Kyllästyminen

Naiset hoi! Mikä helevetti siinä oikein on, että miehen kanssa yleensä se ensimmäinen ja siitä lähtien jatkuva kinastelun aihe koskee just nimenomaan kenkiä? Missä vaiheessa tätä maailman menoa miehet viimeinkin sisäistävät sen tosiasian, että yleensä naiset nyt vaan tykkäävät ostella kenkiä ja että MIKÄÄN MÄÄRÄ KENKIÄ EI RIITÄ. Olen oikeasti niin kurkkuani myöten täynnä sitä miesten kenkävikinää. Ja etenkin koska se on ihan täysin turhaa!

Olen aina parisuhteessa ostanut ja myös maksanut itse omat kenkäni. Siksipä minulla piru vieköön on myös oikeus päättää, kuinka paljon niitä omistan. Joten mikä ihme on se kysymys, joka sieltä miehen suusta aina välillä pääsee, siis tyyliin kerran kuussa, sellainen ivallinen ”montako paria kenkiä sä oikein omistat?” Ja sitten jatkuvasti jotain epämiellyttäviä vihjailuja tyyliin ”Onko noi jotkut uudet kengät? Taas?” Niinku mitä sitten, ehkä on, ehkä ei, pidä sinä vaan siinä pääs kiinni. Vielä nolompaa ja tyhmempää on kulkea kymmenen vuotta vanhoissa rikkinäisissä, vettä sisään päästävissä tennareissa. (Ja jos välttämättä haluaa olla niin nolo, niin eikö sillon ole ihan oikein ostella itselleen niitä kenkiä myös sen toisen raukan edestä?)

Lisäksi miehet ovat niin pirun sokeita, että eivät vaan erota kenkäpareja toisistaan. ”Eikös sulla ole jo jotkut ton näköset?” Kannattaisko mennä vaikka optikolle. Ainakin mun kaikki kengät on ihan erinäköisiä. Ja sitten kysellään aina sitä hintaa. Jos kengän hinnan on kerran ihan itse köyhtynyt, niin mitä se muille kuuluu. Ja jos niillä on ehtinyt jo ulkona käppäilläkin, ei niitä palauttaakaan enää voi. Joten ihan turha myöskään miettiä asiaa sen enempää. Mikä tarve miehillä (ja monilla naisilla!) muutenkin jatkuvasti on kysellä mitä jokin on maksanut, menee jotenkin ihan fiilis kaikesta. Eikös se nyt riitä jos näyttää hyvältä.

Ja ihan turha on mussuttaa mitään järkevästä rahankäytöstä, ymmärtääkseni sitä rahaa nyt tässä maailmassa pitäiskin käyttää. Ja mieluiten tietenkin niihin kenkiin!

Noh, samaa mieltä, eri mieltä?

Taidankin huomenna esitellä teille uusimman kenkähankintani, perskule.

54 Comment

 1. NIIN samaa mieltä !!!
  Koskee paitsi kenkiä, myös laukkuja, käsineitä, huiveja, sekä tietysti kynsilakkoja, ja kaikkea muuta naisellisuuteen ja itsensä ilahduttamiseen liittyvää. UGH.

  1. Kyllä.

 2. Mirka says: Vastaa

  Ahhahahhahhaa, aamun naurut, koska tää on niiiiiin TOTTA. Kiitos tästä! Näinhän se aina menee, ja ärsyyntyminen on aivan megalosfäärinen!! Pitäkööt saakeli turpansa vaan kiinni. Parasta tässä uusiosinkkuudessa nyt on, että voin niitä kenkiä ostaa eikä oo kukaan arvostelemassa (just ostin pari paria!!). Olisin ittekin voinut aikoinaan sanoa pari valittua sanaa yhden miehen yhden kenkäparin kenkävarastosta. Siis yhdet kengät?? Ja sitten kehtaa arvostella mun hankintojani.

  Amen!

  1. Jep ehdottomasti sinkkuilun parhaita puolia, ei tarvitse kuunnella kenenkään urputusta OMISTA ostoksistaan! ENJOY!

   Ja yhdet kengät on jotain ihan naurettavaa.

  2. AAMEN! Sama täällä! *high five* Olinkin ihan unohtanut, miltä tuntuu ostaa kenkiä (ja esim kynsilakkoja) eikä tarvitse kuunnella sitä ikuista wääwääwääwää-valitusta.. I’m loving it!

  3. :D!

 3. Kun mies seuraavan kerran kitisee kengistä, niin vastaiskuna vois jokasella seuraavalla kerralla kun ollaan jossain julkisella paikalla, kaivaa kaapista jotkut ikivanhat hikitennarit, pyöriä niillä kaikissa jorpakoissa ja pitää niitä jalassa aina sen miehen ollessa läsnä. Veikkaanpa että pian sieltä alkais tulla vihjailua kenkien uusimisesta jne. Ei me naisetkaan kauhein usein olla silleen ”TAAAAS uus peli, TAAAAS isompi telkkari jne jne”. Kait ne miehetkin vaatteita/kenkiä/kosmetiikkaa ostelee, en oo vielä tavannu ketään joka ei.

  1. Ovelaa. Sit kun keksis vielä keinon itsekin nauttia niissä hikitennareissa hengailusta! 😀 Tosin ehkä se toivottu reaktio tulis sieltä aika pian…hmmm.

 4. Anonymous says: Vastaa

  Meillä miehellä on enemmän kenkiä ja vaatteita kun mulla.. Voidaanko siis todeta, että olen löytänyt täydellisen miehen? =) Tarkoitus ei ollut masentaa tällä kommentilla, vaan kertoa että kyllä niitä ”fiksujakin” miehiä löytyy. Ja vaikkei löytyisi, niin kenkiä ja muita ihania naisjuttuja saa olla just niin paljon kun huvittaa!!

  1. Jos jotenkin pystyisin ilmaisemaan pelkästään tekstin kautta, että kyseessä on todellakin vitsi, heittäisin jotain ”ehkä se on homo?” -läppää. Mutta koska en pysty, niin olen hiljaa. 😀 Tai siis. Niin. Ööh.

   Lucky you!!

 5. Anni says: Vastaa

  Kyllä ne kengät ainakin hyödyllisempi ja parempi harrastus on kuin jotkut pelit 😉

  1. En vois olla enemmän samaa mieltä. 😛

 6. Myy says: Vastaa

  Mulla on hyvin valittu Mies, se ei valita kengistä (tai mistään muustakaan)! Ennemmin on jopa ostamassa lisää kenkiä lahjaksi. 🙂

  1. En halua tällaisia kommentteja tänne!!!! :DDDD

 7. Ja mitähän järkeä siinä on, että meillä miehen pitää saada joka vuos uus NHL vaikka sillä on jo vanhat NHL10, NHL11? 😀

  1. No se on tietenkin tällainen pakollinen, ymmärrettävä juttu. Mutta kaikki mitä nainen ostaa, ei ole.

  2. Ruu says: Vastaa

   tuohon nyt nhl leskenä sanon että se on ihan vaan se yksi kaveri joka ostaa sen uuden joka pakottaa ne muutkin uudimmanhankintaan, koska nuo könsikkäät pelaa netin kautta keskenään, niin ne kaikki tarvitsee sen saman version. Ja mielummin se yksi kallis peli silloin tällöin kun jatkuvasti joku uusi vempain.

  3. Joo tiedän. 🙁

  4. Myy says: Vastaa

   ..ja sitten ne kaikki köriläät ostaa sen uusimman NHL:n ja tajuaa vasta sen jälkeen, ettei siinä ole samaa turnausmodea millä ne on aikaisempia netissä pelannut. Hyötyostos!

  5. Petri says: Vastaa

   NHL on sunnuntaipelaajien peli muutenkin. Skyrim ja kumppanit ne on oikeita pelejä. Tällä hetkellä Borderlands 2 on kovin juttu.

  6. Oma mies pelaa jotain sotapeliä ystäviensä kanssa netin välityksellä ja samalla keskustelee kiivaasti skypen kautta. Kyllä sitä on välillä naurettu, mutta ihan kiva, että miehellä on omat harrastuksensa sillä aikaa, kun minä istun blogini äärellä naputtelemassa. 😉

  7. Joo kyllä peleissä oli ehdottomasti ne omat plussansakin, myönnän.

 8. Taidan olla poikkeavan onnekas, kun meillä ei tapella kenkien takia. 😀

  Mies jopa osti mulle tänä vuonna täsmälleen samat kengät, mitkä itse ostin viime vuonna. Ja kyllä… täydellisiä kenkiä voi (ja pitää) hankkia eri väreissä, vaikka kenkä muuten olis ihan sama! 🙂

  1. Mä yritän estää itseäni nykyään ostamasta kaksia samanlaisia kenkiä!

  2. Samoin, mutta sehän on eri asia, jos itse ostan ne toiset ja mies toiset… Ei lahjahevosen suuhun saa katsoa, vai miten se nyt oli? 😀

  3. 😀

 9. Jännittävää, kun kuulen huhuja tämmöisistiä miehistä, jotka kengät ottaa puheeksi. En ole koskaan itse törmännyt, tai kuullut edes huhupuheita että kavereiden miehet ottaisi koskaan puheeksi 😀

  1. Hööööööööööööööööh ei voi olla mahdollista.

 10. Mie ostaisin kenkiä paljon, jos vain pystyisin… Ongelma on se, että vaikka löytäisin monta ihanaa paria, niin ne eivät yleensä mun jalkaan sovi, en pysty niillä kävelemään tai sitten ei ole sitä mun kokoa :(.
  Monesti meinannut kenkäkaupassa itkuun purskahtaa ja nettikauppoja katsellut kyynel silmäkulmassa (en jaksa alkaa palautusrumbaan, niin netistäkin jää tilaamatta sitten..).
  Noh, tätä surullisuutta olenkin sitten kompensoinut ansiokkaasti laukuilla ja kosmetiikkapurkeilla :D.

  Ja meillä ollaan tehty sellainen diili, että mies ei valita mun jutuista, niin mun ei tarvi nalkuttaa sen elektroniikka/lennokki-jutuista :). Hyvin mennyt tällä käytännöllä :).

  1. Hyvä diili!

 11. Miehet nyt jaksaa saatana nillittää aina jostain..

  1. 😀

 12. Ihana avautuminen! 🙂

  1. Oli vähän niinku pakko.

 13. Niina says: Vastaa

  Joo, tää on aika tuttua. Yleensä perustelu kaikelle on juuri tuo ”sulla on jo tommoset” ihan kun olisin niin tyhmä, että ostaisin saatana samanlaiset kengät kuin mulla jo on! Se, että omistaa useammat mustat kengät ei tarkoita, että musta tekee niistä kaikista samanlaisia. Jo on perkele.

  1. Näinpä juuri. Superärsyttävää.

 14. Disa says: Vastaa

  Samanlaista kommenttia tulee kirjoista 😀 ”Kirjastoako rakennat, taas uus??”
  Mutta ei piä antaa sen häiritä 😉

  1. Hehe 😀 Kirjasto ois kyl kiva.

 15. Meillä on vikinän aiheena laukut (sekä ajoittain vaatteet yleensä), enkä mielestäni edes omista niitä paljon. Viimeksi taisin tokaista, että jos en ”hamstraisi” laukkuja niin hamstraisin kenkiä 😉 Eikä ole edes puhe merkkilaukuista!

  1. Joo, ei mullakaan kyse oo mistään Minna Parikoista prkl!

 16. Myy says: Vastaa

  Mun on pakko tulla vielä kommentoimaan, että tänää oli ihana asiakas (siis miespuolinen), joka ei halunnut vaateostokselleen pussia, ettei kotona huomattaisi että on taas shoppailtu! :))

  1. Oh 😀

 17. essim says: Vastaa

  Mulla on kuulemma liikaa kenkiä, vaikka niitä on noin kymmenen paria… Oon yrittänyt jankuttaa miehelle että sen kannattaisi olla ONNENSA KUKKULOILLA että VAAN kymmenen!! Itsellä sillä on ne yhdet ja samat kesät talvet…

  1. Joo no miehille se kakskin paria on jotain ihan ylitsepääsemätöntä.

 18. Laura says: Vastaa

  Mun entinen poikaystävä keräili kenkiä! Adidaksen kaikkia retrotennareita löyty lukemattomia pareja ja niitä löytöjään se sitte aina välillä esitteli:D

  1. Arvostan!

 19. M says: Vastaa

  Mulla ei ees oo montaa paria kenkiä, ehkä joku kymmenen(kosmetiikkaan menee eniten rahaa 8D)? Kuitenki tuo mieheke jaksaa nillittää siitä ku tekis mieli ostaa uudet kun vanhat lempparimonot meni rikki. Woot 😀

  1. Nimenomaan woot 🙁

 20. Anitra says: Vastaa

  Hahhah, meillä se on minä joka nillittää miehen (mun mielestä) turhista ostoksista, enkä vois itse kuvitellakaan käyttäväni satasia joihinkin kenkiin. Mies kyllä varmaan mieluummin näkis minut kenkäkaupassa kuin esim. eläinkaupassa 😛

  Mut niinhän se on et jokainen syytäköön rahaa mihin lystää ja mistä suurimmat ilot saa 🙂 Paitsi että parisuhteessa pitää ottaa myös huomioon se, että asunto on YHTEINEN, eikä tarkoitettu vain sen toisen rojuille…

  1. No, onneksi siis asun yksin! 😀

 21. Ai, että kun sain hyvät naurut tästä!! Näin niin tilanteen sieluni silmin. Olisin melkein voinut tämän kirjoittaa, niin hyvin meni kyllä yksiin. =D haha.
  Eksäni aiheutti aina morkkista, mikäli ostin itselleni jotain (varsinkin kenkiä). Kun sitten erosin, ostin itselleni synttärilahjaksi 2 paria saappaita. 😉

  Nykyinen miekkonen on siitä ihana, että harvemmin arvostelee kenkien määrää, tai kieltää ostamasta. Hintaa kyllä kyselee, mutta hän on varmaan ajoittain kovempi shoppailemaan, kuin minä. Tosin, saattaa johtua siitä, että hänelle löytyy paljon helpommin kivoja juttuja..

  1. Heh, kannattava ero, siis! 😀

   Joo minä en kyllä koskaan ole oikeasti välittänyt, mitä ostoksistani sanotaan. Omat rahani saan käyttää miten lystään.

 22. Mari says: Vastaa

  Tuo on kyllä yks asia, mikä sinkkuillessa on mahtavaa!! ..kun kukaan ei ole nalkuttamassa siitä, että mulla on liikaa kenkiä ja teetä 😀

 23. kitty says: Vastaa

  Aloin lukemaan juuri blogiasi ja täytyy nyt tähän postaukseen vähän leveillä sillä että meidän taloudessa mieskin arvostaa kenkiä ehkä jopa enemmän kuin minä 😀 Täällä se olen kohta minä joka huomautan poikaystävälleni hänen ”turhista” kenkäostoksista eikä toisinpäin mikä saattaa kuulostaa aika huolestuttavalta..

Vastaa