Lähes addiktio

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Otin uuden lävistyksen. Siis taas. Kohta olen yhtä lävistystä koko tyttö!

Olen jo vuosia haaveillut tragus-lävistyksestä, eli siis korusta tuohon korvannipukkaan. Joku seitsemisen vuotta sitten lävistytin korvanlehden ruston ja kuten ehkä monet tietävätkin, rustot paranevat useimmilla aika hitaasti jos koskaan. Vuosien ajan se on vähän kipuillut, kasvattanut pieniä, ohimeneviä rustopatteja ja muuta ärsyttävää mutta ihan siedettävää. Ihan vasta nyt viimeisen parin vuoden ajan se on ollut ihan ookoo. Joten kaikki ärsyttävyydet enimmäkseen unohtaneena innostuinkin varaamaan ajan lävistäjälle.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kunnes tulin vähän järkiini. Kuuntelen työmatkat bussissa musiikkia nappikuulokkeilla, ja ajatus tästä luopumisesta arvelutti. Nappikuuloke kun ei ehkä ole lävistystapahtuman jälkeen ihan hetkeen (jos koskaan) kovin kiva kaveri traguksen kanssa. Ja tietenkin ne rustokiputuskat, etenkin öisin kun pitää miettiä sopivaa asentoa ja venkslata tyynyn kanssa. Olisiko muka joku korvakoru kaiken tämän arvoista?

Joten asiaa hetken netissä tutkittuani mietin, että miksikäs en ottaisi korvan lähelle microdermalia? Paranee nopeasti ja on muutenkin vaivattomampi vaihtoehto. Poistaminen toki hankalampaa ja jää se pieni arpi, mutta onhan noita kaikenlaisia arpia kasvoissa jo muutenkin.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Microdermal mielessäni siis menin tänään Lävistysliikkeeseen, jossa selvisi, että mulla menee verisuoni just tuosta oikean korvan vierestä, eikä siihen oikein kannata mitään microa lykätä. Vasemmalla puolella ei olisi tarpeeksi ihoa microdermaliin. No voi paska. Ärsytti. Ja sitten päätin, että olen kuitenkin kyllästynyt kaikkeen maailman musiikkiin ja selviän ilmankin. Tai sitten hankin isot kuulokkeet, jotka eivät paina korua! Eli tragukseen se koru sittenkin kuitenkin laitettiin.

Ja kaikki internetin pelottelutarinat siitä, että traguksen lävistäminen sattuu ihan älyttömästi ja verta lentää kannattaa unohtaa. Ei se sattunut kovin paljon ja tykkään siitä hirveästi.

Muita tragus-korullisia? Lävistyshimoja?

40 Comment

 1. Ruu says: Vastaa

  Mulla on kanssa 🙂 tuossa se on killunut jo reilun 10 vuotta, ja kunhan paranee, niin ihan hyvin niitä nappikuulokkeita voi käyttää, kunhan löytää itselle sopivat kuulokkeet 🙂

  1. Joo, ei tuo kovin kipeä ole, taisin yölläkin nukkua vähän sen päällä, vaikka yritänkin varoa. Mutta googlettelin jo vähän isoja kuulokkeita. 😛

 2. Mulla on tragus! Ollut jo monta vuotta. Hyvillä nappikuulokkeilla ei ole traguksesta haittaa lainkaan ja tuo on kyllä ehdottomasti yksi näteimmistä korvalävistyksistä mitä on, mielestäni.

  1. En oikein tiedä, onks toi timanttikoru kuitenkaan mun juttu, voi olla, että vaihdan sen jonkinlaiseen palloon jossain vaiheessa. 😀 Mutta muuten on kiva!

 3. Kieltämättä hiano! Mä en muuten ikinä enää aio kuunnella kenekään selityksiä siitä kuinka paljon lävärit/tatuoinnit etc sattuu. Sain kuulla niin hirveitä tarinoita ennen kun kävin ottamassa mun dermal anchorin, ja sit ei se kuitenkaan sattunut ollenkaan niin pahasti kun mitä oletin. Vitutti oikein ihmisten peloituspuheet. Sanoisivat vaan että GOGOGO! ja sitten olisivat vaan ihan hiljaa. Ja kipu on edelleenkin yksilöllistä.. nnnngggh. Kiitos, olen puhunut. Mut joo hiano tosiaan.. 😀

  1. Joo, virhe lukea mitään tarinoita mistään, aina kun ne karmeimmat kerrotaan. 😀 Mutta mulla kyllä tuntui ikävältä jo tuon yläruston lävistäminen aikoinaan, joten olin varma, että tekis enempi kipeetä tragus! Toki kaikkien lävistysten laittaminen TUNTUU, mutta ei mitenkään ylitsepääsemättömästi, se on niin nopeasti ohi.

 4. Salla says: Vastaa

  Mä otin tragukseni aikaa ennen tatuointejani, joten en osaa sanoa, miten kokisin kivun nyt. Tuolloin 17-vuotiaana se kyllä sattui ihan helvetisti, mutta mulla on poikkeuksellisen paksu se rustokohta, että sekin varmaan vaikutti.

  Hieno on!! 🙂

  1. Kielikorun laittaminen on ollut mulla se pahin (jälkituskista puhumattakaan), tai no joo, se toinen microdermal oli kyllä kans, jota mulla ei siis enää ole.

 5. ami says: Vastaa

  Mä otin aikoinaan molempien korvien tragusit kerrallaan, hahah 😀 Onneks ne on kuitenkin ollut mun helpoimmat rustot ja sain nukuttua jne. Nappikuulokkeet tosiaan jäi hetkeksi lomalle, mutta onhan sitä muitakin systeemejä. Eikä ne edes sattunut! Tsemppiä paranemisiin!

  1. Joo, luulen ja toivon, että mäkin vielä nukun joskus oikeella puolella. 😛

 6. Mä olen tragusta himoinnut kanssa tosi pitkään (ja monen monta muutakin lävistystä), mutta edelleen se on vaan ajatuksen tasolla. Mulla on molemmissa korvissa kolmet reiät, tosin kaksi pari on melkein kokonaan ummessa jo kun koruja korvissa käytän todella harvoin enää, niiden lisäksi ainut reikä on tuo labrette, josta en kyllä suostu luopumaan millään. Loppuvuodesta olisi eka tatuointi viimein tulossa 🙂

  1. No nyt vaan meet ja otat! 😀 Turhaa jahkailla. 🙂

 7. Anni says: Vastaa

  Oi, kaunis! Mullakin on ollut tragus jotain 4 vuotta ja on luultavasti lempilävistykseni (tai no… ei niistä voi valita!). Mietin välillä jopa toisenkin traguksen ottamista toiseen korvaan, koska se vain on niin siisti. Poikaystävä on saanut pidettyä minut aisoissa :p

  1. Mulle varmaan riittää tämä yksi traguslävistys, mutta olis kyllä hieno jos laittais kolme pientä timanttia allekkain tuohon korvan etuosaan. Hienosti selitetty, mutta joo. 😀 En kyllä tykkää, jos on ihan hirveästi korvissa lävistyksiä, joten nämä varmaan riittävät mulle nyt hetkeksi ainakin. 😛

 8. Katja says: Vastaa

  Täällä yksi traguksellinen myös! Itellä tuo on pyörinyt tuossa apaut kuus vuotta ja tykkään kovasti! 🙂 Industrial on kieppunut myös korvassa yhtä kauan. Kummastakaan en luovu ellei joku aivan pakkorako tule. Kieleen kolmas tappi olis tosi jees tai sitten nänniin.

  1. Nään vieläkin painajaisia mun kielilävistyksestä…ei vaan toiminut mulla. 🙁

 9. Yavanna says: Vastaa

  Wautsi! Oon ite haaveillut tollasesta jo useamman vuoden, mutta ei vaan rohkeus oo riittänyt ottamaan. Oon niin kauhean kipukammoinen 😀 Mutta ehkäpä sitä rohkaistuis nyt

  1. Ihan turhaan kyllä miettii noita kipujuttuja, se on niin pieni ja nopea nipistys! Menee vaan hyvän lävistäjän luokse, eikä sitten mitään ampumisia, neulalla pitää rusto aina lävistää!

  2. Mutta mulla oli kans tuo tragus-kohta just sellainen ”äääähh iiihh en halua” -kohta, kun jotenkin kuvittelin, että se on niin paksu ja vaikea lävistettävä. Alkoikin vähän jänskättämään, kun tajusin etten microa saakaan ja on pakko ottaa ruston läpi jos siihen jotain haluaa. 😀 Puristinkin tota peiliä kädessäni lävistystapahtuman ajan niin että pelkäsin sen menevän rikki. 😀 Mutta joo, ei ollut paha.

 10. Otin oman tragus-lävistyksen viitisen vuotta sitten eikä se kyllä sattunut ollenkaan! Mulla on myös rook ja industrial lävistykset, joista jälkimmäisen ottaminen koski hirvveesti! :S Ei nyt oo sen kummasempia lävistyshaaveita, mutta tatuointikuume on sitäkin kovempi.. Loppupeleissään aika nopeesti parantu tragus, että ei siun kovin pitkään tarvii olla iliman nappikuulokkeita 😉 Toki paraneminenki voi olla yksilöllistä, mutta pikaista paranemista traguksellesi! 🙂

  1. Joo mäkin kyllä keskityn jatkossa tatuointien ottamiseen. 😀 Huhtikuussa on tatska-aika, mutta saa nähdä, ehtiskö jotain ennen sitäkin. 😛

 11. Nana says: Vastaa

  Hieno on! Ite oon kans pähkäilly jo monta vuotta että käviskö laittaan ittelle, vaan kammoan sitä kipua 😀 Itellä on nuo kaks rustokorua käyny eniten, kieli oli helpoin lävistettävä. Toisaalta industrial kiehtois kans ja paljo.
  Ja sitten pitäis vielä miettiä että kumpaan korvaan ton traguksen ottais, oikea puoli ois siitä helppo että oikeakätisenä sen sais putsattua yms. helpommin. Toisaalta tykkään myös nukkua oikealla kyljellä, joten sillä puolella olevat rustokorut on aika ajoin kans just kipät ja kaikkea kivaa. Ja sitten vielä se,että laittaisko tapin vai renkaan. Tosin niitäki pystyy (kai?) vaihteleen. Suuret on ongelmat mulla 😀

  1. Juu, pystyy vaihtelemaan! Mulla on renkaista vähän huonoja kokemuksia lävistyksissä, ei renkaan kanssa parantunu toi ylärustokaan yhtään. 🙁 Ja helpommin ottaa kiinni harjaan yms. Halusin tähän litteän toisen pään, ja kuulokekin näköjään menee ainakin vähän matkaa :)Ei oo kipee mulla tämä, jos ei huitase (kokeiltu on)! 😀

   Ja turhaan tosiaan sitä lävistyskipua pelkäät. 🙂

 12. Mohn says: Vastaa

  Minäkin olen tragusta pyöritellyt mielessä jo useamman vuoden. Nyt alkaa pikkuhiljaa tuntumaan siltä, että voisin semmosen vaikka ottaakin joskus enkä vaan pelkästään haaveilla siitä. Mulla on toi vasen korva muodostunut sellaiseksi rojukorvaksi, että siihen sen varmaan hommaan noiden viiden normireiän kaveriksi. 😉

  1. Juu, ota vaan!

 13. Hieno! Itellä on menny jo kaikki mahdolliset reiät umpeen, jostain syystä luovuin kaikista korvakoruista kaaaauan sitten.
  -Helena ja Blackie Kahden Naisen Loukusta-

  1. Mä en aina jaksa pitää koruja noissa ns. perusreijissä, tosi kausittaista toi mulla. Rustokorut nyt tietty aina on, vaikka ei toi aiempi rustokoru kyllä hetkessä umpeen mene!

 14. M says: Vastaa

  Justiin sen kivun takia itsekin jahkaillut monta vuotta tuon ottamista mutta hittovie kerta sinä oikein patistat lukijoitas lähtemään lävistäjälle nii pitäähän se käyä tragus laitattamassa omaanki korvaan! 😀

  1. Heh, traguslävistykset yleistyvät entisestään mun ansiostani! 😛

   Mutta tosiaan, tottakai lävistyksen tekeminen aina tuntuu, mutta tämä oli tosi iisi. 🙂

 15. nasse says: Vastaa

  Täältäkin löytyy tragus 🙂 Pitkään sitä tuli aikoinaan jahkattua, koska olen aika kipuherkkä, ja juurikin ne kauhutarinat kivusta, verestä, ällöttävästä rusahduksesta, hitaasta paranemisesta ja ikuisesta rustopattikierteestä… Lävistäjäkin siinä ennen tositoimia naureskeli, että täähän sit sattuu ihan v*tusti. Pettymys oli suuri kun lävistäminen ei tuntunut tai kuulostanut miltään, ja paraneminenkaan ei tuottanut mitään ongelmia 😀 Toiseen korvaan olisi tarkoitus ”sitten joskus” ottaa samanmoinen kaveri. Toisaalta sitä ennen ajattelin ottaa antitraguksen tuolle normitragukselle kaveriksi 🙂 Ja mulla muuten pysyy nappikuulokkeet paremmin tuon korun kanssa, normaalisti ne tykkää tipahdella, mutta toi koru tuntuu blokkaavan sen napin kunnolla paikalleen.

  Ja mullakin kielilävistys oli kaikista pahin, vaikka sitä aina helppona mainostetaankin. Se kipu alkoi ihan siitä lävistyshetkestä, ja jatkui viikon verran ihan sietämättömänä, ja sitten vielä viikon semipahana. Napa ja nännitkin oli ihan lastenleikkiä siihen verrattuna 🙁

  1. Mäkin odotin sitä rusahdusta, mutta ei sitä kyllä tullut. Höh. 🙁 😀

   Kieli oli mullakin paha. Lisäksi se lopulta veti leuat ihan jumiin, joten eipä oo siitä lävistyksestä mitään hyvää sanottavaa. 🙁 Ei vaan sovi kaikille.

  2. Ai niin, antitragustakin mietin, se on hieno!

 16. Ooo, on kyllä tosi kiva 🙂 mä oon nyt suunnitellu ottavani rustoon! Kaverilla rusto parani ihan älyttömän nopeasti! Eikä ole hänellä kovin kippee koskaan ollutkaan. Jos Se ei tee ylitsepääsettömän kipeää aioin ottaa myös traguksen (: toivotaan parasta. Mua ärsytti kun netistä luin miten napakorun ottaminen sattuu, no eihän Se sattunut. Mutta sitten kyllä kävi niin että tulehtui eikä parantunut oikein koskaan. No jonkin aikaa Se kuitenkin oli, mutta annoin periksi ja otin pois. 🙂

  1. No mä onnistuin kikkailemaan ton kuulokenapinkin edes vähän korvaan, auttaa tosiaan kun korun toinen puoli on littana eikä mikään pallo. Eikä toi tosiaan kipeä ole, ekana iltana vähän jomotti mutta kohta varmaan jo nukun tyytyväisenä oikealla kyljellä. 🙂

   Mulla on napakoru ollut jo kymmenisen vuotta. Harmiton, joten saa olla. 🙂

 17. Se on kyllä kiva, eikä yhtään pissaliisa. 😀 On itseasiassa varmaan ainoa lävistys, jonka mielelläni vielä voisin tässä iässä ottaa.

  Jos muuten kyllästyt nahkatakkiisi, niin täällä on vapaaehtoinen, jolle voi takin lahjoittaa! Se on nimittäin aikas ihana. 😉

  1. Joo ja parantunut tosi hyvin! Kuuntelen musiikkia nappikuulokkeilla ja nukun oikealla kyljellä. 🙂

   En kyllästy!! 😀 Olin ihan peeaa kun ostin sen vuosi sitten Zarasta, aitoa nahkaa eli kallis, mutta pidän siitä paljon! Vähän mennyt rikki oudosti vasemmasta olkapäästä, pitäis korjauttaa. Kylmähän se alkaa jo olemaan kun on tosi tiukka, mieluummin käyttää sitä auki. 🙂

 18. - says: Vastaa

  Multa löytyy myös Tragus, joka on ollut tuossa nyt n. 4kk. Hetken jo mietin että eihän tästä oo muuta kuin harmia kun kasvatti jonkinlaisen pehmeän ihonvärisen patin, jonka onnistuin puhkaisemaan ja se alkoi vuotaa verta. Nyt se on kuitenkin paremmassa kunnossa, eikä ole yhtään kipeä ellei paina tai vahingossa hutaise kädellä. Toivon mukaan paranee vielä täysin eikä jää mitään patteja jäljelle. Mulla on peruskorvikset ja Helix sen lisäksi, joka parani ihan ilman ongelmia. Olen ottanut samassa paikassa nää rustokorut kuin sinä 🙂 Tosi mukava ja ammattitaitoinen paikka.

  1. Mulla parani tosi kivasti, ei ollut mitään ongelmia! 🙂 Ei oo tullut ees mitään rustopatteja. Mä himoitsen vielä semmosta pitkää tappia tonne ylärustoon, mikä sen nimi nyt sit olikaan. 😀

   1. - says: Vastaa

    Paranispa mullakin tää ongelmitta, mutta sellaisia ne rustot on 😀 Suosittelen ottamaan (jos Helixiä tarkoitat), on tosi nätti omasta mielestäni ja sopii Traguksen kanssa yhteen 🙂 Ja parani helposti mulla.

    1. Ootko kokeillu teepuuöljyä? Väitetään auttavan rustopatteihin! Ei oo omakohtasta kokemusta tosin.

Vastaa