Tällainen on Arska

Hieman yli kaksi viikkoa olen nyt tutustunut tähän pieneen piiperöiseen, joka ei kyllä enää kovin kauaa ole kovin pieni…Arska on kasvanut tässä ajassa ihan huimasti, niin kuin tietenkin pitääkin! Tässä muutamia havaintojani tästä uusimmasta tulokkaasta:

1. Arska on erittäin rohkea ja erittäin utelias. Kun avaa minkä vaan lattiatasolla sijaitsevan kaapin, on Arska yhdessä hujauksessa sisällä. Samoin laukkuihin ja kasseihin pitää tunkea vaikka väkisin. Tarkistan aina kotoa lähtiessä monta kertaa, ettei Arska vaan ole mukana. Edes pölynimuria ei Arska pelkää, vaan tulee uteliaasti lähemmäs ja leikkii johdolla. Reiskahan on sängyn alla jo siinä vaiheessa kun lähestyn imurikaappia. Vieraita ihmisiä Arska ei vierasta ja antaa kaikkien silittää. Kehräyskin kyllä tulee jos vähän jaksaa odottaa.

2. Arska on syöppö. Nenä on kiinni ruuassa ennen kuin se on edes kupissa. Kaikki kelpaa, osa heti, loput myöhemmin. Reiskaahan se vituttaa ja se katselee Arskan syömistä vieressä tuhahdellen kunnes lopulta tajuaa, että kohta tulee kiire saada itsekin jotain. Aivan loistohomma. Mutta tämä on varmasti vain tätä ihanaa pentuaikaa, ja nirsoilu tulee myöhemmin. Muistan Reiskankin olleen pentuna ennakkoluulottomampi ruokaa kohtaan.

3. Arska nukkuu mielellään yöt sängyssä, ei päällä vaan vieressä. Samassa kohdassa koko yön. Ja sikeästi. Kaikista mieluiten se nukkuisi Reiskan vieressä, mutta Reiska on vielä vähän viileä tällaista toimintaa kohtaan. Paitsi jos Reiska on todella väsynyt ja Arska hiipii hiljaa viereen, hyvällä tuurilla Reiska ei jaksa välittää.

4. Arska on huono hyppääjä. En tiedä/muista, ovatko pennut aina, mutta usein lyhytkin hyppymatka esim. sohvalle epäonnistuu ja Arska tipahtaakin lattialle. Ei kai tästä mitenkään pidä huolissaan olla?

5. Arskalla on todella pitkä häntä ja se jahtaa sitä usein. En tiedä, onko venäjänsinisillä muutenkin pitkä häntä, mutta Arskan häntä on pituudessaan huvittava. Olen astunut vahingossa pari kertaa sen päälle, se tuntuu olevan aina edessä.

6. Arska jaksaa leikkiä yksin pitkiäkin aikoja. Tällä hetkellä lempilelu on pieni pallo, joka on alunperin koriste sukastani. Reiskasta sen sijaan on tullut laiska, sille riittää kun katselee vierestä Arskan säätämistä.

7. Arska on hiljainen. Kunnon naukumiset saa ilmoille vain kun Arska tajuaa että kohta tulee ruokaa kuppiin. Ei ole siis vielä ottanut äänekkäästä Reiskasta mallia…eikä toivottavasti otakaan!

8. Arska ei kehrää sylissä, ei ainakaan vielä. Se ei oikeastaan edes haluaisi olla sylissä, vaikka ei heti pois hyppääkään. On sen ajan kun kohteliasta on ja sitten lähtee pois.

9. Arska on jekuttaja. Jos Reiska makoilee sohvalla jalkojeni päällä ja Arska haluaa Reiskan paikalle, se kipittää ohi sen näköisenä että jotain todella tärkeää on meneillään. Reiska tietenkin kiinnostuu ja lähtee perään. Hetken päästä Arska hyppää tyytyväisenä Reiskan paikalle. Reiska tulee lopulta ärtyneenä mulkoilemaan tätä pientä kiusankappaletta.

10. Pienestä kiusanteostaan huolimatta Arska on ihan loistava kaveri Reiskalle. Pojat ovat päivä päivältä parempia ystävyksiä ja niiden hommailuja on hauska seurata. Ihanat pojat. <3

45 Comment

 1. Ihana toi kohta 9.!

  1. 😀

 2. Merja says: Vastaa

  Ihana Arska ja ihana Reiska ja ihanaa että pojat tulee toimeen keskenään 🙂

  1. On <3

 3. Ihania kuvia ja hauskoja huomioita. =)
  Tässä meinaa ihan nousta kissavauvakuume… ;D

  1. Siitä sit vaan! 😛

  2. Meillä ehkä kissakiintiö on tällä hetkellä täynnä, kun noita tossa muutama pörrää, joten kissavauvakuume ei ois nyt suotava olotila… ;D

 4. Aaawwwss <3 <3 <3
  Meillä ei nuiden nukkumiskuvien toiminnat onnistuisi ollenkaan, ei edelleenkään 1½ vuoden jälkeen :D. Tänään meijän katit tosin nukkuivat sängyssämme noin 30cm päässä toisistaan, mikä hämmästytti todella :D.
  Siiri on vaan sellainen oman tiensä kulkija; vaikka Neffi kuinka yrittäisi saada leikkimistä aikaan, niin yleensä tuloksena on vain murinaa ja sähinää Siiriltä :D.

  On kyllä mahtavaa, että teillä onnistui noinkin kivuttomasti tuo ystävystyminen ^_^.

  1. No kyllä noi tossa tänään painivat niin että karvat vaan lens, piti jo vähän puuttua kun näytti niin hurjalta…mutta nyt ne tuolla jo nukkuu yhdessä. 🙂

 5. Nina says: Vastaa

  Johan tässä iskee kissakuume… Hui 😉 Äidillä on pari kissaa ja lapsena mulla oli sekä koiria että kissoja. Ihania kuvia ja kauniita kissoja.

  1. 🙂

 6. Nonnu says: Vastaa

  Eikä! En taas kestä yhtään <3 <3 Mä painatan kohta t-paidan jossa lukee ”Arska&Reiska-fani” 😀
  Ensinnäkin, IHANIA KUVIA! 🙂 Ja toiseksi, kyllä se Arska oppii hyppäämään. Muistan omista kissuloistani sen, että pentuna se koordinaatiokyky puuttui melkein kokonaan, mutta kyllä se siitä paranee kunhan mukula vähän kasvaa 🙂

  1. Elisa says: Vastaa

   Mäki haluun fanipaidan! 😀

  2. Pitää varmaan kohta laittaa tuotantoon. 🙂

  3. Ehdottomasti liityn faniklubiin! =)

 7. Maria says: Vastaa

  Hahhah mitä huomioita! Varsinkin tuo ysi. (;

 8. Awwwww <3 ihanat pojat!

 9. Elli says: Vastaa

  Tulee hirvittava kissakuume. Yksihan taallakin jo on, mutta voi etta olisi ihana saada toinen kaveriksi.

  Ihania nama ukkelit! <3

  1. Joo kyllä kissalle tosiaan toinen kissa on paras kaveri. 🙂

 10. Kohta 4. Meillä ollaan viisivuotiaita ja silti ne ei aina ihan osaa arvioida hyppyjään 😀 No kyllä sentään suuren osan aikaa, mutta on se aika koomisen hauskaa nähdä jos hyppy jää hieman vajaaksi.

  Ihania poikia sinulla kyllä ! 🙂

  1. Reiska on niin taitava hyppäämään todella korkealle todella vaivattomasti niin siksi olen hieman hämmentynyt Arskan kömpelyydestä…

  2. Meillä yksi kolli 7v on edelleen kömpelö, toinen kolli 4v on hyvinkin sulavaliikkeinen. Joku vaan on kömpelömpi kuin toinen, mutta en vielä tossa iässä ois kauheen huolissani. Vauvakömpelyys menee kyllä ohi. =)

  3. Hienoa 🙂

 11. ami says: Vastaa

  Oi että. Kauniita poikia, kauniita kuvia. Toivottavasti ”veljesten” taival jatkuu yhä paremmin!

 12. ebeth says: Vastaa

  Tuttuja piirteitä pentukissassa 🙂
  Ihmettelin kanssa kauan aikaa, kun pikkukissani ei hyppinyt isomman perässä pöydille ja sohvallekin pääsi säkällä silloin tällöin. Vuoden vanhana sitten kyllä kummatkin kissat ovat pöydillä ja pomppivat siellä sun täällä. Eli kyllä se siitä vielä lähtee 🙂
  Ihaninta on mennä nukkumaan, kun kissat tulevat vierelle kehräämään!

  1. Hienoa. 🙂

   Viime yön nuo kyllä teki kaikkea muuta kuin nukkui…huoh.

 13. Ruu says: Vastaa

  Ihan mahtavaa että tulevat toimeen , ja ihanat pojat muutenkin 🙂

 14. Toi viimenen kuva on kyllä sellasta rakkautta, että oksat pois <3 Välillä Arska näyttää jo ihan aikuiselta mieheltä 😀

  1. Heh, on se ”livenä” vielä kyllä selkeästi todella paljon pienempi, kuvissa näyttää joo tosi isolta! Tosin on usein etualallakin…Mutta kovaa vauhtia kasvaakin.

 15. Petri says: Vastaa

  Hahaa, mahtaa Reiskaa kyrpiä kun menettää paikan. Itsekin kun sitä joskus huijasi niin se raivosi sen jälkeen. Mutta ei nähtävästi kehtaa raivota kun on toinen kissa kyseessä. 🙂

  1. Kyllä se kehtaa raivota Arskalle. 🙂

 16. Othel says: Vastaa

  Hyvä Reiska ja Arska! Pääkaupungin ykköskisut!

  1. 😛

 17. Ihana Arska <3. On kyllä jo melko iso mällikkä! Miks ne ei voi pysyy ihanan pikkusina rimppakinttuina 😀

  1. No ei se oikeasti kovin iso vielä ole, kuvat hämää. Ja ei mua sinänsä aikuistuminen ainakaan haittaa… 😛

 18. Hahaahaha kohta 9 :’)

 19. Ihanat Reiska ja Arska! <3 Huippua että tyypit tulee noin hyvin toimeen. 🙂

  1. Jep!

 20. nea says: Vastaa

  Arska pieni hassu palloilijakisu <3

  1. Joo sitä palloa se kyl jaksaa. 😀

 21. Mahtavan kuuloinen kissaherra! Erityisesti huvitti tuo kassientarkistus, voin melkein nähdä silmissäni miten huomaat kiirelähdön jälkeen Arskan kurkistavan kassista 😀

  1. Mulla ei enää nykyään muita ookaan ku kiirelähtöjä! 😀

 22. Tiina says: Vastaa

  Voih, on se vauva-aika niin ihanaa. Mutta on noi aikuiset mölliäisetkin vaan niin ihania. 🙂

  1. On ne kans tietty. <3

 23. Mohn says: Vastaa

  Ooh, uusi kissa! Olen ollut poissa blogien äärestä kesäkiireiden takia (lue: kesämakoilun) ja tämä Arskakin on siis minulle ihan uutinen. Ihana!!

Vastaa