Arla ilahdutti taas

Hei tämä on sitten mainos! Varokaa siis, mutta lukekaa silti.

Arvostan hyvää ruokaa. En osta ruokakaupasta juurikaan mitään einestuotteita vaan kasviksia, hedelmiä, kalaa ja joskus kanaa. Käytän myös paljon maitotuotteita: maitorahkaa, kermaa, maitoa kahvin kanssa ja juustoa. Ruokakauppaan menee siis paljon rahaa, mutta terveellisemmin syöminen on sen arvoistakin.

Ilahduinkin siis suuresti, kun Arlalta halusivat taas lähettää minulle syksyn uutuustuotteita.

Testaan uutuuksia muutenkin mielelläni ja tällä kertaa lähetys oli erittäinkin riemastuttava: jugurttia, erilaisia juustoja, ruokakermaa, rahkaa. Ja kaikkea taas sen verran paljon, että sopivasti vierailulle tullut äitikin sai jälleen osansa.

Kiinnostavin uutuus tästä lähetyksestä oli ehdottomasti Tropiikin Hedelmät -jugurtti joka on paitsi rasvaton, myös maustettu Stevialla, tällä aiemmin paljon puhetta aiheuttaneella uudella makeutusaineella. Oli kiinnostavaa testata tällainen terveellisempi herkkujugurtti, vaikka kaloreita ja hiilareita sisälsikin hieman enemmän kuin mun joka aamuinen luonnonjugurtti…jota tosin syön sitäkin aika vähän kerrallaan. Stevia-limuista olen tykännyt, vaikka yleensä light-limut ovat suht pahoja…tätä jugurttia toivoisin vähälaktoosisena tai jopa ihan laktoosittomana. Mutta hyvää kyllä on.

Syön siis aina aamuisin maustamatonta jugurttia hedelmien ja/tai marjojen kera, joten tämä Luonto+ -jugurttikin miellytti, proteiinia! Ja vähälaktoosista!

Kermarahka oli yllätys, enkä vielä ole keksinyt sille käyttökohdetta, ehkä innostun leipomaan jotain…juustokakku olisi nyt hyvä tilaisuus opetella tekemään. Tai kokeilen jotenkin vaan hedelmien kera. Ruokakermaa ja Crème Fraichea käytän ihan normiruuan kanssa. Maitovammainen kiittää jälleen vähälaktoosisuudesta!

Näitä eri juustoja aion käyttää paitsi joka aamuiseen juustomunakkaaseeni, myös mahdollisesti erilaisiin keittoihin ja ihan sellaisenaankin hieman harvemmin nauttimieni leipäpalasten ja karjalanpiirakoiden päällä. Nyt mulla todellakin on juustoa pitkäksi aikaa, enkä valita. Nam.

Arlan uutuustuotteisiin voitte tutustua tarkemmin *click* tästä.

Minua kiinnostaisi tietää, kuinka paljon te käytätte erilaisia maitotuotteita? Ja mitkä on lemppareita?

31 Comment

 1. Merja says: Vastaa

  Tässä taloudessa käytetään paljon maitotuotteita. Smetanaa, ranskankermaa, jogurttia (yleensä turkkilaista), kermaa, maitoa (ihanaa luomua), juustoja jos minkälaisia ja välillä piimää ja viiliäkin tulee ostettua. Lemppari on ehkä luomumaito ja juustot, varsinkin semmoset joista löytyy rasvaa ihan kiitettävästi 😀 Kevytjuustot on ihan pläääh.

  1. Ah, viiliä pitääkin joskus ostaa! Oon ihan unohtanut moisen olemassaolon. 😀 Piimää juon kans mielelläni, mutta en sitä osta kotiin vaan juon vaan kun oon vanhempien luona syömässä.

   Joo kevytjuustot ei tietenkään oo niin hyviä, mutta nyt on tullut ostettua vähän vähempirasvaistakin…

 2. Ooh, Stevia-jogurttia pitää ainakin testata! Rahkat makeutankin sillä aina itse 😀

  Nea -Fashioned in Finland-

  1. Mä en laita rahkoihin mitään makeutusta, mutta laitan joukkoon vähän kermaa. 🙂

 3. Buu, taidan olla stevialle algeerinen koska sen ainoan kerran kun olen stevia-tuotetta (limua) kokeillut turposi polvitaipeet ja naama lehahti kirkuvan punaiseksi 🙁 Ei hirveästi huvita testata uudelleen josko kyseessä olikin vain yksittäistapaus…

  Olen melko varma että on terveellisempää syödä pieniä annoksia normaaleja elintarvikkeita kuin mättää hirveitä määriä keinotekoisia light-tuotteita. I think.

  1. Niin, ja maitotuotteista käytän oikeastaan vain viiliä ja juustoja. Kahvimaito ja ruokakerma on vaihtunut soija- tai riisiversioiksi. Töihin ei jaksa omaa maitotölkkiä raahata eli tavallista maitoa kahviin töissä. Olen pikkuhiljaa siirtymässä vegestä vegaaniksi, tosin rakastan kyllä juustoja yli kaiken…

  2. Oho, hui! Siis tuolle allergiselle reaktiolle.

   Mutta olet varmasti oikeassa, ei nää light-jutut terveellisiä ole (syöpä, syöpä!?!), mutta toisaalta…ehkä mitään ei kannata syödä hirveitä määriä vaan pysyä jollain kultaisella keskitiellä. 🙂

   Olin ennen hirveä limuaddikti, joten sitä sokerilitkua tuli vedettyä ihan liikaa ja light-limut maistuivat tosi pahoilta. Kun kielsin itseltäni ”normilimut”, niin johan light-limutkin alkoivat maistua paremmalta! 😀 Tosi vähän niitäkään kyllä juon ja silloin otan mieluummin sen makeutusaineannoksen kuin älyttömän määrän sokeria…

   Kahvimaitona käytän kotona täysmaitoa (läskimaitoa!), koska se vaan tekee kahvista niin paljon parempaa ja juon sitä kuitenkin aika vähän.

 4. muakin kiinnostaa tuo stevia-jogurtti! äidin kasvihuoneesta napsin aina stevianlehtiä joukkoon jos vaikka leivon jotain, saa makeita koristuksia 🙂

  maitotuotteita meillä kai käytetään… no ei ehkä mitenkään erityisen paljon mutta kuitenkin monenlaista. varsinkin mies on kova maitoihminen, kun taas itse olen joskus maitoallergisen eksän kanssa oppinut vähentämään niinkin paljon että harkitsin ihan veganismia, kun valtaosa kokkauksista oli kuitenkin sitä luokkaa. nykyään kaapissa on kuitenkin aina rasvatonta maitoa, oivariinia, juustoa, tuorejuustoa ja usein myös jugurttia. ja jätskiä, koska sillon tulee syötyä vähemmän jätskiä kun sitä on kaapissa. muuten alkaa älytön jätskinhimo ja vaikka lähdettyä erikseen hakemaan. kun sitä on, on sellanen tyytyväinen olo että mäpä voin syödä jätskiä koska vaan haluan ja sitten se paketti saa olla. aika kieroa. mutta tosiaan kyllä itsekin käytän taas paljon maitojuttuja vaikka joskus en niinkään.

  pojille terveisiä yhdeltä pieneltä lampunvarjostimelta joka törmäilee tötterö päässä joka esteeseen eikä suostu käsittämään ettei varmaan kannattaisi hyppelehtiä hirveästi kun on masussa leikkaushaava!

  1. Mullon onneks pakastin niin täynnä mansikoita ja mustikoita, ettei sinne ees mahtuis hirveesti jätskiä. 😀 Himoitsen kyllä kaikkia makeita jäätelöitä, mutta kesän aikana en ostanut edes yhtä ainutta jätskitötteröä kiskalta! Jätski on liian hyvää. Erityisesti jugurttijätski. Pyrin ostamaan kotiin vaan jotain vaniljajätskiä, sitä saa syödä vähän paremmalla omallatunnolla joskus marjojen kanssa. 🙂

   Höh, paljon pusuja lampunvarjostimelle! 🙁 😀

 5. Maito kahvissa (bimbolatte oujee eli paaaljon maitoa) ja maustamatonta jugurttia, ne kai on ne mitä mä syön eniten. Ja juustoja. Juustot on bäst. Jos loppuelämän aikana saisi syödä vain ja ainoastaan yhtä juttua, mä söisin juustoa. Om nom!

  1. Mulla ei oo koskaan kehittyny mitään juustorakkautta, tykkään aika tavisjuustoista vaan 🙂

 6. Nina says: Vastaa

  Rasvatonta maitoa menee ÄLYTTÖMÄSTI, en voi syödä mitään jos ei ole maitoa 😀 Samoin juustoa pitää olla leivän päällä, muuten en syö.

  Muita maitojuttuja menee itse asiassa yllättävän vähän. No jogurttia oon nyt yrittäny opetella syömään mutta sen lisäksi ei oikein muuta. Tai sit en vaan nyt keksi 😀

  1. Heh, mä en maitoa käytä kun vaan kahvin kanssa ja todella harvoin jossain leivonnassa…

 7. Maitotuotteita tulee käytettyä aika paljon; maustamaton jogurtti on ihan must soijahiutaleiden, myslin ja pellavansiemenien kanssa aamulla. Olen todennut että laktoositon Rainbown maustamaton jogurtti on aivan parasta, ihanan pehmeä maku! Ruokakermaa myöskin käytetään aika paljon ja sitten tykätään erilaisista juustoista. Vähälaktoosista/Laktoositonta käytetään useimmiten kun molemmat ollaan maitovammaisia. Kahviin lorahtaa aina myös tilkkanen maitoa. Mutta maitohan sinänsä ei olekaan aikuisen ihmisen ravintoa, joten siksi se niin monella vaivaa aiheuttaakin. Ne jotka sitä kestää, on mutaatioita! 😀

  1. Niinpä. 🙂

 8. Mohn says: Vastaa

  Minä en ole juurikaan maitoihminen. Minä olen vähän sitä mieltä, että lehmänmaito ei ole ihmisille tarkoitettua, vaan niille lehmän vasikoille (tai mitä maitoa sitten käyttääkin milloinkin, niin se on sen lajin jälkeläisten ruokaa). Jos ihmisen kuuluisi ikänsä maitoa juoda niin se kävisi äitinsä rinnoilla kunnes äiti kuukahtaisi.

  Maitoa juon ehkä viisi kertaa vuodessa. Aika harvoin siis. Tai no, jos satunnaiset kaakaot lasketaan niin sitten useammin, mutta en minä kaakaotakaan juo edes kuukausittain. Turkkilaista jogurttia ja rahkaa syön välillä enemmän, välillä vähemmän. Juustoista tykkään, joskin repertuaarini ei ole kovin laaja. Juustoa on leivän päällä päivittäin ja sitä käytetään meillä myös ruoanlaitossa ja salaateissa. Kermaa ja ruokakermaa menee niin ikään ruoanlaittoon ja maitoa, piimää, kermaa, rahkaa, kermaviiliä ja what not leivontaan tarvittaessa.

  1. Eihän maito olekaan ihmisille tarkotettua. Onhan siitä ollut paljonkin juttua, että pian ei sellasia ihmisiä edes ole, jotka laktoosia edes sietävät.

 9. Anonymous says: Vastaa

  WÄÄ miks oon maidolle allerginen :((

  1. Ootko allerginen maidolle vai laktoosi-intoleranssi (kuten mulla)? 🙂

  2. Anonymous says: Vastaa

   Allerginen 🙁

  3. Ou nou 🙁

 10. Voi kateus mikä lähetys! 😛 Kelpais mullekin!
  Täälläkin menee maitotuotteita aika monipuolisesti. Tällä hetkellä eniten maustamattomia tuotteita, olen pyrkinyt välttelemään kevyt tuotteita ja toisaalta sokerijugurtitkin tuntuu vähän ällömakeilta. Ja on ihan mahtavaa et nykyisin meille hylavammaisillekin löytyy niin paljon vaihtoehtoja, ei ennen muinoin ollu paljon valinnanvaraa 🙂

  1. Mä en oikein tiedä miten suhtautua noihin kevyt-tuotteisiin…korvasin joka-aamuisen turkkilaisen jugurtin rasvattomalla ja maustamattomalla jugurtilla, mutta en tiedä oliko siinä järkeä.

 11. Hapanmaitotuotteet on parhaita. Oon aina tykännyt maustamattomasta jugusta yms. ja nyt en ees suostu sokerimömmöjä syömään kuin herkutteluna jotain överijuguja. Vedän rahkaa, turkkilaista, bulgarialaista ja maustamatonta jugua vähän vuorotellen. Kaikessa syömisessä onnistun meneen äärimmäisyyksiin syömällä viikkotolkulla samaa ja sit se ei enää mee.

  1. Joo totta, helposti tottuu noihin maustamattomiin, vaikka alussa olikin vaikeeta! Nyt sokerijugurtit maistuu kamalan ällöiltä!

 12. Anitra says: Vastaa

  Pööh, täällä kaikki vaan hehkuttaa mitä ihanuuksia vetävät napaansa 🙁 Pojun maitoallergian takia oon joutunut kieltäytymään jo moooonta kuukautta kaikista ihanuuksista, maitotuoteaddikti kun olen normaalisti. Ja vaikka erilaisia korvaavia tuotteita on paljon niin esim. ei se kauramaitokaakao nyt vaan ole yhtä hyvää kuin oikea. No, hyvää kannattaa odottaa…

  1. No et kai sä ikuisesti imetä 😛

 13. Anonymous says: Vastaa

  Miltä tuo India-tuorejuusto maistui? Sopiiko ollenkaan leivän päälle?

  1. Tähän unohtui vastata. Ihan hyvää oli, vaikka leipää en syö niin ei tullut sen kanssa testailtua.

 14. Anonymous says: Vastaa

  Arlan kaikki rahkat ovat täysin laktoosittomia vaikka kyljessä lukee teksti ”vähälaktoosinen”. Tämä johtuen siitä, että rahkat valmistetaan samanpohjaisesta massasta.

  1. Aijaa? Kiinnostavaa.

Vastaa