447,47

Aika usein, kun valitan jollekulle jostakin, mulle todetaan vaan, että ”no tästä sun ois hyvä tehdä vihapostaus, meepä sinne blogis puolelle purkamaan tuntojas!” Hmph. Eli okei sit. Koska en ihan päivittäin kuitenkaan viitsi, keräsin tähän samaan joitakin viime aikoina fiilikset pintaan nostaneita juttuja. Arvelin etukäteen, että näitä tulis yhteensä joku neljä, mutta hupsistarallaa…Tämän postauksen lupasin jo toissa viikolle, joten sori, myöhässä tulee. Mua on kyllä asiasta muistutettukin, heh.

1. Vesilasku. 447,47 euroa. Maksamme vastikkeessa vedestä 20 euro/hlö/kk, eli viimeisen vuoden aikana meillä meni veteen yhteensä 927,47 euroa. Olen todella kyllästynyt kalliiseen taloyhtiöömme ja asunnon omistajuuteeni, ikävöin ihan kybällä vuokralla asumista. Ihan turha on enää mulle kenenkään sanoa, miten tässä vaan omaan pussiin maksetaan asunnosta, kun kaikki rahat menevät siihen asuntoon. Jatkuvasti tulee lisäkuluja ties ja mistä. Meillä on myös todella iso vastike ja tämä veden hinta on ihan järkyttävä. Jatkossa kyttään veden käyttöä ihan täysillä ja alan ehkä roudaamaan sitä töistä kotiin. Jossain pirun kanistereissa. EDIT: Niin, vesimittarin lukemat on kyllä tiedossa ja käytetään vettä ihan ”normaalisti”, mutta taloyhtiö hinnoittelee meillä veden vähän kalliimman mukaan. Eli vesi meidän taloyhtiössä maksaa paljon.

2. Talvijuokseminen! Vaikka en omista mitään kalliita tai ihmeellisiä juoksuvermeitä, olen silti muutamia kertoja juossut nyt pakkasilla. Ihan lämpimänä olen pysynyt muuten, mutta kun nenä vuotaa jatkuvasti, on pakko hengittää suurimman osan lenkkiä suun kautta, jolloin tuntuu, että keuhkot jäätyvät! Päätin, että en lähde lenkille enää kylmemmässä kuin -6, toi on mun pakkasjuoksukipurajani. Kesä, missä olet, tule jo. Tai no edes kevät.

3. Kampaamoiden ikkunat. Olen viime aikoina ihan tosissani miettinyt, minkä ihmeen takia suurin osa vilkkaiden katujen vieressä sijaitsevista kampaamoista on niin, noh, AVOIMIA. Isot, verhottomat ikkunat ja kaikki ohikävelijät saavat vapaasti katsella ihmisiä siellä papiljotit ja foliopötkylät päässä. Mä häiriinnyn tällaisesta ihan sikana, en tykkää istua missään näyteikkunassa ufon näköisenä. Onneksi mun vakkarikampaamo (Olet ihana!) on suht hiljaisella kadulla eikä ole ihan niin avoin näkymä. Samalla tavalla kyllä ihmettelen tällaisia kuntokeskuksia, joissa ihmiset juoksevat juoksumatolla ison ikkunan edessä. Hyi helkkari.

4. Päiväkotimaksut. Mulle valkeni aika vasta äskettäin, että PÄIVÄKODIT OVAT MAKSULLISIA. Ei, ei ole lapsia enkä ole edes raskaana, mutta mitä ihmettä kummaa, lapsethan tulevat tosi kalliiksi! Päiväkoti maksaa noin 200 euroa kuukaudessa?!? Kuinka moni muka tajuaa tai miettii tätä etukäteen? Huhhuh. Tämä kannattais ottaa huomioon kun peruskoulussa annetaan ehkäisyvalistusta.

5. Kehystäminen. Toissa kesänä vein elämäni ensimmäisen kerran grafiikkaa kehystettäväksi ja maksoin itseni kipeäksi. Nyt kun pitäisi taas kehystää, olen ollut viisaampi ja kysellyt hintoja eri kehystämöistä. Hinnat vaihtelevat, PALJON. Tarkoitan siis, että hinnassa voi säästää jopa satoja euroja. Ei kannata marssia ensimmäiseen kehystämöön ja näyttää tyhmyyttään. Tiedän, että kyse on käsityöstä, mutta jos ei osaa arvostaa kehyksiä niin korkealle ja haluaa vaan halvat ja simppelit raamit taideteokselleen, niistä ei pitäisi maksaa itseään ihan kipeäksi.

6. AirAsia! Mitä hemmettiä ne nyt siellä oikeen säätää, ensin kone putoaa ja sitten toisesta hajoaa moottori jo maassa. Kyllä, pari kertaa pitäisi kyseisellä rottelolla lentää ihan lähiaikoina, Jakartasta Balille ja takas! Saas nähdä…Voi jäädä viimeiseksi lomaksi se.

7. Kaikenlaiset kilpailut ja arvonnat ja niihin osallistuminen. Miten ilahdunkaan joskus, nykyään harvemmin, kun törmään johonkin arvontalomakkeeseen, jossa ihan vaan riittää kun täyttää nimen ja osoitteen ja se on siinä! Nykyään vaaditaan ihan ihme juttuja jo siihen, että voi edes osallistua! Pitää esittää jotain stand uppia päällään seisoen, kuvata se puhelimella ja heittää lopputulos instagramiin kymmenen tyhmän hashtagin kera. Jotta on mukana arvonnassa! Tai pitää ostaa viisitoista leipäpussia kerätäkseen jotain pirun merkkejä jotka lähettämällä ja postimaksun itse maksamalla on mukana arvonnassa. Pitää hemmetti soikoon tehdä ihan kunnolla duunia ja mahdollisesti siinä sivussa myös nolata itsensä, jotta voi osallistua arvontaan! Jaksan syvästi ihmetellä, kenellä on intoa, kenellä on aikaa???

8. Kerrostalovalittajat. Esimerkki taloyhtiöstämme:

Asukas: ”Ilmoitan etukäteen, että meillä tehdään pientä pintaremonttia tällä viikolla arkipäivisin. Tästä saattaa aiheutua hieman ylimääräistä meteliä. Pahoittelemme!”

Toinen asukas: ”Toivoisin teidän voivan välttää porausmeteliä iltapäivisin. Meidän pieni poikamme pelkää sellaista ääntä enemmän kuin mitään.”

Jep. Joskus se kerrostalonaapuri tekee jonkinlaista remonttia, joskus se naapuri saattaa pullauttaa maailmaan lapsen (jonka yölliset huudot kuuluvat myös seinän toiselle puolelle), joskus naapurin koiralla on omistajaansa ikävä jne. jne. Tällaiset äänet kuuluvat kerrostaloasumiseen, ainakin jossain määrin. Jos et siedä yhtään naapurisi ääniä korvissasi, MUUTA OMAKOTITALOON.

Tässäpä päällimmäiset harmitukset viime ajoilta. Samaa mieltä, eri mieltä, ei mitään mieltä?

83 Comment

 1. Nina says: Vastaa

  Mä oon kyllä edelleen sitä mieltä että tuossa teidän vesilaskusysteemissä on jotain pielessä! Tonni vuodessa. EI MITÄÄN JÄRKEE.

  1. EI NIIN.

 2. Elisa says: Vastaa

  Seiska ja kasi! Ihan verenpaine nousi tätä lukiessa 😀 argh saakelin naapurimielensäpahoittajavalittajat. Mulla on kesällä muutto edessä enkä jumalauta kestä jos on ankeita ja ärsyttäviä naapureita.

  1. Jep, toi on aina paha kyllä muutoissa, kun tulevista naapureista ei tietoa!!!

 3. Siis tuo teidän vesilasku! :O Meillä maksetaan ennakkoa 15e/kk/hlö ja odotan jopa saavani palautusta. 😀 7. ärsyttää täälläkin, enkä sen vuoksi jaksa arvontoihin juurikaan osallistua. Blogiarvonnatkin skippaan jos tarvitsee tehdä jotain muuta kuin kommentoida. 😀

  1. En haluu kuulla tommosta. 😀

 4. Meidän vesilasku huitelee samoissa lukemissa, vaikka olen raivoon saakka yrittänyt vähentää vedenkulutusta huushollissa. Toiselle perheen aikuisista on lapsena opetettu että ”Vesi kuuluu vastikkeeseen, anna valua vaan” – ja onko pikkuisen hankalaa kitkeä tätä mentaliteettia näin kolmenkymmenen vuoden jälkeen.. -_- Kaikki pyykit ja tiskit pyörii pikaohjelmilla ja hammaspesu on ihan säännöllinen riidanaihe, kun mä en kestä sitä veden valuttamista _yhtään_. Siippa ei jotenkin murehdi vesilaskun loppusummaa samalla tavalla, mulle se on ihan maailmanlopun perkele.

  1. Hehe, mäkin olin kyllä aiemmin huoleton ja vieläkin vähän, mutta en silti kyllä mitenkään järkyttävissä määrin. Tässä taloyhtiössä vedestä vaan joutuu pulittamaan ”pikkasen” normaalia enemmän.

 5. Onneks asun vuokralla äärimmäisen hiljaisessa taloyhtiössä, ja vesi kuuluu vuokraan 😀 Ja vaikkei lapsia olekkaan, niin en mä edes olettanu et se hoito olis ilmasta, onhan sielläkin juoksevat kulut, ja veikkaan ettei toi parisataa kata edes kaikkea 😀 Ja joo, mä osallistun vaan ja ainoastaan niihinkilpailuihin missä riittää et kiekaise, niin olet mukana, ei enkuvaa videoita, enkä kerro myöhemmin kokemuksia, jos ei pelkkä osallistuminen riitä, niin pitäköön tunkkinsa 😀

  1. Joo ihan kivaa oli aiemmin maksaa se 15 e/kk/hlö vedestä. 😀

 6. Talviurheilu ylipäätään! Varsinkin jos pakkasta on yli kymmenen astetta, niin sitten kun pukeutuu tarpeeks lämpimästi, etti heti palellu, tulee jossain vaiheessa hirvee tuskan hiki! Mutta sitten jos pukeutuu kevyemmin, jäätyy heti kun astuu ovesta ulos. Yyyhh..

  1. KYLLÄ. Pitäis aina olla sen verran päällä lähtissä, että on vähän viilee!

 7. No on tätä postausta kyllä jo odotettukin – mutta mihin unohtui kohta 9, eli liian aikaisin markkinoille tulleet laskiaspullat ja Runebergin tortut? o.O

  1. Poistin sen. Ihan sama mulle. 😀

  2. Myy says: Vastaa

   Liian aikaisin?! Oon tyytyväisenä vedelly jo moooonta mantelipullaa.

 8. ellu. says: Vastaa

  Just ton takia me asutaan omakotitalossa xD

  1. Hehee. Veden vai älämölön?

  2. ellu. says: Vastaa

   Joo aikalailla just sen älämölön takia.. hermot meni siihen yöllä riekkumiseen ja mukuloitten kiljumiseen! Täällä nyt sentään on piha välissä naapureihin, joten vähän haju (ja ääni :D) rakoa niihin 🙂

   Vesilaskut on n. 200e vuosi, parinkympin heitto sinne tai tänne. Ja ihan reippaasti lotrataan vedellä, pyykkikone ja tiskikone päällä vuorotellen jne.. että kyllä noi taloyhtiöt osaa riistää :/

  3. ellu. says: Vastaa

   Toi vesilasku kannattaa kyllä oikeesti tarkastuttaa, toihan on ihan törkee määrä! Rupesin oikein miettimään, että ei toi voi olla oikein 😮

  4. No onhan siinä. Vesimittari kyl tsekattiin. Vesi vaan täällä maksaa!

 9. Anitra says: Vastaa

  Wtf toi teidän vesilasku?! Meillä melkeen puolet pienempi vaikka on nelihenkinen perhe, pyykit ja astiat pyörii joka päivä, mies lutraa minkä ehtii ja joka ilta pojille laitetaan kylpy. Ja sori mutta tuosta päiväkotimaksusta pääsi pieni tirskahdus 😀 Kunpa se olisikin se pienin menoerä penskoissa. Pitää myös korjata että kunnallinen maksaa ekasta mukelista 283e ja tokasta 255e, ellet ole aivan peeaa. Ja yksityiset tuosta ylöspäin.

  1. Niin, tiedän. Ei kannata muuttaa tähän taloyhtiöön. 😀

 10. Mä voin niin yhtyä noihin kaikkiin :’D Mulle selvis kans vasta muutamia vuosia sitten, että päiväkodit, perhepäivähoitajat ym maksaa.. ja sikana.

  1. Kamalaa!!!

 11. Jenni says: Vastaa

  Apua tuo vesilasku! Kaverini aina raportoi vesilaskuistaan mulle ja oon ihan järkyttynyt. Ensin omassa kaksiossaan maksoi joka kk 20€ vesilaskua, silti tuli 500€ lasku. Nyt asuu omakotitalossa, maksanut ennakkoa yli 400€ vuodessa ja silti tullut toiset 400€ lisälaskua. Alkaa arvostaa sitä, että omassa vuokrayksiössä sisältyy vesimaksu vuokraan 😀

  1. Kannattaa arvostaa. 😀

 12. Kohtaan kolme voisin todeta, että kävelin tänään tatuointipaikan ohi, jossa porukat makasi ”lavitsoilla” paljaan ikkunan takana. Ihan olis kiva siihenkin hommaan saada jotain yksityisyyttä!

  1. Joo, totta. 🙁

 13. Linda says: Vastaa

  Päivähoito maksaa muuten 284€. Per lapsi! Okei, jotain määräalennusta saa vähän. :’D Siksi mulla ei olekaan enää varaa pitää muista harrastuksia kuin noi lapset. No mutta, toisella alkaa jo ens vuonna eskari, joka on maksuton osittain. Mutta muistaakseni ne reaalikustannukset on paikasta riippuen jotain 1200-2000€/kk, eli halvalla päästään oikeesti onneksi. 🙂

  Mutta toi vesilasku, herranjestas. Meillä ei oo vesimittareita (huoneistokohtaisia siis), ja me maksetaan 20€/henkilö/kk. Voi herranjestas jos ne mittarit tulee..

  Ja en kestä kerrostalovalittajia. Muuttakoot hitto jonnekin metsään. Meidän vanhassa kodissa alakertalaista häiritsi kun meidän koira käveli, siis se ääni mikä siitä tulee. KOIRA PAINAA KOLME KILOA.

  1. Apua mä kuolen. Miten hiton kallista toi voi olla???!!!???

   Ja aahahaahah tolle koiralle. 😀 Mikäköhän meteli näistä kissoista lähtee alakertaan, kun juoksevat täällä ympyrää. 😀

  2. Linda says: Vastaa

   Mä oon oikein miettinyt tota teidän vesilaskun suuruutta, ja nyt yhtäkkiä tajusin että maksetaanhan mekin 960€/vuosi. Hitto, ei olis pitänyt laskea. :’D Mutta meitä on kyllä neljä. On se silti aika helvetin paljon. :O

  3. Haha meijän vesilasku on tän kuun blogimaailman kuumin puheenaihe. :’D Me kyl käytetäänkin vettä enemmän kuin pitäis, 119 m3 vuodessa (tai no 13 kk), ja kun se on kallista eli maksaa 8,13 per kuutio, niin tuleehan siitä.

 14. Ahaha 😀 Tää on huippu postaus!

  1. No hyvä et postasin! 😀

 15. Huhhuh, tuo vesilasku :O !! Saa olla kyllä onnellinen, kun meille tuli putkirempan yhteydessä huoneistokohtaiset vesimittarit ja nyt on vesi jopa halvempi (yleensä alle 60e/3kk) kuin mitä oli aiemmin ennakkoon maksaessa!
  Luulis tuosta laskusta, että te joudutte jo muidenkin vesiä makselemaan 😮 !! Pystyttekö te pyytämään jostain (isännöitsijä/taloyhtiön hallitus tms.) tuon vedenkulutus-laskelman? Tuohan on aivan naurettava summa!

  Avoimet ikkunat, kyllä, todella häiritseviä!! Jotain yksityisyyttä kiitos!
  Lapsiin liittyvät summat on melko hyvin tiedossa, kun kaikki lapselliset kaverit valittaa milloin mistäkin maksusta. Yksi syy lisää pitkään ”miksi en halua lapsia”-listaan :p.

  Kehystäminen… Maksoin aivan naurettavan jäätävän hinnan, kun kävin kehystämässä _10 euron_ julisteen… Noh, ihanan näköinen siitä tuli, mutta en nyt tiedä olisiko tuon hintainen juliste ansainnut niin kalliita kehyksiä… Se oli kuitenkin niin tyhmän kokoinen, että sen kokoisia standardi-kehyksiä ei löytynyt valmiina mistään…

  En ymmärrä, miten uskallat lentää tuolla AirAsialla :D. Ootan jo peloissani elokuuta, kun pitäisi taas uskaltaa lentokoneeseen, että päästäis Turkkiin häämatkalle… En tosin koskaan oo tykännyt lentämisestä, tai noh ainakaan niiden huikean 4 lentomatkan aikana :p.
  Ja nuo arvonnat!! Ovat alkaneet mennä kyllä aivan övereiksi, varsinkin jos pitää kuvata jotain ja lähettää jotain jonnekin… Blaah.
  Ja kerrostalovalittajat… Ollaan saatu osamme, samoin kissamme… Joillakin ei vaan ole elämää…

  1. Taloyhtiö on ihan veden hinnoitellut, eli eipä siinä tarkistelemista oo. Oli se vuosi sittenkin järkyttävä mutta nyt kun tässä elelee kaks, niin vielä kamalampaa se lasku on saada. 😀

   Mäkään en tajua, miten ihmisillä on varaa lapsiin. 😀

   Enkä tiedä, miten uskallan lentää AirAsialla, paitsi että eihän täällä kukaan ikuisesti elä. 🙂

 16. Fanni says: Vastaa

  Amen, selah ja ugh oikeastaan kaikkeen. Miten kaikki onkaan niin pirun hankalaa ja kallista, ääh.

  Ja kerrostalovalittajat on niin perseestä. Itse tosin taidan olla sellainen, mutta meikän taloyhtiössä (Hoas, paljon Erasmus-vaihtareita, ne jotka tietää, tietää.) meteliä on niin jumalaton määrä ympäri yöt, että on pakkokin välillä huutaa ikkunasta ja koputtaa oviin ja kiroilla ja haukkua metelin aiheuttajia. Kello neljä aamuyöllä minä haluan nukkua. Mutta esim yläkerran ÄÄNEKÄSTÄ lapsiperhettä olen päättänyt sietää, koska lapsia nyt ilmeisesti pitää jokaisessa tilanteessa ja aina. Tosin se kakara pomppii, tai en tiedä mitä ne puuhaavat, ihan_koko_ajan. Ja telkkari avataan ennen kuutta, ja sitä katsotaan volat täysillä. AARGH,

  Tämä kirjoitus osui johonkin hermoon, ja näköjään piti sitten oikein purkautua. Kiitos ja anteeksi.

  1. Meillä ei onneks oo oikeen mitään melua. Yläkerrassa asuu sikana lapsia ja ne juoksee joskus aika kovaäänisesti makkarin yläpuolella, mutta äh, aika pieni ääni siitä kuitenkin lähtee.

 17. nanna says: Vastaa

  eikös yksi air asian kone kadonnut ihan kokonaankin tässä taannoin ennen noita kahta tapausta…? sorry, ei kun hyvää lomaa vaan ;).
  mulle aina tolkutetaan, että omakotitalossa on kalliit asumiskulut mutta ei mulla olis kyllä koskaan varaa asua kerrostalossa… vesilaskua ei onneksi edes tule, rakkautta on oma porakaivo <3 🙂

  1. Air Malaysian kone tais olla se, joka tipahti. 🙂

  2. Tai siis katosi, onkohan sitä tosiaan vielkään löydetty? 😮

  3. nanna says: Vastaa

   joo, totta, tais olla air malaysian kone se sentään. vaikka siis kauhea juttu sekin, en oo ainakaan kuullut että olis löytynyt :|. huihh. ainoa hyväpuoli tässä on se, että aasiassa on tapahtunut nyt lentorintamalla niin paljon että teidän lento ei vaan VOI kuin sujua täydellisesti :)!

  4. Eikä kun se on joku saakelin lentoturmatodennäköisyyshässäkkä, että kaikki tämmöset sattuu just samoihin aikoihin. 😀 😮

 18. memmi says: Vastaa

  Mulla ei nyt vaan mee tä jakeluun. Teillä asuu kaksi ihmistä eikös juu, ja yksi maksaa 20 euroa vedestä? Eli 40e * 12kk = 480e/vuosi. Miten saat summaksi yli 900 euroa…?

  1. Joo, toi on siis vesiennakko, jota maksetaan yht. 40 e/kk, siihen päälle tulee sitten se loppu… 😛

  2. memmi says: Vastaa

   Jhaaa! Ei voi tajuta. 😀 Meilläkin omistusasunto, mutta meillä on vaan kiinteä 16e/kk/hlö ja that’s it.

  3. Niinpä, lucky you 😀

 19. Onnea on se vesi joka sisältyy vastikkeeseen. Meillä tosin on niin kallis vastike, että paree sisältyäkin.

  1. On meilläkin, eikä edes sisälly!!!

 20. Meillä täälläpäin on yksi kuntosali, joka on suht keskustassa vilkkaan tien varressa ja niillä on lähes avoimet ikkunat. Ikkunoihin on laitettu jotain hemmetin läpinäkyvää raitateippiä muka näköesteeksi, mutta oikeasti siitä näkee _kaiken_. Kiva varmaan heilutella siellä punttia ohikulkijoiden katsellessa…

  Suomessahan on ylipäätään kaikki ihan hemmetin kallista. Tätä menoa varmaan koko valtio menee konkkaan, kun on niin kallista. ARGH!

  1. Jep pitäis kyllä päästä täältä pois. 😀

 21. Nina says: Vastaa

  Nyt mua alko kylmäämään tää vesihomma :DD Meillä alkaa kesällä putkiremppa ja voi perse jos sieltä tuleeki kämppään joku vesimittari äääääää. o_O

  1. Heh, no siis se veden hinnottelu on sit taloyhtiöstä kii. Ehkä teillä on vähän halvempi 😀

 22. Repesin kohdalle 4. ihan täysin :’D En kyllä tienny, että päiväkoti maksaa o.O -_-’
  Noi avoinaiset ikkunat. Varsinkin jossain kuntosaleilla. Siis mitä ihmettä?! En ikinä menis sellaselle salille!
  Mie kävelen yleensä töihin ja pakko laittaa ees jotain lämmintä talvella päälle ette jäädy. Sit ootkin ihan hikinen, kun pääset töihin. Yyyyh.
  Toivottavasti selviitte hengissä lomalle ja takas!

  1. Niinpä, missä tällaisia juttuja muka ois kerrottu?

 23. eekku says: Vastaa

  Aika kova vesilasku ja ihmettelen myös niitä kuntosaleja joihin ohikulkijat näkee sisälle.Puoliso oli yx aamu töihin mennessä nähnyt jonku miehen tyydyttämässä itseään ikkunan edessä ku joku nainen oli sisällä kuntoillu yäk

  1. Kiva.

  2. eekku says: Vastaa

   Lisäänpä viel meillä kuuluu nykyään vesimaksu vuokraan joten läträtä voi =)

  3. Parasta!!!

 24. Petri says: Vastaa

  Jos vesimittari on tarkistettu niin eihän tuohon ole muuta selitystä kuin että sitä vettä vaan kulutetaan paljon. Suihkuun/hiuksien pesuun/WC:hen veikkaisin suurimman osan vedestä kuluvan. Pesukoneet kuluttavat vettä yllättävän vähän.

  Kun lähdette matkalle niin katsokaa mittarista lukema ja verratkaa sitä siihen kun palaatte takaisin. Näkee onko vuotoja.

  1. Mittarin lukema on kyllä tiedossa ja sitä ei valitettavasti voi oikeen tarkkailla poissaolojen aikana, koska se ei välttämättä liikahda työpäivän aikana mihkään. Ja meillä on loman ajan tietenkin kissavahti, joka käyttää vettä. 😉

   Tiedossa on siis oma kulutus, mutta taloyhtiö hinnoittelee meillä veden vähän kalliimman mukaan.

 25. whooot toi teidän vesilasku huhhuh. Asuin Sipoossa kerrostalossa ja siellä maksettiin joku 24€/hlö/kk muistaakseni. Ihan sama paljonko lotras, mutta kyllähän tolla summalla teki mieli lotrata ja kunnolla, mutta ei, pitää miettiä luontoa (naapurit eivät miettineet luontoa koska vedenkulutus lisääntyi vuosivuodelta ja vuodenvaihteessa vesimaksua nostettiin aina!).
  Nyt asun kahdestaan avomiehen kanssa omakotitalossa ja vesilaskut ovat noin 20e/kk – not bad.

  1. Niin no taloyhtiöstä se on tässä tapauksessa meillä kiinni.

 26. Anonymous says: Vastaa

  Tuohon kerrostaloasumiseen on pakko kommentoida: minulle pudotettiin viime viikolla valituslappu jossa kehotettiin lopettamaan riitely. Mielenkiintoista kun asun yksin, en seurustele tällä hetkellä ja olen aika paljon pois kotoa joten riitely kuulunee jostain muualta. Yritin keskustella lapun jättäneiden naapureiden kanssa kasvotusten, mutta eivät avanneet ovea. Jätin lapun sitten ystävällisessä hengessä heille, että en valitettavasti ole syyllinen. Kävin keskustelun myös isännöitsijätoimiston, isännöitsijän itse ja vuokranantajan kanssa jos valituksia on tullut tai tulee heille minusta. Tuli kyllä mieleen, että tulisipa lottovoitto niin muuttaisin keskelle metsää omakotitaloon niin ei tarvitsisi kuunnella naapureita tai lueskella lappusia. Kerrostalossahan kyllä kuuluu kaikki elämisen äänet, sillehän ei voi mitään, mutta hiljaisuusaikoja kyllä pitää kunnioittaa.

  1. Joo, tällaset on kyllä tosi ikäviä ja ärsyttäviä. 🙁

 27. Mira says: Vastaa

  Pakko kommentoida päiväkotimaksuihin, että meillä ei makseta _mitään_ päiväkodista. Kyseessä kunnallinen päivähoito ja meidän tulot on niin olemattomat, etteivät peri mitään. On siis porrastettu tulojen mukaan ainakin kunnallisella puolella, tossa sentään on vähän järkeä 😀 ei ois muuten onnistunut mun opiskelut tai mikään muukaan, jos ois kaikki ruokarahat joutunu käyttää päiväkotimaksuihin. Kerran vuodessa kysyvät tulot, ja jos niitä ei halua ilmoittaa, joutuu maksaa sen täyden maksun joka on just tota 280 e luokkaa/kk.
  Jotain järkeä siis sentään!

  1. Joo, tulojen mukaanhan se tosiaan taitaa mennä.

  2. Sissi says: Vastaa

   Joo, mutta tulorajat on niin matalat että kaksi pienipalkkaistakin työssäkäyvää joutuu maksamaan täyden maksun joka on kahdelta lapselta liki 400€….tai oli silloin kuin omat piltit oli sen ikäisiä.

 28. Me maksetaan kans 20€/kk/henk vedestä. Eikä tässä asunnossa ole omaa vesimittaria vaan taloyhtiö on määritellyt tuon summan koko taloyhtiön (138 asuntoa) perusteella. Ihan sairaan hintaista. *murinaa*

  1. Meijän taloyhtiössäkin kuuman veden osuus on jotenkin jyvitetty niin hienosti, että sen käytöllä ei oo mitään väliä.

 29. Anonymous says: Vastaa

  Kyl hirvee vesilasku.. Meillä rivitalossa on jokaisella oma mittari.. Maksetaan 20€/hlö/kk ennakkoa ja saadaan palautuksia viime vuodelta melkein 90€. Kahdestaan siis miehen kanssa asustellaan.. Ollaan kyl tosi tarkkoja vedenkuluttajia ku ekana vuonna tais tulla maksettavaa joten aloimme tarkkailemaan veden käyttöä ja hyvin on onnistunut viimesenä kahtena vuonna. Kaikki kuitenki pestään hyvin ja normaalisti käydään suihkussa jne. 🙂

  1. On meilläkin mittari. Ja jos laskee näiden Helsingin vesilaskurien mukaan niin puolet vähemmän sen vesilaskun pitäis meillä olla (eli just se 20 e/hlö/kk) mutta ah mikä autuus ja ihanuus, kun taloyhtiö siitä haluaa laskuttaa ihan omien laskelmien mukaan. 🙂

  2. Anonymous says: Vastaa

   Kyllä todella omituinen taloyhtiö teillä :O

 30. Sissi says: Vastaa

  8,5: arvonnat, joissa pitää olla plussakortin numero. MIKSI? haluan vain täyttää lomakkeen nopeasti netissä enkä lähteä kaivelemaan lompakkoa ja plussakorttia joka sitäpaitsi on mulla maksukortin kanssa samassa. stana.

  1. JEP!!!!

 31. Anonymous says: Vastaa

  Niin paljonko teillä oikein maksaa kuutio vettä?! Asutaan miehen kanssa kahdestaan, meillä pyörii päivittäin tiskikone, 3-5 krt pyykkikone ja suihkussa käydään molemmat varmaan se 5 x viikossa. Lisäksi tietty ihan muu normaali veden käyttö; ruoka, vessan veto, käsien pesut jne. Meillä vielä mies on just sellanen, että hana on auki koko hampaitten pesun ja suihkussa käynnin ajan, eli vettä menee myös hukkaan. Meillä on maksut kulutuksen mukaan, eli mittarista luetaan. Vesilasku 3 kk on n. 50 euroa, eli pyöreesti se 17 e kuussa. KAHDELTA hengeltä. Vuodessa taitaa tulla maksettavaa se noin 200 euroa. Kannattaa ehkä kysäistä taloyhtiön kokouksessa, mistä ihmeestä tuo veden hinta tulee….tuolla summalla kannattaa jo melkein kantaa sitä vettä vaikka kaupasta kotiin!

  1. 8,13 e/m3.

 32. Petri says: Vastaa

  Katselin huvikseni omaa veden kulutusta. Minulla kului vuodessa 18+11 (kylmä+lämmin) kuutiota vettä, hinnat 3.42e/kuutio ja 8.40e/kuutio, eli yhteensä tuosta tulee vuodessa 156e.

  Olisi myös mielenkiintoista tietää teidän hinnat/kulutus.

  1. Meillä kului 119, maksaa 8,13 e/m3. Ei ole väliä onko kylmää tahi lämmintä, sama hinta.

  2. Petri says: Vastaa

   Onhan tuo kieltämättä aika jämäkkä hinta. O_o Kulutustakin toki jonkin verran… Itsellä menee tosi vähän, mutta teidän hinnoilla olis 50% kalliimpi.

  3. Joo, kyllä me kulutetaankin, esim. pyykkiä pestään jonkin verran (koneellinen n. 2-3 x vko), talvisin on koiran tassujen pesut jne. Mutta me maksetaan koko ajan sitä, mitä ”normaalisti” maksetaan lämpimästä vedestä. On vaan jyvitetty lämpimän veden osuus niin urposti.

 33. Kohta 4 ja ”Tämä kannattais ottaa huomioon kun peruskoulussa annetaan ehkäisyvalistusta.” HAHAHAHA päivän paras xD Mä en kestä!

  Enkä tiennyt että maksaa :O whaat!

 34. June says: Vastaa

  Aamen!

Vastaa