auki. Samalla hän mietti, että miten helvetissä kertoisi meille, että koira on kadonnut. Noh, koira istui yksin pimeässä eteisessä, josta anopin mies sen vihdoin löysi.

  Ja meikäläinen on jättänyt koiran vessaan kauppareissun ajaksi varmaan noin sata kertaa. Nykyään katson aina ennen kuin lähden, että koira on olohuoneessa tai omassa kopassa nukkumassa. Minun mielestäni on kyllä sitten tavallaan jo eläimen omaa tyhmyyttä, että se istuu HILJAA jossain pimeässä komerossa eikä sano mitään, jos ihmiset huutelet ja viheltelevät. 😀

  1. Hehe, niinpä. 😀 Kissat on ainaki just tollasia, piiloutuvat jonnekin ja ERITYISESTI jos niitä kutsuu niin eivät todellakaan tule esille. 😀 (paitsi jos on ruuasta kyse)

 8. Neiti says: Vastaa

  Meidän Miisu jäi pienenä 6 tunniksi (!!) keittiön vetolaatikkoon, niiden omaan laatikkoon. Etsin töistä tullessa kissaa kaikkialta ja mistään ei löytynyt, kunnes aloin antaan toiselle ruokaa ja sieltä se sitten pujahti. Kissat oli kuulemma leikkinyt keittiössä ja mies oli kotoa lähtiessään laittanut laatikot kiinni.. tästä oli tosiaan kulunut se 6h saapuessani kotiin :))

  1. Heh. No, eipä tuo tosiaan harvemmin vaarallista ole. 😀

  2. No olipas oikein järkevä lause. 😀

 9. ami says: Vastaa

  Haha, just viime viikolla kun olin vaatekomerossa hääräillyt jotain ja tulin olohuoneeseen, no sitten Franz maukui paljon ja juttelin täältä sille johonkin että ”nooo, mikä Franzilla on?” jne… Sitten kun maukuminen vaan jatkui niin menin ääntä kohti ja vaatekomeron kohdalla kuulin pientä rapinaa oven takaa. Siellähän se komerossa, eikä ollut muuten eka kerta. 😀 Sukkalaatikko oli kaadettu, ei sentään mitään sen traagisempaa. Onneksi en sentään koskaan oo esim lähtenyt kotoa ja jättänyt kattia mihinkään. Parvekkeellekin meillä on muistaakseni jääty mutta ei kauaksi aikaa. Myös keittiön roskiskaappi (roskisten vieressä on sopiva kissakolo) on melko yleinen piilopaikka.

  1. Vaatehuone on kyl mulla sellanen paikka et varmasti vielä jompi kumpi sinne jää…mut Reiska nyt osaa avata ovet itsekin, ehkä se Arskakin pian! 😀 Ja ehkä Reiska hjelppaa jos Arskan käy köpelösti.

 10. Mulla on täällä kerrostaloasunnossa ulko-oven ja sisäoven välillä ehkä 20cm tila ja toinen kissa on onnistunut kerran vai kaksi jotenkin pujahtamaan sinne kun olen tullut ja hetken on siellä sitten odotellut 😀

  1. Hah! Mulla ei taitais ovien väliin mahtua…

 11. Meillä kissa on ollut millon pimeässä vessassa (joskin ihan tyytyväisenä hiljaa), millon vaatehuoneessa ilakoimassa pitkin hyllyjä.. Noi on niin vikkeliä ja äänettömiä, ettei sitä edes huomaa kun ne livahtaa!

  Ja en tiedä kuinka tohelo sitä täytyy olla, että mun koiranikin on ollut kerran puolituntia rappukäytävässä, ennen ku huomasin, että hei nyt joku puuttuu :D!

  Oe voe.

  1. Vikkelä ja äänetön, sitä Arska kyllä on! 😀 Ja niin älyttömän kevyt vielä. <3 😀

 12. Hehe, nauroin ääneen sun tarinaa! 😀 Osaan niin kuvitella kun kissa möllöttää partsillä hivenen loukkaantuneena… 😀

  1. Heh joo, ja eilen sit suljin sen vahingossa keittiön kaappiin…tajusin vasta kun kuulin omituista raapimista.

 13. Tea says: Vastaa

  Mun sisko oli kerran jättänyt vähingossa kissan jääkaappiin (jääkaappi oli pieni ihan lattian rajassa oleva.) sen kissa tykkäs kans olla sielä valikoimassa mitä syötäisiin ja istuskeli joskus siellä ala hyllyllä. Siskoni siinä leipoessa ei ollut huomannut että katti oli livahtanu jääkaappiin ja ihmetteli että mikä siellä kolahti. Sinne katsottuaan kissa killitti ja kehräsi mielissään 😀

  1. No mä tossa just viimeks eilen taas unohdin Arskan vaatehuoneeseen…

Vastaa