Ilon päivä

Olen saanut blogini lukijoilta kiitosta siitä, että en avaudu täällä liikaa yksityiselämästäni, vaan teen sitä kuulemma just sopivasti. Mahtavaa. No mutta nyt ne, joita avautumiseni kauhistuttavat, voivat skipata tämän postauksen, sillä nyt saattaa tulla too much information.

Olen vain niin onnellinen. Tänä aamuna työpaikan vessassa koin helpotuksen hetken: sen lisäksi että pääsin eroon kovasta pissahädästä, niin HAH, menkat alkoivat! Tuota hetkeä olen nimittäin odottanut, edelliset kun olivat elokuun alussa. Tässä kolmen kuukauden aikana on tullut tehtyä parikin raskaustestiä koska kesällä myös lääke nimeltä Norlevo tuli ikävä kyllä testattua…Myöskään raskaustestejä en ole aiemmin joutunut tekemään, ja sepäs vasta pelottavaa olikin. Ja myös kallista, miten apteekin halvin testi (kuvassa) voi maksaa 7 euroa?! Ja sitten jotkut skitsotestit (edistyneemmille) maksavat JOPA VIISIKYMMENTÄ EUROA??? Kyllä minä säälin niitä, jotka lasta oikeasti yrittävät ja joutuvat näitä useammin ostelemaan, ei ole halpaa huvia.

Ja joo. En ole saanut käytyä gynellä, vaan olen jatkuvasti lykännyt sitä. Lupasin itselleni mennä viimeistään tammikuussa, noin niinkuin muutenkin. Lopetin e-pillerit viime vuoden elokuussa ja näköjään vasta kesällä elimistöni alkoi jotenkin tajuta asian. Hullua, että meni oikeasti vuosi, ennen kuin oma hormonisysteemi alkoi toimia! Valitettavasti myös ihosta huomaa, että hormoneja en enää napsi ja Roa-kuureistakin on taas jo aikaa. Mutta enpä silti ole e-pillereihin ainakaan ihan heti palaamassa, jos tästä epätoivoisesta elosta ja tunnehelvetistä pääsen eroon…tai ehkä tämä on sitten vasta alkua? No, tänään kuitenkin riemuitsen vatsakivuista ja siitä seuraavasta Buranan yliannostuksesta! Hiphei!

P.S. Toivottavasti onnistuin otsikolla + kuvalla hämäämään mahdollisimman monia…haha.

P.P.S. Ilon päivä myös siksi, että en muistanut tulenko saamaan veronpalautuksia vai olisiko pitänyt maksaa mätkyt…ja palautuksia tuli! Voin siis syödä vähän ruokaa ensi viikollakin.

48 Comment

 1. Nina says: Vastaa

  Jee! 😀

  Mullahan on kans tämä hormonitoiminnanennalleenpalautusprosessi(!) edessä koska kävin just eilen gynellä (hyvä minä!) ja vaihdoin pillerit vähän miedompiin. Mikä tietysti tarkoittaa sitä että kohta räjähtää naama ja roa odottaa. Mutta idea olisi lopetella pillerit kokonaan kunhan myrkyt on syöty. Ne ei vaan sovi mulle, tai ainakaan noi mitä oon nyt muutaman vuoden vedelly.

  1. Vaihdoin itse miedompiin vuosia ennen kun lopetin, eikä kyllä mitään tapahtunut. Niin, valitettavasti Roaa ei sais naikkoset syödä ilman e-pillereitä, itsehän näin tein.

 2. Tiedän niin hyvin tuon tunteen :D.
  Ja vinkkinä seuraavaa kertaa varten niin cittarista ainakin meiltä on löytynyt PregCheck pakkaus, jossa on 2 testiä ja hinta 2,99e :D. Lääkäriystäväni suositteli sitä, kun hän on tehnyt sillä testit, kun lasta yritti eli ihan pätevä on hinnasta huolimatta :).

  Niin ja pillerit on perseestä…

  1. No ei ne nyt täysin perseestä ole. 🙂 Yhtä perseestä on kortsuilla säätäminen ja superveemäiset menkat.

   Mutta hyvä tietää, että halvemmallakin testejä saa! 😀

 3. Heidi K says: Vastaa

  Mä samaistun niin tohon onnen tunteeseen kun menkat lopulta alkaakin! 😀 Itellä on onneksi vaan kerran käynyt niin, että on pelonsekaisin tuntein pitänyt testiä tehdä. Kaamea tunne ja mua pelotti niiiiiiin paljon kattoa testin tulosta. Hyvä, etten ollu laattaamassa jo pelkästä stressistä. Ois kovasti helpottanu, jos olis silloin ollut joku toinen joka ois voinu kattoa sen tuloksen tikusta. Norlevokin tuli silloin testattua, toivottavasti ei tartte enää ikinä turvautua siihen…

  1. Oli joo viikon verran paha olo Norlevosta. 🙁

 4. Nonnu says: Vastaa

  Jee menkoille! 😀

  1. Superjee!

 5. Ne jotka vauvaa yrittää, tietää että netistä tilaamalla (amazon/ebay) saa paljonpaljon halvemmalla testejä 😉

  1. Joo no mä en osaa käyttää kumpaakaan. 😛 Mutta varmasti muualtakin netistä kyllä saa halvemmalla.

  2. Kulmakarvat vähän kohosivat tuota Odottelijan kommentin alkua lukiessa. 😀 Tottahan tiesin, että netistä tilaamalla saa vaikka sun mitä, mutta kuitenkin…

 6. Huh, johan on ollut jännää! Hyvä, että alkoi.

  1. No siis nyt en jännänytkään mitään raskautta, se oli sillon kesällä ja syksyllä se. 🙂

 7. Vähän hämäsit kuvalla 😀

  1. Hahaa!

 8. Myy says: Vastaa

  Saa apteekista niitä halpistestejä (muutamalla eurolla kaksi liuskaa), mutta niissä ei voi pissiä tikkuun, vaan täytyy tehdä testi purkin kautta. Hankalaa!

  Onnea menkoille 😀

  1. Höh, toi Apteekin testi oli kyl halvin mun mielestä mitä löyty. 🙁

 9. Niina says: Vastaa

  Ai kauhee sentään..en meinannut uskaltaa klikata tätä postausta auki ollenkaan kun luin otsikon ja näin kuvan. Olen kamala. 😀 Menkkojen alkaminenkin voi joskus tosiaan olla autuasta.

  1. 😀 !

 10. Mä olen laittanut rahaa elämäni aikana raskaustesteihin luultavasti monta sataa ja itsenyt surusta silmät päästäni kun negaa näyttäny.

  1. Niin varmasti monet 🙁

 11. Mulla meni kans vuosi ennenkuin hormonitasapaino meni normaaliksi. Vuosi pillereiden lopettamisen jälken mulle tuli 3 kuukauden tauko kuukautisista ja kyllä siinä tuli yks jos toinenkin testi tehtyä :p I feel your pain.

  1. Eli sama homma kun mulla!

 12. Huh, säikky 😀

  1. 😀

 13. Anonymous says: Vastaa

  Onneksi olkoon! Olihan se jo aikain perheenlisäykselle. Pitikö yrittää pitkäänkin vai tärppäsikö het ensimmäisellä?

  1. Teksti kannattaa kyllä lukea.

 14. June says: Vastaa

  Mullakin meni vuosi, ennen kuin kroppa tajusi tasaantua 10 vuoden hormonien syömisen jälkeen. Nyt on mennyt yli 1,5v ja alkaa näyttää siltä, että menkkojen kierto on jokseenkin sama. Wahey! Edelleen silti välillä saa itsekin pelätä, että eikö ne hemmetti koskaan ala. 😀

  1. Joo e-pillerit on kyllä niin ihanat tossa, tietää about minuutilleen koska alkaa! Ja siirtääkin halutessaan voi.

 15. Anonymous says: Vastaa

  Onko miesgynekologi vai naisgynekologi miellyttävämpi?

  1. Ei ole väliä. Yksityisellä kun pitää nykyään käydä niin olen löytänyt tosi mukavan ja se on nainen. Mutta miehiäkin tullut testattua, ei valittamista. 😀

 16. Anonymous says: Vastaa

  Anonyymi 14:08 taitaa olla sokea 😀 Miten voi olla noin vaikeaa lukeakin postaus? 😀
  Mutta onnea silti ei-raskaudesta!

  1. Joo tässä tapauksessa sanat kertovat enemmän kuin kuva. 😀

 17. Onpas ollut turhan stressijännittävää, hyvä että nyt on ”testiasiat” ok 🙂

  Tuli tässä lukaistua aiempiakin postauksiasi. Nätit Puma-asut showroomissa ja se ällöhkönpunainen sohva se vasta nätti on!! Ja kun Lötkö-Pötkökin tykkää.. niin eikö se vois jäädä!
  -Helena ja Blackie-

  1. Heh, ei se oo jäämässä. 😛 Haluan isomman ja tummemman sohvan!

 18. Tiiän tunteen.. Ollut tuossa tilanteessa kolme kertaa itse ja huh huh sitä ilon fiilistä, kun on tullut negatiivinen tulos 🙂 Eli virtuaalinen high five sulle! 🙂

  1. Takas!

 19. Kyyyllä vähän meinasi tee mennä väärään kurkkuun ennen kuin ehdin lukea postauksen. Naiseus on ajoittain hemmetin vaikeaa…

  1. Kyllä näin on.

 20. Anonymous says: Vastaa

  Mulla kans jäi menkat puoleksi vuodeksi kun lopetin pillereiden käytön. Satuin kyseiseen aikaan muuttamaan ulkomaille ja tuo muutos ja stressi vaikuttivat varmasti osaltaan myös menkkoihin. Tiedän siis tuon hirveän tunteen, kun joutuu tekemään raskaustestin!

  1. No mulla oli tossa lisäks samoihin aikoihin työpaikan yt:t, joten toi vähän lisäjännitystä. 😛

 21. Ruu says: Vastaa

  tossa just viimeviikolla yhden kaverin kanssa pohdittiin noita pillereiden lopettelemisia, he kun ovat pohtineet lapsen hankkimista, niin siitä oli just puhetta et on syytä lopettaa ne pillerit ajoissa et kroppa tasaantuu ennen kun alkaa edes haaveilemaan siitä kakkamasiinasta. Kun sekin on kai kymmensisen vuotta vedelly putkeen pillereitä, niin varmasti menee oma aikansa ennen kun kaikki tasapaonottuu, tai ainakin oletannoin.

  1. Mun lääkäri sanoi, kun aikoinaan näistä juteltiin, että ei oo oikeestaan mitään väliä, kauanko e-pillereitä on syönyt, kuukauden vai 10 vuotta. Aika yksilöllistä on tuo niistä ”palautuminen” eikä sillä välttämättä ole mitään tekemistä raskautumisen kanssa. Ihan hyvin voi tulla raskaaksi heti e-pillereiden lopettamisen jälkeen oli niitä syönyt miten kauan vaan. Eikä kuulemma myöskään ole mitään järkeä pitää mitään taukoja e-pillereistä, koska tosiaan vie usein aika kauan ennen kuin oma hormonitasapaino löytyy. Eikä sillä tauolla ole minkäänlaista vaikutusta mihinkään.

 22. Anitra says: Vastaa

  Ei hitto, ei saa näin pelästyttää heikkohermoista naista! 😀 Mulla meni pilsujen lopetus 10v käytön jälkeen aika helposti ja puolen vuoden jälkeen tärppäsikin jo. On täs aromipesässä se hyvä puoli et menkat on viimeksi ollut vuoden 2011 helmikuussa 😉

  1. Hahaa! Joo ei mulla sinänsä menkkoja ikävä ollut, siis noin niinku muuten.

 23. Anonymous says: Vastaa

  Siis eikö ole huvittavaa, toinen kokee täyden euforian tunteen kun näkee näytössä plussan ja toinen itkee ilosta kun onkin pelkkää miinusta. Anteeksi, ehkä toi huvittava on väärä sana tähän, mutta idea kuitenkin tulee selväksi.

  Elena

  1. Näinhän se menee juu. En mä nyt mitenkään ilosta itkenyt, mutta helpotus siinä elämäntilanteessa kuitenkin. 🙂

 24. ami says: Vastaa

  Haa. Vastaan yksityiselämälläni: Lopetin pillerit vajaa pari kuukautta sitten ja odottelen kyllä jo jopa innolla menkkoja. Luin kyllä paaaljon keskusteluja ennen pillereistä luopumista ja joillain tosiaan oli mennyt vuosikin ekoihin menkkoihin. APUA! Vielä en oo ostanut yhtäkään raskaustestiä enkä haluais niihin käyttää kyllä yhtään rahaa eli odottelen haikaraa joka laskee kotiini menkat. Ei lasta. No joo ei tässä nyt mitään järkevää ollut. Julkaisen.

Vastaa