Elokuvat 2014

Viime vuonna tuli katsottua leffoja enemmän kuin vuonna 2013! Tässä taas lista katsomisjärjestyksessä ja lyhyen kommentin kera:

The Wolf of Wall Street – Mainio eka leffa tälle vuodelle! Tosi hauska, en muista koska oisin viimeks nauranut näin paljon elokuvissa! Kolmen tunnin leffa meni tosi nopeasti. Loistavat näyttelijävalinnat.

The Odd Thomas – No just semmonen imdb 6,6 -leffa. Loppuyllärin takia ihan ok, mutta jotenkin vähän turha. En oikein tiennyt mitä lajia tämä on ja yllätti nähdä DVD:n takaa että TRILLERI. Jahas.

The Lone Ranger – Helena Bonham Carterin nähtyäni ajattelin, että ei tämä nyt ihan sysipaska voi olla. No eihän se nyt ollutkaan. Mutta aika pitkäveteinen, tylsähkö.

Rush – Lentokoneleffa. En tykkää formuloista enkä niitä ole koskaan katsonut, mutta (ehkä just siks?) tykkäsin tästä. En tuntenut tarinaa ennestään, joten siksikin jänskätti ihan sikana.

Prisoners – Lentokoneessa katsottu tämä myös. TOSI JÄNNÄ. En ois arvannut loppua! Meinasin käydä kattomassa tän leffassa ennen matkaa mut ajattelin et kuitenki paska. No ei ollu!

12 years a slave – Liiallinen kameralla kikkailu alkoi vähän ärsyttää. Hyvä elokuva silti, joskin häiritsi, että mitä ihmettä trailerissa tapahtui, kun ei elokuvassa ollut sellaista menoa lainkaan, kai?

Her – Ihan hauska ja erilainen leffa. En oikein osaa muuta sanoa.

Captain Phillips – Vastustin tämän katsomista kun pyöri leffoissa. Mutta pidin paljon, tosi jännä. Haluan edelleenkin merirosvoksi isona, mutta en tuollaisia leffan tyyppejä työkavereikseni! 🙁

Inside Llewyn Davis – Liikaa laulamista! Ei ollut ihan mun juttu. Ärsyynnyin lopullisesti, kun päähenkilö hylkäsi kissan. 🙁

Dallas Buyers Club – Koko elokuva oli Matthewta. Luojan kiitos se pääsi eroon pellerooleista, koska onhan se ihan pirun hyvä näyttelijä! Tosin lievästi alkaa jo kyllästyttää, tuntuu, että tyyppi on joka leffassa/sarjassa, vaikka ei oliskaan. Mutta, todellakin Oscarin arvoinen suoritus. Pidin elokuvasta muutenkin. En tunnistanut Jared Letoa lainkaan!

300: Rise of an Empire 3D – Aivan mahtava elokuva. Rakastan tällaista actionia! Ja hyvät näyttelijävalinnat, ihania naisia.

American Hustle – Pidin ja en pitänyt, vuorotellen. Mutta Jennifer Lawrence. <3

Only lovers left alive – Virkistävän erilainen vampyyrileffa. Tilda oli hiuksinensa ihana ja muutenkin henkilöt kiinnostavia. Tosi jees.

Nymphomaniac 1 – Ajattelin ensin, että nää vois vaikka vuokrata sit joskus, mutta kuitenkin päädyttiin kattomaan teatteriin eka osa. Tokaa ei tarvitse ehkä välttämättä nähdä. Semikiinnostava, mutta liikaa tylsiä kohtauksia.

Suuri kauneus – Viihdyin parhaiten ekat 10 minuuttia. Siihen olis koko elokuva saanut loppua.

Divergent – Elokuva, jonka en olisi halunnut loppuvan koskaan. <3 Ihanaa teinimeininkiä.

Transcendence – Äääää, en tykännyt. Liian tyhmä, tylsä, ärsyttävä Johnny. Epäuskottava ja tympeä elokuva.

Noah 3D – Sellainen ”ihan kiva”.

1000 kertaa hyvää yötä – Joo, ei tullut Hurt Locker -fiboja, kuten leffakaverit aluksi pelkäsivät (ja minä toivoin). Alku oli lupaavan jänskä mutta sitten se olikin vaan tylsyys. Tavallaan kiinnostava aihe, mutta odotin enemmän actionia.

Brick Mansions – Paul Walkerin muistoleffa! Oli sitä mitä odotinkin, mutta toisaalta ei niin yhtään. Olisin toivonut jotain vähän jännempää juonta ja ympäristöä. Pidin taistelukohtausten nopeutetusta kuvasta, vaikka jakaa varmasti mielipiteet.

Locke – Kävin katsomassa ihan yksin! Tiesin suurinpiirtein, millaisesta leffasta on kyse, mutta yllätyin, miten TYLSÄ se enimmäkseen oli. Päähenkilö oli jokseenkin kiehtova tapaus, mutta aiheina betoni ja pettäminen olivat pääasiassa tylsiä. Onneksi kesti vain puolisentoista tuntia, enempää en olisi jaksanutkaan.

X-Men – Days of Future Past 3 D – Tykkään X-Meneistä, paljon, mutta tämä tuntui vaan jotenkin todella pitkältä. Epäilin mun nepalilaiseen sapuskaan laitettaneen jotain unilääkettä, koska totaalinen väsymys iski puolessa välissä leffaa ja siitä lähtien vaan odotin sen loppuvan, että pääsen kotiin nukkumaan. Huh!

Godzilla 3 D – Mua ärsytti, kun ekaa jenkki-Godzillaa mollattiin ja tän sanottiin olevan tosi kova. Niin pitihän se nähdä! Ei ois kannattanut. Niin tavallinen ja tylsä! Enemmän jännitin sitä, oksentaako vieressä koko leffan sipsejä kaksin käsin vedellyt pikkuskidi (ei oksentanut).

The Grand Budapest Hotel – En ole ohjaajan (Wes Anderson) leffojen (mm. Moonrise Kingdom) ylin ystävä, ja tähänkin suhtauduin epäluuloisesti. Hyvät arvostelut kuitenkin pakottivat teatteriin. Ihan hyvä leffa, mutta välillä tylsistyin.

Maleficent 3 D – Pelkäsin liian lapsellista Disney-leffaa mutta EHEI. Ok, jos Male ois ollut kuka vaan muu kuin Angelina, elokuva ois ollut täyspaska. Mua ei haitannut rinsessan ylipositiivisuuskaan, josta mua etukäteen varoiteltiin. Leffan jälkeen oli pakko saada MACin Maleficent-puuteri ja se on ihana. <3

Frozen Ground – Vuokraamosta ostettu (miehen valitsema) leffa. Selvisi, etten tunnista John Cusackia. Huono.

Nymphomaniac 2 – No piti tää nyt sit vuokrata. Pidin osittain enemmän kuin ekasta osasta, mutta silti, jotenkin kamala ja ällöttävä.

Make your move – Tanssileffat, ja kysynpähän vaan, onko mitään parempaa kuin tällaiset tanssileffat? En usko!

Snowpiercer – Odotin paljon parempaa.  Kun näin tästä leffajulisteen, ajattelin, että mitä ihmettä, onko tää joku vitsi. Hyvät leffa-arvostelut saivat mut kuitenkin leffateatteriin, mutta…vähän outo. Etenkin loppu.

RED – Jos olis ollut puolet lyhyempi, niin olis ollut ihan hauska.

Apinoiden planeetta – Uudelleen. Muistin, että olisi ollut ihan erilainen! Vanhoja leffoja ei ehkä kannata katsoa uudelleen.

Guardians of the Galaxy 3 D – Trailerin perusteella jo tiesin pitäväni tästä ja niin pidinkin. Tosi hauska, nauroin monta kerta ääneen, mikä ei todellakaan ole itsestäänselvyys kun komedia on leffassa lajina. Usein samoja vitsejä toistellaan puuduttavan usein, ja no niin vähän tässäkin, mutta ei kuitenkaan ihan niin paljon että olisi ärsyttänyt. Jatko-osaa odotellessa…

Oldboy – Aika hyvä vuokraleffavalinnaksi! Yllättävä loppu ja hyvät näyttelijät. Toimi.

Kesäkaverit – LivBoxin tarjoama leffa! Olin etukäteen radiosta kuullut, että tässä elokuvassa on Iina Kuustonen alasti. EIKÄ OLLUT. Olin pettynyt. Yllättävän vähän ärsyttävä suomalainen elokuva. Ihan hyväntuulinen ja sopi sen hetkiseen helteiseen, loppukesän fiilikseen. Hyvää bloggariseuraa ja oma leffa-aitio!

Lucy – Alku oli lupaava, mutta sitten selkis, että tää on jotenkin ihan teinipojille suunnattu leffa. Silti, viihdyin. Koska: Scarlett Johansson.

Korso – Just tällanen superhuono suomalainen elokuva. Jaksoinkohan puoleen väliin edes katsoa kun tajusin olevan täyttä ajanhukkaa. Pimeä, huonot näyttelijät, huonoja repliikkejä. Onneks en käynyt katsomassa elokuvateatterissa, kuten aluksi piti.

Homefront – Oikein jopa viihdyttävä elokuva ja hyviä näyttelijöitä!

Kirjavaras – Luin kirjan Brasilian reissulla, se oli ainoa mikä mulla oli mukana. Loput 50 sivua oli todella hyviä, muuten kirja oli enimmäkseen tylsä. Leffa kuitenkin jotenkin toimi, paitsi just se loppu, mikä kirjassa oli hyvä, oli elokuvassa plaa. Hassua.

The Lunchbox – Jo ihan alusta lähtien ajattelin, että tästä leffasta tykkään. Ja tykkäsinkin! Alkoi tehdä mieli intialaista ruokaa! Haluan Mumbaihin!

Juoppohullun päiväkirja – En pitänyt aikoinaan kirjoista, enkä nyt tästä elokuvastakaan. Jotenkin liian tyhmää huumoria mun makuun.

The Expendables 3 – Jee, paras Expendables! Uudet tyypit toivat sähäkkyyttä! Tykkäsin tosi paljon, vaikka kärsin puolet leffasta ihan hillittömistä menkkakivuista! >:(

Sin City 1 (uudelleen) – Muistinvirkistys tokaa varten. Hyvä leffa, edelleenkin, mutta en mitenkään liikaa hehkuttaisi, edelleenkään.

Sin City 2 – Pidin enemmän kuin ykkösestä! Enemmän Jessica Albaa ja Lady Gaga! Jees!

Mielensäpahoittaja – Tuli vähän äkkiä kirjan lukemisen jälkeen ja mietin heti alkuun, että olis pitänyt katsoa ehkä vasta joskus vuoden päästä…”Poika” oli vähän vaivaannuttava rooli, mutta aina suomalaisessa leffassa pitää vähän tuntea myötähäpeää jonkun huonosti kirjoitettua roolia kohtaan. Mutta kyllä nauroin, kyllä ei ollut lainkaan liian huono.

Into the Storm – Rakastan tornadoleffoja! Twisterin jälkeen oon nähnyt hulluja tornadounia ja kaikki vähänkin kiinnostavat vastaavat on nähtävä. Henkilöhahmot olivat tässä tosi tylsiä ja noloja, mutta kyllä ne hurrikaanit vaan toimivat. Viihdyin ihan hyvin.

Non-Stop – Nukuin osan leffasta, heh. Ei mikään ihmeellinen, mutta ei sysipaskakaan.

Nebraska – No nyt veti leffa täysin sanattomaksi.

Gone Girl Luin kirjan, joten piti leffakin nähdä. En kokenut 2,5 h liian pitkäksi, leffa oli tosi kiinnostava! Amysta oli saatu ihan riittävän ärsyttävä.

Vadelmavenepakolainen – Yllättävän hyvä leffa! Pelkäsin pahinta arvostelujen ja puoliksi luetun kirjan perusteella. Tosin, miten vaikeeta olis ollut saada sujuvaa ruotsia puhuva suomalainen pääosaan?

Boyhood – Tätä elokuvaa odotin kovasti huikeiden arvostelujen perusteella. Mieskin lähti lopulta mukaan (tosin etukäteen tosi vittuuntuneena). Pitkähän se oli, mutta semmoinen…soljuva. Tykkään Näkijä-naisesta (Patricia Arquette)! Kiinnostavaa oli nähdä oikeasti luonnollista vanhenemista.

Tracks – Vihaan kameleita, mutta tän leffan jälkeen en vihaa niitä enää ihan niin syvästi.
Pidin leffasta todella paljon, ehkä jopa tän vuoden paras leffa! Mia Wasikowska on ihana, en vaan voinut sietää, kun se käveli siellä aavikolla paljain nahoin, varma ihosyöpä!!! Hienosti kuvattuja kohtauksia.

Muumit Rivieralla – Kävin katsomassa bloggaajien kanssa! Muumithan on Muumeja vaikka miten yrittäis ääniä vaihtaa! Tykkäsin, hauska!

Labyrintti – Tuli heti Nälkäpeli-fibat! Ekan robottihämiksen tultua ruutuun aloin jo miettiä että oh no, nyt alkoi alamäki mutta ei se niin paha ollutkaan. Ihan hyvä itse asiassa. Aion kyllä nähdä tokan osankin!

Nightcrawler – Alku oli vähän tylsä, mutta onneksi osasin odottaa sen paranevan. Ja paranihan se!
Yksi tän vuoden viihdyttävimmistä elokuvista ehdottomasti. Ja eka ihan hyvä rooli Jake Gyllenhaalilta.

Dracula Untold – Hyvin paljon sellainen kuin odotinkin. Tämä ois ollut ehkä toimivampi 3D:nä, ja harvoin olen tätä mieltä! Kyllä vampyyrijutut aina toimii edes jollain tasolla. Sopivan lyhyt (1,5 h), joten tylsää ei ehtinyt tulla. Superkaunis päänäyttelijänainen (Sarah Gadon)!

Enemy – Odotin niin täysin erilaista leffaa! Vaikka miten pinnistelin, en vaan jaksanut katsoa loppuun! Miten voi kohtaukset olla niin hemmetin tylsiä ja pitkäveteisiä???

Ei kiitos – Miksi en oo katsonut tätä jo aiemmin? Tosi hyvä suomalainen leffa! Hauska, ei yhtään ärsyttävän nolo, kuten on tapana. Kirjakin luettu mutta nyt jopa leffa oli kirjaa parempi.

Interstellar – Miksi kukaan ei varottanut mua lähtemään leffateatterista kahden tunnin jälkeen? Miten näin lupaava ja jännittävä elokuva pystytään pilaamaan niin täydellisesti? Ei voi tajuta. Miksi musta ei tullut isona astronauttia? Ei voi tajuta.

Nälkäpeli Mocking Bird – Paras Nälkäpeli so far! Tykkäsin älyttömästi. Ja soundtrack! <3

Up in the Air – Vähän romanttinen hömppä. Yllättävän vähän nolo, ihan jopa ookoo.

Fury – Hitaasta alusta huolimatta todella, todella, TODELLA hyvä elokuva. Saattaa olla tän vuoden paras! Ihan hillittömän jännittävä, ei lainkaan tylsä sotaleffa. Hyviä henkilöhahmoja, hyviä juttuja, täydellinen paketti.

Maps to the stars – No voi nyt helvetti! Kyllä oli viimeinen elokuva Cosmopolis-ohjaajalta (David Cronenberg) jonka minä katson! Mua niin ärsytti alusta loppuun asti se kaikki OUTOUS ja Cosmopolis-fiilis!!! Tää oli niin ällö, että jäi karkitkin syömättä!

Hobitti -Viiden armeijan taistelu – En ole vieläkään lukenut kirjaa, joten mitään en tiennyt tästäkään osasta. Väittäisin, että Hobiteista jopa viihdyttävin. Vähän turhan pitkä oli sota, ja liian vähän näytettiin sitä örkkiarmeijaa, olivat jotenkin kiehtovan rumia. Puolivälissä meinasin nukahtaa, mutta kyllä minä viihdyin lämpimässä elokuvateatterituolissa karkkipussi kourassa. Ja onpahan nyt tämäkin Hobitti-hässäkkä ohi, alkoikin jotenkin ne kääpiöt tympiä.

Lone Survivor – Ei hitto miten nää sotaleffat nyt iskee kybällä! Ihan törkeen tiivistunnelmainen ja jännittävä. Viime vuoden leffa, miten oon missannut tämmösen helmen? Kyllä tuntui jokainen sotahaava pahalta.

Päin seinää – Kyllä todellakin kannattaa juosta mieluummin päin seinää kuin katsoa tämä elokuva. Ärsyttävän huonoa suomalaista näyttelemistä, siitä pitivät huolen erityisesti uudet, tosi nuoret näyttelijät. Totuus on tämä: suomalaiset lapset EIVÄT osaa näytellä uskottavasti. Kamalan vaivaannuttavaa katseltavaa. Lisäksi ihan kummallinen vuodenaika, mitä se lumisade vai mikä lie taivaalta tippuva hiutalejuttu oli? Ja ne jänikset, argggh. Ärsytti tasapuolisesti leffan alusta loppuun asti. En tajua, miksi tämä sai niin useassa lehdessä kehuvat arvostelut, jengi on kyllä sekaisin. Kyllä meni taas usko suomalaiseen elokuvaan.

Yhteensä 65 elokuvaa.

Tässä top 3:

1. Fury
2. Tracks
3. Lone Survivor

Olis ehkä pitäny mennä armeijaan!

Mitä kivaa tai huonoa te katsoitte viime vuonna? Tai jotain kommenttia näihin?

20 Comment

 1. Anonymous says: Vastaa

  Luulin et käyn itse paljon elokuvissa, mutta en mitään verrattuna sinuun 😀 Tuntu että vuonna 2014 tuli kyllä loistavia leffoja, esimerkiksi just Tracks, 12 years of slave, Dallas buyers club, Gravity (vai oliko tää 2013, kuitenkin)… Tuo 12 years of slave oli musta niin vaikea kattoo elokuvissa; mun vieressä itki joku nainen ja oon itekin sellanen itkupilli, että ihan tuskaa 😀

  1. Joo leffateatterissa tulee vietettyä ehkä vähän liikaakin aikaa… Gravity oli vuoden 2013 paras!

 2. Anonymous says: Vastaa

  Siis mitää..toi Gravityhan oli ihan sairaan huono! 😀

  1. Eikäpäs! 😀

 3. Ihan mahtava postaus! Piti tosin lukea IMDB apuna, kun en ollut kuullut monestakaan näistä.

  Pidin myös Rushista, Heristä, Lucystä, Kirjavarkaasta (kirjasta vielä enemmän), Gone Girlistä, Labyrintistä ja Furystä. Muutama näistä tuli mentyä katsomaan tietämättä niistä juurikaan mitään ja yllätyin positiivisesti. Myös Rakkautta ja Anarkiaa -festareilla tulee käytyä leffassa ”puolisokkona”. Sieltä jäi mieleen tanskalainen ihmissusileffa ja israelilaisista naisvarusmiehistä kertova komedia (Zero Motivation, mikä kertoo leffan sisällöstä aika paljon) ja Pohjois-Irlantiin sijoittuva ’71. Voisit tykätä tuosta vikasta, en tiedä kuinka kauan se pyörii vielä mutta tällä hetkellä ainakin vielä.

  Onko muuten Taistelutoverit-sarja katsottu? Muhun ainakin kolahti eikä vähiten hyvien näyttelijöiden ansiosta.

  1. Haha mä taas mietin, että kiinnostaako tää oikeesti ketään, itseni lisäksi siis. 😀 Haluan kuitenkin heittää tän listan johonkin eli siis tänne blogiin. 😀

   Kiitti leffavinkistä, tsekkaan heti! Sarja ei oo tuttu myöskään!

   Sieltä tulee pian teattereihin American Sniper, jonka traileri vaikutti superjännältä, mutta mä en tiedä uskallanko mennä kattomaan sen leffateatteriin :’D

 4. Sun listasta oon kaks nähnyt 😀

  1. Heh, mä luulen, että se on lähempänä normaalia. 😀

 5. Anonymous says: Vastaa

  Tuo Wolf of Wallstreet ei iskeny yhtään. Katottiin kotona ja piti lopettaa puoleen väliin. Ei vaan iske huora-kokkeli -meininki. 🙁

  1. Höh, riippuu meiningistä!

 6. Mulla on joku keskittymisvamma ollut viimeset pari vuotta, enlä sinä aikana ole katsonut vapaaehtoisesti kuin seikkailu/fantadia/scifi/supersankarileffoja. Ei vaan jostain syystä riitä mielenkiinto :/

  1. Mulla on kans keskittymisvammaa leffojen ja etenkin tv-sarjojen suhteen. Jos eka 10 min on tylsää niin jätän kesken. Leffateatterista tosin en oo koskaan poistunut kesken leffan (pari kertaa ollu tosi lähellä), mutta kotisoffalla en jaksa katsoa mitään skeidaa.

 7. Jonna says: Vastaa

  Mä aion tehdä tälläisen samanlaisen listauksen tässä jahka ehdin 🙂

  Mut hei, 300 rise of an empire HYVÄ?!?! Nyt Kissis joku roti 😀 Sehän oli ihan kauheaa kuraa. Arvosanaksi annan blaa 😀 😀

  1. Haha, kyl mä tykkäsin. 😀 Toki se eka 300 nyt oli paljon parempi! Sun listaa odotellessa!

 8. nea says: Vastaa

  Muuten ymmärrän siltä osin mitä oon noista nähnyt ha osittain samoilla ja osittain eri linjoilla, mutta viimeinen hobitti oli kyllä huono. Pelkkää sotaa ja sekin toteutettu äärimmäisen tasapaksun ikävästi ja halvasti tietokoneella. Muutama äärimmäisen pateettinen kohtaus (just se ”your mother loved you”) ja väärissä paikoissa vapauksien ottamista alkuperäisteoksesta (mitä ihmeen jättiläismatoja??)

  1. Hehe, saatto vaikuttaa myös se, että en oo lukenu kirjaa!

 9. Mä muuten aloin sun vuoden 2013 listauksen innoittamana laittaa myös ylös kaikki vuoden aikana näkemäni leffat 🙂

  Interstellarista täytyy sanoa sen verran, että ei sitä mun mielestä ihan kokonaan onnistuttu pilaamaan, mutta ei se siltikään ollut ihan niin hyvä kuin odotin. Enimmäkseen oli vaan liian pitkä ja kärsi ehdottomasti siitä pituudesta. Sin City kakkonen sitten taas tosiaan oli ihan pirun hyvä! Tykättiin miehen kanssa molemmat todella paljon.

  1. Joo mä muistan, kun sanoit ryhtyväs siihen kans! 🙂

 10. Pirita says: Vastaa

  Näin nyt vasta ensimmäisen nälkäpeli elokuvan (on ollut kuvat vähän katkolla muksujen jälkeen) 😀 ja tykkäsin niin paljon kyseisistä elokuvista että lähdin hakemaan googlesta että josko löytyisi joltakin toiselta ”tykkääjältä” hyvää elokuvalistaa ja tässä on aika mainio lista arvioinneista, kiitos 🙂 labyrintti pääsee nyt ainakin kokeiluun…

  1. Suosittelen lukemaan myös Nälkäpeli-kirjat! RAKASTIN ainakin sitä ekaa! <3

Vastaa