Treenaamisesta

En ole vieläkään niin terve, että voisin urheilla tänä viikonloppuna. Siksipä piristän itseäni (ja ehkä myös jotakuta teistä) kirjoittamalla asiasta!

Käyn edelleenkin crosstraining-salilla. Olen ”harrastanut” crosstrainingia toukokuusta lähtien, ensin Vetosalilla, kesäkuusta lähtien CompactFitissä. Siellä käyn edelleenkin, 3-4 kertaa viikossa. Crosstraining on siitä hassu laji mulle, että en ole yhtään tavoitteellinen urheilija. Käyn salilla rääkkäämässä itseäni ihan vaan omaksi huvikseni, ylläpitääkseni edes jonkinlaista peruskuntoa ja vartalon kiinteystasoa ja mikä tärkeintä, voidakseni syödä karkkia edes hieman paremmalla omallatunnolla. Mua ei oikeastaan mitkään tulokset tai kehittymiset kiinnosta, joskus menee paremmin, joskus huonommin. Tiedän suurinpiirtein miten paljon lyön rautaa tankoihin, vähennän jos tuntuu liian pahalta ja lisään jos ei tunnu tarpeeksi.

Siksipä pakotin itseni viime viikon tiistaina salilla järjestettävään kuntotestiin, jotta mitattiin voimaa, kestävyyttä ja liikkuvuutta. En ollut tuloksiini mitenkään tyytyväinen, mutta en pettynytkään. Painan tällä hetkellä tasan 60 kg. Maasta nostin 3 kertaa 80 kg, etukyykkäsin 5 kertaa 50 kg ja pystypunnersin 3 kertaa vain vaivaiset 25 kg, josta tosin vähän syytin edellisen päivän yläkroppapainotteista, rankkaa voimatuntia. Kestävyysosiossa suoritettiin viisi kierrosta: soutu/leuat 10 toistoa, dippipunnerrus 10 toistoa, etuheilautus naiset 10 toistoa (16 kg), atg (=ass to grass) kyykky 10 toistoa. Tein kaikki liikkeet huolellisesti ja sain ajaksi 6:08. Liikkuvuusosiossa tehtiin valakyykkytesti seinää vasten: polvet suoraan eteenpäin, omaan maksimisyvyyteen, mitattiin varpaiden etäisyys seinästä. Sain tulokseksi 7 cm, ja kuulemma alle 10 cm on hyvä.

Noh, vaikka asenteeni edelleenkin on enemmän lajia ”ihan sama”, niin tuon testin ansiosta sain kuitenkin ainakin pikkuisen määrän intoa parantaa tuloksiani, nyt kun on oikeasti jotain ihan paperille kirjoitettuna. Aion myös jatkossa käydä useammin kehonpainotunneilla, vaikka en pidä niistä yhtään. Niiden jälkeen kuitenkin löydän hirveästi uusia lihaksia. Samoin kestävyystunteja pitäisi jaksaa enemmän. Niin, eli näköjään jotain tavoitteita mulla kuitenkin nyt sitten on. Silti musta ei ikinä tule mitään himotreenaajaa. Mulle riittää, että käyn salilla silloin kun huvittaa, se tuntuu hyvältä ja kivalta enkä ota liikaa stressiä. Jos väsyttää, en mene. Olen nyt ehkä viimeinkin edes vähän oppinut, ettei ole mitään järkeä vetää itseään ihan väsyksiin käymällä liikaa rankoilla tunneilla, koska sen tuloksena on vain parin viikon lepo. Kuten nyt.

Oletteko olleet lähiaikoina kuntotestissä? Kiinnostaisiko?

P.S. En muuten edelleenkään tiedä, paljonko max nostan maasta (yhden kerran). Tuossa testissä mitattiin 3-5 max toistoa.

6 Comment

 1. Mäki haluun mennä tollaseen testiin! Mä en muuten tosta max nostoista tiedä yhtään mitään, onko se siis niin, että laitetaan maksimipaino, jonka pystyy vetää yhden kerran? Porukka aina kysyy että paljonko nostan penkistä, mutku en tiiä yhtään, kun en ole koskaan testannut.. en jaksa heittää sitä vastauksena enää 😀

  1. No tossa siis haettiin omaa maximia 3-5 toistossa. Eli ei ykkösissä. Mäkään en niistä tiedä.

  2. Mutta siis niin. Yleensä se on tosiaan se yksi, jonka jaksat tehdä puhtaasti. Tässäkin siis tekniikka on tärkein.

 2. nasse says: Vastaa

  Hei vähän nyt aiheeseen liittyen, itse kaipaisin melkeinpä kokonaan omaa tunnistetta treenaamiselle! Olin lauantaina kahvakuulakurssilla, ja ennen sitä panikoidessani muistin sulta täältä löytyvän paljon kahvakuulahehkutusta, mutta olikin sitten melkoinen kahlaaminen niiden etsiminen… Ja nyt kun kuula näyttäisi tulleen elämääni jäädäkseen, voisi olla kiva löytää vaikka täältäkin heikkojen hetkien iskiessä helposti niitä motivaatiopostauksia 😀

  1. Hmm, joo, kaippa jotain sellaista voisin saada joskus aikaiseksi. 🙂 En ihan hirveästi treenijutuista täällä kirjoittele, vaikka ovatkin iso osa elämääni ja ajanviettoani. Treeniblogeja kun on niin paljon ja teksti siellä vähän höm asiantuntevampaa. 😀 Nää mun ns. treenipostaukset nyt on aika paljonkin lajia yleistä höpinää: http://kissaamma.blogspot.fi/2013/03/strong-is-new-skinny.html

   Mutta. Kahvakuulailu ON tosi hieno juttu. Harmittaa, että se on itseltäni nyt lähestulkoon jäänyt. Joskus kävin tuon ”oman” salini kahvakuulatunneilla, ja usein kahvakuula on käytössä muillakin tunneilla, mutta on mulla silti vähän ikävä yhtä tiettyä Motivuksen aamukahvakuulatuntia…yks maksettu kerta ois vielä tälle vuodelle, saa nähdä josko joskus palautan tuon kunnolla sunnuntaiaamuihini. 🙂 Piristävää käydä joskus ihan muualla ja omalla salilla kahvakuulatunnit menevät aina vähän hölmöihin aikoihin ja ovat kai niiin tekniikkapainotteisia, että peljästyn. Tykkään kahvakuulailla helpoilla, vaihtelevilla liikkeillä, silleen että hiki lentää!

 3. ellu. says: Vastaa

  Heitinpä haasteen! 😉

  http://lonttilontti.blogspot.fi

Vastaa