Terveisiä Dubaista!

No täällähän sitä nyt sitten ollaan, no siis itse asiassa ollaan oltu kohta pari viikkoa jo, Dubaissa! Vielä viikko lomaa on kuiteski jäljellä. Tää on mun toinen kerta Dubaissa, ekan kerran olin täällä joskus 12-vuotiaana tms, vanhempieni kanssa. Silloin täällä näytti hyvin erilaiselta! Paljon enemmän tilaa ja hiekkaa! Nyt täällä on vaan korkeita rakennuksia ja lisää rakennetaan koko ajan, joka puolella kuuluu rakentamisen pauke.

Eka viikko oltiin kaveripariskunnan kämpässä, Dubai Marinassa. Kiva alue ja rakennuksessa lämmin uima-allas, jossa Amandakin viihtyi. Nyt ollaan vajaa viikko oltu hotellissa The Walkilla, joka on vielä kivempi alue, koska tää hotelli on Sephoraa vastapäätä, haha! Ja täällä ollaan loman loppuun asti.

Onhan täällä ollut ihanan lämmintä ja kivaa olla erilaisessa ympäristössä, mutta toki tää matkustelu vauvan kanssa hyvin erilaista kuin mitä se ennen oli, kahdestaan miehen kanssa. Samat rutiinit ne on täälläkin, syömisistä ja päikkäreistä ja nukkumaanmenoajoista on pidettävä kiinni tai mistään ei tuu mitään.

Mutta vaikka oltiinkin aika heti samassa rytmissä kuin Suomessakin, Amanda on ollut täällä koko ajan tosi itkuinen. Kuuden tunnin lento ei tietenkään olis yksinään aika eikä mikään, mutta vauvan kanssa… Amanda on tosi v-mäisessä iässä, mitä tulee matkustamiseen. Ei vielä kävele, mutta ei malttais olla hetkeäkään paikallaan. Kaikki jaksaa kiinnostaa pari sekuntia. Omaa tahtoa alkaa olla jo paljon, pitäis itse syödä (eli sotkea ympäriinsä) jne. Pidin Amandaa lentokoneessa paljon tissillä (siihen myös nukahti, ja nukkui sen perus 30 min, jippii…) ja en tiedä jäikö se sitten jotenkin ”päälle”, koska tissillä haluais roikkua täälläkin jatkuvasti. Tekee lisäksi kaikkia neljää kulmahammastaan, jotka kiukuttavat, paikalliset soseet ei maistu (sormiruokailee vähän kalaa ja kanaa ravintoloissa), eli on jatkuvasti nälkäinen, ei viihdy pitkiä aikoja matkarattaissa, on tosi herkkä auringon valolle mutta aurinkolasit ei kauan päässä pysy… joo, on kyllä ollut hankalaa.

Mutta on ollut kivaakin. Amanda tykkää olla rannalla, paikalliset ovat tosi ihastuneita Amandaan ja neitihän nauttii huomiosta täysillä ja vähän huolestuneena jo katson tuota tyttösen flirttailua paikallisten miesten kanssa… Nyt täällä hotellissa Amandalla on oma, täysin pimeä huone ja pinnasänky, joten yötkin sujuu kivasti. Päikkäreitäkin nukkuu poikkeuksellisesti 60-80 minuuttia (sen perus 30 min sijaan)! Tää vois jäädä päälle Suomessakin, pliiis! Ehkäpä kaikki uusi ja ihmeellinen täällä väsyttää enemmän.

Sephorassa on tullut shoppailtua ”jokusen kerran”, vaikka se onkin täällä aika kallis, eikä valikoima ole läheskään niin laaja verrattuna esim. Barcelonan Seppoon! Voin niitä ostoksia esitellä sitten Suomeen palattuamme. Ja arvontaa varten olenkin jo ostanut kivoja juttuja, joten pysykää näöllä! Hirveästi muuten en ole kyllä mitään ostellut, koska Amanda ei viihdy kauppakeskuksissa pitkään (paitsi sylissä, mutta ei vaan mitenkään jaksa enää tuntikaupalla neitiä kantaa). Mitään edullista täällä ei siis muutenkaan ole, ulkona syöminenkin maksaa suurin piirtein Suomen hintatason verran. Jos asuisin täällä, lihoisin varmaan 100 kg, kaikkia ihania herkkupaikkoja on joka kulmalla! Ja etenkin The Cheesecake Factory, ooämgee. Sekin sijaitsee sopivasti hotellin vieressä. Ne juustokakut…kuolen!!!

Olin kyllä hirveän innoissani päästessäni täällä maailman suurimpaan kauppakeskukseen, mutta into laantui hyvin pian, kun se oli NIIN ISO. Aivan liikaa kauppoja!! Harkitsen vielä tekeväni sinne reissun yksin ja latasin sitä varten jo applikaationkin, mutta saa nähdä jaksanko. En mä varmaan silti siellä mihinkään löytäis. Todella ärsyttävää.

Ollaan jonkin verran käytetty taksia täällä, lentokentältä tultaessa ja kun ollaan menty isompiin kauppakeskuksiin. Paikalliset eivät tunnu olevan kauhean tarkkoja siitä, miten pienet lapset takseissa matkustavat, mutta me kyllä ollaan. Käytetään Careem Kidsiä, joka on applikaatio, jossa voi tilata turvaistuimellisen taksin. Todella näppärä! Kauppakeskuksissa on erilliset pick-up pointit Uberille ja Careemille, ja sinnekin tällaisen kyydin siis voi tilata, usein saapumisaika on ihan muutama minuutti. Suuri suositus!

Ruoka täällä on Amandan sanoin nam-nam-NAAAM, paljon tosi hyviä ravintoloita. Wagamama on ihan meidän lemppari, siellä Amandakin viihtyy! Henkilökunta hauskuuttaa jatkuvasti ja Amanda tykkää syödä kanaa ja nuudeleita, joita erottelen aina omasta safkasta. Eihän nää ulkona syömiset oo aina ihan putkeen menneet, kun Amandalla on mennyt hermot mistä milloinkin ja ruuat lennelly ympäriinsä jne, mutta täällä huutavaan taaperoon suhtaudutaan onneksi aika huumorilla, eikä pahoja katseita ole kyllä tullut koskaan. Dubai on kyllä muutenkin matkakohteena todella kiva pienen lapsen kanssa. Ainoa miinus on paikoitellen huonot kävelytiet, etenkin rattaiden kanssa saa vähän kikkailla tien ylitysten ym. kanssa.

Pääsin vetämään viimeinkin myös yhden asian yli bucket listiltani: kävin Laduréessa! Se on tuossa ihan vieressä myös. En vielä ostanut mitään, mutta menen pian uudestaan ostoaikeissa! Toki haluan vielä Pariisin Laduréehen, joka on varmasti vieläkin hienompi, mutta kyllä olin tästäkin erittäin innoissani.

Lämpöä on kyllä riittänyt, täällä on kuulemma poikkeuksellisen lämmintä tähän vuodenaikaan. Livistän välillä Amandan päikkäriaikaan rannalle itsekseni makoilemaan, aamuisin käydään usein yhdessä, kun ei ole vielä niin kuuma. Eiköhän tästäkin neidistä biitsipummi ole tulossa!

Mutta joo, tällaista tänne. Laittelen ahkerasti Instastoryja (@kissisheini), siellä voi meidän päiviä täällä seurailla! Loma jatkukoon!

5 Comment

 1. Ah, ihana Dubai <3 Oon seurannu sun instaa ja mun Dubai-ikävä vaan kasvaa!

  1. Kissis says: Vastaa

   Onhan täällä joo kivaa, etenki nyt kun saatiin noi eri vaunut lainaan joissa Amanda viihtyy.

 2. Riikka says: Vastaa

  Me ollaan mietitty meidän 1v 5kk -mukulan kanssa lomaa nyt alkuvuodelle Dubaihin ja eniten on mietityttänyt, että mistä löydettäis hotelli, jossa lapsen saa nukkumaan omaan huoneeseen. Joten kerro heti, mikä teidän löytö on! 😀 En oo ihan varma, onko lomailu taaperon kanssa enemmän rentouttavaa vai stressaavaa, mutta tahon aurinkoon ja lämpöön… 🙂

  1. Kissis says: Vastaa

   Roda Amwaj Suites! Me otettiin isompi huone kun oli kaveri tääl kans yhen viikon. Tai täs on kolme makkarii. Mut ei silti ollu liian paha hinta, vaikka kallistahan täällä on majottua muutenkin. On tää ollu stressaavaakin, mut hei lämpö <3

  2. Kissis says: Vastaa

   Meillä siis samas huonees nukkumisesta ei tuu mitään, kokeiltiin sitä ekan viikon 😀 Nyt nukkuu taas kaikki hyvin ku omat huoneet ja toi siunattu pinnis! Ei enää karkaile matkasängystään!

Vastaa