KUUMA

Vaikka kestän aika huonosti kuumuutta, olen mielestäni aika vähän viime päivinä kuitenkaan asiasta valittanut. Koska eihän se mitään auta! Lisäksi Brasiliassa oli niin kuuma, että täähän on nyt hei vielä pientä! Juoksulenkit olen kuitenkin keskittänyt suosiolla ilta-aikaan, iltakympiltä on just sopiva aika vetää lenkkikamat niskaan (ja olen muuten edistynytkin tässä lajissa ihan kivasti).

Ainoa mitä olen kironnut, on se kunnollisen uimapaikan puuttuminen täältä Arabianrannasta. Ja lisäksi kiroan eläintemme puolesta. Kissoilla nimittäin on aika tosi kuuma! Mitään suurempia riehumisia ei viime päivinä ole nähty, vaan tyypit makoilevat kuka missäkin. Parveke ei aamupäivisin ole suuressa suosiossa koska siellä on niin törkeän kuuma, mutta öisin siellä on vähän viileämpää olla. Parvekkeen ovi on muutenkin parempi pitää päivisin kiinni, koska se tietenkin sotkee sisäilmastoinnin (jolloin missään meillä ei ole edes siedettävää olla).

Rosa meni nyt välillä toiselle omistajalleen ja pääsi onnentyttö mökille uimaan. Vielä en ole tehnyt mitään viilennystoimenpiteitä kissoille, mutta jos ensi viikolla on vielä tätäkin lämpimämpää (?!), pitää jotain viileitä pyyhkeitä jo miettiä…

Mites teillä menee, näkyykö nämä lämpöasteet elukoista? Tai kärsitkö sinä kuumuudesta? Saako siitä valittaa??

26 Comment

 1. Anitra says: Vastaa

  Koirat kärsii, minä kärsin, lapset kärsii (vauva ei nuku!!) ja joo kyl saa valittaa 😀 Koirat on vedetty klaniksi mut ei paljoa auta, lenkit ajoittuu iltamyöhälle anyway. Yläkerrassa on niin kuuma ettei saa nukuttua (minä) vaikka on ikkunat ja partsin ovi auki. Koko ajan on nihkeä olo, suihku helpottaa vaan hetken. Vali vali!! No nyt ei tarvi avautua taas vähään aikaan 🙂

  1. Hahahahah, eikö muka Heikki kärsi? ;D

   Meillä kans lenkit Rosan kanssa piti tehdä mahd. myöhään. 🙁

 2. Nata says: Vastaa

  Sängys on liian kuuma, sohva on huono, kylppäriin ei mahdu, parveketta ei ole. Tuuletin päällä ei voi nukkua, koska se huutaa. En valita ääneen, mut nyt kun kysyit niin päätin avautua! 😀 Mulla on nyt 4kk ikäinen siamilais poikakisu ja häntä ei kauheesti kuumuus tunnu haittavaan, välillä vähän tassui kastellaan ja muutenkin yrittäny pikkuhiljaa veteen totuttaa. Kissa vanhuksen kanssa onki sit toinen juttu. Tyyppi on ihan kuollu ja olen koittanu viilentävii pyyhkeitä yms, mut ei tykkää, eikä viiti stressatakaan toista sit turhaan niillä. Tuli mieleen et ulkoileeko sun kissat, valjaissa?

  1. Meillä ei oo tuuletinta ja tänään mietin useesti, että miksi ei ole. 😀

   Reiska kärsii meillä ehdottomasti eniten kuumuudesta ja Alma vähiten, vaikka sillä sitä karvustoa riittää! Outoa…

   Vastaus kysymykseesi: Ei. Reiskaa ulkoilutin joskus kesäisin kun oli ainoa kissa, sisäpihalla, muttase oli tosi peloissaan koko ajan ja kiipesi vaan syliin. Eikä oppinut kävelemään valjaissa. Mut sitku mentiin takas sisään niin huusi vuorokauden eteisessä takas ulos. Muita en oo ees kokeillut, Arska on niin hoikka että ei varmaan ees pysyis valjaissa…

 3. Kyllä täälläkin kissat vaan nukkuvat enimmäkseen, mutta kyllä nuo ollaan monesti yllätetty parvekkeelta auringonpaisteestakin makaamasta, kun tullaan töistä :).
  Välillä annetaan pikkuisen kylmää jugurttia tai maitoa veden lisäksi maistella ja jos me syödään jäätelöä, niin niistäkin annetaan pikkuisen maistaa.
  Muihin viilennyskeinoihin ei ole tarvinnut vielä ryhtyä.
  Itse en tykkää näin kovista helteistä mitä on ollut. Ei saa nukuttua, hikoiluttaa, päätä särkee, ei voi hengittää kunnolla, ei kykene käymään jumpissa (meijän salilla jumppasali on niin tukala hellekeleillä, että paikallaan seistenkin hikoilee kuin pieni sika), eikä saa kämppää kunnolla viileäksi, vaikka tuuletinkin pyörii koko ajan kotona ollessa :/.
  Henkilökohtaisesti pärjään kyllä paljon paremmin -30C kuin +30C asteessa…
  Parhain kesäsää on itselle max +22C auringonpaiste ja viileä tuuli, niin kuin tänään on ollut Oulussa.
  Eli kyllä mielestäni saa valittaa helteestä :D.

  1. Mä yritän vaan miettiä pakkasta ja helvetinmoisia kinoksia kun alkaa tää kuumuus ottaa päähän. 😀

 4. MRMR says: Vastaa

  Meillä kämpässä jossa ei ole mitään ilmastointiin viittaavaakaan eikä läpiveto ole mahdollinen, ja lämpöasteita no se +30, niin pakko viilentää kissejä. Kostutin pari pyyhettä ja pistin pakkaseen, annoin jäätyä aavistuksen ja pistin lattialla makaavien kissalevyjen päälle. Se on koomista miten litteäksi levyksi vähän lihavakin kissa menee kuumalla säällä. 😀 Sääliksi käy ressukoita.

  1. Tota hei pitää kokeilla! Koska aina kun avaan pakastimen oven (haen tietty jätskiä), niin kissat on siinä hengaamassa.

 5. Anonymous says: Vastaa

  Kyllä tällä säällä on kissat kaivannut viilennystä, kun asunnossa on lämmintä kolmisenkymmentä astetta… Pyyhe pakkaseen ja kissojen päälle, molemmat tykkäävät kovasti!

  1. En usko että noi haluaa mitään päälleen suosiolla, mutta pitää testata tota.

 6. ellu. says: Vastaa

  Ilmalämpöpumppu <3 Hankittiin kyseinen härveli vuosi sitten ja päivääkään ei ole tarvinnut katua! 😀 Ulos en kovin mielelläni mene ihan keskipäivällä, tulee tosi helposti ahdistava olo ja tuntuu, että sulan.. mutta sitten kun pari astetta viilenee, pystyy taas olemaan!

  Ja vaikka nuo elukat onkin kuumilta alueilta, sammuttelen niiltä välillä päivisin lämpöjä pois, ihan siksi, kun eivät yleensä päivisin juo.. kuivahtavat vielä reppanat 😛

  1. Nää kissat onneks juo, ainakin vesikupista päätellen!

 7. mä niin kunhan Hampurista (ihan kun mä joka jutussa jaksaisin mainita tuon 😀 Johon muuten lähdetään torstai aamuna 😀 ) palataan, ostan ilmastointilaitteen, kunhan ees yhden huoneen sais inhimillisen lämpöseks itelle ja kissoille, niin hyvä on.

  1. Heh 😀 No meillä on toi perusilmastointi, mutta eipä sekään mitenkään hirveesti viilennä…ilma vähän kiertää mutta siinäpä se. Joku iso tuuletin vois olla kiva.

 8. Meillä 2v Ansa-kissa joka hiffas heti koiralle ostetun viilennysmaton salaisuuden. Tosin Ansa makoilee iltaisin kuumassa työhuoneessa pöydällä ettei ilmeisesti kauheasti kuumuus vaikuta. Joskus löydetään se kylppäristä kylmän veden ääreltä.

  5kk Ruska-koira sen sijaan joutuu lenkkien (pikapissatus pihalla) jälkeen viileään suihkuun. Jos läähätys jatkuu, saa viilennysmanttelin ylleen 10-20 minuutiksi jonka jälkeen menee parvekkeelle nukkumaan.

  Ansalla on aina kuivaruokaa tarjolla, kun sitä ei paljon kulu. Aamuöinen märkäruoka tarjoillaan viileän veden kanssa, tykkää muuten tosi paljon! Ruskakin saa kuivamuonansa viileässä vedessä lilluvana kun tuo Brit Caren kuivis ei kauheen helposti vettä itseensä ime.

  Viilennysmatto hankittu Peten koiratarvikkeesta, ihan sairaan kätsy kun ei tarvitse olla kastelemassa ja pakastamassa. Tosin makkarista löytyy myös kylmällä vedellä kasteltu pyyhe mut eipä noista kumpikaan siinä makaa. Viilennysmantteli hankittu paikallisesta eläinliikkeestä, mutta Hurtta-merkkiä saa varmasti muualtakin 🙂

  1. Viilennysmatto! Toi niin pitää tsekata!

 9. Meillä EI saa laittaa kylmää pyyhettä päälle, mutta niillä makoillaan mielellään. Mä mietin kans tuulettimeen sopeutumista, mut kun noin 50 viikkoa vuodesta se härpäke vain ärsyttäis :/

  1. Joo, noin vois toimii. Mun ois pitäny tajuta ottaa töistä tuuletin messiin kun jäin lomalle!!!

 10. Satu says: Vastaa

  No on kyllä kuuma! Tiedän ettei saisi valittaa, mutta saisi mun puolesta jo riittää :/ Ihan tuskanen olo pitkin päivää. Meillä kissat tuntuu nauttivat lämmöstä, mutta vasta yöaikaan ne lähtevät ulos saalitusretkille..

  1. Niin, en tiedä, ehkä noiki nauttii? 😀

 11. Neiti says: Vastaa

  Meillä on pari viikkoa maannut kolme todella vetelää ja väsynyttä kissaa. Ja kaikki makaa lattioilla, edes katraan nöhverö ei ole tullut sänkyyn nukkumaan, mikä on kyllä ennen näkemätöntä. Koitin tehdä kylmäpakkauksesta ja viltistä viileän patjan kissoille, mutta se ei kiinnostanut ketään.

  Itse kestän hellettä sitten huonommin. Onneksi huomenna kutsuu Berliini kahdeksi viikoksi, siellä pitäisi olla hieman siedettävämmät lämpötilat.

  1. Joo, lattiat on suosittuja paikkoja makoilla meilläkin. Ja sänky on vähemmän suosittu näillä ilmoilla, mutta kyllä sinnekin etenkin öisin joku hakeutuu…

 12. ”Lisäksi Brasiliassa oli niin kuuma, että täähän on nyt hei vielä pientä!”

  OMG. Brasiliassa viimeaikoina?

  1. Eiku ihan sillon tammi-helmikuussa. 🙂

 13. Elisa says: Vastaa

  Mä sit taas rakastan lämpöä enkä kaipaa ollenkaan talvipakkasia! Nautin nyt, kun vielä voin vaikka vähän tukalaa tekeekin 🙂 Ihmisen pitäisi sopeutua parissa viikossa lämpötilan muutokseen, ja itellä oon ainakin tän huomannut: ei tee enää yhtään niin pahaa olla ulkona keskipäivällä 30 asteessa kuin kesän alussa teki 25 asteessa.

  Kesä, I love you <3

  1. Kyllä mäkin rakastan! Nyt on ollut pari päivää vähän vilposampi, ens viikko onkin sit taas megahellettä?!

Vastaa