Mitäänsanomaton

Ai että mä odotin Milk Makeupilta PALJON!! Tää oli mun pitkäaikainen himotus ja kun viimeinkin ystävällisesti kaverini ja bloggaajakollegani Heidi toi mulle näitä Tukholman Sephorasta (okei, joskus kauan sitten jo, eli helmikuussa), olin että JES, nyt mä viimeinkin pääsen testaamaan! Muistan että tilasin Heidiltä näitä ihan paniikissa WhatsAppissa, ”tuo se, ja toi, ja tuo!” Keskityin näihin minikokoisiin tuotteisiin, ainoastaan yhden normaalikoon tilasin. Halusin testata mahdollisimman monta! Ja toki minikoot ovat edullisempia. Ja ihan hyvä, että päädyin minikokoisiin, sillä en mitenkään ihastunut näihin.

En yleensä hauku täällä blogissani tuotteita koska 1) en tiedä saako kukaan sellaisesta mitään irti ja 2) postaan nykyään muutenkin niin harvoin. Mutta tämä postaus ei todellakaan ole mikään hehkutuspostaus, jonka ehkä otsikkokin kertoo. Kun IG:ssa näitä silloin esittelin, niin sain aika monta toivetta että kirjottaisin näistä. Joten, kirjoitan nyt sitten.

Milk Makeuppia ei tosiaan Suomessa myydä, ja harva verkkokauppa sitä myöskään Suomeen toimittaa – mutta esim. Puolan Sephorasta tätä voi tilata, tosin huimilla yli 30 euron postareilla, huhhei! Brändin nerokkain idea on tosiaan on-the-go -tuotteet, eli kiinteässä muodossa kulkevat stick-tuotteet. Sarjasta löytyy kuitenkin myös meikkejä, joista etenkin ripsiväristä olen kuullut hyvää. Ja löytyy myös ihan ns. tavallisia ihonhoitotuotteita, eli kaikki eivät suinkaan ole puikkoja.

New Yorkista alkunsa saanut Milk Makeup on eläinkokeeton, parabeeniton ja 100 % vegaani. Hieno homma.

Aloitetaan tästä ainoasta tilaamastani täysikokoisesta tuotteesta, Matcha Cleanserista. Tämä on paitsi parabeeniton ja vegaaninen, niin myös saippuaton, sulfaatiton, matcha teetä sisältävä puhdistuspuikko. Tällainen olisi tietenkin älyttömän näppärä ottaa mukaan reissuun (jos nyt moisia edes ikinä enää on). Tästä puikosta siis vaan pyöritellään kiinteää ainetta esiin. Tätä käytetään meikin puhdistuksen jälkeen, kostealle iholle, pyöritellään kunnolla ja huuhdellaan. Ei vaahtoa, koska eihän tässä saippuaa ole. Mähän aina pesen meikit ensin pois Sebamed-pesunesteellä ja sen jälkeen käytän jotain ”kivempaa” puhdistusainetta, jolla saan vikatkin meikit iholta pois. Tää on ihan kiva vaihtoehto sellaiselle! Kyllä tästä ihan puhdistunut fiilis iholle jää. Mutta koen tän puikon käytön hankalaksi ja ärsyttäväksi, se on kova ja jotenkin vaikea saada kunnolla ainetta irti.

Minikokoinen Watermelon Brightening Serum sisältää vesimeloniuutetta, joka lupaa kosteutusta ja vitamiineja ja sellaista kaikkea. Käyttö on simppeliä: pyöritellään ympäri kasvoja ja taputellaan sormenpäillä. Tää on ehkä mun lemppari näistä kaikista, koska tän käyttö on ihan järkevää. Iho jää ihan mukavan pehmeäksi ja etenkin kun tän päälle laittaa kosteusvoiteen niin avot! Ehkä osittain johtuu näiden minikoostakin, mutta tän puikon pyörittely kasvoilla on jotenkin vieläkin työläämpää!

Kiinnostavin näistä oli ehdottomasti tämä Matcha Toner! Eli KASVOVESI kiinteässä muodossa, mitä! Ensimmäinen laatuaan tässä maailmassa. Toki arvasin jo etukäteen, etten välttämättä tästä tule oikeasti tykkäämään, koska mulle kasvovesi on sellainen viimeisten meikin jämien poistaja ja virkistävä ja raikastava kokemus. Ja miten sellainen voi tulla puikosta? Tämäkin lupaa kyllä puhdistaa muun muassa pähkinän ja kombuchan voimalla. Ajatuksena jälleen kerran kätevä, ei enää laukkuun levinneitä nesteitä matkoilla. Ensin kasvot puhdistetaan, ja sitten tätä pyöritellään iholle ja sormilla pyöritellään. Ja tietenkin jään kaipaamaan vanulappua, jolla vielä pyyhkiä kasvot! Tämä kuitenkin jätetään ihoon, joten koen tän enemmän jotenkin puhdistavaksi seerumiksi? En kuitenkaan mitenkään ihastunut.

Cooling Water on tarkoitettu kuumalle, väsyneelle, turvonneelle, rutikuivalle iholle. Tämä seerumin kaltainen tuote sisältää kofeiinia ja lupaa myös viilentävää tunnetta, jota mä en kyllä oikein tuntenut. Sopii myös silmänympäryksille turvotusta laskemaan. Ajatuksena varmaan kiva etenkin kesäisin, mutta en mä saanut tästäkään kyllä oikein mitään irti. Olen käyttänyt tätä silmänympärysvoiteen alla, mutta pärjään hyvin ilmankin.

Viimeisenä Luminous Blur Stick! Tätä käytetään primerina kosteutuksen jälkeen, suosituksena T-alue. Mutta voi toki käyttää koko kasvoille ja ilman mitään meikkiäkin. Lupaa häivyttää huokosia, tasoittaa ja tuoda mattapintaa. Mä en yleensä käytä mitään primeria, mutta joskus jos muistan ja innostun niin vähän T-aluetta jollain tasottavalla primerilla sohin. Mulla kuitenkin iho rasvoittuu tosi nopeasti, joten kovin pitkäkestoista hyötyä siitä ei ole ja tykkään muutenkin enemmän kuultavasta ja ns. ihon näköisestä ihosta. Omaan makuun tää primer-puikko oli kyllä aika mitäänsanomaton, mulla on paljon parempiakin tuotteita, jotka tuo selkeesti eroa (ainakin hetkeksi).

Mutta on tää sarja silti jotenkin näppärä ja kiehtova. Mä taas tossa googlettelin ja olihan siellä vaikka mitä uutuuksiakin, yönyliseerumi, yöhuulivoide/naamio… Sain muuten kaupanpäälle kaksi näytettä Vegan Milk Moisturizerista, joka ei ollut puikko vaan ihan tavallinen kosteusvoide, enkä kyllä ihastunut siihenkään. Koostumus oli jotenkin liian paksua ja jätti edelleenkin tosi mitäänsanomattoman fiiliksen. Oikeastaan MITÄÄNSANOMATON vois kuvata hyvin mun kokemuksia tästä sarjasta ja taidankin vaihtaa postauksen otsikon siihen (aluksi se oli ”pieni pettymys”).

Mutta, onko joku muu testannut näitä? Kuulisin erittäin mielelläni kokemuksia!

2 Comment

  1. Kata says: Vastaa

    Eäääh mulle on just tulossa ainakin noi toner ja seerumipuikot.. mä kyl usein nykyään laitan kasvoveden käsillä suoraan naamaan eli en vanulapulla (meinasin eka kirjottaa että vanupuikolla hahah 😀 ), joten katotaan miten tuun ton puikon kaa juttuun.

    1. Kissis says: Vastaa

      Heh, noh, ehkä sä tykkäät! Kyllä mäkin nämä toki loppuun käytän, en tykkää heittää mitään pois! Ja onneks mun iho ei tykkää mitenkään huonoo näistä, sillon toki jäis käyttämättä. Ja jos tolleen käytät toneria niin sit ei pitäis haitata! 😁

Vastaa