YESS

Mandarin hotel Boracay

Noni hei hello from Boracay! Kauas on pitkä matka, näin sanotaan, ja se pitää kyllä paikkansa Boracayn suhteen. Ensin noin 21 tuntia Manilaan (lentäen), siellä yksi yö ja sitten vielä matka tänne Boracaylle, joka sijaitsee noin 315 kilometriä Manilasta etelään. Tänne tultiin lentäen, bussilla ja lautalla, lento oli 2 tuntia myöhässä ja kokonaisuudessan matka-aika oli n. 10 tuntia. Mutta oliko nyt sit kaiken tän matkustamisen arvoista? TODELLAKIN. Eilen illalla tänne saavuttiin ja ensi viikon perjantaihin asti ollaan.

Manilasta en ehtinyt/jaksanut vielä ottaa kuvia, mutta paluumatkalla yövymme siellä vielä, joten teen myös siitä kaaosmaiselta vaikuttavasta kaupungista postauksen. Yksi yö siellä olisi riittänyt aivan mainiosti, mutta sen verran aikataulujen kanssa olis säätöä, että päätimme yöpyä siellä sekä tullessa että lähtiessä.

Hotelli täällä Boracaylla on kiva (merinäköalasta kannatti maksaa vähän extraa), rusketus alkaa jo tarttua, varpaissa on hiekkaa, Cosmopolitanit on hyviä… Ja hienosti mä vedän: influenssa tuntuu vieläkin, viisaudenhammasta pukkaa ja sen seurauksena kivulias ientulehdus, eli buranalla mennään! Ien vittuili jo lentokoneessa, Manilassa syöminen oli vähän tuskaa, mutta nyt alkaa sentään särkylääke jo toimia. Mutta ihan sama, täällä on ihanaa, en nyt anna ikenen haitata liikaa. Ja eiköhän täältäkin tarvittaessa joku hammas-shamaani löydy…?

Boracay on siis pienehkö, noin 7 kilometriä pitkä saari Filippiineillä, kuuluu Visayasin saariryhmään. Tänne tullaan pääsiassa vaan olemaan ja nauttimaan lämmöstä. ”Nähtävyyksiä” tällä saarella on rannat, White Sand Beach ja Bulabog. Meidän hotelli on White Sand Beachin varrella, joka on vilkkaampi ja täynnä ruokapaikkoja, kahviloita ja kauppoja. Luulin, että täällä olis vähän edullisempaa, mutta kurssi on huono ja kyllä täällä saa lounaasta jonkun 8-10 euroa helposti pulittaa. Ja onhan saari kuitenkin täynnä turisteja, joten hinnatkin nousevat koko ajan.

Etukäteen kyyläilin vähän Boracayn sääennustetta ja olin hieman huolissani, koska melkein koko viikoksi oli luvattu sadetta. Noh, sade täällä tarkoittaa muutamaa pilveä ja kolme minuuttia kestävää tihkusadetta ja sitten taas aurinko iloisesti paistaa. Lämpöä täällä on noin 29 astetta, eli kyllä tarkenee!

Boracay on vähän niinku kehittyneempi Gili Air. Täällä on Mäkkäri, Starbucks ja Pizza Hut, mutta etenkin saaren keskiosassa on myös sellaista ihanaa alkuperäismeininkiä. Tosin nyt ollaan tänään ehditty olemaan vasta täällä White Sand Beachilla, pitää lähipäivinä tutkia saarta vähän paremmin.

Joo, kyllä täällä helposti viihtyy. Ei ole tarkoitus käydä muilla saarilla, ellei sitten jotain pienempää venereissua johonkin tee, saa nähdä! Koska poikaystävän pitää täälläkin töitä välillä tehdä, uskon saavani vielä ainakin pari postausta aikaiseksi loman aikana.

Mitäs Suomeen kuuluu, onhan siellä tosi kylmä ja toivottavasti välillä sataa myös räntää?!

P.S. Täällä muuten selfiekeppi on tosi kova juttu, suurinpiirtein jokainen kulkee sellainen kädessä. Pitäiskö munkin jo mokoma ostaa, oisko hyvä?!

16 Comment

 1. enna says: Vastaa

  Ihania kuvia! ☺Suomessa aurinkoista mutta tuulen vuoksi purevan kylmää. Indonesiaan on annettu tsunamivaroitus, onko lähellä?

  1. No onhan se tossa suht lähellä, mutta ei olla onneks ymmärtääkseni missään vaarassa kuitenkaan. 🙂 Balilla oltiin vuosi sitten, sillon ois voinu jo vähän hätkähdyttää. 😀

 2. Shannah says: Vastaa

  Vau, paratiisi. Täällä Etelä-Suomessa ainakin on ihana auringonpaiste joten kelpaa täälläkin.. Tosin lämpötilat ei oo ihan samat 😀 Itellä jää tämmöset paikat kokematta kun pelkään niin paljon lentämistä, olen päättänyt, että joskus käyn Amerikassa, mutta muihin maihin en niin kovasti halua, että niin pitkään koneessa istuisin. Kolmen-neljän tunnin lennotkin on jo aivan liikaa.

  Mut mukavaa ja turvallista lomaa teille, kiva jos postauksiakin tänne ilmestyy loman aikana 🙂

  1. Äääh, tylsää. 🙁 Itsekään en lentämisestä nauti, mutta en anna sen estää! Mutta ymmärrän hyvin, jos ei halua lentää.

 3. nea says: Vastaa

  Ihana meri! Onko vesikin lämmintä? Onko aaltoja vai ihan tyyntä? Arabianrannassa tuulee as always 😀

  1. On melko tyyntä! Toisella rannalla tuulee enemmän, mutta ei mitään isoja aaltoja sielläkään. Luulin, että vesi olis lämpimämpää, mutta onpahan ainakin virkistävää! 😀

 4. On tyypeillä ankeet maisemat! Koittakaa pärjätä hei siellä! Kohta pääsette kotiin! <3

  1. Hähää 😀 <3

 5. eekku says: Vastaa

  Ihanaa lomaa

  1. Kiitos!

 6. Jenni says: Vastaa

  Aivan ihania maisemia, mutta turrejen määrä… 😀 Eiih.

  1. Heh, joo. Mutta täällä on itse asiassa suht vähän mitenkään huonokuntoisen näköisiä elukoita. Ja aika monet koirat selkeästi omistavat kodin. 🙂

 7. RuuRuu says: Vastaa

  Oi , näyttää ihanalta paikalta!

  1. Ja sitä myös onkin!

 8. Liisa says: Vastaa

  IIH! <3

  1. <3

Vastaa