Parhaustyyny

Tuossa menneen syksyn aikana mulle tuli tosi ärsyttävä vaiva: kädet puutuivat öisin. Enkä tarkoita nyt mitään sellaista pientä ohimenevää puutumista kun on nukkunut käden päällä, vaan sellaista, että molemmat kädet puutuvat jopa olkapäistä asti ja koko yön ajaksi. Syytän tästä rankempaa treeniä ja ihan yleistä niskajumia.

En nyt ollut siis mitenkään huolissani asiasta, mutta lopulta koin sen vaan tosi ärsyttäväksi (heräsin monta kertaa öisin tähän tunteeseen) ja otin yhteyttä työlekuriin joka laittoikin mulle parin kerran lähetteen fysioterapeutille. Mutta ennen kuin ehdin sinne asti, sain mieheltä joululahjaksi uuden tyynyn.

Ja minkälaisen tyynyn! Supertyynyn! Itse asiassa mies osti tällaisen ensin itselleen ja sitten kun pelkäsi, että varastan sen, osti mulle samanlaisen. Minä en ole koskaan tykännyt korkeista tyynyistä ja siksi ensin tuhahtelinkin kun mies hehkutti uutta tyynyään. Nooo kun sitä sitten päiväunosillani testasin, niin eihän se ole lainkaan korkea, vaan just oikein muotoiltu. Tyyny on kallis, mutta jokaisen euron arvoinen. Se nimittäin oli just sitä, mitä mun niska ja pää kaipasi, eikä kädet enää puudu! Tuli tuolla Brasiliassa huomattua, että tyyny on tosiaan nyt se helpotus tähän vaivaan, koska sinne en tyynyäni ottanut mukaan (fysioterapeutin kehoituksista huolimatta, on nimittäin sen verran isokokoinen) ja siellähän tämä sama puutuminen palasi.

Tämä siis säädetään itselle sopivan korkuiseksi. Ainoa miinus on se, että tän kanssa on pakko nukkua selällään tai kyljellään. Vatsallaan tää on liian korkea ja outo, ei toimi. Tosin vatsallaan ei kai oikeesti ole järkevää nukkuakaan, mutta silti se on joskus kivaa. Silloin nukun ilman tyynyä enkä välitä puutuvista käsistäni.

Jos jotakuta tyyny kiinnostaa enemmänkin, niin sen nimi on Astro ja näitä myy Unikulma. Stocka ehkä myös. Hinta on alkaen 149 euroa (2 kpl 199 e!), mutta kyllä unen laatuun kannattaa panostaa. Tässä suora linkki ko. tyynyyn, enkä minä saa tästä mitään muuta kuin hyvän mielen kun kerron tämän tärkeän asian eteenpäin.

Millaisella tyynyllä sun pää lepää?

P.S. Käytin ne fysioterapeuttikerratkin. Siellä sai ihan loistavaa selkä/niskahierontaa!

25 Comment

 1. Mulla on ihan perustyynyt ja useampia päällekkäin , aamuisin ne kyllä yleensä löytyy lattialta .. ;)! oon itekkin funtsannut jotain erikooistyynyä , mutta millään ei sovi tän hetkiseen budjettiin mitkään erikoishankinnat 🙁

  1. Ymmärrän. 🙁 En mäkään ihan heti olis valmis laittamaan noin paljon tyynyyn. Haaveissa olis uusi patja, ja ne vasta kalliita ovatkin! 🙁

 2. Salla says: Vastaa

  Mulla Tempur käytössä ja silti puutuu kädet 🙁

  1. Onkse kans semmonen niskatyyny? Tää on just niska/pääongelmiin kehitetty!

 3. Mulla on käytössä Tempurin Millennium ja niska- ja selkävaivat on kyllä helpottaneet huimasti tuohon siirtymisen jälkeen.
  http://fi.tempur.com/millenium-tyyny/TFI2002M,fi_FI,pd.html?start=2&cgid=ergonomiset-tyynyt

  1. Toi vaikuttaa hyvältä kans!

 4. eekku says: Vastaa

  Ihan perustyynyjä pari kappaletta ja kyl huomaa välillä et niskat jumissa ku huonossa asennossa nukkunu.Puolisolla yksi erikoistyyny ku veli ei tykänny niin lahjotti meille ,mut merkkiä en tiiä

  1. Mulla oli ennen tosi matala, ihanku ei tyynyä lainkaan. Rakastin sitä, mut eipä oo enää paluuta.

 5. suski says: Vastaa

  Omistan just samanlaisen! Ainaki täällä toiminu mahallaan nukkuessa niin, että kääntääkin sen matalamman pään siihen eteen, posken alle… 🙂 Niskajumit on saanu kyytiä tuon käytöllä.

  1. On se silti vähän korkee! 😀

 6. Mulla on kans Unikulman tyyny! Love. It.

  1. Niinpä <3

 7. Sissi says: Vastaa

  Tempur ei sopinut mulle mutta vesityyny on ihan paras, toinen jo menossa: http://labtex.fi/labtex-verkkokauppa/mediflow-vesityyny

  1. Vesityyny? Wow.

 8. ellu. says: Vastaa

  Tempuria (tai siis siitä jotain halppisversiota, yhtälailla lämpöön reagoiva/memory foam kuitenkin) testasin joskus, mutta hukkasin sen sitten johonkin, kun oli ihan liian kova omaan käyttöön.. olen ilmeisesti liian kevyt (tyhjä pää :D), ettei tyyny muotoutunut niinkuin olisi pitänyt. Nyt nukun sitten auttamattoman surkealla pallokuitu-tyynyllä ja niska on AINA jumissa yön jälkeen.. Pitää varmaan testata uudestaan 😛

  1. Siis tän kanssahan menee kyl hetki, ennen kun se muotoutuu itelle sopivaks!

 9. Anonymous says: Vastaa

  Mun niskavaivoihin tepsi ihan Ikean korkeampi/muotoiltu tyyny. Ainut miinus, että onnistuin heti hajottamaan omasta ja miehen tyynystä vetoketjut 😀 Vatsallaan nukkumiseenkin noilla tottuu kun tarpeeks haluaa 😛

  1. Ai Ikeallakin on tämmöistä valikoimassa, kiinnostavaa. Mä testasin viime yönä nukkua ton tyynyn kanssa vatsallaan, ja oli se matalampikin puoli vähän turhan korkea, mutta ihan ookoo kuiteski meni!

 10. Niina says: Vastaa

  Ostettiin Malesiassa miehen kanssa Ikeasta halvimmat tyynyt, koska ei luonnollisestikaan haluttu kauheasti panostaa asiaan, kun kuitenkin väliaikaisesti maassa oltiin. Mies kyllä epäili jo kaupassa, että pystyyköhän se rouva nukkumaan moisilla, mutta vakuutin hänelle, että asia hoituu. Ja paskanmarjat. Nukuin liki kuukauden niin, että olin kääntänyt tyynyn kaksinkerroin ja puolet öistä meni valvoessa. Jossain vaiheessa sitten tunnustin, ettei homma oikein toimi ja mentiin ostamaan vähän parempi tyyny tilalle. 😀 Eli arvostan suuresti hyvää tyynyä. Maksoi mitä maksoi.

  1. Joo, ihminen kuitenkin nukkuu niin suuren osan aikaa elämästään, että kyllä sitä pitäis kai oikeesti tajuta panostaa asiaan. Jos joskus loppuvuodesta sais sen patjan hommattua…hoidetaan nää tärkeimmät eli kissanpennunostoasiat ensin alta pois 😀

  2. Ja siis hetkinen. Ikea Malesiassa??? Vai täältäkö ostitte kuitenkin?

  3. Niina says: Vastaa

   Kyllä, myös Malesiassa on Ikea. 😀 Ja se oli siis aivan järkyttävän kokoinen sellainen. Ja aivan tupaten täynnä aasialaisia. Vaikka Suomessakin Ikeassa on esim viikonloppuisin porukkaa, niin se ei ole MITÄÄN verrattuna Malesian Ikeaan. Ensimmäinen kerta muuten kun söin Ikeassa lihapullia oli juuri vaihdossa. Maksoi 1,50 e. 😀

 11. nea says: Vastaa

  Oih tahdon tuollaisen! Mä oon kanssa velho nukkumaan tämäntyyppisillä tyynyillä vatsallaan – kropan kiertää pikkasen yhteen suuntaan ja kämmentä johonkin kohtaan pään / kaulan alle ja tosiaan se matala pää poskea vasteen niin kyllä sujuu lempiasentokin! Nyt pitäis vaan vaivautua sitten hankintaan asti 😛

  1. Joo kyllä tolla tyynyllä jotenkin onnistuu vatsallaankin nukkuminen 😀 ! Mut suosittelen tosi lämpimästi tätä tyynyä kyllä.

  2. nea says: Vastaa

   Hitto mies just ilmotti, ettei halua itselleen tuollaista vaan perinteisen… Mutta kaksi ois niin paljon halvempi kpl-hinnalta… Mä piilotan sen toisen! Ja pitäähän olla varatyyny sillon, kun pesee sitä omaa 🙂 SItäpaitsi mullahan on ihan pian synttäri, toivon synttärilahjaksi kaksi tällaista, jee! Nyt mä ulkoistankin tän hankinnan mutsille ja faijalle, päivän väläys… 😀

Vastaa