Vässykät

On se jumankauta hyvä, että miesten ei sentään tarvitse synnyttää, eihän ne raukat kestäis sitä kipua ja veren määrää millään. Koen nyt tarvetta vähän purnata aiheesta, josta mun piti oikeastaan kirjottaa jo kauan sitten: miehet ja kissojen kynnet. Varmasti mikään tässä maailmassa ei saa miespuolista henkilöä pahemmin vollottamaan kuin se, että kissa vähän raapaisee. Siis aikuiset miehet saavat ihan järjettömän paljon meteliä aikaiseksi yhdestä vaatimattomasta pintanaarmusta josta tulee ihan vähän verta. Kiroillaan, huudetaan, vaaditaan tuomaan heti paperia ja laastaria ja sidetarpeita. Kas kun ei pyydetä tilaamaan ambulanssia ja lopulta vedetä kissaa syytteeseen.

Yleensä naarmu tulee vielä tilanteessa, että herra on ihan itse leikittänyt kissaa, eli kissa ei suinkaan ole suutuspäissään tarttunut kiinni. Jälkeenpäin sitten viikkotolkulla esitellään jotain naurettavan vaatimatonta jälkeä ihossa jota ei oikeasti edes enää kunnolla näe. Anna mun oikeasti kaikkeni kestää, miehet on kyllä niin sietämättömiä itkupillejä.

Mitä tällaisessa tilanteessa pitäisi sitten tehdä tai sanoa niiden laastareiden hakemisen jälkeen? Syy taitaa kuitenkin olla lopulta kissan omistajan, ”mitäs et ole leikannut kynsiä!” No niinpä niin. Olen ehkä itse varovaisempi tai ehkä en vain välitä jostain niin pienestä. Pikku vinkkinä vaan kaikilla kakslahkeisille: ei ehkä kannata lähestyä kissoja lainkaan, jos ei osaa varoa niiden kynsiä. Grrrh.

30 Comment

 1. Ai että miten osuvasti kirjoitettu! Taidanpa jatkaa siivousta ja jättää tämän postauksen tähän esille, jotta avomieheni voisi lukea ja ottaa opikseen…

  1. Heh 😀

 2. Anonymous says: Vastaa

  Mahtavaa kirjoitus ja niin totta! Joka miehen kanssa sama homma, huh huh 😉

  1. Kyllä, jokaisen.

 3. erittäin totta! vähän sama juttu tatuointien kanssa. itse otin ekan tatskani rintakehään ja miestatuoija päivitteli että aijai ensimmäistä kuvaa ja vielä rintaan, se kuule sattuu.. vaan enpäs inahtanutkaan. kyllä se sitten totesi mun ukolle että näköjään ne naiset vaan kestää paremmin kipua… mokomat velliperseet 😀

  1. Miehet on vaan herkkiä. 🙂

 4. Ja tuo pätee hyvin usein myös sairastamiseenkin…

  1. Aika pitkälti kaikkeen.

 5. M says: Vastaa

  Meikä on onneks löytäny niinki täydellisen miehen et se ei valita mistää tommosesta 😀 Sillä on monesti kauheasti haavoja sormissa ku se on semmone kelle sattuu ja tapahtuu ja ku kysyn et mitä tuoho on käyny ni se on yleensä et en mää tiiä? :DD Yleensä mä oon se joka kitisee haavoista(siks mua pelottaaki hulluna synnyttäminen!).

  1. No huh, poikkeustapaus!

 6. Anonymous says: Vastaa

  Oon huomannu tän saman myös ihmisillä, joilla ei itsellää kissoja ole tai eivät ole niiden kanssa paljon tekemisissä olleet. Kissanomistajalla on aina vähintään yksi vielä parantumaton naarmu, eikä niitä voi välttää edes sillä kynsien leikkaamisella. Kyllä ne silti ihon saa rikki, mutta siihen on jo niin tottunut ettei se tunnu miltään 😀

  1. Joo, kyllähän niihin tottuu. 🙂 Mulle kyllä aika harvoin tulee mitään tosi pahasti vuotavia haavoja, oppinut kai varomaan niitä kynsiä aika hyvin.

 7. Ja vaikka ei tulis ees verta, niin hirvee poru. Ihan käsittämätöntä. Ite tuskin huomaan, jos kissa on räpänny verikokeen. Tosiaan sama juttu, jos on hiukkasen kuume noussut, niin voi voi sitä kipuisuuden määrää.
  Miten noi miehet oikeesti pärjää mitenkään elämässä ??? ;DDD

  1. No sanopa kuule muuta, tätä mietin usein.

 8. Petri says: Vastaa

  En nyt tiedä viittaatko muhun, mutta kyllä sitä pari kertaa tuli niin syvät jäljet että tuntui ihan luissa ja ytimissä asti. Ja ei todellakaan ollut mikään leikittämistilanne vaan Reiska sai perinteisen kilahtamiskohtauksen. Ja laastaria en käyttäny ikinä.

  Mutta kyllä Reiska oli silti paras. :/

  1. En viitannut keneenkään erityisesti, vaan miehiin yleensä.

 9. Täällä yksi nyssykkävässykkä, vaikka en mies olekkaan! 😉 En siis vingahda naarmuista, kun töissä niitä nyt saa muutenkin kiitettävästi, mutta pelkään kissojen kynsiä. Syy, miksi en ole lainkaan kissaimmeinen juontaa juurensa lapsuuteen, jossa taaperoikäisenä ensimmäinen kissimirri hyökkäsi ja raapi nassuun kauniita kuvia. Myös eksän kissa tajusi, että pelkään sitä, joten aina ollessani yksin hänen vanhempiensa kotona, se pirulainen hyppäsi ovenkahvaan, jotta pääsi huoneeseen jossa olin ja hyökkäsi kynsin ja hampain jalkaani kiinni! =D Jep, eli ei niitä kynsikkäitä meidän huusholliin.

  1. Hehee. Kyllä mäkin kai aluks pelkäsin mutta kaikkeen tottuu. 😛

 10. hahahah, ihan mahtavaa :! Ja niin totta! Onneks noiden meidän nahkapallien kynsien kärjet leikataan, ettei ne raavi toisiaan ihan verille, niin mies on säästynyt tältä infernaalisen tuskaiselta kohtalolta :D!

  1. Joo kyl mäki poikien kynsiä leikkaan mutta en oo niin tarkka…kun eivät kuitenkaan niillä sinänsä tuhoa tee.

 11. Ruu says: Vastaa

  😀 mulla on kädet täynnä isompia ja pienempiä arpia mitä vaan tulee kissojen kanssa yhteiselon myötä, meillä leikitään välillä niin että mami on ihan verillä, mutta ei se menoa ole koskaan haitannut, ei leikkijän, eikä leikitettävänkään puolelta 🙂

  1. Mulla on jotain tosi pieniä jatkuvasti, etenkin jaloissa. Harvemmin kuitenkaan kunnolla verta vuotavia tulee.

 12. hahah, ihana postaus ! :DDDd

  1. No kiitti vaan. 😀

 13. Mirka says: Vastaa

  Joo, todellakin allekirjoitan täysin! On ollut kyllä joskus hauska nähdä iso raavas mies säikkymässä kissaa (ja sen kynsiä). Jos kissa vähänkin ottaa kynsillä kii, mies suunnilleen hypähtänyt ja kirkaissut kuin nainen :DD Hyvät naurut saa kyllä aina!

  1. 😛

 14. Taina says: Vastaa

  Ite olen törmännyt ihan erilaisiin miehiin! Oon koittanu opettaa mun kissalle ettei raapis ainakaan vieraita, mutta mies aina salaa tappelee ja ”painii” sen kanssa (ihan kun en sitä huomais kun kädet täynnä punasia raapaleita…) ja nykyään se saa kunnon raapimis-puremis-hepuleita leikin yhteydessä ja ilmankin. 🙁

  1. Heh. Meillä ei kyllä pojat tahallaan raavi ketään…riehumisen tms. yhteydessä toki voi tulla välillä jälkeä.

  2. mun mies on ihan samanlainen! ite oon yrittäny pitää tiukan linjan että raapia ei saa, mutta tää vuoden kissankasvattaja aina leikkipainii sen kanssa eikä sano mitään kynsistä. niin opeta siinä nyt sitten toiselle että ketään ei saa raapia kun yks oikeen innostaa sitä riehumaan… eikä se nyt kyllä ketään riehumisen ulkopuolella oikeasti raavikaan, mutta saattaa se hyökätä jalkoihin salakavalasti tms ja mua RISOO se, siis se aina oikein kattoo että koska mulla on teemuki kädessä ja kävelen niin se satavarmasti jostain suhahtaa jalkoihin!

   mun perheen miehet muutenkin on kyllä enemmän tätä lajia, ettei pienet naarmut haittaa. allerginen velikin uhraa siloisen ihonsa että saa vähän leikittää kissaa painimalla 😀 mutta onhan niitä jotka ei oo tottunut kissoihin. ja kyllä rehellisesti tuo mun mieskin vähän hengähtää syvään kun joku isommansorttinen kollikissa vaikka sylissä ollessaan nipistelee mukavasti reidestä 😀 en nyt sano etteikö se omassakin reidessä tunnahtaisi.

  3. Taina says: Vastaa

   Juu, harvoin tuokaan ihan viattomien kimppuun hyökkää, mutta juuri leikin yhteydessä osaa olla aika raju ja kun sille päälle sattuu. Välillä se herättää mut aamulla ”lyömällä” kasvoihin, nenään ym. mutta onneksi ei ole silloin tajunnut ottaa kynsiään esiin. 😀

Vastaa