Prinsessakakku

No niin kuulkaas ostin tänään kakun. Vanhempani kutsuivat itsensä synttäreille luokseni lauantaiksi joten onhan tietenkin kakku oltava. Ja koska vanhemmat tulee, niin tulee myös isoveikka, jota ajatellen oikeastaan kakun valitsinkin. Samperi sentään.

Isoveljelläni (ikä: 37) on läpi elämänsä ollut joku ihmeellinen marsipaanihimo. Jos tarjolla ei ole jotain marsipaania sisältävää, hän suurinpiirtein kävelee ovesta ulos. Tai sitten mököttää erittäin näkyvästi ja kuuluvasti. Joten vaikka kyseessä ovat prkl MINUN syntymäpäiväjuhlani, niin kakun tälläkin kertaa määrää isoveli. Koska en yksinkertaisesti vaan jaksa kuunnella sitä vinkumista, jos erehtyisin tarjoamaan jotain muuta (=parempaa).

Eipä silti, itsekin pidän prinsessakakusta jos se on hyvin tehty. Tämä lähi-S-Marketista bongaamani melko kallis kakku vaikuttaa hyvältä prinsessakakulta. Hyvässä prinsessakakussa marsipaani on pehmeää ja sisältö oikeasti hyvää, kermavaahto ei saa olla mautonta höttöä. Paras prinsessakakku on -uskokaa tai älkää- pakasteprinsessakakku merkiltä Frödinge. Ja kaksi kertaa tätä ostamaani kakkua halvempaakin.

Joten isoveljelle tiedoksi: parasta tulla tosi hyviä lahjoja!

Mites teille muille maistuu rinsessakakut? Mikä on parasta kakkua?

P.S. Kiitos kaikille synttärionnitteluista, olette ihania! Postauksen tarkoitus ei kyllä oikeasti ollut kalastella onnitteluja, mutta ilahduin silti jokaisesta. <3

57 Comment

 1. Nina says: Vastaa

  No siis onhan se hyvää 😛 Mutta sen verran makeeta että just yhden pienen palan pystyy syömään. Juustokakku on aika kingi. 🙂

  1. Juustokakku on maailman ihaninta. <3 Ja porkkanakakku on hyvää kans.

  2. Nina says: Vastaa

   Oi niin onki. Paitsi jos se on kuivaa.

   Päätin just että ens viikolla mennään juustokakulle. Jes. Mistä saa parasta? 😀

  3. Mun mielestä paras juustokakku on ollut Cafe Picnicissä, mutta en tiiä, missä Picnicejä on Helsingissä. Myös niitten porkkanakakku vie hengen … eiku kielen … ;D
   Onko siinä Arabian kulmilla vielä Antellin kahvila? Sieltä varmaan löytyy erityisen ihania herkkuja.
   Marsipaani on kauheinta mitä voi suuhunsa laittaa ja prinsessakakku jotain, mistä vain ruotsalaiset voi oikeesti tykätä. UGH, olen puhunut. =)

  4. Nina says: Vastaa

   Oho, en tienny että Picnicistäkin saa kakkuja :O Kiitos vinkistä 🙂

  5. Mennään vaan. Joka paikasta sitä melkeen saa, mutta parasta…aika paha. Kaisaniemessä oli yks kahvila jossa oli törkeen hyvännäköstä mutta sekin just vaihtu. 🙁 Kakkugalleriassa on ainakin tosi hyvää.

  6. Ja en oo törmänny tommoseen kahvilaan täällä, tosin tunnen näitä kulmia vielä öhöm aika huonosti. 😛 Mut onneks huomenna alkaa taas loma ni ehkä ehdin tutustua! 😀

  7. Siinä Hämeentiellä, lähellä missä oli ennen Hobby Hallin myymälä. Mies oli vuosi sitten Arabianrannassa töissä ja häntä sieltä hain, ni hän kehui sitä kahvilaa. Arabian kauppakeskukselta Lahdentien suuntaan.
   Käypä kurkkaamassa. =)

  8. Ei hajuakaan Hobby Hallista…mutta ihan hyvä jos en löydäkään. 😀

 2. Ruu says: Vastaa

  en tykkää marsipaanista yhtään, meis tosin tykkää. Juustokakku on kyl namia, ja kakkoskuva on ihana 🙂

 3. Anonymous says: Vastaa

  Tuo kakkoskuva on IHANA!! <3

  1. Anonymous says: Vastaa

   ja mutakakku tosiaan parasta 😀 tai appelsiinijuustokakku

  2. Joo mudcake. <3

 4. Mitkä kuvat! :))) Marsipaani on hyväääääää, mutta ei sitä voi syödä kun pienen määrän ja sitten tökkää. Ei makeaa siis mahan täydeltä 🙂

  1. Kyl mä pystyn syömään sitä PALJON. 😀

 5. Siis heeeeetkinen.

  1) Mitä hittoa tuo rotta kiehnää synttärikakun ympärillä? Yök.
  2) Prinsessakakkujen marsipaani on yleensä syvältä, eli ihan itsellesi tuon ostit.
  3) Marsipaanirakkaus on normaalia – aivan kuten Kinder-himokin.
  4) En mökötä tai vingu kovaäänisesti. Ainoastaan ilmaisen näkökantani selkeästi ja huomiota herättäen.
  5) Hankitut lahjat on sitten sitä luokkaa, että niistä on tultava ihan oma postaus. Kaikista kolmesta.
  6) Ethän unohda hankkia riittävästi Herra Hakkaraista. Eikä sitten omenaa, se on kuraa.

  1. 1. HAHAHA mä niiiin arvasin! ”Yök en syö enää!”
   2. Niivvarmaa.
   3. Tottakai on normaalia.
   4. Niin, just sitä ei kestä kukaan.
   5. Saas nährä.
   6. Banaani on ollut odottamassa jääkaapissa jo ikuisuuden.

 6. Tuo toinen kuva on ihana! 🙂

  Mansikka-kermakakku on suosikkini. Marsipaanista en pidä, ja petyn aina prinsessakakkuihin, ne kun näyttävät niin kauniilta, mutta maistuvat siltä marsipaanilta. :/

  1. Joo mansikka-kermakakku on kyllä tosi hyvää. 🙂 Siis jos mansikat on hyviä ja kerma kans. 😀

 7. Frödinge sydän sydän sydän! (Ja vielä silleen aavistus jäisenä – om nom (siksi koska silloin enemmän kun jätski tai siis sinnepäin, kun kakku – kakut ei oo ihan mun lemppareita) Muuten olen sitä mieltä, että marsipaani on hirvittävää kuraa. Makes perfect sense!

  1. Ei jäisenä!!! 😀

 8. Parhaan kakun ikinä tein itelleni muutama vuosi sitten synttärikakuksi. Se oli 14cm korkea sellanen ”american style kakku”, välissä banaanirahkaa, mansikkarahkaa ja sitruunarahkaa, päällä vaahtokarkkitaikinakuorrutus. Se oli täydellistä! <3

  1. Ei helvetti, kuolaneritys alkoi. Koska tuut mun luo leipomaan?

  2. Hitto pitäskin tehä tota uudestaan. Otan sit kuvia blogiin ni saat kuolata 😀

 9. nea says: Vastaa

  Ihana rotta 😀 Prinsessakakku, juustokakku, mudcake kaikki maistuu. Ylipäätään kaikki paitsi universumin tylsin mansikkakermakakku. Tai no, kelpaahan sekin paremman puutteessa 😉 Parasta on kuitenkin kinuskikakku, kunhan kinuskia on valtava kerros että se tylsä alustäytekakku ei dominoi. Prinsessakakussakin näin ollen parasta on justiinsa se kuorrute! Ja juustokakkuun ei pidä laittaa sitruunaa. Se on väärin. Sitruunamarenkitorttu on taas herkullinen asia erikseen. Ykipäätään olen kyllä kaikki tavoin enempi piirakkaihminen. Paitsi universumin tylsin omena-…. jne. Lopetan tähän 😉

  1. Mulle kelpaa sekä kakut että piirakat! Omenakin!

 10. Yleisesti ottaen parhaita on kakut joista perse leviää eniten..

  1. Joo kyl se näin o!

 11. Nonnu says: Vastaa

  Prinsessakaakku maistuu aina, koska marsipaani on vaan niin parasta! Eli yläfemmat veljellesi! 😀

  Toinen herkku on juustokakku tai Daim-kakku. Tai sitten Mutakakku. Tai Sacher. Ihan perinteinen täytekakkukin menee kunhan se on kostutettu kunnolla. Ja välissä/päällä ei ole kräämiä. Hyisssss.
  Kakku kuin kakku, perhana. Mä syön kaiken 😀

  1. No niin. Siitäs sai rottaämmä tiukkaa tekstiä! *yläfemmoittaa*

   Mahtavuutta, että edes joku täällä julmassa maailmassa ymmärtää meitä läpi elämänsä pikkusiskoistaan kärsimään joutuvia Maailman parhaita isoveikkoja, joilla on vähemmästäkin kehittynyt marsipaanifiksaatio-oireyhtymä ja Kinder-kutina. Tulen huomenna juhlissa toistamaan ylpeänä lausetta ”Muuten, Nonnunkin mielestä marsipaani on vaan niin parasta!” päivänsankarin kyllästymiseen saakka ja ehdottomasti sen yli. Sivuhuomautuksena vielä, että Daim-kakku on muuten myös ihan parhautta. Sacher on kyllä pahimman luokan eteismattokuraa, mutta annettakoon se anteeksi.

   Siispä suuren suuri pienempikuinkolme Nonnulle hyvästä kaakkumausta! 🙂

  2. Damn, melkeen ostin Sacherin…

  3. Oot ostanut jo Sacherin aiemmin insinöörin syntsille. En syönyt.

  4. Asiaa tovin tuumattuani totean,jotta miäs jonka himolistoille kuuluu Kinderit ja marsipaani pitää listata uhanalaisten lajien listalle.

  5. Maailman paras isoveikka:

   Ei, kyllä insinööri osti omat kakkunsa.

  6. Kerrassaan mielenkiintoinen ehdotus. Onko uhanalaisena lajina paljonkin etuoikeuksia? Tarjoaako esim. WWF Kinderit ja marsipaanit muutenkin kuin vuosipäivinä?

   @Rottaämmä: No insinöörit eivät tunnetusti ymmärrä hyvän päälle. Outoja ovat, p*rkeleet.

  7. Nonnu says: Vastaa

   Parhahin Maailman paras isoveikka,

   kiitos suuren suuresta pienempikuinkolme-tunnustuksesta, otin tämän suurella sydämellä ja avosylin vastaan!

   Meitä marsipaanin ystäviä on kovin vähän, joten meidän tulee pitää yhtä, nyt ja iankaikkisesti. Amen.
   Nyt pitää kysyä isoveikalta (maailman parhaalta sellaiselta), oletko Saksassa koskaan käynyt? Itse eksyin tuossa pari vuotta sitten Bremeniin joka taitaa olla maailman Marsipaani-pääkaupunki! Kotiin tuomisina tuli jos jonkinmoista marsipaanitankoa, -pötköä, -levyä ja jopa, get this, TEETÄ! Marsipaanikaakaotakin ostin. Tästä kaikesta johtuen harkitsin nanosekunnin verran mielessäni, että muuttaiskinko Brememeniin? Suomesta kun saa marsipaania lähinnä Lidlistä kaksi kertaa vuodessa (pääsiäinen ja joulu) ja lopun aikaa vuodesta saa melkeinpä olla ilman (jos ei osta leivontaan tarkoitettuja marsipaanipötköjä ja syö niitä….en myönnä, että tälläistä olisi koskaan tapahtunut, näin teoreettisesti tässä vain asiaa esittelen…)

   Mainittakoon ja samalla anteeksi annettakoon Sacher-mieltymykseni, että Kinderit ovat ainakin siinä mielessä parhautta, että niistä saa vaikka mitä kivaa, esim. tänä vuonna Barbapapoja. Nimimerkillä kaikki Kinder-Barbapapat löytyy.

   Toivotan näin ollen sekä ihanalle Kissaämmä-ystävälleni sekä hänen todella loistavalle isoveikalleen mitä parhaimipia kakkukestejä! Kunpa voisin olla mukana! 🙂

   Pienempikuinkolme pienempikuinkolme pienempikuinkolme.

  8. Hyvä Nonnu,

   On perin ilahduttavaa havaita, että rakas pikkusiskoni on VIHDOIN löytänyt itselleen edes yhden ystävän, joka ymmärtää ja arvostaa parhaita asioita elämässä. Siis marsipaania. Sitten kun TylyMuija valaisee meitä kaikkia hieman lisää ehdottamansa uhanalaisuuden eduista – ja ne koetaan pyhää marsipaaniaatettamme edistäviksi – on suuri kunnia pyytää teidät, arvon Nonnu, ”Sukupuuttoon kuolleet marsipaanin ystävät Ry”:n ensimmäiseksi kunniajäseneksi. Nyt ja iankaikkisesti.

   Saksa, tuo marsipaanin luvattu kotimaa on ollut työmatkojeni salattu kohde tai välilaskeutumispaikka aina muualle pakotettuna jo vuosia. Valitettavasti Finnair ei ole vielä keksinyt tehdä välilaskua Saksassa työmatkalla Suomen Turkuun. Ei vaikka ties kuinka monta lippusta olen jo kehityslaatikkoon omin, marsipaanista tahmein kätösin survonut. Jotkut yritykset ne vaan eivät halua kehittyä 2000-luvulle ja kuunnella asiakkaitaan. Duh.

   Lupaan kitistä sekä mököttää huomenna kaikkien marsipaanin ystävien puolesta ja aloitin ”Muuten, Nonnunkin mielestä marsipaani on vaan niin parasta!” -ärsytyksen hokemisen jo tänään aiemmin muissa kanavissa. Kyllä näistä hyvät juhlat tulee, vaikka kakku olisi kuinka huono!

   Terveisin nimimerkki ”2 täyttä Kinderin Barbapapa-settiä lahjoitettu jo niitä arvostaville lapsiperheille ja kolmas on parhaillaan työn alla”.

  9. Nonnu says: Vastaa

   Parahin Maailman paras isoveikka,

   nöyrimmin kiitän vastauksestasi ja kunhan saamme tämän uhanalais-asian selvitettyä, liityn enemmän kuin mielelläni rekisteröityyn yhdistykseen ”Sukupuuttoon kuolleet marsipaanin ystävät”. Tämän kaltaiseen yhdistykseen on suorastaan kunnia-asia kuulua.

   Voisinpa melkein todeta, että tuo mainitsemasi Finnairin toiminta on suorastaan kohtuutonta. Mielestäni on täysin luonnollista, että välilasku Saksaan tapahtuisi reitillä Helsinki-Turku-Helsinki. Tähän epäkohtaan tulisi puuttua välittömästi ja ehdotankin, että tämä asia tullaan viemään läpi kunhan yhdistyksemme pääsee aloittamaan toimintansa. Tämä olkoon ensimmäisenä asiana yhdityksemme agendassa.

   Näkisin myös, että saksalaiset eivät niitä kaikkia marsipaanejaan itse tarvitse vaan voivat esim. muuttaa osan Suomelle maksettavista sotakorvauksista marsipaanin muotoon. Korvaukset tullaan tietenkin ohjaamaan yhdistyksellemme eikä Suomen valtiolle. Tätä voimme perustella esim. sillä, että molemmat isoisäni olivat sotaveteraaneja, mutta koska he ovat jo poistuneet ajasta ikuisuuteen, voimme ottaa heille kuuluvat korvaukset marsipaanin muodossa vastaan. Ja koska sodasta alkaa olemaan jo kohta puoliin niin helvetisti aikaa ja sitä myöden korvauksiakaan ei voi olla enää paljon jäljellä, ne voidaan hyvin maksaa marsipaanin muodossa.

   Kiitän jo näin etukäteen tästä suunnitellusta toiminnastasi koskien huomisia pikkusiskosi juhlia. Lupaan olla tässä täysin sydämin mukana. Edes näin henkisellä tasolla, koska fyysisesti en pääse paikalle. Toivon kuitenkin, että pikkusiskosi, tuo ihana ystäväiseni Kissaämmä, pysyy tästä kaikesta huolimatta ystäväni jatkossakin.

   On siis todellakin sielua lämmittävää huomata, että maailmasta löytyy sentään vielä hyviä asioita arvostavia ihmisiä, kuten sinä, Maailman paras isoveikka. Rohkenisinko tässä vaiheessa tätä jaloa ystävyyttämmme sanoa, että tunnen sinut melkein sielunveljekseni tässä marsipaani-asiassa.

   -Nonnu

   ps. Marzipan 4eva.

  10. Hyvä Nonnu,

   Positiivis-sävyisestä vastauksestanne ehkä jopa hieman liikaa innostuneena, otin Kehä I:n perjantairuuhkasta nauttiessani yhteyttä tulevan yhdistyksen lahjakkaaseen graafikkoon, ja pyysin häneltä ensimmäisen vedoksen logoehdotuksesta, joka näyttää tältä:

   Sukupuuttoon kuolleet marsipaanin ystävät Ry:n logoehdotus #1

   Arvon marsipanisoitunut sielunsisareni, mitä mieltä olette? On toki otettava tässä vaiheessa esivalmisteluja huomioon, että graafikkomme ei tee logosuunnittelua työkseen – minkä kyllä huomaa – mutta mielestäni suunta ja pyrkimys on kuitenkin oikea. Hitunen lisämakeutta kuvaan ja avot, jo alkaa korvat soida ja varpaat lämmetä.

   Olen myös täysin samaa mieltä kanssanne vastauksessanne esille tuomaanne ”Palauttakaa sotaveteraaniemme kunnia – Saksan marsipaanit takaisin!” -aiheeseen. Käyttäkäämme häikäilemättömään vastaiskuun runsaasti syömäkelvottomia Sacher-kakkuja, joilla häiritsemme vihollisen eturintaman toimintaa riittävästi myöhästyneen marsipaanisotasaaliin keräämiseksi.

   Uskon myös, että onnistun huomenna ärsyttämään rakasta siskoani, tuota blogissaan onnitteluja röyhkeästi kalastanutta Kissaämmää riittävissä määrin, jotta hän purkaa tänne jo iltasella tuntojaan kostein bittikyynelin prinsessakakun hävittyä Maailman parhaimpiin suihin – mökötyksen ja kitinän saattelemana, luonnollisesti.

   Kohteliaimmin jälleen teidän,

   Maailman paras isoveikka

   ”Hyvää siitä tulee” sanoi mummo kun kissalla marsipaania prinsessakakun päälle rullasi.

  11. Nonnu says: Vastaa

   Parahin Maailman paras isoveikka,

   olen täällä aivan hämmästynyt tästä asioiden etenemisestä tällä erinomaisella vauhdilla. Jotta katu-uskottavuuteni säilyisi tuonnempanakin, sanon, että rispektit sinulle, oi marsipanisoitunut sielunveljeni. Ja koska me olemme tässä uudessa, marsipaanin tuoksuisessa ystävyydessämme edenneet jo näinkin pitkälle, ehdotan että sinuttelisit minua.

   Tuo antamasi logoehdotelma kiteyttää hyvin olennaisesti yhdistyksemme sanoman, mutta kuten jo mainitsit, pieni lisämakeus ei olisi pahitteeksi. Voiko marsipaanin ihanaa olemusta ylistää mitenkään liikaa? Vastaan, että ei voi.

   Uskoisin sinun onnistuvan saamaan sopivan määrän irritaatiota huomenna siskosi syntymäpäiväjuhlilla. Minua askarruttaa vain tälläinen pieni asia, ihan näin siskosi blogiystiksenä, että mahtaako hän ärsyyntyä kovin pahasti tästä meidän yhdistykseemme liittyvästä kirjeenvaihdosta täällä hänen blogissaan? Toivon kovin, että näin ei kuitenkaan tapahtuisi, koska pidän hänestä kovasti enkä missään nimessä haluaisi kokea kissanomistajan vihoja niskassani.

   Parhain terveisin,
   Nonnu

   Marsipaani päivässä pitää lääkärin loitolla, sipuli päivässä pitää jokaisen loitolla.

  12. Hyvä Nonnu,

   Monen mielestä perin yliarvostettua katu-uskottavuuttani hieman turvaten, suostun lievän vastahakoisesti ystävyyden eteismatoksi kaulitun marsipaanin muodossa ehdotettuun sinuttelupyyntöön, vaikka muissa piireissä kohteliaana herrasmiehenäkin tunnettu Maailman paras isoveikka onkin perin kiintynyt teitittelyn vanhoillisromanttiseen tyylisuuntaan. Lisäksi sillä sai vielä 30 vuotta takaperin iäkkäämpien naishenkilöiden sydämet sulamaan ja käsilaukkujen marsipaanihanat avautumaan.

   Mitä tulee marsipaanin kiihkeästi puoleensa houkuttelevaan olemukseen, ei sen sokerimaisen utuisaa – kuin syksyisen aamu-usvan lailla makuaistit uuteen päivään herättävää – kutsua voi sukupuuton partaalla epätoivossa kierivä aito marsipanisti koskaan liikaa läheisilleen ylistää eikä logosuunnittelussa kohtuuttomasti korostaa. Välitän korjaustoiveen graafikolle, artistihan kuitenkin tämänkin lystin maksaa.

   Tulevan yhdistyksen perustamiskeskustelut lienee kaikkien osapuolien ystävyyssuhteiden vaalimiseksi viisainta siirtää toisille foorumeille viimeistään huomenna iltapäivällä, heti spektaakkelimaisten kitinäjuhlien jälkeen, kun olen joutunut luovuttamaan rakkaalle pikkusiskolleni perin lapselliseen lahjapaperiin käärityt lahjukset tulevalle omistajalle. Ennen tätä tapahtumaa olemme kuitenkin marsipaaneinemme turvassa hänen ärsyhyökkäyksiltä, sillä hän on melkoisen pokerinaaman omaavana uhkapelurina laskelmoidun tietoinen pelissä olevista panoksista ja pelinhoitajan sadistisen oikukkaasta mökötysluonteesta, joka voi pahimmassa tapauksessa marsiponisoitua lahjusten totaaliseen negaatioon.

   Sujuvasti sinutellen,

   Maailman paras isoveikka

   ”Ennen kun alat arvostelemaan Kissaämmää, koeta ensin kävellä kilometri hänen kengissään. Tällöin, kun saat kissanomistajan vihat niskaasi, olet jo kilometrin päässä ja sinulla on hänen balleriinat.”

  13. Nonnu says: Vastaa

   Parahin Maailman paras isoveikka,

   olen kovin huojentunut tästä, että suostuit sinutteluun. Aloin kokea hetkellisesti jo pientä ikäkriisiä, joka ei sovi missään nimessä itseään arvostavalle marsipanistille. Vaikka ikälukemani alkavatkin olla kohta lähempänä neljääkymmentä kuin kolmeakymmentä, teitittely alkoi tuomaan kasvoilleni ennenaikaisia ryppyjä. Joten täällä helpottuneena sinutteluun pääsemisestä, kiittelen arvoisaa marsipanisti-ystävääni, Maailman parasta isoveikkaa.

   Olen samaa mieltä myös tässä asiassa, että lienee syytä jatkaa tätä ylistyslauluamme marsipaanille toisella foorumilla, joka on kaiketi ehkä enemmän sosiaalinen media kuin tämä siskokultasi blogi.

   Jään odottamaan innolla siskosi a.k.a. Kissaämmän postausta ostamistasi lahjoista. Uskon vakaasti, että valitsemasi lahjat ovat ykköslaatuisia ja todellista valioluokkaa. Todellinen marsipanisti on hyvin sofistikoitunut ja niin intellektuelli, ettei hänen lahjavalintansa voi ikinä epäonnistua.

   Ystävällisin terveisin,
   Nonnu

   Jos joku väittää ettei marsipaania syömällä voi tulla onnelliseksi, hän ei ole koskaan syönyt marsipaania.

  14. Hyvä Nonnu,

   Ensiksi sallinet minun tarjota hieman marsipanistin vertaistukena auttavan näppäimistöni, ja korjata pieni, mutta yhdistyksemme perimmäisiä arvoja maallikoiden silmissä haavoittava virhe viimeisessä marsisloganissasi:

   ”Jos joku väittää ettei marsipaania syömällä voi tulla onnelliseksi, hän ei ole koskaan syönyt marsipaania RIITTÄVÄSTI.”

   Tiedät sielunsiskonani tämän jo ennestään, mutta muille asiaan vihkiytymättömille tiedoksi, että marsipaani kaikkien muiden positiivisten terveysvaikutusten ohella auttaa myös vähentämään tehokkaasti ikääntymisen oireita. Paremmin kuin Kissaämmän joululahjaseerumit. Lämmin marsipaanikylpy kerran viikossa sekä suihkun jälkeiset päivittäiset marsipaanihauteet kasvoilla tekevät ihmeitä yleisilmeelle. En siis luonnollisesti vihjaa, että ennen sinuteluun siirtymistä aiheuttamani vahingot vaatisivat kohdallasi erikoista marsipanisointia, ehei.

   Koska kaikki tiedämme, että Kissaämmälle kelpaa vain paras, on tulossa olevat lahjapostaukset varmasti omaa luokkaansa kaikessa glamöörissään. Mutta pidetään nyt jännitystä vielä tovi yllä kuin marsipaania korkkaamattomana myyntipakkauksessa.

   Tuleviin juhliin henkisesti (marsipaanilla) valmistautuen,

   Maailman paras isoveikka

   ”Ilo ilman marsipaania on teeskentelyä.”

  15. Nonnu says: Vastaa

   Parahin Maailman paras isoveikka,

   kiitän nöyrimmästi sinua, marsipaani sielunveljeni, tästä aiheellisesta ja tärkeästä huomiosta jonka teit koskien marsisloganiani.

   Olen siskosi tavoin blogisti ja blogini käsittelee pääpainotteisesti kauneutta. Antamasi kauneusvinkit marsipaania apuna käyttäen ovat huomionarvoisia ja erittäin tärkeitä, ainakin meille marsipanisteille. Omalla kohdallani rypyt ovat pysyneet tähän asti loitolla, kiitos marsipaanin. Jokin joka on niin pehmeää kuin marsipaani, ei voi tehdä muutakuin hyvää. Niin ruumiille kuin sielullekin.

   Juhliin omat marsipaaniterveiset lähettävä,
   Nonnu

   Minussa ei ole mitään sellaista vikaa mitä marsipaani ei korjaisi.

  16. Hyvä Nonnu,

   Erään blogistin Maailman parhaana isoveikkana ja aidon marsipaanisella sielunsisaruudella rohkaisen sinua rämäpäisen välipitämättömästi jo seuraavassa blogipäivityksessäsi rikkomaan pintaliitoisen ja kauneutta ihannoivan elämäntavan kliseet, ja ravistamaan lukijoidesi asetonihöyryistä pehmennyttä tajuntaa hellästi maailman 1. ihmeellä, marsipaanilla. Vedoten omakohtaisiin kokemuksiini niin marsipaanin empiirisenä sekakäyttäjänä kuin seikkailuihini muoti- ja kauneusmaailman saralla, olen sangen vakuuttunut siitä, että lukijasi kiittävät sinua shokeeraavasta marsipaanisoinnista myöhemmin (tovin jos toisenkin ensin hyperventiloiden).

   Ole rohkea ja toteuta itseäsi vapaasti kaikkivoivan marsipaanin nimissä. Yhdistyksemme nimissä haastan sinut, sielunsiskoni Nonnu, käyttämään marsipaania mielikuvituksellisesti seuraavan blogipäivityksesi aiheena. Marsipaani-sanan käytön pitää kuitenkin olla sen herkkää sisintä omintakeisuutta kunnioittavaa, eli esimerkiksi ”Kokeilemani XYZ kynsilakka jättää jo ensimmäisellä levityskerralla tahmean, marsipaanimaisesti autuaaksi tekevän pinnan”. Astu esiin, ja ota haaste vastaan 🙂

   Tähän loppuun, ennen kun isoveikan lyhty sammuu, on hyvä vielä muistuttaa kaikkia, että maailmassa on vain 3 tietä onneen:

   1) Marsipaani.
   2) Älä koskaan kerro kaikkia salaisuuksiasi.
   3)

   Helsingin syntisen yön tuoreelta marsipaanilta tuoksuvan kutsun jo viehkeänä kuullen,

   Maailman paras isoveikka

   ”Kahden kauppa on kolmannen marsipaani.”

  17. Ootte sekasin. 😀

  18. Rakkaat ystäväni Lumikki ja MPI (MarsiPaanImiäs) sekä tietenkin Kisseli itse.
   (Tämä saattaa kuulostaa tungettelevaisen tuttavalliselta,mutta vitut minä siitä..olenhan Tyly)

   Kun tässä nyt suorastaan sokerihumalaisessa makeanähkyssäni keskusteluanne lukeneena yritän kasata tahmaisia ajatuksiani suunnilleen ymmärrettävään muotoon,on ensimmäinen mielleyhtymäni luonnollisesti ”Antakaa minulle minun jokapäiväinen marsipaanini”.

   WWF tulee saamaan TylyMuijan tuimia ja tulenpalavia vaateita ”Uhanalaisen lajin etuisuuksista”.
   Vaatimuksissa lähdetään liikkeelle näennäisvaatimattomalla mutta tylyn tinkimättömällä ”MarsipaaniMiäsAnsaitseeVainParasta”-asenteella.

   Vuosisatojen ajan hiljaa marsipaaniansa natustellut,vaatimattomalla arkisella aherruksellaan marsipaaninsa ansainnut miäs ansaitsee koko maailman huomion ja huolenpidon.
   Niinkuin hän on jakanut parhaimmat marsipaaninsa,kuin hän on hiljaa järsinyt huonoimmatkin makeantöhkäiset mukamarsipaanit…Paremman marsipaanin toivossa hän on uhrautunut kaikkien puolesta kehnoimmankin kakun edessä ja syönyt kimpaleensa.Niin maailman on nyt vastattava,annettava MarsipaaniMiähelle vapautus kaikesta Sacher-sonnasta,liiskaisista mansikkarähmäkakuista ja HalpaKopioMarsipaanista.

   Pyydän..ei ei ei..VAADIN WWF:n yleismaailmallista kampanjointia jonka edesauttamana tämä piilossa pysyttelevä,vaatimaton ja niin sananmukaisesti makea yksilö saadaan koko maailman tietoisuuteen ja hän saa ansaitsemansa tahmean kohtelun.Maailman on syytä havahtua ja tarttua manteleihin ja tomusokeriin,aikaansaada MarsipaaniMiähelle hänen ansaitsema kunnioitus ja rakkaus.

   MPI:lle tiedoksianto:olen hieman katkera lukiessani Barbapapa-settiesi määrästä.Olen urhoollisesti,enkä niin vastentahtoisesti, pyrkinyt keräämään ko settiä siinä onnistumatta.Oi lapsiparkojani..he eivät ole tähän Kinder-ihanuuteen päässeet siis vielä kokonaisuudessaan tutustumaan.Pyrin edelleen etenemään asiassa,jotten tuhoaisi auvoista lapsuudenaikaa pojiltani.

   Tähän on hyvä lopetella tälle illalle,on haettava jotain makeaa..Pieni lisä ei tee pahaa,vaikka kovin makea mimmihän olen jo ennestään.

   Illan marsipaani,aamun marsipaani;se tapa talon pitää.

   Makein suukoin toivotan Hyvää yötä,kauniita unia ja marsipaanin kauniita kuvia (5 X pienempikuinkolme)

  19. Insinööri says: Vastaa

   Matti Nykäsen viisain sanoin: Kyllä se mopokin karkaa kun täysillä ajaa…

  20. Matilla jatkaen: Elämä on laiffii…ja marsipaania <3

  21. Hyvä TylyMuija,

   Vuoden kiistatta suurimpaan juhlapäivään letkeästi puolilta päivin heränneenä – kuten kaltaiseni uhanalaisen marsipaanilaiskiaisen (Bradypus Marzipanus) kuuluukin – pyyhin tahmeat marsipaaniunien kuolat leukaperistäni ja ilahduin luettuani hengentuotteenne toimenpiteistä WWF:n mielenkiinnon herättämiseksi. Toivon asioiden lähtevän rullaamaan ilman suurempia mustelmia kuin Matti Nykäsen rakkauselämä, ja siinä samallahan WWF voisi hieman pyyhkiä pölyjä vanhahtavasta imagostaan ja muuttaa lyhenteensä muotoon WMF – eli World Marzipan Foundation – helposti kiepsauttamalla yhden W:n ympäri kuin Haminan kaupungin. Siis let’s face it, kuka enää jaksaa fanittaa jotain kuivaa bambua mutustelevia pandoja, kun meitä sukupuuton partaalla kituvia tahmaisia marsipanisteja on kuitenkin merkittävästi vähemmän ja olemme paljon, paljon suloisempia?

   Olemme tulevan yhdistyksemme marsipaanibloggaaja Nonnun, tuon arvostetun sielunsisareni mitä sokerihuurrettujen makupalojen parissa hifistelyyn tulee, kanssa jo tässä vaiheessa erittäin kiitollisia TylyMuijan tylyistä toimenpiteistä lajityypimme tulevaisuuden turvaamiseksi. Jäämme antabu… antaumuksella odottamaan asioiden vispaantumista kuohkean kermaisaksi.

   Loppuun vielä viime yön kokemuksiin perustuen varoitus kaikille aloitteleville marsipanisteille ja paatuneille sekakäyttäjille: En muuten suosittele Sacheria kenellekään. Sen kanssa ryypätessä tulee ihan kammottava olo 🙂

   Illan juhliin henkisesti Samarinilla valmistautuen,

   Maailman paras isoveikka

   ”Olen varautunut jokaiseen päivään marsipaanilla. Huomiseenkin.”

   P.S. Tiesittekö muuten, että sukupuuttoon kuollut laiskiaisten esi-isä Megatherium (Megatherium americanum), yli kuusi metriä pitkä ja jopa seitsemän tonnin painoinen marsipaaniöttiäinen on yksi suurimmista koskaan maan päällä eläneistä nisäkkäistä? Eräs Matti Nykäsen mopoa viime yönä lainannut Insinööri voi tämän tieteellisesti merkittävän seikan marsipaaniaddiktien historiassa teille pyydettäessä vahvistaa.

  22. Myy says: Vastaa

   Paras keskusteluketju hetkeen 😀

 12. Ihan vain tiedoksi kaikille kakkufaneille, että Fredan Kakkugalleriassa on sellainen mukava juttu kuin All You Can Eat-kakkubuffet. Saa maistella ja syödä kakkuja ja leivoksia niin paljon kuin napa kestää.

  Itse tykkään Ellen Svinhufvud-kakusta ylivoimaisesti eniten. Myös raikkaat (eli ei liian ällömakeat) juustokakut rulettaa. Prinsessakakku oli aiemmin lempparini, sitten leivoin kerran sellaisen itse ja se marsipaanin kauliminen oli niin kamalaa etten oikeastaan sen jälkeen ole kyseistä kakkua syönyt.

  Olen varmaan universumin ainoa ihminen jonka mielestä Sacher on pahaa…

  1. Joo tiedossa on tää Fredan Kakkugallerian kakkubuffet, eikös se oo myös ainakin Erottajalla? Toivottavasti ei kuitenkaan IKINÄ tuu käytettyä!!!! 😀

  2. Olen jo kolmena kesänä ollut menossa sinne kaverini kanssa. Aina ollaan onneksi päädytty jonnekin muualle kahvittelemaan ja brunsseilemään.
   Toinen paha paikka on Krullas Itävaltalainen konditoria. Siellä on aina n. 15 eri kakku/leivosvaihtoehtoa ja ne on leivottu Itävaltalaista konditoriaperinnettä kunnioittaen, eli voikreemissä ei säästellä.

   Erottajasta en tiedä, mutta Bulevardilla on ainakin. Nettisivujen mukaan buffa on juurikin Fredalla.

  3. Nina says: Vastaa

   Herranjumalatuonne ei AINAKAAN mennä! :DD

   Jo joo, sacher on oikeasti pahaa.

  4. Muistelin että oisin nähnyt tuollaisen buffetkyltin myös Erottajalla (josta olen muutamia synttärikakkuja tilaillut), mutta ehkä oli sitten vain jonkin aikaa.

   Ja joo, Nina, ei todellakaan mennä. 😀

 13. En oo tainnutkaan nähdä koskaan tuollaista Elosen kakkua, mutta ostin viime keväänä jostain alennuksesta miehelle synttärilahjaksi Elosen Cappucinokakkua joka oli mun mielestä ainakin ihan liian makeaa.

Vastaa