Joulukalenterit 2019 (sisällöt)

Hyvää pian alkavaa uutta vuotta vaan kaikille! Vielä ehtii tämä postaus tälle vuodelle, hahaa! Taas on siis joulukuu eletty ja kalentereiden luukkuja availtu. Pakko sanoa, että tänä vuonna mua ensimmäistä kertaa hieman ihmetytti noin yleisesti kosmetiikkajoulukalentereiden sisällöt. Toki somen kautta olen seuraillut muidenkin kalentereiden sisältöjä ja erikoisen moni brändi on tänä vuonna mennyt siitä mistä aita matalin. Ikävää, olisi nimittäin kiva, että kosmetiikkajoulukalentereiden laatu/sisällöt päinvastoin paranisivat vuosi vuodelta. Omiin kalentereihin olin kuitenkin pääasiassa ihan tyytyväinen!

Mulla oli siis tänä vuonna kaksi kosmekalenteria: MAC ja Kicksin ”kalliimpi versio”, jonka sain pr-lahjana. Aloitetaan MACista, josta toivottiinkin postausta. En käy luukkuja läpi missään päiväjärjestyksessä.

Tässä oikeastaan MACin ”sälät”, jos niitä voi siksi kutsua, ja no ei siis voi. Eli Multi-Formula Foundation Sponge/2 ja Lashes #36 sekä kortti meikkiin, jolla ei tee Suomessa yhtikäs mitään. Ripsiä en osaa edelleenkään itselleni laittaa, mutta kai mä nää jemmaan jos joskus vielä osaan. Ja ihan mielelläni kokeilen meikkivoidesieniä! Olen nyt tykästynyt levittämään nestemäisen meikkivoiteen sormin, mutta mulla nää villitykset sen suhteen vaihtelee.

Tässä Cleanse Off Oil, Brow Set (Clear), Fast Response Eye Cream ja Prep+Prime Fix+. Tuosta öljystä en pidä yhtään, mulla oli just tuollainen minikoko, kulmageeli tulee varmasti käyttöön, vaikka tykkäänkin normaalisti käyttää värillistä versiota, silmänympärysvoidetta kokeilen ehdottomasti ja vaikka en ikinä muista käyttää mitään ennen ja jälkeen -asioita meikkiin, niin toki tämän Prep+Prime Fix+:n joskus käytän, siitä tosin riittää ehkä yhdeksi-kahdeksi kerraksi? Tämähän on ihan näytekoko, plaah.

Kalenterin ripsaripuolta edustivat In Extreme Dimension Lash (3D Black) ja Extended Play Gigablack Lash. Jeeee! Mun tän hetkinen lemppariripsari on MACin Extended Play Perm Me Up, joka on siis kaarevaharjainen versio tästä, mutta toki kokeilen tätä suoraakin harjaa. Ja tämä täyskoossa! Tuolla toisella, minimascaralla, en tee mitään, koska mun ripset tarvitsee vedenkestävän ripsarin. Pro Longwear Fluidline Eye-Liner Gel (Blacktrack) on tuo pyöreä purkki, en kyllä tällaisia rajausvärejä ole käyttänyt aikoihin, mutta ehkä kokeilen taas?

Strobe Cream (Pinklite) on varmasti kiva, mulla on yksi strobe cream tosin kaapissa samanlaisessa minikoossa odottelemassa kokeilua. Prep+Prime Skin tulee varmasti myös käyttöön, samoin Prep+Prime Natural Radiance. En kyllä yhtään tiiä näiden eroa, mutta vaklaan vielä Viilankantolupa-blogista, häneltä löytyy nimittäin superhyvä postaussarja tän kalenterin sisällöstä käyttötarkoituksineen, kannattaa tsekata.

Kolme luomiväriä: Extra Dimension Eye Shadow sävyssä Havana, Small Eye Shadow sävyt Mulch ja Tempting. Nämä kaikki ovat ruskeasävyisiä, mikä tämäpä ei mua, vannoutunutta ruskean luomivärin käyttäjää, haittaa lainkaan. Mini MAC Pigment (Rose) on mulle täysin vieras asia, mutta sävy on mitä kaunein!!! Kiva saada tällainen testiin.

Lipglass Lip Gloss (Clear) oli yksi tän kalenterin suurimmista buuuu!:n aiheuttajista. Oikeasti, kuka tällaista enää käyttää, paitsi ehkä jotkut meikkaajat kuvausmeikkiin? Tämä on täysikokoinen tuote ja siis aivan täysi pettymys. Prep+Prime Lip sen sijaan on superkiva, en ole tätä aiemmin kokeillut ja on kiinnostanut kovasti! En käytä ikinä mitään huulten pohjustajaa, saa nähdä hurahdanko tähän.

Paras osa kalenteria!!! Mini-huulipunat sävyissä Lady Danger ja Twig sekä täyskokoinen, matta Velvet Teddy. Tuo kamaluus, kirkuva punainen Lady Danger sai jo uuden hyvän kodin, nämä kaksi tulevat omaan käyttöön. Hyvät sävyt näissä kahdessa, joten voin antaa anteeksi tuon hirvitys-punaisen.

Kaksi mini-huulikiiltoa, PRRR ja Candy Box jäävät kai myös omaan käyttöön, vaikka en olekaan mikään huulikiiltojen ystävä. Kai näitä silti joskus voi käyttää? Huultenrajauskynä, mun lempparisävy Boldly Bare, ilahdutti kovasti! Olen yhden tällaisen loppuun käyttänyt ja koska tosiaan nudepunia enimmäkseen käytän, tämä on jeejee.

Semmoinen oli MAC, enimmäkseen hyvä. Nämä pari pettymys-tuotetta etukäteen tiesinkin. Kalenteri oli ulkonäöltään sairaan upea, enkä raaski sitä kyllä vielä ainakaan roskiin (eli keräykseen) laittaa.

Siirrytään Kicksin kalenteriin, jonka siis sain pr-tilaisuudesta:

Tämän sisältö oli sekä jee että what the fuck. Parikin luukkua avasin ”tyhjinä”, koska tuotteet olivat lähteneet karkumatkalle muihin luukkuihin (sekin oli siis aina pieni ”what the fuck?”).

Eniten odotin Budgien tuotteita ja nämä ovat kaikki tosi hyviä, tuolla harjalla en nyt kyllä mitään tee, mutta se taisi olla jonkun tuotteen extrana? Vai oliko sillä oma luukkunsa? En enää muista, koska se oli luiskahtanut pois paikoiltaan. Nämä kuivashampoot ovat tosi käteviä matkalla ja hyväksi todettuja ja olen tällaisen shampoon ja hoitsikankin jo testannutkin. Nämä jäävät odottamaan seuraavaa matkaa!

MON|SUN oli toinen merkki, jonka tuotteita odotin ja niitä tulikin ilahduttavan monta. Valitettavasti niistä kaksi oli käsirasvoja, enkä myöskään erityisemmin välittänyt kylpysuolasta ja saippuasta. Oikeastaan ainoa superkiva tuote oli tuo suihkuvaahto, jollaisen olen jo yhden käyttänyt ja tykkään kovasti.

Skin Treatilta tuli viisi tuotetta: käsivoide, dödö, kuorinta ja kaksi vartalovoidetta. Öö, okei, kolme käsivoidetta yhdessä kalenterissa, eiks tää oo jo vähän liikaa? Kai sitä rasvaa käsiin pitäis ahkerasti käyttää, mutta ei mun arjessa ehdi. Tuota dödöä kokeilen eniten mieluissani, kaikissa muissa olen vähän liian laiska. Noh, se ei toki ole kalenterin vika.

Kicksin valikoimaa edustivat kasvonaamio, musta ripsiväri, musta eye liner ja peitevoidesivellin. Näistä käyttöön jää ainakin eye liner, olen innokas kokeilemaan uutta. En käytä vedenkestämättömiä ripsivärejä koska eivät näytä mun ripsillä miltään ja peitevoidetta en kyllä ikinä ehdi siveltimellä levittämään? Noh, ehkä voin joskus kokeilla tätäkin.

Tässä ”turhakkeet”, joista pari herätti huvitusta mun Instassa. Hiuspinnejä, scrunchie, eye & face cream spatula ja ilmeisesti jokin hiuksiin laitettava piikkihärpäke? Näistä käyttööni jää hiusdonitsi, rakastan käyttää näitä kotona (mutta vain kotona! Tai max. lähikaupassa!). Mihin helvettiin mä hävitän nämä kaikki muut?

Mitä mieltä kalentereista? Mua kyllä aina ahdistaa se kosmetiikan määrä, joka näistä lopulta kuitenkin käytettäväksi jää. Yritän nyt samantien antaa eteenpäin kaikki mulle turhat tuotteet näistä, etteivät jää taas mun kaappeihin pyörimään. Mulla on siis vieläkin viime joulun kalentereista kaikenlaista käyttämättä, vaikka kivat kalenterit olivatkin. Mutta joo, kyllä kosmekalenteri vaan joulukuuhun kuuluu! Olis liian tylsää olla ilman.

6 Comment

 1. Jeijj, kiitti linkistä!

  Mä otin ton MACin kalenterin kanssa tietoisen riskin, kun kaapit jo valmiiksi pursuaa MACin tuotteita, mutta toisaalta tykkään minikokoisista tuotteista. Näytekoot ja etenkin toi Fix+ oli kyllä vähän plääh, mutta ilahduin kovasti tosta ekasta luomiväristä ja täysikokoisesta geelirajauksesta. Fluidline on superhyvä, testaa ihmeessä! 🙂

  1. Kissis says: Vastaa

   Joo, on noissa minikokoisissa toki puolensa! Ehkä mä testaan Fluidlinen!!

 2. Kicksin kalenteria en oikein osaa kommentoida kun sen merkit on outoja eikä ole käsitystä hintatasosta. MAC kalenteri oli niin törkyhintainen että olisi odottanut parempaa. Miksi 3 ruskeaa luomiväriä ja yksi vielä Lustre -koostumuksessa? Väritöntä huulikiiltoa ei ymmärrä eikä tuota oranssinpunaista huulipunaa. Velvet Teddykin olisi lähtenyt kiertoon kuten moni muukin tuote. Onneksi en tuota ostanut vaikka olishan se tuonut riemua joulukuun aamuihin. Ei vaan sisältänyt niin montaa kivaa tuotetta itselle että olis edes 130 e tullut täyteen. Yksi kalenteri riitti tänä vuonna mutta ensi jouluksi on taas saatava kaksi kalenteria ;D

  1. Kissis says: Vastaa

   Mä en enää halua miettiä hintaa, haha! Mut joo, olihan se kallis. Ja oikees oot, kyl kaks kalenteria on parempi ku yksi!

 3. Olisin olettanut Mäkkylän sisältöä paremmaksi, kun ottaa huomioon hinnan. Tosi pieniä osa noista tuotteista.

  Olin itse supertyytyväinen Skincityn kalenteriin ja LF oli taas vuoden tauon jälkeen mainio.

 4. Jezba says: Vastaa

  Itseltä löytyi LF nyt toista vuotta putkeen, sekä ekaa kertaa Lumene. Pakko sanoa, että ne oli molemmat tosi tosi hyviä kalentereita! Aikalailla kaikki tuotteet molemmista tulee itselle käyttöön, ja olin erittäin tyytyväinen sisältöön. Mut tosiaan, mä en oo millään tavalla nirso, vaan mulle käy vähän kaikki ja oon ihan et jee!

  Mutta noi sun kalenterit ei olis itelle ehkä olleet kauheen mieluisat omiin verrattuna. Noissa mun ei onneksi ollu mitään turhaa krääsähärpäkettä. Tosin, mä olisin ilahtunut käsivoiteista, olen suurkuluttaja. 😀 Noista mun oli 1 molemmissa.

Vastaa