Parveke on paras

Olen sanonut tän ennenkin ja sanon taas: parveke on asuntomme paras paikka. Heti kun säät lämpenee ja parvekkeen ovea voi pitää auki jatkuvasti, siirtyvät kissat sinne asumaan.

Aurinko paistaa parvekkeellemme varhaisesta aamusta noin kello yhteen asti ja vaikka ilta-aurinko onkin kiva, olen kissojen takia tyytyväinen, että partsi viilenee iltapäiväksi.

Itsekin fanitan parvekkeella hengailua, koska ennen asuin niin kauan parvekkeettomassa asunnossa ja kyllä tämä ihan mukavan kokoinen lasitettu parveke vaan on tosi kiva juttu, yksi ylimääräinen huone kesäisin!

Eilen muuten grillattiin makkaraa parvekkeella, ja vaikka mä syön yleensä yhden makkaran per kesä, oli se niin hyvää, että saatan tänä kesänä helposti taipua toiseenkin…! Lisäksi haluaisin kovasti järjestää vohvelikestit parvekkeellamme, minä paistan vohveleita ja jengi syö niitä ihan tuoreeltaan. Mainio idea!

Teen muuten näköjään nyt joka vuosi näihin aikoihin tällaisen kissat parvekkeella -postauksen. Sen verran kai olemme kaikki tästä paikasta riemuissamme.

P.S. Ja nauttikaamme nyt näistä keleistä, keskiviikkona on ilmeisesti +5 ja sataa RÄNTÄÄ. Uskomatonta. Silloinhan on tietenkin myös Sonisphere.

22 Comment

 1. eekku says: Vastaa

  Ihana että kissat pääsee parvekkeelle nauttimaan.Itsellä ei parveketta =(

  1. Mä en kyllä vois helposti enää muuttaa parvekkeettomaan asuntoon…ja kokolasituskin ois aika must noiden kisuloiden takia.

 2. Sama juttu joka vuosi. Helteet ja takatalvi. 😀 Taidankin mennä tuonne pihalle nauttimaan viimeisestä aurinkoisesta päivästä..

  1. JOO MUTTA MIKS JUST FESTARIPÄIVÄKS!!!! Arggghhhh.

 3. nea says: Vastaa

  Haha 😀 Kun oli siitä grillauksesta puhetta 😀 Makkara <3

  1. JUUSTOmakkara on hyvää! Eilen sain vaan tavallista. 🙁

 4. Jep, mulla mökkeilyviikko edessä, ja Itä-Suomeen on luvattu sama +4 ja räntää. Tietysti koko viime viikko on sielläkin ollut hellettä…

  Iiiiihania kissakuvia 🙂

  1. Joo, ihan hirveetä taas nää ilmat :(((

 5. Ihania parvekefaneja teilläkin siel 🙂

  1. 😀

 6. Petri says: Vastaa

  Reiska. 😀 Mitähän se on syönyt kun ei oo yhtään vittuuntuneen näköinen. 🙁

  1. No onhan se vähän.

 7. Heh, mie olin onnessani kun neljä vuotta sitten muutimme asuntoon, jossa on iso eteläparveke. Kukkia! Grillausta! Köllöttelyä! Ja kilin kellit. Aurinko paistaa suoralla syötöllä ilman mitään varjostusta 10-14 tuntia, edes kaktukset eivät pysy hengissä. Mittari pimahti ensimmäisenä kesänä elohopean jäätyä jumiin asteikon yläpäähän. Tällä hetkellä parvekkeen suurin arvo on siinä, että se varjostaa mukavasti olohuoneen ikkunaa eikä lämpötila sisällä nouse juurikaan kolmeakymmentä ylemmäksi. Tasan ei mee nallekarkit…

  1. Anitra says: Vastaa

   I feel you! Asuin aikaisemmin yksiössä, jossa oli hulppea kymmenen neliön lasitettu parveke. Mutta mutta, se oli ihan horror, suoraan etelään eikä mitään mahiksia läpivetoon. Talvella jäätävä, kesällä pätsi. Ei varmaan tarvi sanoa että oli oikeen kovassa käytössä 🙂

  2. Joo, ehkä tää iltaisin viileä partsi on oikein jees. 🙂

 8. Koko viikonlopun on Mocha ollut aivan raatona, makaili pitkin pituuttaan parvekkeella, välillä keskellä lattiaa ja milloin missäkin 🙂

  Ja makkara on hyvää!!!

  1. Joo kyllä ton kuumuuden kissoista huomas, etenkin Almasta, jolla turkkia riittää!

 9. Lämpimillä kesäsäillä parveke on ehdoton, vaikka se olisi kuinka rupuinen, se on parempi kuin ei mitään. Itsellä myös kokemusta parvekkeettomasti kämpästä ja kaikki ikkunat antoi vielä etelään, eli ei läpiveto mahdollisuutta. Ei paljon saunaa kesällä lämmitelty. 😀

  1. Taidan siis olla vaan todella onnellinen nykyisen parvekkeen sijainnista. 🙂

 10. ellu. says: Vastaa

  Noi teijän kissat osaa kyllä ton laiskottelun jalon taidon, näyttää mainiolta! 🙂

  Meillä on parveke, yksikerroksisessa talossa 😀 Asutaan rinnetontilla, joten tää ihan ihan harvinaista herkkua, että tarvittaessa voidaan siirtyä pihalle, olematta varsinaisesti pihalla. Nyt parveke on tosin ihan hävityksen kauhistus, kun purettiin vanha keittiö sinne ja sinnehän se sitten myös jäi.. ehkäpä jossain vaiheessa kesää (loppusyksyä) saadaan parveke tyhjättyä, rakennettua rappuset terasille ja päästään jopa nauttimaan itse parvekkeesta 🙂

  1. Kyllä ne osaa riehumisenkin taidon. xD Ei ne aina vaan tuolla tavalla loikoile!

 11. Myy says: Vastaa

  Miten joku voi haluta vapaaehtoisesti paistaa vohveleita 😀 Siis niitä on ihana syödä, mutta tekemisessä on kamala homma!

Vastaa