Parhaat kosteusvoiteet raskausvatsalle

raskausvatsa

29+6

Olen tullut jo vähän siihen lopputulokseen, että tää raskausaika ei vaan oo mua varten. Olen toki mielenkiinnolla seurannut kropan muuttumista läpi raskauden, mutta nyt tässä 30. raskausviikolla totean, että raskaana olemista ei kyllä tule ikävä. Vatsa alkaa jo painaa, se ei mahdu enää mihinkään vaatteisiin ja öisin se pitää asetella sopivaan asentoon. Jatkuva pissahätä vituttaa ja selkä väsyy helposti etenkin istuessa. Nivelkivut ovat saatanasta ja nilkat ovat alkaneet turpoamaan. Valivalivali.

On kuitenkin yksi asia, josta olen nauttinut täysin rinnoin (kirjaimellisestikin!) jo melko varhaisilta raskausviikoilta lähtien ja se on MASUVOITEET (jotka ovat turvallisia myös vauvvalle)! En halua kutsua näitä ”raskausarpia ehkäiseviksi voiteiksi”, sillä tosiasiahan taitaa kuitenkin olla se, että jos on taipuvainen raskausarpiin ja painoa kertyy nopeassa ajassa ja iho repeää, ei siihen mikään voide auta tai ennaltaehkäisekään. Sain teininä epäsopivista e-pillereistä lyhyessä ajassa hirveät raskausarvet pakaroihin ja olin siis tämän kokemuksen perusteella varma, että niitä suodaan mulle reippahasti raskaana ollessakin. Vielä en ole arpia saanut, mutta kyllähän tää vatsa tästä vielä paljon kasvaa ja iholla on aikaa revetä.

Tunnetusti laiskana vartalon rasvaajana yllätin itseni, kun innostuin hölväämään vatsaani muutamaakin erilaista rasvaa ja öljyä ja OLEN RAKASTANUT NÄITÄ KAIKKIA:

Olen käyttänyt näitä vuorotellen aina iltaisin suihkun jälkeen sekä vatsaan että rintoihin ja siis oikeasti JOKA ilta jostain viikolta 15. lähtien! Ja nää on niin huippukamaa, että taidan jatkaa käyttöä raskauden jälkeenkin!

kivvi mummy tummy

kivvi mummy tummy

Kivvi on luonnonkosmetiikkaa ja kiinnostava merkki noin muutenkin. Ja tää Mummy Tummy Body Marmalade on jotain niin sanoinkuvaamattoman mahtavaa! Siis tää oikeasti SULAA iholle ja jättää sen niin pehmeäksi ja hyväntuntuiseksi ettei tosikaan. En muista koskaan rakastuneeni mihinkään ihovoiteeseen niin paljon kuin tähän. Tätä myy mm. hyvinvoinnin.fi -verkkokauppa, riittoisa 120 ml:n purkki maksaa siellä noin parikymppiä. Pitäis kyllä ehkä testata myös tää toinen vartalomarmeladi, makea appelsiini. Tää Mummy Tummy on ainakin ehdottomasti mun suurin rakkaus ihonhoidossa.

burt's bees mama bee

Burt’s Beesin Mama Bee -sarjan belly butter ei todellakaan huono ole tämäkään ja kuten näkyy, on tätäkin kohta purkin verran kulutettu. Tykkään kyllä hieman läträtä tällä, eli annostelen reilusti ja pyörittelen vatsan iholle. Täydellisen tuntuinen tämäkin, ja imeytyy tosi nopsasti, siitä suuren suuri plussa! Sheavoidetta ja E-vitamiinia sisältää tämä ja on turvallinen käytettäväksi raskausaikana. Elevenillä tämä 185 gramman purkki maksaa 17,80 euroa.

burt's bees mama bee

Saman sarjan body oil on jäänyt näistä mulla vähemmälle käytölle, vaikka todella hyvä on tämäkin. Öljyksi tämä imeytyy nopeasti, mutta silti näistä kolmesta kaikista hitaimmin ja olen kärsimätön odottelemaan. Käytän näitä tosiaan ennen nukkumaanmenoa ja siksipä arvostan, ettei paidat ja lakanat ole ihan kosteusaineessa. Tätä öljyä myy mm. Bangerhead, jossa 115 ml:lle hinta tällä hetkellä on 11,92 e. Ja kuten kaikki ihoöljyt, riittoisaa on ja näistä kaikista kolmesta varmasti myös riittoisin tuote.

Jos tosiaan näistä pitäisi lemppari valita, se on kyllä tämä Kivvin Mummy Tummy Body Marmalade. Olen tätä useammallekin kanssaodottavalle hehkuttanut ja suosittelen tätä niin lämpimästi kaikille ihanaa, kosteuttavaa vartalovoidetta etsiville, oli sitten raskaana tai ei. Tää tosin saattaa aiheuttaa addiktiota.

kivvi mummy tummy

Jotain sanottavaa raskausarpien ehkäisystä? Kokemusta masuvoiteista?

P.S. Vielä tänään Elevenillä kaikista yli 60 egen ostoksista -20 %!!! Mun rahat jäivät Barcelonaan ja Tukholmaan, mutta tilatkaa te jotain ihanaa!

Tuotteet saatu blogiin. Postaus sisältää mainoslinkkejä.

10 Comment

 1. Sanna T. says: Vastaa

  Mä käytin molemmissa raskauksissa Body Shopin kaakaovoi-rasvaa, ei arpia ?? Tykkäsin tuoksusta, ja sitä oli kätevä levittää, ei mennyt kädet rasvaisiksi 🙂

  1. Kissis says: Vastaa

   Se on ihanan tuoksuista kyllä <3

 2. MT says: Vastaa

  Terkkuja 40+1 viikoilta. Ensinnäkin: onpa IHANAA etten ole ainoa kuka ei nauti raskaana olosta ? Vaikka olen oikeasti päässyt todella helpolla ja elänyt melko samanlaista aktiivista arkea kuin normaalistikin (tähän asti). Ihan hävettää valittaa yhtään mistään (lähinnä ”mikään vaate ei mahdu päälle/kiristää/en näytä itseltäni/maha on tiellä”- akselilla…). Toiseksi: en koskaan ole intoillut vartalon rasvaamisesta koska atoopikkona olen joutunut sitä tekemään koko ikäni MUTTA raskaana ollessa minäkin olen innostunut erilaisista (maha-)öljyistä ja rasvoista! Juurikin tuo Kivvi + se perinteinen Bio Oil sekoitettuna normaaliin kosteusvoiteeseen on ihanaa ^_^

  Tsemppiä viimeisiin viikkoihin. Oikeasti 40 viikkoa menikin aika nopeasti ja vaikka tosiaan en minäkään fiilistellyt tätä raskausaikaa niin odottelen kyllä jännittyneenä minkälainen bebe meidän geeneistä muodostuu ja se itseasiassa on aika siistiä… ^_^

  1. Kissis says: Vastaa

   Joo, ja siis ”pahimmat ajat” on mulla toki vasta edessä, eli kyllähän tää pakki tästä vielä kasvaa ja alkaa ahdistaa entistä enemmän. Mäkin yritän olla valittamatta, mut tässä oli nyt vähän pakko. 😀 Lähinnä housujen kanssa on ongelma, kun mitkään ei enää toimi eli joko vetskari ja nappi ei mee kii, puristavat tai sit valuvat alaspäin. Ja pidemmätkin paidat hilautuu ylöspäin vatsan kohdalta. En enää tiedä kohta mihin pukeutuisin.

   Mutta sama, hirveen jännää nähdä millanen yksilö sieltä ulos putkahtaa. 😀 Tsempit sinnekin!

 3. Mulla kasvoi vatsa ihan hirveesti viimeiset 3 viikkoa. 😀 Sinne äitiysloman alkuun asti oli siro vatsa, mut sit se räjähti, sillon tulikin muutamia arpia navan seudulle. Kutina oli välillä tosi raivostuttavaa, siks öljysin ja rasvailin usein!
  Ei ollu raskaana olo oikein munkaan juttu. 😛 Tai ehkä sillon 20-25 viikoilla oli ihan jees, mut muuten oli aina jotain vaivoja.

  1. Kissis says: Vastaa

   Joo se vatsaräjähdys on täälläkin vielä edessä, joskin tossa kuvassa mun vatsa näyttää pienemmältä kun mitä se oikeesti on! Mulla ei oo vielä hirveesti kutissut! Ja sama homma, just noilla viikoilla elo oli tosi lepposaa ja yritin ottaa siitä kaiken irti. 😀

 4. Munnu says: Vastaa

  Pahasti on paino etuakselilla. Hyökkäysvaunut odottavat ulkoilutusta.

  Toivottavasti tuleva hahmo on palomies. Ainakin tropit edistävät ammattia.

  1. Kissis says: Vastaa

   Ei oo tuleva palomies vaan joku menestyvä ammattiurheilija.

 5. Coconut says: Vastaa

  Samat fiilikset oli kyllä täälläkin, raskaus ei todellakaan ollut mun juttu! Ja fiilistelin pitkään ja antaumuksella synnytyksen jälkeen arkisia asioita kuten sitä, että saa taas kengät ihan ite jalkaan , wow! XD Tsemppiä sinne!

  1. Kissis says: Vastaa

   Joo siis nyt jo ärsyttää kuivata jalat suihkun jälkeen! 😀

Vastaa