DIY: Happokuorinta

Voi pojat että olen innoissani tästä! Blogistani on nyt selkeästi tulossa joku hemmetin akneblogi, mutta silläkin uhalla nyt mun on pakko vinkata eteenpäin: jos ihossasi on epäpuhtauksia, mustapäitä, finnejä, mitä vaan, niin TESTAA TÄMÄ. .Nekku. tästä superkuorinnasta mulle kertoi ja antoi osoitteen tekemäänsä postaukseen ja heti menin kiltisti ostamaan tarvittavat aineet: Freemanin ananasnaamion ja Aspirinia. Alle kympillä ostoksistani selvisin ja eilen kokeilin. Näin yksinkertaista ja nopeaa se oli: 

Pari pisaraa vettä Aspirin-tablettiin ja mössöksi muuttunut töhnä hierotaan puhdistetuille kasvoille. Heti perään ananasnaamiota, vähän hierotaan ja annetaan vaikuttaa 5-10 minuuttia. Huuhdellaan huolellisesti ja sitten ihastellaan superpehmyttä ihoa ja nautitaan naamion tuomasta syväpuhdistuksesta. Iho on vieläkin tosi kivan tuntuinen ja näköinen. Tämä siis auttoi mun hormoninäppyihin välittömästi. Paitsi että ihosta tuli hetkessä silkinsileä, myös jo olemassa olevat finnit rauhoittuivat ja uusia ei vielä ainakaan ole ilmaantunut. Olen todella vaikuttunut.

Todella tymäkkä kuorinta on kyseessä, asetyylisalisyylihappo (BHA) ja ananasnaamion AHA-happo kuorii  ihoa tehokkaasti. Tästä siis saattaa iho helposti myös ärtyä, joten kannattaa kokeilla varovasti, jos moiseen on taipumusta. Mulle ei tullut minkäänlaista punoitusta tai muutakaan outoutta, ainoastaan tosi kiva iho. Toivon, että tästä on apua ihooni jatkossakin.

Joku muu testannut tätä? Innostuitko?

29 Comment

 1. Nonnu says: Vastaa

  Tota tarttis kyllä koklata! On ollut to do-listalla ehkä miljoona vuotta jo 😀

  1. KANNATTAA.

 2. Misu says: Vastaa

  No ny kyl lähtee kokeiluun niin että hujahti! 😀 Lähtisköhän tällä mustapäitä… ees muutama.. ees jokunen pieni hassu… hmmm? 😀

  1. Mulla ei oo mustapäitä, mutta kuulemani mukaan auttaa erityisesti niihin.

 3. Jep,kokeillu joskus …öööh..on siitä aikaa.
  Ei mun pällille tehnyt valitettavasti sen kummempaa kuin naamio yleensä =(
  Suositellut parille kaverille ja toinenhan vallan kiitteli jälkeenpäin ”pällinpelastajaksi”.
  Jälleen se fakta että yhdellä toimii ja toisella ei.
  Mun hormonipatteihin ei kyl mikään toimi kertalaakista..no ehkä jokin tappohappo..

  1. Joo näinhän se on. Ja tästäkin saa varmasti monikin allergiaa, mutta näinhän se on minkä tahansa suhteen, kaikki ei sovi kaikille.

   Kovin kalliiksi tämä kokeilu ei kuitenkaan tule, jos ei tiedä olevansa allerginen jommalle kummalle entuudestaan.

   Ja mulla on helposti ärtyvä iho, mutta tän kanssa ei mitään ongelmaa, aivan päinvastoin.

 4. Nana says: Vastaa

  Kuulostais kyllä hyvältä, vaan uskaltaakohan tuota kokeilla ko oon aspiriinille allerginen. Mun tuurilla saan kamalat oireet sitten tuosta 😀

  1. Hmm en osaa sanoa. Jos kokeilet niin kannattaa kokeilla varovasti!

  2. Anonymous says: Vastaa

   Samaa mietin kun kans allerginen.kokeilitko?:)

  3. Nana says: Vastaa

   En ole vielä kokeillut, pitäis ensin käydä ostamassa tuo ananasnaamio ja aspiriinit, tosin mulla ei oo yhtään vapaita nyt miljoonaan vuoteen, niin saas nähä kuinka kauas tämän testaaminen mulla venyy.

  4. Ilmottele tänne sitten!

 5. Kaikenmoisia kuorintoja olen kyllä kokeillut, mutta en vielä tätä. Salisyylihappo parantaa tulehduksia eli siksi on varmaan optimaalinen näppylöiden hoitoon. Täytyypi muistaa tämä seuraavan kerran kun tulee asiaa apteekkiin!

  1. Ehdottomasti. Aspiriini ei oo mitään kovin kallista, noin vitosen maksoi tuo 20 tablettia. Ja naamio oli viiden euron verran myös, iso tuubi.

  2. Päätin kotimatkalla että nyt on asiaa apteekkiin ja siitä se ajatus sitten lähti. Jos tämä edes vähän rauhoittaa naamaani nin olen kyllä kiitollinen blogosfäärille!

  3. Mä tein tän kuorinnan lauantaina ja toistaseks uudet finnit on pysyneet poissa. Aiemmin niitä tuli ihan päivittäin.

  4. Kokeilin eilen illalla. Suurimmat muutokset näkyvät ja tuntuvat rintakehässä ja nenässä. Nenästä on mustapäitä sulanut pois, rinnasta on kadonnut suurin osa ärsyttävistä pikkufinneistä. Leuka näyttää rauhoittuneen jonkin verran, mutta luulen sen kaipaavan pari hoitokertaa lisää. Mutta mutta, hinta-laatusuhde oli kyllä erittäin kohdallaan tässä 🙂

  5. Mulla kans toi ongelmallinen leuka-alue rauhoittui välittömästi ton kuorinnan jälkeen, ihme juttu, en voi uskoa tätä todeksi. Aiemmin se on oikutellut kyllä viimeset pari kuukautta ihan päivittäin! Miten voi toimia noin hyvin? En tajua, en vielä ihan uskokaan. 😀 Mutta pakko tätä on viikottain alkaa käyttää.

 6. Panda says: Vastaa

  Ihanaa kun siekin nyt innostuit tästä :D. Toi ananastökötti tuoksuu hyvälle <3.

  1. Joo!

 7. June says: Vastaa

  Oon käyttänyt tätä kuorintamenetelmää ehkä vuoden verran (?), ja toiseen yhtä hyvään en oo koskaan törmännyt. 🙂

  1. Oon kans tästä tosi innoissani. Tehos ainakin mun ihoon.

 8. Anonymous says: Vastaa

  Toimiskohan tää myös aknearpiin?

  1. En osaa sanoa. Mulla ainakin tuoreimpien jälkien punoitukseen auttoi heti.

 9. Mä oon kans käyttänyt noin kerran viikossa vuoden verran ja iho on pysynyt loistavassa kuosissa ja mustapäät on selvästi vähentyneet. Iso like.

  1. No niin!

 10. M says: Vastaa

  Ei hemmetti, kyllä tekis mieli koklata muttakun on jo kolme avattua naamiotuubia ni ei viittis neljättä ostaa jos se sitte pesee nuo muut mennen tullen = ne jää käyttämättä 😀 🙁 Hmmm, josko pitäis kavereille hemmotteluillan nii sais noita vanhoja kulutettua pois… :DD

  1. Jos on iho-onkelmaa, niin kannattaa ehdottomasti testata. Mulla kohta viikon pysynyt iho finnittömänä, ja tällaista aikaa ei ole ihan hetkeen nähtykään.

   Voihan noita muita naamioita käyttää välillä. 🙂

 11. Jennipenni says: Vastaa

  Höh en löytänyt tuota ananasnaamiota ainakaan Sokokselta :< Kelpaiskohan siihen se sitruuna 😀

 12. Mitenköhän tätä uskaltais tehdä ja käyttää, kun käsittääkseni happokuorinnan jälkeen olis ainakin suoraa auringonvaloa hyvä jonkin aikaa välttää? Varsinkin, kun olen lievästi yliherkkä uv-säteille, ja palan supernopeasti ja älyttömän helposti. Iho on kuitenkin hormoninäpyillä, ja en voi sietää sitä (sinkki lisäravinteena muuten auttaa kans hiukan epäpuhtauksiin, koska sinkinhän pitäis hillitä tulehduksia, omakohtaisella kokemuksella voin kertoa, että jonkin verran kyllä toimiikin). Aspiriinia löytyy aina, entsyyminaamiota pitäs sitten varmaan jostain ostaa.

Vastaa