Tehokaksikko

Olen enemmän kuin innokas testaamaan kaikenlaista uutta, mitä tulee kosmetiikkaan ja sitä sivuaviin juttuihin. On kuitenkin yksi asia, jota en vaihda (enkä ole oikeastaan hirveän kiinnostunut siihen liittyvistä uutuuksistakaan) ja se on meikin puhdistusaineet. Tai tarkemmin silmämeikin ja -kasvojen puhdistusaine. Olen käyttänyt samaa silmämeikin puhdistusainetta sekä samaa kasvojen puhdistusainetta jo…pirun kauan. Monia, monia vuosia. Olen kyllä vuosien varrella kokeillut jos jonkinmoista putsaria, mutta aina palannut näihin, ihan vaan koska nämä ovat yksinkertaisesti parhaat.

Apteekin valikoimiin kuuluva Sebamed-puhdistusneste on äärimmäisen tehokasta ja äärimmäisen riittoisaa. Yhdellä pumppauksella veteen sekoitettuna puhdistaa tehokkaasti pysyvimmänkin ihomeikin. Ostan aina tällaisen isomman pussin, josta täytän pumppupulloa. En ole ihan niin säästeliäs tämän kanssa kuin voisi olla, olen vähän läträäjä, mitä tulee aika pitkälti kaikkeen. En tiedä, onko tällä mitään erityistä ”hyvää tekevää vaikutusta”, mutta se tekee sen mitä pesuaineen kuuluukin: puhdistaa kasvot. Toki käytän myös kasvovettä, mutta siihen käy mikä vaan, kunhan ei ole mikään todella ihoa kuivattava. Tällä hetkellä käytössä on Yves Rocherin kasvojen puhdistusvesi!

Mikään muu ei putsaa silmämeikkiä niin hyvin kuin tämä Lumenen silmämeikin POISTOaine, sen vannon. En yleensä käytä vedenkestävää ripsiväriä, mutta käytän silti sille tarkoitettua puhdistus…POISTOainetta, koska se toimii nopeiten ja parhaiten. Tätä pulloa on muuten hauska heilutella, kun se osittain öljyinen aine kivasti höljyy. Mutta vaikka tässä on öljyä mukana, se ei kuitenkaan tee silmän pinnalle sellaista inhaa öljyistä kalvoa, vaan aineen saa vedellä putsattua helposti pois. Tätä saa usein alennuksella Citymarketista, josta sitten rohmuan kärryn täyteen. Nyt on viimeinen pullo menossa, joten niitä alennusmyyntejä odotellessa…

Teidän meikin putsauslemppareita? Onko joku kokeillut mun parhaiksi havaitsemiani putsareita ja jos, niin kertokaa mielipiteitänne?

18 Comment

 1. Toi Lumenen silmämeikin puh.. poistoaine 😉 Best ever! Käytän sitä joskus jopa koko kasvoihin jos esim oon matkoilla, toimii! Naamaan käytän Estee Lauderin jotain juttua ja Cliniquen kasvovettä. Tai jos oon laiska (mitä olen aika usein) vedän tällä.. http://maryihmemaassa.wordpress.com/2011/10/31/laiskan-tyton-tyylivinkit-naamanpesu-ilman-pesua/

  1. Voi NEJ! Mun naamanpesun pitää tapahtua veden kanssa! 😀 Jää väkisinkin likainen tunne kasvoille, jos ei käytä jotain joka vaahtoaa ja joka pitää pestä pois vedellä! 😀

  2. Heheh. Mä siis vihaaaaan veden kanssa läträämisellä 😀 Ku sitä vettä on siis JOKA paikassa. Saan yleensä hirveet haukut muiltakin ”Mitä helvettiä sä tuolla vessassa oot oikeen saatana tehny kun vettä on katossakin”…”pessy naamani vaan, anteeeeks..” Kukaan ei näköjään koskaan opettanu mulle, että miten se oikein tehdään ilman että vessa tulvii 😛 Mut toi Garnier toimii uskomattoman hyvin.. en uskonu ennen kun testasin.

  3. Ollaan muuten samiksia tossa. 😀 Mä kans läträän vettä ympäriinsä, matto ja lattia märkänä. Avomies on onneks jo aika tottunut, että kylppäri ui vedestä kun oon pessy kasvoni. 😀

 2. Ruu says: Vastaa

  Sebamed-puhdistusneste tuli ensimmäisten tatuointien kanssa tutuksi, silloin tuota vielä suositeltiin ensimmäisiin pesuihin, ja onhan tuo ihan toimivaa ainetta, on mm lävistysten kanssa loistava pesuaine.

  1. En muista tatuointiani puhdistaneeni mitenkään erityisaineella. Tai lävistyksiä! 😀 Mutta joo, pH-arvonsa puolesta ainakin sopii.

  2. Ruu says: Vastaa

   en minäkään enää, ja lävistyksistäkin vaan noita korvien venytyksiä, tosin nykyään nekin vaan vedellä.

  3. Ruu says: Vastaa

   niin ja tuohon tatuoinnin puhdistukseen, että ne ohjeet on reilussa kymmenessä vuodessa vaihtuneet saippua puhdistuksesta tuohon pelkkään vesipesuun muutenkin, järkyttyneenä laskeskelin että olen ottanut ensimmäisen tatuointini 13 vuotta sitten 😀 kolmenkympin kriisi, here i come! 😀

 3. Itse pesen meikit pois lähes poikkeuksetta vedellä ja jollain hajustamattomalla perusvoiteella. Aqualan L:ää oon käyttänyt tähän tarkoitukseen jo monta tuubia. Toimii mun iholle loistavasti, ei kuivata ja pesee tujummankin meikin. Silmämeikinpoistoainetta en erikseen käytä, tuolla lähtee kaikki. Jos vielä tuntuu, että iholle jäi meikinjäämiä, putsaan vielä Pirkan puhdistusemulsiolla (?), sitä käytän myös meikittömän ihon putsaukseen (en todellakaan meikkaa joka päivä, oon ihan liian laiska siihen :D), hyvää tavaraa sekin.

  1. Joo oon kuullu muiltakin hyvää tosta Aqualan L:sta puhdistusaineena!

 4. Nina says: Vastaa

  Oi tuollaisten öljyisten höljyttely on parasta! Mulla oli aiemmin se Lorealin ”kerrosjuttu”, se on ihan ykkönen 😀

  1. Heh, joo! 😀

 5. Elisa says: Vastaa

  Mulla on silmämeikinpoistoaineena Madaran puhdistusvaahto ja siitä tykkään kovasti. All time favourite oli Anytimen puhdistusgeeli, mutta perhana menivät ja lopettivat sen 🙁 Natural Coden geeli ei ollut mielestäni ihan yhtä hyvää kuin se, siksi päädyin tuohon vaahtoon. NC:nkin geeli on nykyään lopetettu.

  Hätätapauksessa perusvoide, Aqualan L, toimii hyvin myös meikinpoistossa.

  1. Olen pitänyt Madaraa jotenkin vähän epäilyttävänä…en tiedä miksi! Muistan muuten olleeni Lumenella käymässä, kun Anytimea poistomyytiin!

 6. Itsekin käytän aina vedenkestävälle silmämeikille tarkoitettuja silmämeikin poistoaineita.
  Oon Oriflamelta käyttänyt yhtä tosi monta vuotta ja luulin sen olevan hyvää, mutta jos mulla on sisäluomirajaukset, niin jämät kyllä jäävät ripsien tyveen aika sinnikkäästi… Sama tapahtuu nyt käytössä olevalla, Lumenen vastaavalla (joka myös sulla tuossa).
  Yksi kerta olin kotona käymässä ja siellä puhdistin L’orealin vastaavalla jämäpullolla, niin se tuntui puhdistavan kaikki rippeet ripsien tyvestä…
  Mutta mun täytyy tätä vielä testailla, kun saan varastot pois käytettyä, Oriflamea kun löytyy vielä 3 pulloa jemmasta…
  Kasvojen pesuun on puhdistusaineita useita, joita jemmojen kätköistä löytyy :D.

  1. Hmm, mä oon saanu kaikki rajaukset kyllä ihan kiltisti tällä pois, tai jos on takertuvampaa kamaa, niin sit hetken pitää tolla aineella kosteutettua vanua meikin päällä, niin ei tartte niin kovasti hangata.

 7. Anonymous says: Vastaa

  Hei. Olen silmämeikin poistoon käyttänyt avokadoöljuä. Toimii! Ei jätä silmiin öjyntunnetta. Terv. Sannukka.

  1. Käytän nykyään tätä Lumenea, mutta öljyttömänä versiona – ripsienpidennyksiin ei kannata öljyä laittaa..

Vastaa