Raskausajan kosmetiikka

raskausajan kosmetiikka

raskausajan kosmetiikka

Tää postaus on ollut mulla teossa jo alkukesästä asti ja olin jo varma, että ehdin synnyttää helposti 100 kertaa, ennen kuin saan tän pihalle! Ja tätä on siis kyseltyki multa todella monta kertaa! Ehkä tällaisen kosmetiikkaan hurahtaneen valinnat raskausajalla kiinnostavat ihmisiä oikeasti. Mutta mikä sitten kesti? No suoraan sanottuna en tiedä, paitsi että koko ajan tätä pohdiskelin, että mitä mä tähän postaukseen oikeasti haluan ja tietenkin halusin kokeilla kaikkea rauhassa. Mutta nyt on setti kasassa ja tutustutaan siihen tarkemmin!

Alustukseksi sanottakoon, että raskauden alussa olin enemmän paniikissa käyttämäni kosmetiikan kanssa kuin mitä enää nyt pitkään aikaan. Mutta tää raskaus sai mut myös todella miettimään sitä käyttämääni kemikaalikuormaa ja innostumaan luonnonkosmetiikasta entistä enemmän, ei pelkästään vauvan kannalta, vaan myös oman itseni.

Kynsilakat

raskaus kynsilakat

Kynsilakat olivat oikeastaan suurin innostukseni tälle postauksellekin. Kun tein positiivisen raskaustestin, jätin kynsien lakkaamisen kokonaan todella pitkäksi ajaksi. Se oli TODELLA outoa ja kamalaakin mulle, koska sitä ennen käytin vuosia ja vuosia kynsilakkaa putkeen, en vaan osannut olla ilman! Teki muuten kynsille todella hyvää, mulla on nykyään paljon parempikuntoiset kynnet kun pidän pidempiä taukoja lakkaamisessa. En siis suosittelekaan käyttämään kynsilakkaa koko ajan, etenkin jos kärsii kynsien liuskoittumisesta ja kuivuudesta. Kesällä kuitenkin tutustuin myös näihin turvallisempiin kynsilakkavaihtoehtoihin ja aloin taas käyttämään satunnaisemmin kynsilakkaa.

raskaus kynsilakat NCLA

NCLA oli merkki jota mulle ihan ensin blogikollegat suosittelivat. Nämä yllä näkyvät lakat sain testiin ihanasta CesarsShopista, joka on kyllä maanpäällinen kynsilakkataivas! Nämä ovat 7-free lakkoja, eli eivät sisällä: tolueenia, formaldehydia, diputyylia, ftalaattia, formaldehydihartsia, parabeeneja, ksyleenia eikä kamferia. Lisäksi merkki on eläinkokeeton ja vegaaninen. Pakko sanoa, että oletin myös hajun olevan näissä jotenkin lievempi, mutta ihan samalla tavalla nää haisee kuin muutkin kynsilakat! Mutta ovat turvallisempi valinta vauvan kannalta ja näillä taas aloittelinkin kynsien lakkaamista. Ja ovat muuten todella hyviä lakkoja muutenkin, etenkin First Base -aluslakasta tuli uusi lempparini kertalakkaamisella: kuivahtaa nopsaan ja tän kanssa lakkaus kestää mulla hyvännäköisenä ihan extrapitkään! Sävyjä löytyy NCLA:lta ihan pirusti, kuvassa ovat sävyt NUDES volume I (täydellinen nude!) ja aivan törkeen ihana Beverly Hills Bunny, just mun lempparisävy kynsilakoissa! Linkkien takaa löytää Wasting Lifestylen tekemät swatchit näistä. Suurta päänvaivaa mulle tuotti lakkauksessa se, että olen tottunut käyttämään kunnon pikakuivattajaa (eli HK Girl tai Seche Vite, ainoat oikeat), mutta tämä NCLA:n geelimäinen päällyslakkakin on ihan ookoo!

raskaus kynsilakat

Kesäfiiliksissä kävin vielä Cesars Shopista ostamassa muutaman Color Clubin kynsilakan, joista olen kuullut paljon hyvää pysyvyyden ja pigmentin suhteen. Color Clubin lakat eivät sisällä formaldehydiä ja tolueenia eli ovat myös peruskynsilakkaa parempia. Nämä Mood Changing -lakat siis vaihtavat väriä lämpötilan mukaan, mutta valitettavasti eivät toimi lyhyissä kynsissä etenkään kesällä hirveästi millään tavalla… kivoja sävyjä itsessäänkin toki nämä Old Soul ja Blue Skies Ahead. Pitkäkyntisille (heh) nämä ovat kyllä tosi jees! Näiden keskellä ihana punertava pinkki Jackie Oh! jolla tosiaan saa yhdellä kerroksella upean lopputuloksen, tämä ei siis vaihda väriä.

Muita raskausajan kynsilakkasuosituksiani ovat nämä kaksi:

raskaus kynsilakat

raskaus kynsilakat

Boho Green Make-Upilta löytyy kynsilakkoja, jotka ovat jopa 10-free! INCI riippuu värisävystä. Ja voi, miten kauniita ovat nämä lasiset pullot. Olen muutenkin tykästynyt todella kovasti tähän merkkiin, etenkin kulmakynät ja luomivärit ovat äärettömän hyviä. Bohoa myy netissä mm. Hyvinvoinnin.fi. Treat Collectionilta löytyy myös nättejä kynsilakkoja, jotka ovat 5-free, näitä myy netissä mm. ihana luonnonkosmetiikan verkkokauppa Biodelly.

Kynsilakat todellakin olivat mulle raskausaikana se yksi suurimmista ”huolista”, ja olipas kiinnostavaa löytää näinkin monta turvallisempaa kynsilakkamerkkiä! Näitä olenkin nyt käyttänyt paremmalla omallatunnolla ja käytän jatkossakin.

Aurinkovoide

raskaus aurinkovoiteet

Myös aurinkorasvojen käytöllä mua on peloteltu, ennen raskauttakin jo ja on kyllä toki tullut mietittyä aina reissuilla, että millä sitä ihonsa auringossa valelee ja mitä myrkkyjä vie maailman meriin. Noh, viime kesänä Suomessa en kyllä ihan hirveästi aurinkorasvalla lätrännyt, kun lomaakin oli niin vähän, mutta Barcelonassa sitä tuli kuitenkin jonkin verran käytettyä ja monia luomu-aurinkorasvoja kokeiltuani löytyipäs viimeinkin oikeasti hyvä, eli tämä Algamaris -merkin suihkutettava aurinkovoide. Algamaris sisältää täysin luonnollisia mineraaliaurinkosuoja-aineita ja onkin kemiallisia aurinkosuojia ympäristöystävällisempi ja turvallisempi valinta – on aivan erinomaista ottaa huomioon myös vesistöjen ja luonnon kuormitusmäärä näissä aurinkovoiteissa!

Tämä on siis fysikaalinen aurinkosuoja, joka perustuu titaanioksidiin ja sinkkioksidiin, jotka ovat myrkyttömiä, luonnosta peräisin olevia yhdisteitä.  Mulla on tosiaan ollut aiemmin vähän ongelmaa näiden fysikaalisten kanssa, kun jättävät iholle niin perskuleen valkoisen ja tahmean pinnan, ja etenkin tatuointien päällä näyttää tosi ikävältä. Mutta TÄMÄ ON HUIPPU. Ei ole yhtään sellaista paksua ja tahmeaa, vaan ihan ”tavallisen näköinen ja oloinen” aurinkovoide ja suihkepullo-ominaisuuskin tässä toimii. Netissä tätä myy mm. Jolie ja Hyvinvoinnin.fi. Suosittelen lämpimästi kokeilemaan, mä jätän jatkossa kaikki Niveat kaupan hyllyyn.

Deodorantit

raskaus deodorantti

raskaus deodorantti

Deodoranteista en oikeastaan ole ollut hirveän huolissani ja olen käyttänyt ihan normaaleja, alumiinia sisältäviä dödöjä. Kyllä niitä voi huoleti käyttää ja tulevat kuitenkin niin pienelle ihoalueelle. MUTTA olipahan taas hyvä tilaisuus kokeilla luomudödöjäkin! Mä olen normaalisti hirveä hikoilemaan, mutta jostain syystä raskauden aikana kainalohikoilu hieman väheni (vaikka odotin kyllä ihan päinvastaista!). Tällä hetkellä tosin hikoilen öisin ihan hirveästi rintakehän alueelta, mutta tätä tää nyt vaan on. Noh, löysin kuitenkin tämän Lovefreshin dödön, joka on 100 % luonnollinen dödö. Synteettisten ainesosien kuten alumiinien sijaan Lovefreshin deot sisältävät esimerkiksi sheavoita, kookosöljyä, eteerisiä öljyjä, valkosavea ja soodaa.

Tuoksuja on kuusi erilaista, joista Mandarin Lime ja Eucalyptus Spearmint ovat soodattomia, ja sopivat herkimmillekin kainaloille. Testasin Eucalyptus Spearmintin ja Lemon Verbenan ja positiivisesti yllätyin, miten hyvin nämä pitävät hikoilun ja hajut kurissa. Eivät täysillä kyllä hakkaa alumiinidödöjä, mutta erityisesti tämmöiseen kevyempään hikoiluun toimivat. Mukava, iholle sulava koostumus tekee näistä ihania käyttää. Ja miten kaunis ulkonäkö näillä!

Lovefreshia myy Naturelle.fi , myös pienemmässä matkakoossa!

Hiuslakka

raskaus hiuslakka

Kynsilakkojen lisäksi toinen, joka mua eniten huoletti, on hiuslakka. Olen käyttänyt hiuslakkoja ihan laidasta laitaan, mieluiten todella vahvoja sellaisia ja myös todella hajustettuja. Melkoisia hormonihäiritsijöitä kuulemma ovat ja halusinkin käyttööni hajusteettoman hiuslakan. Sellainen mulle heti vinkattiinkin, Unique Haircarelta löytyy! Mutta siis joo. Kyllä mulle heti tuli ikävä aerosolilakkapulloa, koska kyllähän tää ruiskii lakkaa vähän epätasaisesti ympäriinsä. Mutta pakko sanoa, että myös omaan nenään tuli rauha tuoksuttomuuden myötä ja aloin miettiä hiuslakan suihkuttelua myös kissojen kannalta. Ja todella hyvä hiuslakka on tämä kyllä muutenkin, yllätyin todella positiivisesti, hiuksiin kuivahdettuaan pitää kyllä kampauksen kasassa. Tämä oli ehdottomasti löytö, käytän jatkossakin. Biodellystä ja Hyvinvoinnin.fi löytyy tämä hiuslakka n. 18 euron hintaan. Ja on muuten hiton riittoisaa, mulla tää yks puteli on kestänyt mainiosti koko raskauden ajan. Suuri suositus tästä kaikille raskaana oleville JA eläinten omistajille! Ja toki muillekin, jotka eivät halua suihkutella lakkahajuja kylppäriinsä.

Shampoo + hoitoaine

raskaus shampoo

Multa on usein kysytty, olenko käynyt kampaajalla nyt raskaana ollessani ja voi kyllä, olen. Alussa tosin lykkäsin ekaa käyntiäni tosi pitkään, mutta sen jälkeen olen käynyt n. 8 viikon välein ja tyvikasvu on aina vaalennettu. Päätin olla hötkyilemättä asiasta liikaa. Olen käyttänyt myös ihan tavallista shampoota ja hoitoainetta, mutta silti halunnut tutustua myös luomuihin vaihtoehtoihin ja Frantsilan koivu-turve -sarjasta haluan tässä samalla vinkata. Shampoo ja hoitoaine ovat vegaanisia, eläin ja -luontoystävällisiä, eivät sisällä keinotekoisia väriaineita/tuoksuja, silikaatteja tai parabeeneja. Puhdistavat päänahan ja hiukset hellävaraisesti mutta hyvin! Frantsilaa myy mm. Hyvinvoinnin.fi.

Kosteusvoide

egyptian magic

egyptian magic

Raskausvatsaani olen hölvännyt erillisillä masuvoiteilla, joista kirjoittelinkin jo täällä. Vielä ei ole raskausarpia tullut ja haluan uskoa, että mun joka iltaisella vatsarasvailulla on edes jotain vaikutusta asiaan. Kuiviin käsiin olen sen sijaan tykännyt käyttää nyt tätä todella paljon hehkutettua Egyptian Magic -voidetta. Tämä on tällainen ”joka paikan voide”, USA:n kulttituote, joka on valmistettu luonnonmukaisista ainesosista: oliiviöljystä, mehiläisvahasta, hunajasta, mehiläisten siitepölystä, kuningatarhyytelöstä ja kittivahauutteesta. Olen kuullut tästä monen saaneen apua kaikenlaiseen ihottumaan ja tätä tosiaan voi käyttää iholle, huulille, hiuksille… todellinen monitoimituote. Uskoisin tämän olevan erinomainen myös talven tultua ja ihon enemmän kuivuessa. Ja ”odotan” taas sitä mun sormenpäiden halkeilemista pakkasten tullessa, tästä on varmasti apua myös siihen! Eleven tätä muun muassa netissä myy.

Meikit

raskaus meikit

En muista koskaan saaneeni niin paljon kommenttia mun kasvojen ihon kunnosta kuin nyt raskausaikana ja pääasiassa ihan tuntemattomilta ihmisiltä erilaisissa tapahtumissa. Nykyään näköjään huonoa ihoa voi kommentoida ihan vapaasti ja kiitos mun rankan ihohistorian, olen ollut tästä vähän ihmeissäni. Olen huomannut selitteleväni näppyläistä ihoani raskaushormoneilla ja etenkin raskauden alussa mun iho oli kyllä niin huonossa kunnossa, että en jaksanut edes yrittää kiinnostua mistään ”tämä kuorinta/voide/seerumi/pesuaine jne. varmasti toimii!” -mainospuheista, koska paskanmarjat mikään toimi jos kyse on hormoneista.

Ihan vasta viime kuukauden aikana iho on ollut taas vähän parempi. Olen meikannut ihan normaalisti läpi raskauden, mutta kuitenkin taas suosien näitä lemppari-mineraalimeikkipohjia, joista olen täälläkin kirjoitellut useasti: IDUN Mineralsin ja Zuii Organicin mineraalipohjat ovat ne kaikista parhaimmat. Näistä IDUN Mineralsin pohja on hieman Zuiita peittävämpi, mutta molemmat ovat riittävän peittäviä mun iholle. Zuiin kiinteää pohjaa on nopeampi käyttää, mutta nopsasti IDUNiakin iholle kabukilla pyörittelee. Nestemäisiä, ei-luomuja meikkivoiteita olen käyttänyt siis myös, mutta kyllä aina, ei pelkästään raskausaikana, huomaan ihoni tykkäävän näistä mineraalipohjista paljon enemmän, eivät vaan tuki ihoa samalla tavalla ja eron huomaa heti. Sain muuten nyt testiini myös Zuiin nestemäisen meikkivoiteen ja hyvältä vaikuttaa sekin! Täältä lisää tietoa Zuiin meikkipohjasta ja täällä IDUN Minerals. Myös IDUNilla on hyvä nestemäinen meikkivoide, josta olen kirjoitellut täällä.

Miten kiinnostunut sä olet ns. turvallisemmasta kosmetiikasta? Mietityttääkö oma kemikaalikuorma? Oliko tässä joukossa omia suosikkeja tai kiinnostavia tuotteita?

Postaus sisältää mainoslinkkejä. Osa tuotteista saatu blogiin.

16 Comment

 1. Sissi says: Vastaa

  Mä uskon, että harventuneita lakkailuvälejä enemmän kynsien kuntoon on vaikuttanut itse raskaus. Monilla tuntuu hiukset ja kynnet voivan silloin tosi hyvin ja sit imetyksen lopuksi voikin tulla ikävä ylläri, kun tukka tuntuu tippuvan päästä.
  Tietty jos ei käytä kynsilakkaa, niin myös erilaiset rasvat ja öljyt pääsevät paremmin vaikuttamaan kynsiin. Toisaalta lakka myös suojaa kynttä joten mene ja tiedä mikä tässä sit on totuus:)

  1. Kissis says: Vastaa

   Voisiko olla näin! Mä en oo huomannut kyllä mitään eroa esim. hiuksissa ja usein miettinytkin, että miten hiuksissa sen eron voi ainakaan kovin nopeesti huomatakaan, koska eihän ne nyt niiiin paljon ehdi kasvaa. Mutta joo, pelkään kyllä sitä, että hiukset tipahtaa. 😀

   Oon kyllä myös miettinyt noiden Mama-vitamiinien käytön vaikutusta kynsiin…

 2. Tuuli ? says: Vastaa

  Koko raskausajan käytin kaikkia ja kaikkea ihan normaalisti kuten siihenkin asti, eli en vaihtanu mitään mihinkään luonnonmukaiseen, tai ruvennu välttämään mitään. Myönnän et oon kyllästynyt kaikkeen vouhotukseen ja – ton-ton-ton-elämään, mä enemmänki uskon kohtuullisuuteen kaikessa. Mä uskon siihen, et jokainen saa olla ja toimia just niin ku parhaimmaks näkee. Toki toivon ettei joskus vuosienvuosien päästä selviä jostain tutkimustuloksesta, et ku elin ja toimin aikoinani tällä ja tällä tavalla, niin se aiheuttikin tämän ja tämän sairauden lapselleni, että ois voinu välttää sen toimimalla juuri niin ku en tehny! 🙁 Zuiin tuotteet on kyllä ihan huippuja, mun mielestä heiltä löytyy paras poskipuna ja primeri <3

  1. Kissis says: Vastaa

   Joo, en mäkään siis mitenkään ”tuomitse” muiden kosmetiikkavalintoja raskausaikana tai muutenkaan, ja tosiaan itsekin oon käyttänyt ihan normaaleja tuotteita, käynyt kampaajalla jne. Eikä voi tietää noista pitkien aikojen vaikutuksista koskaan, joten turha niistä on liikaa murehtia. Mutta on ollut silti tosi kiva löytää tässä tällaisia luonnonmukaisia, todella hyviä tuotteita. Ja oon kyllä tyytyväinen, että luovuin ripsienpidennyksistä jo vuosi sitten, koska niitä liimoja en kyllä raskausaikana enkä enää muutenkaan kaipaa!

 3. Kiva kuulla että olit tyytyväinen suosittelemiini Color Clubin lakkoihin 🙂 Jackie Oh on ihanan värinen <3 Mood Changesit näkee kaksivärisenä kun kynsissä on vähän kärkeä kuten totesitkin. Treat Collectionin lakkojen luoja taisi juurikin raskaana ollessaan pohdiskella myrkkyjä ja näin keksi Treat Collectionin kynsilakat 🙂

  1. Kissis says: Vastaa

   Joo, noi väriä vaihtavat tosiaan tarttis vähän pidemmät kynnet. Kyllä ne talvella toimii vähän paremmin lyhyissäkin kynsissä, oon kokeillut aiemmin eri merkin vastaavia. 🙂

 4. Krisu says: Vastaa

  Mä oon myös yleensä kovan pidon antavien ja hajustettujen hiuslakkojen ystävä, mutta oon löytänyt uudeksi suosikiksi Erisanin hiuslakan, joka on siis hajusteeton ja jotenkin merkkinä ihan supertylsä ja blaah 😀 Mutta se on tosi hienojakoista ja antaa hyvän pidon plus että se kustantaakin vain sen vajaa 5 eueoa. Vähän nolostellen otin tän puheeks mun kampaajan kanssa, että oon ruvennu käyttää tällasta ruokakauppalakkaa, mutta tuli ilmi, että se on myös mun kampaajan suosikki! Joten jos hajusteettomat lakat kiinnostaa, niin testaa sitäkin 🙂

  1. Kissis says: Vastaa

   Ah, itse asiassa toi Erisan mulle tulikin jossain vaiheessa mieleen, että eikös niillä ole hajusteeton kans! Pitääpä testailla se, kiitti muistutuksesta! 🙂

   1. Eikö kukaan suositellut sulle hajustettomana hiuslakkana esim SIMin DS-sarjan lakkoja (kevyempi MultiStyle ja vahvempi MegaFinish) tai Cutrinin Sensitive-sarjan lakkoja..? (tähän se leukaansa pitelevä ihmettelijä-emoji) Ne on ”ihan tavallisia” aerosolilakkoja, mutta molemmat kotimaisia, hajusteettomia ja väriaineettomia, Cutrinin sarja lisäksi Allergia- ja astmaliiton hyväksymä. Noita menee ainakin meillä töissä myynnissä ja käytössä ihan jatkuvasti :))

    1. Kissis says: Vastaa

     Ei suositellu, mä aattelin tyhmästi et tää on about ainoo hajusteeton! 😀

     1. Elina says: Vastaa

      Edellämainittujen lisäksi myös Herbinalla on todella hyvä hajusteeton lakka, johon törmäsin aikoinaan I’d rather hair you now-blogissa. Ja hintaa taitaa olla neljä euroa 🙂
      Minulla on myös tuo Uniquen pumppulakka, mutta siitä menee koko ajan suu tukkoon eikä sitä tietenkään voi käyttää kiharrettuihin hiuksiin, joten olen vähän väliä heittämässä sitä roskiin 😀

      1. Kissis says: Vastaa

       No johan näitä nyt löytyy! 😀 Mutta totta, nyt tääkin muistui mieleen. Mä en oo saanu tota Uniquee vielä ainakaan tukkoon, mitä ihmettelinkin, mulla menee yleensä ihan kaikki!!

 5. Mun kynnet oli raskausaikana tosi vahvat ja kasvo nopeesti! Mut kyllä huomaan lakkailun tai oikeastaan sen poistoaineen kuivattavan. Toisaalta myös mun työ vaikuttaa ku joutuu pestä käsiä usein. Kesälomalla oli paremmassa kunnossa.

  1. Kissis says: Vastaa

   Mulla kasvaa kynnet aina tosi nopsaan mut EHKÄ nyt raskaana ollessa vielä vähän nopeemmin! Ja joo, toi kynsilakan poistoaine on varmasti myös se kuivattava tekijä, nyt oon käyttänyt öljyputsareita siihen.

 6. Hannatic says: Vastaa

  Mä olen viime aikoina alkanut kiinnittää enemmän huomiota luonnolliseen ja erityisesti eläinkokeettomaan kosmetiikkaan. Jää lorkut ja MACit ostamatta, kun vähänkin perehtyy. Onneksi nykyään on paljon tietoa netissä ja kivasti noissa edullisissakin merkeissä cruelty free -kamaa. Vanhat käytän pois mitä olen aiemmin ostanut, mutta jatkossa en enää tue eläimillä testaavia yrityksiä. Täysin luonnonkosmetiikkaan en ole siirtynyt/siirtymässä mutta testailen innolla kaikkia uusia juttuja 🙂

  1. Kissis says: Vastaa

   Jep, tää on kyllä asia, jota olen pohtinut ja joka on vaivannut mua pitkään.

Vastaa