”Mitä jos vaan…lopettaisit?”

pikkarit8

Viikko sitten sunnuntai-iltana suihkun jälkeen levitin kasvoilleni kosteusvoidetta kylppärin peilin edessä, kun mies ihan yhtäkkiä ja yllättäen kysyi ”mitä jos vaan lopettaisit ton kaiken?” Hämmennyin. ”Siis minkä kaiken? Siis kosmetiikan käytön? SIIS LOPETTAISIN KOSMETIIKAN KÄYTÖN??! KOKONAAN?!!???” Mun ilme oli tuolloin varmasti täynnä epäuskoa ja hämmennystä ja pelkoa ja kaikkia mahdollisia katastrofin aineksia.

Koska jos lopettaisin, niin mitä mulle sitten muka jäis? JA ENTÄS TÄÄ BLOGI?! Huomasin olevani järkyttyneempi blogini kohtalosta ennen kuin edes ehdin ajatella, että lähtisin vaikkapa töihin ilman meikkiä. En enää edes kuunnellut miehen kaikenlaisia selityksiä siitä, miten paljon säästäisin rahaa ja aikaa, mietin vain sitä, miten surkeeta kaikki olis ilman kosmetiikkaa ja bloggaamista.

Viime aikoina uutisissa pyörineet jutut siitä, miten jotkut (eli kosmetiikkabloggaajat) käyttävät kosmetiikkaan ”hurjia summia”, jaksavat pelkästään huvittaa. Jos kosmetiikkaan laittaa suuria summia, se on yleensä jo rakas harrastus, tai sitten on vaan todella kallis maku. En nää mitään pahaa kummassakaan. Keksin äkkiä montakin harrastusta, jotka maksavat helposti enemmän kuin mitä kosmetiikkabloggaaja laittaa Nakupaletteihinsa. Mä itse en pidä mitään exceliä kosmetiikkaostoksistani, enkä edes halua. Ilman sitä taulukkoakin tiedän, että en laita siihen palkastani mitenkään ”liikaa” (koska asunto, syöminen ja eläimet vievät suurimman osan). Tietenkin saan myös blogiini kosmetiikkaa, mutta ilman sitäkin todellakin bloggaisin. Vaikka mitään megasuurta blogia en kirjoitakaan, pidän saatua kosmetiikkaa enemmän ”työvälineenä”. Tosin sitähän se itse ostettukin on, kyllä sekin pitää kuvata ennen kuin sitä voi käyttää. 😉

pikkarit7

Sopivasti samaisena sunnuntaina Ostolakossa-Virve postasi jutun, jonka luin nyökytellen läpi. Oma työni ei liity mitenkään kosmetiikkaan, mutta kun Virve postauksessaan mietiskeli, mitä tekisi vapaa-ajalla, jos ei bloggaisi, niin: ”… vaikka se viekin välillä aikaa niin minä tarvitsen tämän oman intoilukanavani jonne voin purkaa kosmetiikkafiilistelyjäni. … bloggaaminen antaa minulle niin paljon ja on niin suuri osa minua, etten vaan voisi kuvitellakaan oikeasti luopuvani siitä ja teistä.” Niinpä. Mitä minä sitten muka harrastaisin? Varmasti saisin vapaa-aikani käytettyä ihan sujuvasti ilman blogiakin, mutta ei vaan tuntuisi yhtään sopivalta. Olen tottakai muutamia kertoja miettinyt ainakin puolivakavissani, että lopettaisin bloggaamisen, mutta en oikeasti vielä koskaan ihan tosissani. En ole koskaan ollut kiinnostunut mistään blogigaaloista tai blogimaailman tunnustuksista, en halua blogillani mukaan mihinkään äänestyksiin. Mulle riittää mainiosti, että saan tänne intoilla asioista ja jos joku ihana lukija vielä jättää joskus kommenttiakin, mikäs sen mukavampaa.

pikkarit1

Mutta siihen kosmetiikan käytön lopettamiseen. Vaikka mulla ei oliskaan kosmetiikkapainotteista blogia, LOPETTAMINEN EI TULIS KUULOONKAAN. Jos mulla olis todella hyvä iho, se vois olla ihan mahdollista, ehkä, mutta ei tällä naamalla. Tavallisena arkipäivänä en silmiäni meikkaa ja huulikiiltopunia en aina ehdi, muista tai jaksa, mutta ihon meikkaan ihan joka päivä. Kun on koko ikänsä kärsinyt v-mäisestä ihosta, johon finnit ovat jälkensä jättäneet, niin, noh, mitä tässä selittelemään, kyllä te tajuutte. Ja kyllä vaan rakastan kaikkea kosmetiikkaa niin älyttömästi, se vaan tuo niin paljon iloa elämään. On ihanaa testailla uusia tuotteita ja rakastaa niitä parhaiksi toteamiaan vanhoja. Kyllä, kosmetiikka on mulle erittäin rakas harrastus.

pikkarit4

Nämä kuvat on otettu eilisistä Wasting Lifestylen tupareista + kosmepikkareista (eli pikkujouluista) ja kuvissa esiintyy ihania bloggaajakollegoita. Ihan herkistyin taas, kun vaan mietinkin tätä meidän jengiä. Nää ihmiset on yksi parhaista jutuista, jota tää bloggaaminen on mukanaan tuonut. Mahtavia, persoonallisia, ihania naisia. On iso ilo ja kunnia olla osa tätä kosmetiikkahörhöjen porukkaa.

Mutta haluan tietää, voisitko sinä lopettaa kosmetiikan käytön? KOKONAAN?

38 Comment

 1. Sinzu says: Vastaa

  KOKONAAN en kyllä pystyisi lopettamaan, mutta vähentämään pystyisin, jos haluaisin. Ihonhoidosta en tinkisi, sillä pintakuivaiho, niin kasvoilla kuin vartalossakin, kaipaa kosteutusta, mutta tarvitsenko tosiaan 30 eri huulipunaa, 14 luomiväripalettia, 10 ripsaria jne. En, en tarvitse noin paljoa , mutten ole valmis luopumaankaan niistä. ? Minullekin kosmetiikka on harrastus. Tykkään fiilistellä kaupoissa uutuuksia ja ostan ihanuuksia hyvistä tarjouksista, ystävämyynneiltä yms. Luen kosmetiikkablogeja ja katson youtubesta beauty gurujen videoita. Meikkaaminen on ihanan rauhoittavaa minä-aikaa aamulla. Joillekin eyeliner, luomiväri ja poskipuna ovat liikaa arkeen, mutta minulla juuri NE tekevät minun arkeni. Juhliin laitan sitten vähän enemmän glitteriä ?

  1. Vähentämään pystyisin helposti minäkin. Etenkin huulipunien suhteen on ähky! Ne kuluu niin hitaasti ja mulla on varmasti jokaista sävyä todella monta, eri merkeiltä. Toki koostumuksissa ja pysyvyydessä ja hylsyissä on eroja ja mitä vielä. 😀 Ja ne Lumenen uutuudet on niiiiin ihania. (postaus tulossa!) <3 😀 Kosmetiikka on ihanaa!

 2. Kai mä voisin, jos olisi pakko, mutta koska ei ole pakko, ei tulisi kuuloonkaan. 😀

  1. Noh, niinpä. 🙂

 3. No way! Elämä ilman kosmetiikkaa tuntuu synkältä ja lohduttomalta. Ja joo, meidän jengi on amazing <3

  1. Just niin, just tolta mustakin pelkkä ajatus tuntui. 😀

 4. Ilona says: Vastaa

  En. En todellakaan. En halua edes ajatella. Ja hei, meidän jengi. <3 BEST EVAH.

  1. En ois sulta odottanutkaan minkäänlaista muunlaista vastausta! 😀 <3

 5. Hmmm. Jos ei ois blogia eikä kosmekavereita (oisko mulla sit ees kavereita?!), niin varmaan pystyisin lopettamaan tai ainakin vähentämään hurjasti. Sitä en kuitenkaan _haluaisi_ tehdä ja atooppisen ihon takia en kyllä oikein hyvin pystyiskään. Varmaan jos ei tekisi mieli kokeilla koko ajan jotain uutta, siirtyisin johonkin apteekkisarjaan tai luonnokosmetiikkaan ihonhoidossa ja meikkipaletit vähenis jonkun verran. Äh, mut onneks ei tarvi!

  1. Mä joskus mietin, että mitä merkkiä enimmäkseen käyttäisin, jos lopettaisin tän blogin, mutta EN TIEDÄ. 😀 Varmaan samalla tavalla kaikkea sekasin.

 6. En voisi – ainoastaan vähentää mutta en voisi kokonaan lopettaa sen käyttöä. Koska itselläkin on näppyjä joita haluan peittää tai näyttää muutenkin freesimmältä huonosti nukutun yön jälkeen.

  Muutenkin vaikka lopettaisin kosmetiikan käytön tai sen ostamisen kokonaan, niin tiedän että se sama rahamäärä menisi johonkin muuhun yhtä ”turhaan”; kirjat, vaatteet tai vaikka enemmän baari-iltoja eli alkoholiin.

  1. Jep, en usko, että toi näkyis rahassa mitenkään! Mullakin menis rahat vaatteisiin tai kirjoihin.

 7. Janet says: Vastaa

  Mä olin oikeastaan koko kesälomani ilman kosmetiikkaa. No okei, huijaan ihan vähän. Pakkohan mun on tätä finninaamaa pestä harvase ilta (mut lasketaanko pesemistä? :D). Pari kertaa jätin kyllä välistä. Meikkasin kaksi kertaa. Joo, olihan se toisaalta kovin vapauttaa, kun ei kulunut aikaa meikkaamiseen, mutta samalla tunsin osan itsestäni puuttuvan. En mä halua lopettaa, koska pidän siitä niin paljon. En ole kovin taiteellinen ihminen, joten meikkaamisessa pääsen luovimaan sitten senkin edestä 🙂
  Mut siis voisin, en vain tahdo 😀

  1. Nojoo, tottakai kaikki VOIS. Ja olosuhteista ja -oloista riippuen muutenkin. En mäkään jossain mökillä metsän keskellä meikkaa hyttysiä varten. 😀

 8. Virpi says: Vastaa

  En voisi lopettaa. Meillä käydään tasaisin väliajoin vastaavia yksipuolisia keskusteluja. Mies ihmettelee, mihin voin tarvita kaiken maailman rasvapurkkeja. En edes vaivaudu vastaamaan, koska en mielestäni edes ole mikään kosmetiikan suurkuluttaja. Ihan normikuluttuja. Miehet ovat sitten kummallisia, kun eivät ymmärrä naisten juttuja. Sympatiat ovat niin puolellasi.

  1. Haha, mäkin aina perustelen, että ”enhän mä käytä tähän mitenkään hirveitä summia rahaa!” Mutta onhan noita purkkeja ”jokunen”, myönnän. Ja varmasti en TARVITSE niistä oikeasti suurinta osaa, tietenkään.

 9. No hui – EN! 😀 Sama juttu mullakin, eli vaikken kirjoittaisi kauneusblogia, en voisi kuvitellakaan, etten hoitaisi mun ihoa millään tavalla enkä käyttäisi mitään kosmetiikkaa. Okei, sen voisin kuvitella, että siirtyisin joihinkin luonnollisempiin tuotteisiin kokonaan (mitä osaksi olisin jo tehnyt), mutta jos joku sanoisi mulle, että ”käytäpä kookosöljyä kasvoille loppuelämä ja ei muuta”, niin ei, en voisi kuvitellakaan! Kosmetiikka tuo mulle liian paljon iloa elämään, samoin blogi. Vihdoin saan kirjoittaa sellaisesta, joka mua on koko elämä kiinnostanut ihan nuoresta tytöstä saakka. Mullekin blogi on rakkaimpia harrastuksia, mitä mulla on ikinä koskaan ollut ja samalla myös keino toteuttaa itseäni. Onhan se sitä, kun kirjoitat ja kuvaat tyylilläsi. Ja sitä paitsi, kyllä se ihon hoitaminen palkitaan joskus vanhempana. Tulokset näet kasvoillasi. Toki joillain on superhyvät geenit luonnostaan, mutta niin, kyllä se jotain muutakin vaatii. Perusjutuista kannattaa pitää kiinni, vaikkei ihan näin hulluna purkkien kanssa läträisikään 😀

  1. Mä tosiaan alunperin aloitin tän blogin siksi, että halusin intoilla asioista. 😀 En näin kosmetiikkapainotteisesti tosin kuin mitä nyt, mutta kosmetiikka oli vahvasti mukana heti alusta asti (mun piti kyllä aloittaa pelkästään kosmetiikkablogi mutta lifestyle tuntui lopulta paremmalta). Mä en mitenkään rakasta kuvaamista enkä kirjoittamistakaan, hehe, mutta yhdessä tälleen nää jotenkin toimii. 😀

 10. Emma says: Vastaa

  Viimeisestä kuvasta näkyy varmaan aika hyvin et voinko ees harkita lopettavani. 😀

  1. Aaahahahahahah niin paras. <3 😀

 11. Saana says: Vastaa

  Haha, tiiäkkö, näin tuon sinun ja miehesi keskustelun sieluni silmin ja hyvä etten ääneen lukenut. Samaistuin sun fiiliksiin, vaikka minun kosmetiikkaharrastukseni on lapsen kengissä eräisiin jo pidemmän linjan harrastamiseen 😉

  En voisi kokonaan lopettaa, mutta vähentää voisin nimenomaan ostelusta. Niinku oikeesti…

  1. Joo, mä olen nyt vähentänyt ostamista ihan tietoisesti. Lähinnä koska työkuviot on nyt tosi auki enkä uskalla tuhlata (ja tää tatskaprojekti kesken) ja koska tosiaan kosmetiikkaa on kertynyt niin paljon ja paljon siitä odottaa blogiin testailuakin. Monet kanssabloggaajat tässäkin portaalissa ovat tosi paljon syvemmällä tässä harrastuksessa, mulle tosi monet ulkom. verkkokaupatkin ovat ihan vieraita ja mm. se Shipito. 🙂 Että onpahan vertailukohtaakin esittää tuolle miehelle jos tarve vaatii! 😀

 12. Heli Heinonen says: Vastaa

  En ole kosmetiikan ammattilainen enkä kirjoita blogia, mutta minunkin ns.ylimääräiset rahani menee pääosin kosmetiikkaan.
  Minulle kosmetiikan kanssa räplääminen on harrastus ja henkireikä hetkeksi pois pahasta maailmasta.
  En käytä kuukausittain ylettömiä summia, mutta purkkeja on ehkä kuitenkin muutama yli oman tarpeen. Superkuivaihoisena en noin vain ihonhoitoa voisi edes pois jättää, puhumattakaan etten halua.

  1. Itse asiassa oon kyllä miettinyt tota kasvojen kosteusvoiteen tarvetta, ja pitäiskö joskus kokeilla olla ilman. Oon kuullut paljon positiivista siitä, ja iho varmasti tottuu kyllä olemaan ilmankin. Vartalon ihoa en kosteuta oikeastaan kuin vaan ulkomaanreissujen jälkeen kun se kuivuu pahemmin rusketuksen tipahtaessa samalla pois. En koe tarvitsevani vartalon iholle mitään kosteusvoidetta ja jos sitä muulloin käytän, niin lähinnä ”huvikseni”.

 13. Myy says: Vastaa

  NO.

  1. 😀

 14. Juu, ei.

  1. 😀

 15. Sissi says: Vastaa

  No EI. Vika kuva <3

  1. Jep 😀

 16. Paula says: Vastaa

  No ei mitä! En kyllä halua lopettaa! Juurihan mä aloitin! Sain viikonloppuna uuden lakkaus/meikkauspöydän ja mun pienet meikkivarastot mahtui sen pienenpieniin laatikoihin.
  Ihana kuva Emmasta toi viimeinen! XD

  1. Hehe 🙂 Oooo vau meikkipöydälle!!!

   Joo Emma on just hyvä tossa vikassa. 😀

 17. Kata says: Vastaa

  En kyllä voisi enkä edes haluaisi! Välillä kun katsoo joitain tv-sarjoja, kuten Walking Deadia, niin tulee miettineeksi kosmetiikkaa 😀 Siis että jos zombievirus leviäisi maapallolle tai tapahtuisi jokin muu katastrofi ja pitäisi vain selvitä hengissä, niin ehkä sitten en meikkaisi. Mutta kyllä tulisi laittautumista ikävä 😀

  1. HAHA MÄ MIETIN IHAN SAMAA!!!! :DDD Ja mietin, et miettiiks kukaan muu noin. :DDD

 18. RuuRuu says: Vastaa

  Periaatteessa voisin. mä meikkaankin jos lähden rimpsalle, eli varmaan kerran kuussa jos sitäkään nykyään , ja en nyt kuolis vaikka jäisinkin ihan vaan saippuan ja perus naamarasvan varaan, ja joo elämä jatkuis vaikkei sitä rasvaakaan olis, En sillä sano ettenkö Rakasta sitä kun jaksaa laittautua viimesen päälle, kissarajausta, ja kirkkaanpunaista huulipunaa <3 ihanaa, mutta pakollista ? … ei oikeastaan 😀

  1. ”Rimpsalle” :’D <3

 19. Katarooma says: Vastaa

  Tuntuis kamalalta olla pesemättä hiuksia, harjaamatta hampaita hammastahnalla, rasvaamatta kuivaa ja kutiavaa ihoa. Nööööyyyy!

  1. Hehe, mä luulen, että hammastahna ja shampoo ja dödö ja tommoset olis ainakin lopulta ihan suotavia miehenkin mielestä. 😀

Vastaa