MEILLE TULEE VAUVA

Kun kaikissa muissakin blogeissa hehkutetaan, että ”meille tulee vauva!” niin hehkutanpas minäkin, koska meillekin tulee vauva! KISSAVAUVA!

Okei. Suunniteltu, mieluinen ajankohta pennun ottamiselle olisi ollut tietenkin kesä. Koska noh, loma, lämpö, hyvät kuvausolosuhteet (heh). Mutta eihän se nyt niin mennyt, tietenkään. Meidän eläintarhaan astelee jo maaliskuussa uusi tulokas, rodultaan Pyhä Birma, väritykseltään sinitabbynaamio ja tyttö se on. Nimi on Talviyön Angelite. Eli Alma! Pentue sijaitsee Helsingissä, kasvattajan luokse kotoa bussilla 10 minuuttia, mikä on hieno homma. Pääsen kuvaamaan pentua vielä ennen luovutustakin.

Kävimme eilen katsomassa pentuja. Siis ihan vaan silleen vilkuilumielessä. Just joo. Tiesin (kokemuksestakin), että eihän niitä kissanpentuja vaan katsella. Jos etukäteen tiedossa on sopiva yksilö, niin miten sitten muka lähdetään vaan pois ”joo kiitos ei oteta hei hei!” Ei mitenkään. Paitsi tietenkin jos kasvattajakoti on jotenkin ihan oudon kamala tai pennut sairaan näköisiä. No ei ollut. Pennut, kaksi tyttöä ja poika, ovat nyt tasan neljä viikkoa vanhoja. Pennut herätettiin vierailumme ajaksi, joten olivat kovin väsyneitä ja emokin oli vahvasti sitä mieltä, että pentujen pitäisi nyt levätä. Kovin kauaa siis emme raaskineet pentuja silitellä, mutta voi sitä pehmoista pentukarvaa ja miten kevyitä ja suloisia ja voivoivoivoivoi…

Mutta miksi Pyhä Birma? Jo ennen Reiskaa minä haaveilin isosta, karvaisesta kissasta. Pistin silloin tiedusteluja paristakin ragdollista, mutta sitten ihastuin kaverin burmaan. Venäjänsininen tuli sen jälkeen aika pitkälti siksi, että en halunnut toista burmaa mutta venakoista olin kuullut paljon hyvää ja se sopi ulkonäöllisestikin Reiskalle kaveriksi. Olisi vähän hölmöä ottaa nyt se raggari, koska ragdoll-tytötkin ovat täysikasvuisina monta kertaa meidän poikien kokoisia. Pyhä Birma sen sijaan on pienempi. Ja tosi karvainen. Ja aivan superihastuttavan näköinen. Näyttelyihin emme aio emmekä myöskään mihinkään kasvattajatouhuihin. Tytöstä tulee siis ihan vaan lemmikki.

Niin. Kyllä mä kovasti mietin, että onko se kolmas kissa liikaa. Mutta sitten hoen itselleni sitä lausetta, jonka joku blogini kommenttiboksiin ilahduttavasti jätti: aina kumminkin joku leikkii ja joku nukkuu. No näinhän se on ja siihen luotan! Sitäpaitsi olen viime päivinä tehnyt testejä: istun keittiön pöydän ääressä ihan hiljaa ja vilkaisen hitaasti ympärilleni. Ja IHAN AINA en näe YHTÄÄN eläintä MISSÄÄN. Tämä tarkoittaa vain ja ainoastaan sitä, että MEILLÄ EI OLE VIELÄ TARPEEKSI ELÄIMIÄ.

Vielä kaksi kuukautta pitää Almaa odotella, huoh. Mutta siellä se pikkuinen saa olla emon ja sisarusten kanssa ja onneksi aikaa menee nopeasti. ♥

 

131 Comment

 1. voi uinka suloinen neití , onnea :)!

  1. Kiitos!

 2. Jenni says: Vastaa

  Tämä vauvauutinen aiheuttaa minussa paljon suuremman tunnekuohun, kuin ne ihmisvauvauutiset :oP. Kissavauvakuumetta myös täällä ilmassa, mutta meillä on ennestään kaksi, joista toinen ei varmastikaan hyväksyisi uutta tulokasta. Täytyy miettiä uskaltaako yrittääkään. Ja mies pitäisi myös ylipuhua tai tuoda kotiin yllätysvauva, nähtyään sen ei varmaan pystyisi sanomaan ei :oD!

  1. Haha 😀 Mustaki eläinvauvvat on parempii 😀

 3. Arja says: Vastaa

  Iiiiiiihana uutinen, kolme kissaa ei oo yhtään liikaa 🙂 T : kuuden kissan omistaja
  Ps. Mein pyhä birma neito, oikea monsterihirviö raateli mut maanantaina niin, että tuli sitte uusittua jäykkäkouristusrokotus.

  1. Oho, apua, mitä oikeen tapahtui? 😮

 4. *tuituitui* <3
  Tällaiset kuvat ei auta yhtään eläinkuumeeseen. 🙂

  1. Ei todellakaan 😀

 5. Onnittelut hyvästä päätöksestä. kolme on ihan sopiva määrä kissoja, ja mekin taidamme lähiaikoina päätyä juuri tuohon lukuun ♥

  1. Joo, taitaa se kolme olla se paras luku!

 6. sabiha says: Vastaa

  minulla on myös 3 pyhää Birmaa kaksi tyttöä ja yksi poika

  1. Oo 🙂

 7. Tuituitui, söpöpallero, voin oikein kuvitella kuinka pehmoinen tuota on silitellä 🙂 Onnea perheenlisäyksestä!

 8. Aika söpöläinen <3

 9. sabiha says: Vastaa

  Rapsutukset täältä kaikille vauvoille

 10. Noora says: Vastaa

  Eikä, mä en kestä miten ihana! ♥ melkein itkin.
  Mäkin ehkä haluisin kolmannen kissan. Musta kissoja ei voi olla liikaa.

 11. Anonymous says: Vastaa

  Oih ihana! Meillä on kolme kissaa, kaks poikaa ja tyttö. Nyt on vaan vanhin ja keskimmäinen alkanu tappelemaan ja hiekkalaatikolla käydään valtataistelua.. Tää on kestäny jo aika pitkään. Feliwaykin on käytössä, mut ei oo apua. En tiiä mitä keksis… Mut ihania ovat kuitenkin. Ja mielestäni kolme menee siinä missä kakskin 🙂

  1. Anonymous says: Vastaa

   Suosittelen kokeilemaan toista (tai kolmattakin) hiekkalaatikkoa. Yksi laatikko kolmelle kissalle voi ajan oloon alkaa näkymään ongelmina. Ei ole ainakaan kallis kokeilu. 🙂

  2. Anonymous says: Vastaa

   Juu, siis meillä on kaksi laatikkoa tällä hetkellä. Jospa se ajan oloon menee ohi, seuraillaan tilannetta.

 12. Anonymous says: Vastaa

  Törmäsin tähän sivuun etsiessäni tietoa Talviyön kissalasta..Ollaan sunnuntaina menossa katsomaan sitä poikaa:-) Meillä on reilu 7kk ragdoll ”Sulo”, mitä mahtavin otus!Kissakaveri tekee varmasti hyvää, vaikka Sulo joutuu olemaan vain lyhyitä aikoja yksin. En malta odottaa sunnuntaita!vaikka ”katsomaanhan”sitä ollaan menossa…;-)

  1. Hih, voin siis jo sanoa tässä vaiheessa, että onnea perheenlisäyksestä! 😉

   Juu, kyllä kissalle paras kaveri on toinen kissa. Vaikka ei yksin joutuiskaan paljon olemaan, niin kyllähän niistä seuraa toisilleen on. Ja kahden kissan leikkimistä ja säätämistä on ihan parasta katsella. 🙂

  2. Anonymous says: Vastaa

   Mietin myös Norskia kaveriksi, mutta ne taitavat olla vauhdikkaampia kuin raggarit ja birmat. Niinpä tuumailin, että nämä rodut olisivat enemmän samalla taajuudella…

  3. Norskit on kans hienoja, mäkin mietin eka, mutta se koko…

 13. Voi miten suloinen kissavauva! 🙂 Ja tosi kaunis emo! Meilläkin on mietitty kovasti kolmatta kissaa.. Pentukuume nousee tohinalla päälle aina kun näkee pentujen kuvia (kuten esim. nyt 😀 ). Tällä hetkellä ollaan vielä vastustettu kiusaus, kun kämppä on täynnä karvaa jo kahden ragdollin voimin 🙂

  1. Joo, emo on aivan ihastuttavan kaunis 🙂 Kasvattaja laittoi just tässä lomamme aikana Facebookiin uuden kuvan pennuista ja voi että, ovat jo vähän isompia ja niin älyttömän suloisia 🙂

Vastaa