Jätskimuottiprojekti

Olen viimeisen viikon sauhunnut ympäriinsä etsimässä niinkin yksinkertaista asiaa kuin mehujäämuotteja. No, tietynlaisia mehujäämuotteja. Ei sellaisia puristettavia pötköjä vaan sellaisia muovisia, joihin tökätään tikku päälle. Ja ei, se ei ole todellakaan ollut helppoa tai edes kivaa. Aloitin tietenkin sieltä mistä pitääkin, eli googletin ”mehujäämuotit”. En kuitenkaan tällä kertaa halunnut turvautua nettikauppoihin ja maksaa mitään tyhmiä toimituskuluja jotka maksaisivat enemmän kuin itse muotit, sitäpaitsi halusin ne muotit heti.

Kuvittelin, että riittää kun marssin lähimpään Tarjoustaloon tai korkeintaan Tiimariin ja palaan pian onnellisena jätskimuotit kainalossa kotiin. Ja paskat. Tajusin hyvin pian, että Tarjoustalo tai Tiimari tai mitkään K/S-marketit tai edes Clas Ohlson eivät muotteja mulle myy ja tuskissani kyselin jo apuja Facebookista. Kaikenlaisia ostopaikkoja ehdotettiin mutta ei. Missään ei ollut myynnissä mehujäämuotteja! BR-lelujen nuori myyjätyttö katsoi mua jopa niin oudosti, että aloin melkein jo uskomaan että OLEN outo kun tällaisia edes haluan.

Välttelin Ikeaa niin pitkään kuin mahdollista, mutta eilen meni hermot helteessä ja päätin, että käytän sen pari tuntia elämästäni ja kärsin yhden Ikea-reissun. En siis ihan hirveästi fanita Ikeaa. Siellä on ihan liikaa ärsyttäviä lapsiperheitä, kulkeminen siellä on hidasta ja en pidä niistä kamoista yhtään. Mutta siellä niitä muotteja oikeasti ainakin nettisivujen mukaan olisi, joten hyppäsin Porttipuistoon menevään bussiin ja pääsin kuin pääsinkin esittämään pienen voitontanssin Vantaan Ikean mehujäämuottihyllyn edessä. Kaksi pakkausta lähti mukaan. Ja Rosalle uusi pallo. Ja piknikmatto. Ei kai nyt sinne asti mennä pelkkien muottien takia kuitenkaan.

Ja oivoi. Oli se vaan sen arvoista. Turkkilaista jugurttia ja mansikoita sekaisin, muotteihin ja pakastimeen, kolmen tunnin kärsimätön odottelu ja istuin partsilla imemässä terveellistä ja ihan parasta jugurttijäätelöä. Syön tätä jatkossa päivittäin!

Onko teillä mehujäämuotteja? Tai jotain jätskikoneita? Teettekö jäätelöä mitenkään itse?

42 Comment

 1. Hahaa! Mä just sanoin yks päivä et noita pitäis Ikeasta hakee, kun joskus niitä näin, mut mietin et ei jaksa, jos lähempää löytyis. Mut hyvä kun kerroit, täytyy mennä Ikeaan vaan suoraan 😀 Kävitkö Kampin siinä Tigersälä-shopissa, voiskohan siellä olla? 😀 On se kyllä ihme et PKseudunkin kokosessa paikassa saa pyöriä pari päivää kaupoilla, että löytää jotain noinkin ”yksinkertaista”.

  Nimim. Etsin kerran paksua mustaa vedenkestävää tussia monta tuntia, enkä löytänyt sitä TIIMARISTA!

  1. No arvaapa vaan kuule kävinkö. Siellä oli vaan niitä puristettavia rumia pitkiä pötkylöitä, joihin ei tee mieli laittaa ainakaan jugurttia…ja niitä on vielä vaikeempi myös pestä! Pyörittelin niitä kyllä käsissäni jonkun aikaa mutta sinne jäivät onneksi.

   Etolassa en käynyt, sitä moni suositteli, joskaan varmaa tietoa saatavuudesta ei senkään suhteen ollut. Muuten tuli kyllä käytyä nämä yleisimmät mahdolliset paikat keskustassa läpi. Suosittelen menemään suoraan Ikeaan. Tai sitten jos Etola on lähellä, voi sen kanssa tsekata.

 2. meidänkin tuli puhe just vähä aikaa sitten mehujäämuoteista kun mehujää on kesällä vaan parasta! mulla on sellanen mielikuva et pari vuotta sitten niitä näkyi överallt mutta ei sitte vissiin enää kun haluais itse! mulla on myös jätskikone mut koska en osaa päättää että mitä jätskiä tekisin niin ei sitä mitenkään kaiken aikaa tuu käytettyä.

  haa guugletin niin biltemasta näköjään sais, pitääpä sinne kipasta vaikka heti tänään 😀

  1. Joo vois testata laittaa myös Pepsi Maxia noihin!

   Ja joo, Biltemassa ois kans, mut sitä nyt ei ainakaan ollu mun lähellä.

 3. Pitäisiköhän hypätä bussiin (tai jopa kävellä!) Espoon Ikeaan. Eilen oli sen verran lämmintä, että olisin voinut mielelläni imeskellä jogurttijäädykettä.

  1. Aina parempi vaihtoehto tällaiset itsetehdyt kuin kaupasta ostetut, täynnä sokeria olevat jädet. Tällaisen voi hyvällä omallatunnolla nauttia iltakahvin kanssa ja tää on sitäpaitsi paljon parempaakin kuin ne sokerijätskit! Hassua, miten nykyään tosiaan tykkää jugurteista, rahkoista ym. nimenomaan ilman lisättyä sokeria, töissäkin aina järkytyn miten sokerilta kaikki jälkkärit maistuu (ja annan toki palautettakin…joskaan sitä ei oteta huomioon!)

  2. Meilläkin töissä mä katson kauhuissani kun toiset lisää sokeria jälkkäreihin. Jos se on marjoista tehty niin kirpeäähän se on, turha sitä kaikkea makua on sokerilla pilata 😀

  3. No se on ihan vaan tottumiskysymys. Mäkään en pari vuotta sitten tajunnut maustamattomia jugurtteja yhtään, mutta mainiosti niitä syö marjojen kera.

 4. Johis says: Vastaa

  Tulee ihan lapsuus mieleen noista. Meillä oli kotona vastaavat, mutta en usko, että ne on enää tallessa. Vois kyllä itellekin ostaa, jos vastaan tulee, mutta en ala hakemalla hakemaan. Mulla on lähin Ikeakin Ruotsin puolella, niin en mehujäämuottien takia sinne lähde 😀

  1. Kuule kun se himo tulee niin Ruotsikin alkaa olla jo lähellä! 😀

 5. Mulla kävi tsägä jag löysin Åhlensilta just sellaisia, mitä Biltemalla oli (joku linkitti niit sulle) Tosin ostin ne biljoona vuotta sitten. Heitän niihin mitä nyt jääkaapista löytyy, mutta kookos-rahka jätski on edelleen se bäst 🙂

  1. Joo kookosta vois testata 🙂

 6. Emppu says: Vastaa

  Kiitos vinkistä! Ikeaan siis matkani käy tässä joku päivä! 🙂

  1. Olepa hyvä! Noi onki tosi hyviä muotteja! Ja jos haluaa kivemman näkösiä puikkoja niin voi laittaa semmosia ”oikeita” jätskitikkuja pystyyn!

 7. Anonymous says: Vastaa

  Ainakin Kannelmäen prismassa (luulis et muissakin) on juuri tämänkaltaisia Muumi-mehujäämuotteja. Iteki etsiskelin niitä pitkään ennen kuin löysin…

  1. Prismassa en käynyt, mutta Cittarissa ei ainakaan ollut. Vinkattiin, että jotain muotteja olis mehuhyllyjen luona mutta en löytänyt.

  2. Anonymous says: Vastaa

   missä osastolla ? :O kävin ettimässä enkä löytänyt mistään

 8. Anonymous says: Vastaa

  Me ostettii vaa Prismasta 😀 Niis semmoiset söpöt kuviotki tos varressa.

  1. Hö, ai Prismassa ois sit ollu 🙁

 9. Heippa!
  Olen uusilukia ja vaikuttaa hyvältä blogilta tämä sinun!!
  Sellainen vinkki jota itsekokeilin;
  maustamatonta jugurttia (varmaan turkkilainenkin käy)
  rasvatonta maitoa luraus
  aitoa kaakaojauhetta
  steviaa

  Sit laitoin myös mansikoita ja murustelin näkkileivän joukkoon ikäänkuin keksiksi ja pakkaseen, oli muuten törkeen hyvää!

  1. Kivaa, tervetuloa! 🙂 (voiko näin ees sanoa, no, meni jo)

   Yritän vältellä makeutusaineita (tulee vatsa helposti kipeäksi), vaikka Steviaa kyllä purkillisen omistankin…mutta jotain keksinmuruja pitää kyllä joskus testata joukkoon!

 10. Minna says: Vastaa

  ”Siellä on ihan liikaa ärsyttäviä lapsiperheitä, kulkeminen siellä on hidasta ja en pidä niistä kamoista yhtään.”

  Me oltais just se ärsyttävä lapsiperhe. 😀 No ei vaineskaan. En ole lähteny sinne lasten kanssa, kun mulla menisi hermot. 😀 Ja aikaa ennen omia lapsia minua ärsytti lapsiperheet. Nykyää niitä katsoo aivan uudesta näkövinkkelistä, kun itsekin on sen sellaisen lapsiperheen äiti.

  Nim. Naikkonen, joka väitti vielä 6-7 vuotta sitten, että ei tee koskaan lapsia. 😀

  Ps. Kun jotain haluaa, niin sitä ei sitten löydy mistään. Niin tuttua minulle tämä sinun postauksesi aihe. 😀

  1. Niin, ei siis ollut mitenkään tässä tarkoitus mollata Ikeassa käyviä lapsiperheitä ja aivan varmasti tunkean sinne joskus tulevaisuudessa itsekin lapsikatraani kera (…tai sit en), mutta, elämäntilanteen mukaan. 🙂 Ihan varmasti silloin takanani mulkoilee joku lapseton äkäpussi ja viis veisaan. 🙂

  2. Minna says: Vastaa

   Ollaa miehen kanssa puhuttu tästä muutoksesta, joka meissä on tapahtunut. Ennen aina ärsytti vinkuvat lapset ravintolassa. Nykyää katsellaan, että aaaawwwwww…. <3 Niin me ihmiset muututaan, kun itse olemme samassa elämäntilanteessa niiden muiden kanssa. 😀

   Ja hei, minähän en ottanut tuota pahalla. Nauratti vain, kun entinen minä samaistui sinuun. ;D

  3. En siis olettanutkaan, että sä ottaisit pahalla, selvensin vaan varmuuden vuoksi, jos joku oikeasti tuosta ottaa itseensä. 🙂

 11. Iluna says: Vastaa

  Meillä on jäätelökone,ja ollaan sillä tehty marja-ja jugurttijätskisotkuja. Omnom on olleet!

  1. Mä en oikeen tajua noita jätskikoneita, siis miten niillä TEHDÄÄN jätskiä. Pitäis joskus tutustua.

 12. LauraL says: Vastaa

  Itekin nää samat hakusessa, ilmeisesti kurkkaan eka prismasta ja jos siellä ei ole niin ehkä rohkaistun ikeaan. Ja juurikin tollasta jugujädee haluaisin tehdä ja mietin että esim. valion profeel-juomaa tai vastaavaa (vaikka sokeria sisältääkin) vois kokeilla jäädyttää. Tai kai noihin nyt vois laittaa vaikka ja mitä.

  1. No niinpä!

 13. M says: Vastaa

  Hittovie, justii juttelin kaverin kaa et ois iha yyberiä tehä viinamehujäitä(eh heh :D) ja ottaa niitä mukaan ku lähtee pussikaljalle! Mmm, joku strawberry daquiri-mehujää… Alkkis kiittää ja kuittaa(ja lähtee huomenna Biltemaan)! 😀

  1. Heh, mä ehdotin just miehelle tossa et haluisko se kaljamehujäätä. 😛

 14. Panda says: Vastaa

  Arvaa mitä ostin tänään IKEAsta kun ajettiin ohi ;P. Nyt jääkaapissa odottelee mehumehujäätelö ja lisäaineeton mansikkajugujäätelö! Yllätän miehen joku päivä ED-jäätelöllä ja itteni Pepsi Maxilla 8). Liskolle ehkä matojäätelö ja karvakasalle kananrasvajäde?

  1. Minna says: Vastaa

   Oi apuva! Matojäätelö… hyrrrrr… ziisus miten puistattaa! Jos näkisin sellaisen, niin en enää ikinä pystyisi syömään jäätelöä. 😀 Kananrasvajäden pystyisin helposti valmistamaan. Voisin vaikka hienontaa joukkoon kanan roippeita ja vaikka maksaakin. 😉 Mutta hyönteiset, madot ja hämähäkin… jotain niin vastenmielistä!

  2. Heh, Pelkokerroin-aineistoa.

   Tota Pepsi Maxia tosiaan pitää testata. Heti.

  3. Panda says: Vastaa

   ^ ja viinajäätelöitä!

 15. Anonymous says: Vastaa

  Minä ostin omat mehujäämuottini Itä-Pasilan K-kaupasta, kun ne niin houkuttelevasti ovat siellä pakasterasioiden kanssa ympäri vuoden tarjolla 🙂
  Meillä muotteihin laitetaan äitin tekemää mehua, eli ihan tavallista mehujäätä on tullut tehtyä. Ehkä pitäisi kokeilla jugurttiversioitakin!

  1. Jahas, näköjään K-kaupoissa jossakin sitten näitä on…ei vaan lähellä ole ollut 🙁

 16. Ai hitsi kun tää näyttää herkulta! Pakko kokeilla. Ja kiitos onnitteluista :)! Odotan kovin että Lotus laittaisi tiedon julki sivuilleen tai että jossain asia julkastaisiin, niin laittaisin sitten blogiinkin tuuletuspostauksen :)! Eli kiitos äänestä myös sulle. Ihan mahtava fiilis.

  1. Tiedote tuli just äsken työsähköpostiin ja innostuneena sen tietenkin heti lukaisin, jeeee! 🙂

 17. Meillä oli lapsuudenkodissa mehujäämuotit 😀 Liekö olleet jotain Tupperware -tavaraa. Hyvältä maistui ainakin silloin, tyyliin vettä ja perinteistä sekamehua, ei ole tullut testattua sen jälkeen…

  1. Joo kyl noita lapsuudessa oliki!

 18. henu says: Vastaa

  yksi parhaista on sodastreamin maku-uute vaniljacola, maistuu ihan riocolalle! myös funlighteista tehdyt ovat hyviä, maistuu ihan lipsille.

Vastaa