Kissojen yöt

Kun äidit vetävät sen paljon puhutun äitikortin esiin asiassa, joka liittyy valvottuihin/huonosti nukuttuihin öihin (kiitos huutavan lapsukaisen) tulee helposti itselle sellainen fiilis, että tähän peliin kelpaisi kyllä eläinkorttikin. Ja ihan erityisesti kissakortti. Siinä missä äipät nukkuvat huonosti ehkä vuoden-pari, kissanomistaja-raukoilta menee helposti jopa 17 vuotta! Että tässä asiassa kissakortti kyllä voittaa ihan helposti äitikortin.

Vitsivitsi.

Mutta yöt kissojen kanssa…enpä kyllä muista sellaista kotona nukuttua yötä viimeisen viiden vuoden ajalta, että en olisi kertaakaan yöllä joutunut heräämään kissan takia. Reiska oli etenkin ennen Arskan tuloa kova poika huutelemaan kaikenlaista myös ja etenkin öisin, ja silloin sitä ei päästetty makuuhuoneeseen lainkaan, joten kyllä se vähintään kerran yössä hyppi ovea vasten, sen ei-niin-kauniin äänensä kera. Ja tekee sitä kyllä jossain määrin vieläkin. Nyt meininki on tosin makuuhuoneen käytön suhteen vapaampaa, makkarin ovi on yleensä nukkumaan mennessämme auki ja yleensä homma menee suunnilleen näin:

Olen aika poikkeuksetta ensimmäisenä sängyssä. Yleensä Arska on jo tunnin verran hengannut lähistöllä siihen malliin, että koskas hei tyypit mennään nukkumaan. Ei siis mene kuin alle 5 sekuntia, kun tämä sininen salama viuhahtaa sänkyyn. Reiska syö viimeisiä iltapaloja kupista ja mies tulee sänkyyn. Arska saattaa hetken pyöriä rapsutuksia kerjäämässä ja kehräämässä mutta aika pian humpsahtaa meidän väliin peiton päälle ja melkein samantien nukahtaa. Reiska tulee hetken päästä sänkyyn ja tekee ”tarkistuskierroksen”, eli kiertää kerran meidän ympäri ja joko poistuu sängystä ja makkarista ja menee nukkumaan vessan matolle tai sitten jää sänkyyn peseytymään. Jos Reiska jää sänkyyn, pojat saattavat innostua painimaan ja lopulta Arska ajaa Reiskan sängystä pois. Tästä saattaa seurata riehumista seuraavaksi pariksikin tunniksi, jos huonosti käy. Siinä vaiheessa kun pojat juoksevat häntä putkella ympäri asuntoa, suljen makkarin oven. Loppuyö menee joko rauhallisesti, eli pojat nukahtavat jossain vaiheessa jonnekin tai sitten menoa ja meininkiä riittää pidempäänkin. Jossain vaiheessa aamuyötä kuitenkin Reiska huutelee oven takana ja yrittää päästä makkariin. Tätä jatkuu monta tuntia jos asiaa ei noteeraa mitenkään, mutta yleensä oma vessareissu ja vähän raksuja kuppiin hiljentää. Jos Arska nukkuu sängyssä ja Reiska muualla, tulee Reiska jossain vaiheessa yötä kävelemään meidän päälle ja vaatimaan rapsutuksia. Tässä vaiheessa yleensä poistan molemmat pojat makkarista, koska nukkumisesta ei muuten tule enää yhtään mitään.

Arska kyllä nukkuu helposti koko yön samassa paikassa sängyssä, mutta Reiska on levottomampi tapaus. Arska ei myöskään hirveästi ääntele ihan pientä arskamaista naukumista lukuun ottamatta (ja harvemmin öisin), mutta Reiska kyllä edelleenkin osaa ihan kunnolla rääkymisen taidon. Ja noh, se on sellaista ääntä, että sitä ei kyllä jaksa oikeasti kovin kauaa kuunnella.

Jokainen yö on tavallaan aika erilainen. Ei koskaan tiedä, että mites pojat nyt nukkuu tai ovat nukkumatta. Jos nukkuvat sängyssä, joutuu unissaankin vähän varomaan tai vessaan lähtiessä ja sieltä tullessa paikantamaan karvakasat. Joka yö meininki on kuitenkin ainakin vähän tai osittain levotonta, kiitos kissojen. Yöt matkoilla tms. poissa kissojen luota tuntuvat valehtelematta välillä luksukselta, kun saa nukkua koko yön rauhassa.

Noh, en silti valita, onhan tähän tottunut. Ja nyt sunnuntaiaamuna kun herättiin, oli Arska miehen kainalossa ja Reiska omassani, molemmat sikeässä unessa ja niin hurjan suloisia tietenkin.

Mutta kertokaa, miten teillä nukutaan?

51 Comment

 1. Anonymous says: Vastaa

  Saanko kysyä, millä kameralla otat kuvat blogiisi ? (:

  1. Olympus PEN mini on ollut jo kaksi vuotta käytössä.

 2. Jennipenni says: Vastaa

  Oma kissani on yleensä hyvin rauhallinen öisin, mutta joskus kun mulla oli sijaiskissa, nii ne kyllä riehuivat keskenään. Välillä kun iskee kissakuume ja kaipaan kissakaveri kissalleni, mietin just tuota yhteistä yöriehumista 😀

  Poikkeustapauksiakin on; kissani ei välttämättä noteeraa mitään leluja päivisin, mut jos yöllä lattialla hengailee joku rapiseva pallo, sillon kyllä leikitään. Yksi yö myös heräsin siihen että kissani riehui lattialle jääneessä Ikean kassissa… Kissani tulee kyllä monesti viereeni tai sängyn jalkopäähän nukkumaan, jos sanon jotakin ja taputan patjaa.

  1. Arska on kyllä ehkä enemmän tuonut sitä rauhaa öihin, tai ainakin hiljenevät yhdessä nopeammin kuin aikoinaan Reiska yksinään, joka jaksoi huudella kauankin aikaa öisin. Tai ehkä ei vaan enää niin herää näihin riehumisiin 😛

 3. Uh, just tänään käytiin ostamassa korvatulppia kun toinen meidän neideistä mouruaa ihan täysillä yöllä. Ja hyppii ovea vasten, jos sen sulkee kylppäriin huutamaan. Ja se osaa sen avata. Viime yönä sitten mies pääsi asennushommiin, käännettiin se ovenkahva ylöspäin ettei se enää saisi ovea auki. Että joo, meillä ei oo kovin rauhallisia öitä ollut viime aikoina! Jännä että ensimmäiset puoli vuotta neidit nukku niin enkelinätisti ja sit toi toinen keksi alkaa elämöimään öisin. Huoh.

  1. Itämaiset ovat kyllä hyviä ovien avaajia, Reiskakin oppi sen jo pienenä. Arska ei osaa avata ovia, vielä ainakaan, sille riittää että Reiska osaa. 😀 Meillä on kyllä lukko makkarin ovessa, mutta sitä hyppimismeteliä ei kyllä jaksa myöskään…

 4. Salla says: Vastaa

  Kylläpä koiranomistajan yöt tuntuu megaluksukselta ton tekstin luettuani. Molemmat pojat nukkua rohnottaa aamuun asti, ja silloinkaan ei meinaa saada varsinkaan Rikiä ylös. Ruoalla saa houkutella, muuten se ei todellakaan nouse 😉 Saattaa ne paikkaa vaihtaa yöllä, mutta harvoin edes havahdun siihen. Mitenkä Rosa? 🙂

  1. Rosa nukkuu aina makuuhuoneessa, muuten se vaan vinkuis oven takana. Sillä on oma peti makkarissa mutta se nukkuu siinä vaan osan yötä, nuohoaa koko lattian läpi yön aikana. 😀 Eli aina kun lähtee vessaan niin pitää (poikien alta ensin tiensä raivattuaan) paikantaa Rosa, ettei astu päälle. Ja sama homma, kun tulee takas. Ja näkee tietenkin usein unia eli vingahtelee tai haukahtelee unissaan, se on sööttiä. 🙂

 5. Mua ei saa hereille mikään yöllä, nukkuisin varmaan kolmannen maailmasodankin läpi. Miestä meidän kissa kyllä häiritsee minkä kerkiää. Kuulemma kissa välillä istuu mun vatsan päällä ja tuijottaa miestä, mä en huomaa mitään ja kissa vaan menee mun hengityksen mukana ylös ja alas.

  1. Hahahaa :’D !

 6. Meidän pikku herrasmiehet nukkuvat tyytyväisinä mun vieressä koko yön. Sitten pentuaikojen ei riekkumista, huutelua tai muuta epäkohteliasta käytöstä. Aamuisinkin ne odottaa siihen asti että herään, ennen kuin alkavat kerjätä rapsuttelua. (En kyllä TAJUA mistä ne sen huomaa, vaikka en liiku/avaa silmiä tms. niin ”AHA, kato sähän oot hereillä!”).
  Ja viikonloppuaamuisinkin riittää, että nousee aamiaisaikaan heittämään ruokaa kippoon, sit kun ne on syöty, tulevat takas viereen nukkumaan 🙂

  1. Ihme poikia kyllä. Mutta joo, kissat kyllä tietää ton hereilläolon. 😀

 7. Mella says: Vastaa

  Kotona asuessa vielä vanhempi kissaherramme nukkui aina yöt jonkun vieressä. Se kuitenkin osasi taktisesti päättää paikkansa häiritsemättä itse sängyssä nukkuvaa. Joko siis tyynyn vieressä tai jalkopäässä ja sikeästi koko yön pystyi nukkumaan ja aamulla yhdessä heräämään aamupalalle.

  Nuoremman kissapojan otettuani ja nyt omassa kämpässä asuessa on nuo yöt aika levottomia, että hyvin voisi verrata ihmislapseen. Sängyssä ei poika nuku, mutta kaikki ovet pitää käydä kaapimassa ja huutaakin vähän öisin. Myös raapimistelineessä on kiva riekkua ja leikkiä niillä vikisevillä leluilla just kun on vaipunut sikeämpään uneen itse… 😀

  Cats, gotta love them. <3
  xoxo Mella

  1. Jep, uuden kissapuun tosi kivat helisevät lelut on erityisen kivoja öisin… 😀

 8. Maria says: Vastaa

  Minun kissa on kyllä ihanasti nukkunut aina yöt hyvin. Toki pentuna taisi olla jonkin verran riehumista, mutta tosi nätisti nukkuu yöt. Saipa sitten tulla makuuhuoneeseen tai ei, niin yöt nukutaan rauhassa 🙂 Tokihan se käy välillä syömässä ja vessassa, mutta ei ole kyllä minua öisin herätellyt. Joskus jos viikonloppuisin sattuu nukkumaan pitempään niin saattaa tulla oven taakse naukumaan, mutta vasta sitten kun on oikeastaan jo hereillä. 😀

  1. Arska yksinään ois varmasti maailman helpoin, se on vaan toi Reiska joka tässä häiritsee. 😀

  2. Maria says: Vastaa

   Juu, epäilen tosiaan että toisen kissan myötävaikutuksesta ne yörallit alkaa. Kyllähän ne yöeläimiä on, mutta jos joutuu yksinään valvomaan, niin eihän se ole kenestäkään kivaa, mut jos on kaveri valvomassa niin siitähän ne bileet vasta alkaa 😀

 9. Meillä kumpikin kissa nukkui nuorempana useinkin viekussa, mutta nykyään se on harvinaista herkkua. Toinen kissoista on toimiva kolli, joten konsertteja on sen sijaan kuulunut öisin! Onneksi sitä ei kuitenkaan esiinny jatkuvasti, vaan jaksoittain. Ite en heräisi siihen huutoon, mutta kun mies lähtee komentamaan kollipoikaa niin siihen kyllä herään.. 😀

  1. Arska on onneksi tosi äänetön (aina), tai sitten Reiska huutelee senkin edestä. 🙂 Aina ihmeissään kattelee kun Reiska rääkyy.

 10. Eiko says: Vastaa

  Vanhin kissa nukkuu tyynyn vieressä oikealla puolella ja toinen vasemmalla. Nuorimmainen tyytyy nukkumaan olohuoneen sohvalla. Herätessä vanhin kissa on edelleen samalla paikalla, keskimmäinen on voinut vaihtaa paikkaa jalkopäähän tai makuuhuoneessa olevaan koriin.

  Silloin kun kissat oli nuorempia jouduin huolellisesti opettamaan, että minusta ei oteta pomppu-vauhtia keskellä yötä vauhdikkaisiin juoksuleikkeihin. Edelleenkin painimatsista putoaa armottomasti pois sängystä.

  Kolmikon keskimmäinen (n. 5 kg) nukkuu usein mahani päällä ja olen niin tottunut, etten edes tajua sen läsnäoloa. Koska nuorimmaiselle ei ole omaa kainaloa ja olen levoton nukkuja, on se päättänyt nukkua aina olohuoneessa.

  Tajuan nyt olevani todella onnekas.

  1. Joo mä kans kestän tota sängyssä painimista tosi heikosti. Arskahan on se, joka päättää missä milloinkin haluaa olla ja jos Reiska on just siinä niin sitten se vaan ajetaan pois. 😀

 11. Vasta tämän luettuani ymmärrän olla kiitollinen siitä, että meillä nukkuu sen seitsemän kissaa ja kaksi koiraa + satunnaiset hoitolaiset keskeytyksettä läpi yön. Samassa sängyssä tosin, joka ikinen, mutta kun kaksi ihmistä on useamman kuukauden nukkunut näiden kanssa yhden hengen sängyllä (miten, en käsitä oikein itsekään), ei parisängyn jakaminen tee enää edes tiukkaa.

  1. Ohhoh. Mitä enemmän kissoja, sen rauhallisempaa? 😛

 12. Meillä on aina makkarin ovi auki, ja trafiikki sen mukainen. Öisin saan kyllä pääpiirteittäin nukuttua mutta joskus meno on sellaista että oksat pois; milloin painitaan, milloin kuopsutetaan kirjahyllyn yhtä ovea jonka takana on kissanleluja, milloin on rallit siitä sängyn yli. Yölliset vessakäynnit on aina jännittäviä kun koskaan ei yön pimeydessä etenkään kahdesta mustasta osaa sanoa hyökkääkö ne jalkoihin puskemaan, muutamat kerrat on tullut lennettyä pitkin ja poikin.
  Elli tulee yleensä aina vanuttamaan nukkumaanmennessä ja siihen se sitten vajoaa meidän keskelle.

  Naureskelen joskus, että täähän on kuin ne Facebookia kiertävät lapsikuvat jossa pikkulapsi nukkuu milloin missäkin asennossa niin että vanhemmat joutuu siirtymään, näin tekee Ellikin. Kummallista miten niin pieni eläin voi vallata koko sängyn.
  Silti on maailman ihaninta se kissan pylly poskessa ja häntä nenässä. ;D

  1. Joo noi rallit sängyn yli on ärsyttävintä, kun ei tiedä että millon tulee kissa täysillä päähän. 😀

 13. Anna says: Vastaa

  Haha tuttua kyllä! Meillä vielä se, että sattuu yksi kolmesta olemaan ehkä toopein tapaus ikinä. Etenkin hiekkalaatikolla käymisen suhteen. Jotenkin se ei vaan ymmärrä, että ei ne pelletit siellä leviä kun niitä seinämiä rapsutteleee, vaikka kuinka kovaa! Ja kun sanon kovaa, niin todellakin tarkoitan sitä. Tai ehkä tässä on menossa semmonen ”tule hyvä kakka, älä tule huono kakka” tyyppinen ratkaisu, että mitä enemmän niitä laitoja rapsuttelee, sen parempi tulee lopputuloksesta. Paitsi, että kun eihän ne hiekat siellä mitään levity, niin rapsutellaanpas seiniä vielä vähän lisää…

  1. Jep, Arska touhuaa laatikolla kanssa todella pitkään kuopsuttelemassa. Ja vieläkin se säätää hiekkislaatikon oven kanssa, meille tultuaan sillä oli paljonkin ongelmia sen tajuamisessa. 😀 Reiska aina ihmettelee kun Arska jumittaa vessassa, pentuna se jopa välillä nukahti sinne. 😀

 14. Meillä on toistaiseksi vaan yksi (5 viikkoa toisen luovutusikään!) ja se nukkuu uskollisesti mun jaloissa. Kesällä jalkojen vieressä mutta nyt taas syksyn/talven tullen on oltava kontakti niin että se on käytännössä jonkun jalan päällä. Miehen jalkoihin se ei enää mee muuta kuin päikkäreille, koska on oppinut että se mylttyää unissaan niin rankasti että siinä jää pieni kissa toiseksi kun palloilija kääntyilee.

  Nukkumaanmenoajasta riippuen neiti herättää mut viideltä tai kuudelta antamaan ruokaa, paitsi jos mies on yövuorossa ja antaa kotiin tullessaan. Herätysmekanismeina hyväksi havaittu kaapinoven tai pyykkikopan kyljen pitkä ja kirskuva kahden tassun kynnellä veto. Jos annettu ruoka ei maistu tai ei huvita tulla takaisin nukkumaan, kynsiminen jatkuu (herätkää mä haluan leikkiääää). Usein siihen riittää lääkkeeksi että sieppaa sen syliin ja nostaa sänkyyn mutta jos on leikkituulella niin silloinhan syliin ei antauduta. Yleensä tälläisinä öinä leikki päättyy siihen kun sängystä lentää kiukkuinen tyyny päin kissaa, mistä sitten ymmärretään laittaa kynnet tassun sisään ja simmut kiinni.

  Aamuöisin on joskus vaikea muistaa miksi halusikaan kissan/kissoja. Mietin edelleen että onkohan se kakkoskissa hyvä idea. Mutta on ne kuitenkin sitten päivisin niin kuolettavan ihania että epäilykset unohtuu. Kunnes taas on kello 05.28 ja makuuhuoneessa kirskuu.

  1. No tosiaan kyllä tilanne nyt on kivempi kuin silloin, kun oli vain Reiska. Jatkuvasti sai olla pitämässä seuraa (yliseurallinen burma) ja kyllä se huusikin jatkuvasti.

 15. Anonymous says: Vastaa

  Täällä 2 ragdollia. Nää kaks veljestä on aika hiljaisia ja rauhallisia (yleensä…) Nukkuvat aikalailla kun ihmiset nukkuu. Illalla ennen nukkumaanmenoa tulevat hellyystuokiolle. Yöllä saattavat nukkua vieressä mutta jos eessä ”potkin” ne pois. Aamulla kumpikin oottaa vieressä kun herään. Joskus harvoin saattaa olla kun ollaa viel lueskelee sängys ennen nukkumaanmenoa jotain riehuntaa. Ollaa sillee tehty joskus että ei anneta niiden nukkua ainakaan kauheen sikeästi tuolla meidän yläkerrassa niiden omassa sopessa ennen nukkumaanmenoa että nukkuvat sitten yöllä. Toivottavasti en nyt kuullostanut kamalan julmurille, mutta oon huonouninen ja jos en saa unta mua ei kestä kukaan :DD Kissat <3

  1. Raggarit kai yleisesti onkin iisejä. 🙂

 16. Täällä nukutaan yhden pienen koiran kanssa saman peiton alla 🙂 Juoksujen aikaan täytyy koiran lisäksi tuoda kaikki ”lapset” mukaan, eli pehmomajava, -siili, -ankka, riippuen montako lasta on muka saanut. Koiruuden kanssa helposti nukutaan kellon ympärikin, ei herätä sitten mihinkään! No joskus kun olen alkanut nukkumaan, tulee koira tyynyn viereen ja raapimaan päätäni. No se on merkki, että käänny vattalles että pääsen nukkumaan sun jalkojen väliin 😀 Kesällä entistä kuuma kiitos koiran, mutta nyt säiden kylmetessä on ihanan lämmintä <3 Kelpaa!

  1. Hehe 😀 Reiska haluaa kans aina nukkua jalkojen välissä! Ja Arska tulee pian ja ryöstää paikan.

 17. Ansku says: Vastaa

  Meillä on vahvat rutiinikuviot nukkumaan mennessä, Olga käy iltaryypyllä vesikupilla, sitten minun sylissä yläkertaan ja sänkyyn, sängyllä hän sitten odottaa että vaihdan yökkärin ja sitten alkaa hurja viltin tamppaus (tai miksi sitä kukanenkin kutsuu?) Lopulta käperrytään kainaloon. Jossain vaiheessa yötä neiti katoaa ja tulee takaisin ”pylpyrän” ja erittäin voimakkaan mouruamisen kera. Huoh.. aamulla sitten kävellään hiusten päältä ennen kukon laulua ja aletaan puskemaan naamaa.. siis ihan kunnon pässin puskuilla. Iines on onneksi uskomattoman kiltti tyttö, nukkuu ja odottaa aina alakerrassa ruokaan saakka maltillisen rauhallisesti, eikä ääntele ylimääräisiä. Toivottaa kuitenkin kohteliaasti huomenet.

  1. Ihana. 🙂

 18. Apua! Kuulostaa kamalalta. Siis kun mulla on muutenkin vaikeuksia nukkua ja välillä pitkiä unettomia kausia. Lisäksi olen tosi säikky. En voi enää tilata sanomalehtiä kotiin kun meinaan aina saada sydärin kun ne tipahtaa luukusta.

  Mutta olis se silti niin kivaa jos olis joku karvakaveri kotona…

  1. No säikkyäminen katoaa kyllä eläinten myötä kun voi kaiken pistää niiden syyksi. 😀

 19. Liina says: Vastaa

  Huh, vaikea kuvitella että jaksaisin tuollaisia öitä 😀 Koira käy jalkopäähän nukkumaan jo ennen mua, ja valojen sammuessa änkeää kainaloon. Joskus se vaihtaa yöllä juomakupin kautta sohvalle, mihin havahdun mutten onneksi yleensä kunnolla herää. Viikonloppuisin tulee lehti ja välillä sille pitää murista mun korvan juuressa klo 4.30, se on ärsyttävää. Aamulla kellon soidessa koiraa pitää ensin halia ja rapsuttaa, se ei tosiaan hyppää hereille pirteänä valmiina lenkille. Viikonloppuisin jos meinaan nukkua pitkään, tulee sitten herätystä kyllä. MUTTA olen hokannut, että jos en heti avaa silmiä, se menee lankaan ettei onnistunut herättämään ja saattaa jopa jatkaa unia itsekin 😀 Se varmaan kuulee silmien avaamisen.

  1. Koirat onkin kai yleisesti ottaen helppoja! 🙂

 20. Anonymous says: Vastaa

  Huhuh, mun kissasta tullis kyllä lakki jos se noin riekkuis pitkin yötä. Illalla just nukkumaan mennessä ne revittää koiran kanssa pitkin kämppää maks. 15min ja sitten koira kainaloon, kissa tyynylle ja unta kuuppaan 😀 Ja samasta kohdasta ne löytää yleensä aamullakin.

  1. Niin, vaihtelevasti riekkuvat. Ja Reiska se vaikea noista on.

 21. Täällä nukutaan melko rauhallisesti, välillä tuntuu että kisut oikein odottaa millon menemme nukkumaan. 🙂 Rauhottuvat myös nukkumaan mutta heräävät sitten siinä viiden maissa aamulla, mikä ei ole oikeastaan huonompi juttu oman työni takia.

 22. Täällä on onneksi pahimmat yöriekkumiset jo jääneet, kun tuo nuorimmainen Neffi (3v) on alkanut aikuistua ja rauhoittua :).
  Siiri (10v) tulee aina sänkyyn miehen syliin tamppaamaan peittoa ja kehräämään (tajuttoman kovaan ääneen) hetkeksi, ennen kuin kääriytyy meijän väliin nukkumaan.
  Silti aina välillä saattaa nukkumaan rauhoittuminen kestää, jos Neffillä riittää vielä energiaa… Tällöin Neffi tulee häiritsemään Siiriä ja Siiri alkaa sille sähistä ja murista ja sitten lähdetään laukkaamaan olkkarin ja makkarin väliä…
  Tällöin täytyy Neffille näyttää vesisuihkepulloa, että rauhoittuu ja onneksi tästä alkanut jo oppia :).

  Yöllä yleensä havahtuu hereille vain, kun käyvät hiekkalaatikolla, joka kyllä hieman varsinkin arkiviikolla ärsyttää, kun haluaisi katkoitta nukkua ne muutamat tunnit ennen herätyskellon soittoa. Joskus taas havahtuu siihen, että jompi kumpi tai kumpikin ovat peiton/jalkojen/käsien päällä niin, ettei pysty asentoa vaihtamaan parempaan, vaan joutuu sitten kroppa puutuneena olemaan siinä yhdessä asennossa :).

  Toinen ärsytyksen aihe on, kun Neffi tulee yleensä 6-7 aikaan (varsinkin viikonloppuna, arkena yleensä jo oon hereillä tuolloin) jätkyttämään hampaitaan korvan juureen, kun on nälkä -.-
  Tämäkin onneksi on vähenemään päin, kun pyritään iltaruoka antamaan mahdollisimman myöhään, että saisi edes herätyskelloon asti nukkua.
  Viikonloppuisin tää ei valitettavasti toimi ja monesti itse säpsähdänkin tottumuksesta hereille juuri tuolloin 7 aikaan ilman, että kissat herättää ja käyn sitten puoliunessa ruuan niille laittamassa.
  Tämän jälkeen molemmat saattaa tulla sänkyyn pesemään ja sitten nukkumaan.
  Neffillä vaan on lisäksi se ärsyttävä tapa, ettei se juurikaan katso, mihin kohtaan hän sen 5,7kg painonsa kanssa lösähtää, vaan siinä saattaa olla alla tyyny, käsi tai parhaimmassa tapauksessa jomman kumman kasvot :D. Yrittääpä siinä itse sitten jatkaa hetken edes unia… :).

  Kaiken kaikkiaan on ollut mukava huomata, että hitaasti mutta varmasti nämä yöt alkavat täällä jo rauhoittua, eikä tarvitse olla sen takia kuin p**seelle ammuttu karhu aamuisin :).
  Ja varsinkin kun yhdessä vaiheessa meijän alakerran naapuri oli valittamassa tuosta kissojen juoksemisesta klo 22 jälkeen, että ei ne saa juosta hiljaisuuden aikaan (joo, sanoppa se kissoille, että nyt kello on niin paljon, ettei saa enää juosta -.- )

  1. Ohoh, täällä ei toivottavasti juoksemisäänet kuulu mihkään 😀 !

 23. Voi mitä ihania nukkupalloja. Meidän Eppu nukkuu olkkariss aja Leon makkarissa, kun Epatsu alkaa muuten jossain vaiheessa yötä haastamaan leonia super ralleihin ja sitähän ei kestä erkkikään!

  1. Arska joo on meillä tuo ralliyllyttäjä 😀

 24. En kyllä tajua miten jaksatte tuollasta 😀 Meidän pikkuherra on kans hieman yömouruaja, ja alkuaikoina tehtiin niin, että kissan tullessa ovelle huutaan, mie siirryin sen kans sohvalle nukkumaan. Aika vähäksi siinäki unet jäi ku poju vaan kerjää rapsuja ja talloo päällä 😀 Sitten siirryttiin siihen, että mourujen alkaessa, käydään vaan nostaan kissa sen petiin että oos siinä ny. Mutta eihän sekkään nyt toiminu… Sitten alettiin tylysti jättään koko mouruaminen huomiotta ja onneksi alkuajoista on päästy pitkälle ja Myssy on oppinu, että ei siinä ovella turhan kauaa kannata huutaa ku ei siitä hyödy mitenkään. Meillä siis makkarin ovi on ja pysyy kiinni öisin, oven kahvaki on käännetty alaspäin, ettei herra sitä hyppimällä saa auki. jatkuvasta yöhuudosta ollaan päästy parissa kuukaudessa siihen, että Myssy käy yön aikana ovella ehkä kerran tai kaks ja sillonki vain muutaman minuutin. Sitten se kyllästyy ja jatkaa omia touhujaan.

  1. Harvemmin Reiska huutaa kovin kauaa ovella, eli just pari kertaa max. Ja välillä yöt menee rauhallisesti. Ja jos se huutelee kauemmin, niin vessassa käynti ja parit rapsutukset hiljentää. 🙂

 25. meillä 3 maatiaiskattia nukkuu päivät ja riehuu yöt. aktivoiminen ei auta, kääntävät vain leluille kylkeä ”mees pois me nukutaan”, pienin (6kk), kyl tulee viel leikkiin mukaan, mut ei noi aikuiset. toki se on paha noita aktivoida koko päivää, jos töissä olet. meillä tosiaan menee joku 5-10 min ja alkaa helvetinmoinen pilluralli ja sitä jatkuu helvetin monta tuntia. tekstistä varmaan osaa jo päätellä, ettei tämä kirjoittaja ole viime yönäkään juuri nukkunut noiden riehumiselta. korvatulppia en käytä, miten heräisin herätyskelloon? noi tosiaan riehuu läpi yön ja pitkälle aamupäivään, siihen asti kunnes minä nousen ylös. miehenkin ollessa ylhäällä, ne riehuvat, vain minun läsnäoloni saa ne rauhoittumaan. sit, ku meet unille takas ,niin johan ne alkaa taas riehua. makkariin niille ei ole koskaan ollut asiaa eivätkä sinne pyydä, eihän ne ole koskaan saanut mennä sinne 😀 edellinen kattini ennen noita tiputti kaikki tavarani stereoista ja tietokonenäytöistä lähtien, niin opin, että ei noi uudet katit enää makkariin tule mekkaloimaan. muu kämppä onkin sitten niiden armoilla. tuoleja kaatuu ja hirvee norsulauman ryminä kuuluu läpi yön, koska tässä vuokrakämpässä on ikäväkseni puulattiat, mukavasti kopisee. ite olen vieläpä herkkäuninen ja herään jo siihenkin, jos joku tamppaa mattoja ulkona, saatikka omassa kodissa jokaöinen kattiformula. vuorotyöläisenä se kaikki uni olisi tärkeää mitä ikinä saat revittyä, mut näiden kohal saa kyl haaveilla vaan, et saisit edes yhen rauhallisen yön nukutuksi -_-

  1. Oh noes, kuulostaa helvetiltä 🙁 ! Meillä ei onneks oo koskaan noin paha tilanne…nykyään Arska nukkuu tosi kiltisti meidän välissä yöt, Reiska vaeltelee mutta monesti sekin enimmäkseen nukkuu. Riippuu vähän siitäkin, miten paljon riehuvat illalla. Mutta kiitos tästä kommentista, en ehkä haluakaan sitä kolmatta kissaa ihan heti 😛

 26. helvettiä se noiden kanssa eläminen toisinaan onkin 😀 sisarukset (aikuiset) riitelee liiankin kanssa keskenään ja aina saa olla komentamassa, et riitely loppuu. joo, toi meidän pienin on saanut noihin isompiin vauhtia, et kannattaa varautua siihen, jos kolmas siullekin joskus tulee, et vilinää on taas talossa 😉

Vastaa