Voi että

Kyllä aika kuluu nopeesti!!! Eihän siitä nyt oikeesti oo kauaakaan, kun odotettiin miekkosen kanssa kärsimättömästi Alman kotiin saamista ja sitten hoettiinkin päivittäin miten älyttömän söpönen se on. Edelleen me tosin sitä samaa hoetaan, ihan jokaisen kissamme kohdalla. Mutta nyt on kaikki jo niin isoja! Tai no, Almalle on lähinnä kasvanut ihan älytön määrä karvaa ja maailman pöyhein häntä! Kyllähän se vielä pieni on, oikeesti!

Nämä kuvat on otettu Alman juuri tultua meille, kun se raukka ei vielä oikein uskaltanut olla muualla kuin korkealla kiipeilypuussa. Nythän Alma tietenkin mennä viuhtoo poikien perässä ja rää-rää-rääkyilee minkä ehtii. Kyllä Alma on se joukon pomo, alusta asti.

Mietin aluksi, että pysyyköhän se koskaan poikien vauhdissa mutta nyt tiedän, että kyllä todellakin. Hyppytaidot sen sijaan ovat Almalla vieläkin surkeat, enkä edes usko, että ne ihan kamalasti enää paranevatkaan. Edelleenkään Alma ei pysty hyppäämään esim. tiskipöydälle. Siinä missä pojat sulavasti liitelevät ilmojen halki, Alma katselee surkeana lattialta. Vähän kyllä sääliksi käy mutta minkäs sille mahtaa. Almasta ei taida koskaan tuon valtavan turkkinsa alla tulla niin lihaksikasta ja superhyppytaitoista kuin kavereistaan, ruumiinrakenne on vaan niin erilainen.

Ja ruokakin kyllä Almalle maistuu. Kaikki kelpaa mitä kuppiin ilmestyy, paitsi jotkut pateet ja barffisapuska heikommin. Odotan kyllä vielä, että Alma tuosta nirsoutuu, kokemusta kun on…Mutta siihen asti Alman pömppis voi hyvin ja kasvaa.

Almassa eniten rakastan, paitsi sitä mieletöntä häntää, niin ihan älyttömän hassua ”krrrr krrrrrr” -ääntä. Tällainen ääni Almalta pääsee yleensä aina silloin, kun joku asia vähän harmittaa: pallo meni sohvan alle, kukaan ei leiki Alman kanssa tai jotain muuta sellaista ärsyttävää. Ihan on maailman hupsuin ääni! ♥

Voivoivoi. Niin ne eläinlapset vaan kasvaa. Ihana Alma, silloin ja nyt. Mutta mitä luulette, paraneeko Alman hyppykyvyt vielä? Ja tuleekohan siitä yhtä nirso kuin pojista ruuan suhteen? Onko teidän kateilla jotain hassuja ääntelemisiä?

38 Comment

 1. Tiina says: Vastaa

  Mun toinen kissa ei osaa kunnolla maukua. Jos se suustaan jotain päästää, niin se on sellaista hassua ih-ih-iiihhh pihinää, ja oikein innostuessaan kuulostaa ihan apinalta 😀 Vähän outoa, kun aikoinaan pentuna rääkyi koti-ikäväänsä hurjan kovasti maukuen, mietinkin että menikö siinä sitten ääni kun ei ole miukunut sen koommin! Kehräämisenkin lopetti joskus, kehräsi ihan pikkuisena pentuna joskus sylissä mutta lopetti sitten 🙁

  Toinen taas maukuu (ja rää-rää-rääkyy) senkin edestä. Välillä silleen tosi hassusti matalalta, ikäänkuin kurluttaen ja kuulostaen lähinnä joltain dinosaurukselta. Sanon sitä välillä raptoriksi…

  ps. tein ekan tilauksen Zooplussalle ja sain paketin tänä aamuna – miten voikaan olla onnellinen ”omien lapsukaistensa” puolesta kun tuli niin paljon kaikkea kivaa ja herkullista?! 😀

  1. Haha, apina! 😀 Ihana! 😀 Meillä toi kehrääminen on menny vähän toisinpäin…Arska ei kehrännyt pitkään aikaan oikeen kunnolla, mutta tuli pikkuhiljaa. Samoin puskemisen se on vasta ihan äskettäin tajunnu. 😀

 2. Nina says: Vastaa

  Haha, just aloin tuota alkuosaa lukiessani miettiä että jokohan se hyppää pöydälle, ja sitten se seuraavaksi jo kävikin ilmi. Reppis 😀

  Sunnuntaina nähhään! 🙂

  1. Juu ei hyppää. 😀 Kerran MELKEEN onnistu mutta lopulta sit kuitenki mätkähti lattialle. 😀

 3. Oliko se noin pieni?!? Se häntä on muuten aivan mahtava, sun ei tarvi pyyhkiä pölyjä, laitat vaan Alman juoksemaan. <3

  1. Oli se. 😀 Kun Alma juoksee, niin sit sitä karvaa vasta tulee! 😀

 4. Anonymous says: Vastaa

  :’) Ei ne kissat vaan koira… Haluaa leikkiä niin peppu ylös, etujalat alas ja silmät suurina tuijottaa ja tokaisee: ”khää! khää!” Harvoin pokka pitää. Yritti tätä tekniikkaa myös meidän kissan kanssa, ei tepsinyt.

  1. 😀 :DD

 5. Miten kissoissa on niin paljon eroja ettei toinen pääse edes tiskipöydälle? Meillä Pipsa todistettavasti hyppää välioven päälle, nähty on! Olen nähnyt sen myös tuuletusikkunan päällä. Mitä korkeammalle pääsee, sitä enemmän tuhoja…

  1. Eri roduilla on tosi erilaiset ruumiinrakenteet! Alma on tommonen pieni pömppis-pönäkkä! Pojat kyllä hyppää ihan hillittömiä matkoja, etenkin Arska on ihan mestarihyppääjä.

 6. Maasi says: Vastaa

  Meijän kolli naukasee harvase päivä silleen, et se kuulostaa ku se sanois ”Vauva” =D

  1. Reiska ääntelee noin kans!!!! Pennusta asti sil on ollu toi vaativa ”vauvva” 😀

 7. Meidän neiti ei osaa kunnolla maukua. 😀 Onneksi nykyään hän saan päästettyä edes jonkin näköisen äänen, oli aluksi aika rasittavaa kun toinen vaan katsoo hiljaa ovea ”että pääsisköhän sitä ulos?”… Hänellä on myös sellainen hassu ääni, se tulee yleensä silloin kun häntä huutelee sisälle. En edes tiedä miten sitä kuvailisi, sellainen ”pieni kimeä pörinä” ehkä. Mutta jos kulman takaa kuulee sen äänen, niin tietää että sieltä ollaan tulossa. 😉

  1. Pieni kimeä pörinä, haha, loistava. 😀

 8. Elisa says: Vastaa

  Haha, ihanaa ääntelyä Almalta! Vähän samantapaista, kuin eräällä pienellä pörröisellä pystykorvalla koirapuistossa: sitä harmitti kovasti kun mun perhoskoira pomotti sitä, sitten se meni nurkkaan istumaan ja ”prr krrr”. Se oli niiiiin söpö! 😀 Omistaja vaan totesi, että ”nyt on Jouko täynnä pahaa mieltä”. Olen tuota lausetta käyttänyt aina sen jälkeen, jos lapsella/eläimellä on ollut kiukkua ilmassa 🙂

  1. Huippu! 😀

 9. Nekku prrrrr prrrrailee kans. Hirveen korkealta 😀 joskus touhaa omiaan, juoksee täysillä eestaas ja prr prr vaan kuuluu. Se ei oikein osaa miukua muuta ku autossa jossa se löytää äänijänteensä ja huutaa koko matkan, muulloin sen yrityksestä pääsee vieläkin vaan pieni Äähh. Lunan erikoisuus on MauAu? Se joskus pitää hirveitä messuja aiheesta mauau?

  Luna hyppää mihin vaan eikä viihdy lattiatasossa yhtään, mitä korkeampi sen parempi. Nekku on kyllä sporttinen myös mutta se pienenä oppi kiipeämään esimerkiksi sänkyyn kun ei vielä jaksanut hypätä niin ylös niin sillä on jäänyt se tavaksi että se ennemmin kiipeää jos vaan voi..

  1. Joo, Almakin välillä tekee tota ääntä juostessaan 😀 !

  2. Ja joo, Almakin on ensi sijaisesti opetellu kiipeämään ja välillä se ensin yrittää kiivetä ja sit se muistaa, että ehkä hyppykin vois onnistua.

 10. Anonymous says: Vastaa

  Voi nääs miten hassun ihana kuva oli postauksen alussa 🙂 Erään tutun kissalle yritetään teettää pentuja, sieltä olisi minullekin varattuna yksi jos pentuja tulee enemmän kuin kaksi tai kolme! Kahdelle pennulle on jo varaukset. Olisihan se ihanaa kun se kissa vihdoinkin tulisi minunkin talouteen… Tässä jo pari vuotta suunnitellut sitä kissan ottamista. Ajan kanssa Alman tassut varmasti vahvistuu ja se loikkii komiasti toisten perässä 🙂

  1. Kyllä ei koti oo koti ilman kissaa. <3

 11. anana says: Vastaa

  Meidän katti ei kuulostaa ollenkaan kissalta, ehkä enmmän lampaalta. Se sillai rääkyy, eri korkeuksilta ja eri voimakkuuksilla 😀 Eräs kaveri repes ihan täysiä kun kuuli ekaa kertaa, niillä on siis kissa josta tulee kissan ääni. Nietos aika usein… ääntelee. Jos ei ole mitään asiaa niin sillai hymähtää ja jos puhuttelee niin joku vaimea murahdus sieltä aina tulee. Erkoisuutena että haukotukseen pitää aina saada ääni, joka kuulostaa tödella hölömöltä 😀
  Nietos on muuten aika laiska hyppimään (paitsi paikallaan), ehkä se on joku Birma-ominaisuus?

  1. Joo ei Reiskakaan kuulosta kissalta sillonku sillä on kunnolla asiaa. Monet onkin ihmetelly, että onks meillä vauva. 😀

   Alma kyllä hyppis, mutta ei vaan osaa. 🙁

 12. Ihana Alma! Meidän Tosca tomppeli ei ole ikinä oppinut kiipeämään. Se pääsee kyllä vaikka kuinka korkealla kun on jotain minkä päältä loikata, mutta esim. puuhun se ei pääse; surkeana jää puolen metrin korkeuteen kaikki raajat rungossa kiinni, mut ei tiedä kuinka siitä edetä 🙂

  Ääntä sen sijaan lähtee ihan kaikenlaista, nyt viikon verran erityisesti, kun neiti on kiimassa. Vein sen keskiviikkona astutettavaksi ja jos hyvin käy niin pian olis sit pikkuisia coonipalleroita ^^ kyllä kissanpennut on vaan ihan oma lajinsa<3 …vaan arvostan kyllä sitä iän tuomaa järkeäkin.

  1. Joo, mäkin todellakin arvostan iän tuomaa järkeä! 😀

 13. Ihana Alma <3

  1. <3

 14. awws :3 mietin tässä että haluaisitko joskus ottaa videota kissoistasi? Joko vaan Instagrammiin tai bloginkin puolelle? 🙂

  1. Heh, instagramiin oonkin ottanut, muutamia, oon jotenkin tosi huono ja laiska ottamaan videoita! 😀 Mutta instagramin puolella vois yrittää petrata!

 15. Henna says: Vastaa

  Kirjoituksestasi muistui nii mieleen meidän edesmennyt pyhä birma neiti, kun ei tämäkään koskaan jaksanut hypätä esim. tiskipöydälle. Eipä ole tullut aijemmin ajatelleeksikaan kun näille minun jytkyille (:DD) esim. naamani korkeudelle hyppääminen ei ole temppu eikä mikään (olen kuitenkin 171 cm pitkä). Pitäisi varmaan uteliaisuuttaan kysäistä kaveriltani, että mites on hänen pyhä birman hyppytaidot.

  1. Kysy! Mä luulen, että tää hyppylaiskuus on birmoilla aika yleistä, tai lähinnä ei ne ehkä tajua… 😀

 16. Mun vakikommentti: ihana Alma <3<3<3 :’)

  1. Ihan hyvä vakikommentti. 😀 <3

 17. Anonymous says: Vastaa

  Mulla on kaksi birmaa. Toinen hyppää kirjahyllyn päälle ja aika usein mun niskaan kun seison esim. tiskipöydän edessä. Siinä se sitten keikkuu kuin joku papukaija ja tarkkailee mun tekemisiä. Toinen hyppii kyllä pöytien päälle mutta ei juuri korkeammalle. Yksilöitä ovat. 🙂 Molemmat osaavat maukua, mutta pitävät myös koko joukon muita ääniä jolloin ne ei aina kuullosta kissoilta.

  1. Harva kissa ees kuulostaa kissalta! 😀

 18. Oi että mikä suloisuus! Harmi, ettei voimat riitä isompien vauhdissa pysymiseen 🙁

  (Pitää muuten oikein piilotella tietokoneen näyttöä, ettei avokki satu näkemään noita kuvia – täällä on meinaan ollut vaarallista kissanpentukuumetta ilmassa nyt kun meidän vuoden vanha pikkuinen ei olekaan enää niin pikkuinen… )

  1. Juoksuvauhdissa riittää kyllä! Ja pomotteluvauhdissa. ;D

   Uutta kissaa vaan hommaamaan! 😀

 19. Saija says: Vastaa

  Voi kuinka ihana ja hellyttävä kisunen! Meilläkin kisut välillä ihan selvästi juttelee itsekseen tai keskenään 🙂

Vastaa