Smoothie-hullu

RAKASTAN smoothieita, mutta kukapa ei? Otin viimeinkin kauan kaapissa pölyttyneen, noin vuosi sitten ostetun tehosekoittimenikin käyttöön, itse tehdyt smoothiet ovat tottakai niitä parhaimpia. Silti tulee usein etenkin ennen tai jälkeen jumpan napattua kaupasta valmissmoothie, joko Frooshin tai Chiquitan. Frooshin uutuusmaku on persikka&passionhedelmä, jota pääsin töissä maistelemaan. Hyvää on. Muut Froosh-lempparini ovat mustikka&vadelma ja kiivi&omena. Vaikka lisättyä sokeria ei näissä olekaan, hiilareita ja hedelmäsokrua tietenkin hedelmien myötä tulee. Mutta erittäinkin toimiva, piristävä välipala.

Vierastan muuten vähän ajatusta kookoksesta näissä smoothieissa…mutta en ole koskaan maistanut, joten voihan se toimiakin. Pitäisi kai rohkeasti kokeilla.

Juotteko te smoothieita? Ostatteko kaupasta tai jostain kojusta vai teettekö ite? Mitä niihin laitatte?

P.S. Tätä persikka&passionhedelmää saa kaupoista huhtikuun alussa, Stockalta tätä taitaakin jo saada. Että Stocka-mummojen sekaan sit vaan.

12 Comment

 1. LauraL says: Vastaa

  Smoothiet on namia! Just noi frooshit on hyviä, tai en oikeestaan edes ole maistanut pahaa smoothieta. Mutta tuntuu että aina noihin valmiisiin laitetaan banaania, kun oishan niitä muitakin hedelmiä. Ja se kookos on näissä herkuissa hyvää!

  1. Mut banskuhan on just parasta! 🙂 Kiiviä vois olla monissakin lisäks, se on hyvää kans. Appelsiinia vähän smoothieissa vierastan, kun tulee vähän appelsiinimehumainen fiilis.

 2. ihania kuvia ! 🙂 myös nätti ulkoasu blogilla!

  http://tesueveliina.blogspot.fi/ käy kurkkas mun blogia, jossa kirjoittelen kaikenlaisia tyttöjen juttuja 🙂 jää ihmees lukijaks jos tykkäät yhtään!

  1. Kivaa, kiitos! 🙂 Käyn vastavierailulla, tyttöjen jutut kiinnostaa toki.

 3. Jos siinä on mansikkaa ja banaania tai vadelmaa ja omenaa niin tod.näk. rakastan! Chiquita on niin hyvää ja niin tyyristä että sitä voi ostaa vain palkkapäivän aikoihin. Siis ne isot pullot. Jos kotona teen itse niin laitan fiiliksen mukaan marjoja, hedelmiä ja pikkuisen omppu- tai appelsiinimehua. Kiivi, pakastemansikka, pakastevadelma, banaani, pakastemangokuutioita, mitä nyt kotoa sattuu löytymään.

  Mutta mieluiten fruitie, en enää tykkää jogurttismoothiesta. Ja jos smoothie maistuu mutta ei halua hedelmäsokeria niin kyllähän vihanneksistakin voi tehdä viherpirtelöitä. Ainakin erilaisista kaaleista, avokadosta, kurkusta jne. Ja sitten jos on oikein superihminen niin pölläyttää sekaan vitamiineja, hivenaineita ja mineraaleja pulverimuodossa.

  1. Pari kertaa oon ostanut sellasen ison Chiquita-pullon, yleensä vaan niitä pieniä nappaan kaupasta mukaan.

   Ja joo, viherpirtelöitä pitäis varmaan joskus uskaltautua testaamaan, ajatuksena eivät vaan jotenkin viehätä. 😛 Mieluummin syön kasvikset sellaisinaan…no, toki hedelmätkin useimmiten.

 4. Mä en..siis rakasta näitä kummallisia sötkötteitä..makunsa kullakin.

  1. Höh!

 5. Noista Froosheista se ananas-kookos-banaani on ihanaa 🙂 Aika Pilttimäistä, mutta ah kuinka hyvää.

  1. Sitä just en oo uskaltanu maistaa! 😀

 6. Kysymys on lähinnä: Mitä EN laita smoothieseen? 😀 Mulla on aina jotain proteiiniia (maitoa, jugurttia, piimää + proteiinipulveria jos löyty) ja hedelmiä tai marjoja. Siis ihan mitä vaan. Lemppari on kuitenkin kookosmaidosta ja banaanista tehty. Peanutbutter + kaakao on kans sai-raaan hyvää + jotain maitotuotetta. Laitan myös pellavansiemenrouhetta yleensä messiin. Mä oon varmaan testannu ihan kaikkea mitä voi ja ei voi laittaa smoothieeseen. Mä oon vähän ku tää tyyppi: http://www.youtube.com/user/Blendtec

  Valmiita en osta ikinä, paitsi ehkä hätätapauksessa.. Tosi, tosi hätätapauksessa.

  1. Oho, no sähän vedät hyvin.

   Mä käytän noita pellavansiemeniä salaateissa!

Vastaa