Erittäin pätevä muotoiluharja

Tangle Teezer

Pakko myöntää, että enemmän taas epäilytti. Olen käyttänyt Tangle Teezeria hiusteni harjaamiseen siitä päivästä lähtien, kun sellaisen ekan kerran Lontoosta vuosia sitten ostin ja käyttööni otin. Täydellinen hiusharja: ei revi, ei raasta, selvittää nopeasti pahimmatkin takut. Meidän Almakin on tyytyväinen Tangle Teezerin käyttäjä. Siksi vähän hämmästelin, kun sain testiin Tangle Teezerin uutuuden, föönauksen aikana käytettävän muotoiluharjan. Olin täysin tyytyväinen normaaliin versioon, myös föönauksen aikana, mutta toki utelias tän Blow-Styling -muotoiluharjan suhteen. Föönaan hiukset aina pesun jälkeen, koska muuten ne jää ikuisiksi ajoiksi märiksi ja lopputulos on lättänä.

Tangle Teezer Blow-Styling

Blow-Styling -harjaa on tarkoitus käyttää siis föönatessa ja se lupaa samalla suoristaa hiukset niin, ettei suoristusrautaa tarvita mahdollisesti lainkaan. Lisäksi kuivumisajan pitäisi nopeutua, eli ei tarttis rasittaa hiuksiaan kuumalla föönausilmalla enää niin kauaa. Tuuheutta tukkaan lupaa valmistaja myös. Mulla on suorat hiukset luonnostaankin, eli suoristusrautaa en normaalisti käytä, mutta kuivausajan nopeutuminen ei tietenkään haittaisi yhtään! Eikä se tuuheus, tietenkään.

Harjaa on kahta eri kokoa, isompi (kuvassa oikealla) pitkille hiuksille ja pienempi (kuvassa vasemmalla) lyhyille hiuksille. Kokeilin ensin isompaa harjaa, joka tuntui aluksi käteen aika kömpelöltä ja vaikealta, muoviselta möhkäleeltä. Ja olin niin tottunut normaaliin Tangle Teezeriin, että oikein pelästyin, miten harja repi märkiä hiuksia. Niinpä föönasin hiuksia ensin vähän kuivemmiksi, kävin kevyesti läpi tavallisella Tanglella ja sen jälkeen otin tän föönausharjan uudelleen käyttöön. Ja pakko sanoa, että meinasin pyrstölleni lentää, kun näin, miten kivannäköiset hiukset tällä saa! Hiusten latvoista tuli todella suorat ja pehmeän tuuheat. On tässä sitten mikä teknologia tahansa takana, se todella toimii.

Ja minähän metsästin harjan salaisuutta netin syövereistä, ja tällaisen mainosjargonin löysin useammaltakin eri sivulta: ”Harjan salaisuus piilee harjasten muotoilussa. Harjasten innovatiivinen muotoilu mahdollistaa vapaan ilmavirtauksen, jolloin kuivattava osio liukuu aaltomaisesti harjan läpi. Ylimääräinen vesi hiusten pintakerrokissa poistuu välittömästi, valmistaen hiukset muotoon kuivaamiseen.” Jaa. Noh, hyvä on siis harjasten muotoilu, kun sillä saa niin kivan tukan. Todella märkiin hiuksiin siis en tätä enää käytä, mutta aivan erinomainen loppukuivaukseen. Lisäksi tykkään enemmän tästä pienemmästä harjasta, vaikka pitkät hiukset omaankin. Olen aina ollut huono käyttämään isokokoisia harjoja, makukysymys varmaankin.

Tangle Teezer Blow-Styling

Oliko tää harja teille jo tuttu juttu? Löytyykö vielä joku, jolla ei ole kokemusta koko merkistä (Tangle Teezer)?! Tätäkin ihmeharjaa myy tällä hetkellä pretty.fi. Kuvissa näkyvät harjat olen saanut blogin kautta.

12 Comment

 1. Kiinnostaa kyllä tuo harja. Mulla on muutamia Tangle Teezer -harjoja (perus- ja matkaharjat sekä suihkussa käytettävä harja). Tykkään niistä tosi paljon, mutta tykkäisin harjasta jossa on varsi joten toi voisi olla vallan pätevä.

  1. Mullakin on matkaharja ja sit suihkuharja! 🙂 Silti eniten tykkään siitä perusversiosta. Ja nyt tästä, mutta sitä perusversiota en kyllä hylkää koskaan. 😀

 2. Salla says: Vastaa

  Äääääää, tartten!!

  1. No nii-i.

 3. Katselin näitä eilen Emotionissa sillä silmällä, mutta koska en osannut vielä päättää kumman kokoisen ottasin, jätin kauppaan. Tuo isompi on kyllä hullun iso, ihan lapio! :DD

  1. Tuo isompi sopii mainiosti tosi paksulle tukalle! Joten vaikka mulla on pitkät hiukset, mutta ei mitenkään paksut, tykkään pienemmästä enempi. 🙂

 4. ellu. says: Vastaa

  Hmm, mä en juuri koskaan föönaa hiuksia, joten olis itselle vähän turhake. Silti toi suoristava ominaisuus kyllä kiinnostais, koska en taas tykkää suoristaakkaan millään, kun se taas kuivattaa hiusta niin paljon. Harkintaan menee siis! 🙂

  1. Kyllä tää oikeestikin suoristaa hiuksia, mutta en oikeen osaa verrata esim. suoristusrautaan.

 5. Mie en ole koskaan oppinut föönaamaan tukkaa harjan kanssa. En jotenkin käsitä miten sitä fööniä on tarkoitus pitää, eli mihin sohotetaan ilmaa ja miten päin pidetään harjaa ja miten sillä voi edes mitään harjausliikkeitä tehdä. Ihan vain jatkuvan ihmettelyn kannalta tämä, kun en tosiaankaan ymmärrä. 🙂 Harjojakin olen ostanut vuosien varrella montakin kappaletta, mutta aina yhtä vaikeata. Ehkä pitäisi kuivata lähes kuivaksi ja sitten yrittää harjan kanssa, vaikka sekin tuntuu tosi vaikealta. O_o

  1. Hahaa mä kuule mietin ihan samaa! 😀 Mut sit mietin, miten kampaajat tekee sen ja aloin tekee samalla tavalla 😀 Mä kuivaan eka hiukset puolikuiviks ja sit otan tän harjan käyttöön ja käyn pituudet läpi silleen, että painan fööniä hiuksia ja harjaa vasten, toimii! Teen tätä pää alaspäin, niin tulee ihan kivan tuuheat. 🙂

 6. Jenni says: Vastaa

  Olin itsekin yllättynyt kuinka hyvin tämä toimii. Itselläni puolipitkät ja tyttärellä pitkät hiukset, molemmilla tukkaa on paljon ja luonnostaan suorat. Käytän ihan märkänä tätä fööniharjaa, selvitän mahdolliset takut perinteisellä tanglella ensin ja kuivaan kokonaan tällä. Opettelin ja yllätykseksi opin käyttämään tätä helposti, aiemmin en ole osannut käyttää harjaa omia hiuksia kuivattaessa ja siksi yllätyin tämän toimivuudesta. Koska harjakset on jäykät tukkani ei sotkeennu niihin, kuivausaika lyhenee ihan oikeasti ja hiukset asettuu juuri kuten haluan. Olin skeptinen ostaessani, mutta halusin löytää helpottavan ratkaisun ja siksi olin valmis maksamaan kokeilusta. Tämä kannatti, vaikka aluksi jännitin menikö rahat hukkaan. Ei mennyt.
  P.s: pienempi koko meillä käytössä ja se riittää hyvin meidän molempien tarpeeseen.

  1. Jep, ite ainakin huomasin selkeen eron kuivumisnopeudessa ja tosiaan latvoista tulee ihanan suorat + pehmeet. <3

Vastaa