Paluu Boracaylle

Ajattelin nyt vielä vähän kiusata teitä (ja itseäni) lomakuvilla ja jakaa samalla vähän vinkkejä siitä, miten sinne Boracaylle kannattaa mennä ja mihin varautua. Itse kävin ennen reissua läpi pääasiassa just blogeja, joissa oli matkavinkkejä Filippiineille, joten ehkä näistä munkin jutuista on vielä joskus jollekin tänne eksyvälle hyötyä!

Boracay

Boracaylle ei siis ihan hetkessä lennetä, vaan esim. lento Filippiinien pääkaupunkiin Manilaan reitistä ja kaikesta riippuen kestää noin 20 tuntia, josta pitää vielä jatkaa eteenpäin jollain menopelillä. On erinomainen idea viettää ensin yö Manilassa, joka itsessään on kyllä aika perseestä. Manila on vaan korkeita virastotaloja ja tajutonta liikenneruuhkaa. Suosittelen ottamaan hotellin läheltä lentokenttää. Aikataulujen ja omien hermojen säästämisen takia kannattaa kuitenkin pysähtyä hetkeksi lepäämään. Me ei ehditty tekemään Manilassa muuta kuin matkustamaan ruuhkassa hotelliin, syömään ja nukkumaan. Mitään kauppoja en edes nähnyt!

Manilasta Boracaylle on pääsee nopeiten joko ottamalla pienkonelento Caticlanin lentokentälle, joka sijaitsee noin vartin venematkan päässä Boracaylta. Tai sitten tehdä kuten me, lentää isommalla, (usein myöhässä olevalla) halpalentokoneella Kalibon lentokentälle, josta kahden tunnin automatka satamaan, josta noin viiden minuutin lauttamatka Boracaylle. Matkustaminen Filippiineillä ei ole kovin kallista, lennoista maksoimme yhteensä menopaluu n. 100 euroa, minibussi ja lauttamatkat yhteensä ehkä jotain kolmisenkymppiä (automatkat+lautat myydään yleensä pakettina). Boracaylle mentäessä pitää satamassa maksaa lisäksi terminal fee (n. 2 euroa) ja environmental fee (n. 1,50 e). Filippiineillä rakastetaan kaikenlaisia lippulappusia, joita pitää sitten näyttää virkailijalta toiselle.

Boracay

Liikkuminen Filippiineillä on siis suht halpaa, mutta etenkin nyt kun kurssi oli huono, meillä kyllä meni helposti koko matkabudjetti ja vähän ylikin. Pääasiassa syömiseen. Toki jos haluaa elää vaarallisemmin ja syödä katukeittiöistä, säästää selvää rahaa, mutta vähänkin normaalimmassa/paremmassa lounas/illallispaikassa syöminen maksaa juomineen sen noin 10-20 euroa/hlö, vaikka ei mitään pihvejä tilaiskaan. Sain loppulomasta ruokamyrkytyksen (söin lohipastaa ihan kunnon raflassa), mutta meni onneksi yhdessä yössä ohi.

Boracaylla on paljon pikaruokaravintoloita, siis kaikenlaisia hamppari ja -pizzapaikkoja. Monessa raflassakin lista on hyvin rasvaan ja suolaan painottuvaa. Kiloja on siis helppo kerryttää! Itse otan lomalla aina rennosti enkä stressaa syömisistäni, mulla onneksi lämpimässä aineenvaihduntakin toimii moninkertaisesti, joten uskallan syödä jätskiä päivittäin. White Sand Beach on täynnä ravintoloita, vastapäisellä Bulabogilla on lähinnä vain kiteboarding-mestoja. Jos lähtisin uudelleen, asumiseen valitsisin Bulabogin (ja Levantin-nimisen hotellin), mutta syömispaikkojen osalta White Sand Beach on parempi. Bulabogilla ei myöskään ole niin helppo uida tai makoilla rannalla juurikin tuon kiteboardingin takia. Sillä on silti ehdottomasti oma fiiliksensä.

Boracay

Boracay

Hedelmät Boracaylla on hyviä ja halpoja ja niitä kannattaakin syödä! Makea mango, ananas, papaija…nam! Nää oli hotelliaamiaisenkin paras osa! Mulle tällaisissa lomissa kuitenkin parasta on MERI ja tuolla siis Tyyni valtameri (Sibuyaninmeri). Vesi ei ollut mitenkään kovin lämmintä, mutta ei nyt kylmääkään. Sellaista mukavan virkistävää, ei siellä sentään palelemaan joutunut! Valitettavasti levä saapui White Sand Beachin rantaan jo pari päivää tulomme jälkeen, joten rantavesi oli todella vihreän leväisää. Pehmeä rantahiekka, tyynessä meressä lilluminen, suppailu…ihanaa! Boracaylle tullaankin vaan olemaan. Mulla oli tosiaan taas lenkkitossut mukana, mutta ei juostu kertaakaan. Olin vielä vähän kipeänä alkulomasta ja Boracaylla teitä pitkin juokseminen on liikenteen takia aika vaarallista ja vaikeaa. Rantahiekalla pitää juosta, jos juosta haluaa.

Boracay

Boracay ja etenkin White Sand Beach ovat ”turistirysiä”, mutta ei mitenkään rasittavalla tavalla. Yhtään suomalaista ei ainakaan kuullakseni tullut vastaan, pääosin turistit olivat korealaisia, japanilaisia, kiinalaisia. Ja kaikki ottivat kuvia ihan koko ajan! Selfietikut vaan vilahtelivat. Toi alkoi tympiä mua niin paljon, että itse kuvasin lopulta normaalia vähemmän! Kaupustelijoita on White Sand Beach täynnä, tarjotaan just niitä selfietikkuja, hierontaa, veneretkiä… Mutta mitään tyrkytysmeininkiä ei kuitenkaan ole ja ystävällinen ”no, thanks” riittää. Vikana iltana käytiin hieronnassa ja noin kymmenellä eurolla sai kyllä oikein pätevän tunnin kestävän kokovartalohieronnan.

Aurinko on Filippiineillä oikeasti paha! Vaikka miten läträsin korkeilla aurinkosuojakertoimilla, paloin silti. Aurinkorasvaa kannattaa varata mukaan oikeasti paljon, myös sitä viiskymppistä.

Hyttyset hyökkäsivät vasta parin päivän jälkeen ja sitten saikin jalkoja raapia. Olin ottanut mukaan hyttysmyrkkyä, mutta en sitten jaksanut sitä kuitenkaan käyttää. Suurin hyttysongelma oli lähinnä iltaisin ja pääasiassa oman hotellimme parvekkeella.

Boracay

Noh, menisinkö uudelleen? Olen jo pitkään halunnut käydä Filippiineillä ja Boracaylla ja nyt olen käynyt. En menisi Boracaylle uudestaan, koska se on nyt nähty ja maailma on täynnä paikkoja, joissa en ole käynyt tai joihin menisin mieluummin uudelleen. Pakko myöntää, että meille molemmille tuli välillä ikävä Gili Airia. Mutta mulla on usein ikävä Gili Airia. Sen tajuaa, kun siellä on käynyt (paitsi niitä hyttysiä ei ole ikävä). Lopetin vuosi sitten Gili Air -postaukseni lauseeseen ”Jotenkin en vaan kestä, että tällaisia paikkoja on edes maan päällä olemassa.” Boracaysta en näin ajattele, mutta olen iloinen, että siellä kävin. Loma oli kerrassaan ihana.

Boracay

P.S. Asia, joka yllätti: ei jouduttu maksamaan mitään maastapoistumismaksua! Onkohan tää jotenkin muuttunut vai ohitettiinko me vahingossa joku maksuluukku? (Yksi lentokenttämaksu maksettiin kun palattiin takas Manilaan, mutta Manilasta lähtiessä ei mitään!)

P.P.S. Jaksoiko joku lukea tän?

8 Comment

 1. OutiS says: Vastaa

  Jaksoin lukea koko jutun. Oli mielenkiintoinen ja ihastelin kuvia. Aivankuin olisin ollut kaukomatkoilla vähän itsekin sun mukana. 🙂

  1. Hehe, no hyvä. Ajattelin, että tätä ei jaksa kukaan lukea, jos ei just jonkun Googlen kautta päädy. 😀

 2. RuuRuu says: Vastaa

  Mäkin haluuuuun 😀 Yllättävää tosin se et mä haluun kans tonne, kun en oo yleensä haaveillu noista rantakohteista ollenkaan 😀

  1. No miks sit nyt?!

   1. RuuRuu says: Vastaa

    Ehkä se on se et noi kuvat, ja ikkunasta näkyva harmaa kevät, niin tekee sen et kelpais mulle kanssa 😀 Onneks nyt on ollu vähän aurinkoisempaa täälläkin 😀

    1. Joo, mut mitä tää kylmyys on????

 3. Toi vesi on ihan tajuttoman väristä o.O

  Ja kyllä jaksoin. Ei tehnyt edes tiukkaa 😀

  1. Niinpä, toi vesi on parasta aina <3

Vastaa