Vatsaystävällistä

Voitteko uskoa, että tämä yllä olevassa kuvassa näkyvä kapseli pitää sisällään kuusi miljardia elävää maitohappobakteeria? Mutta totta se on! Ja hulautan tuollaisen joka aamu vatsaani veden kyydittämänä ja olen tehnyt näin jo monen vuoden ajan.

Tässä eräs aamu mies ihmetteli, miksi syön maitohappobakteeritabuja. Ihmettelin takaisin, miksi muka en söisi! Mutta ehkä ymmärränkin ihmetyksen: muksuna maitohappobakteerikapseleita nautittiin vain jollain Egyptin matkoilla, että vatsa tottuisi helpommin erilaiseen bakteerikantaan.

Ei ole kuitenkaan mitään väärää syödä niitä päivittäin, siis ihan päinvastoin. Maitohappobakteerit tasapainottavat suolistomikrobistoa ja ovat oiva lisä etenkin, jos on herkkä vatsa. Niitähän saa myös luonnollisemmin mm. kaikista maitotuotteista ja tietenkin ennestäänkin näitä bakteereja jyllää meidän maha-suolikanavassamme useita miljardeja.

Sain Actavis-nimiseltä lääkealan yritykseltä testiin erilaisia Lactocare-maitohappobakteerituotteita. Kapselit on pakattu käteviin ja iloisen värisiin purkkeihin ja pusseihin.

Lactocarelta löytyy maitohappobakteereja jokaiseen menoon ja meininkiin: päivittäiseen hyvinvointiin (Daily), matkusteluun (Travel), laktoosi-intoleranteille tai maidon proteiinille allergisille (Plus), akuuttiin tarpeeseen (Stop), sekä kuituja sisältävää jauhetta (Fiber). Näistä kaikista olen nyt käyttänyt Dailya ja Fiberiä, joista tämä jälkimmäinen on muuten tosi kätevä appelsiininmakuinen jauhe jonka voi sekoittaa mm. aamiaisjugurttiin. Daily on myös tosi hyvä, sillä vain yksi kapseli päivässä riittää, mitä arvostan suuresti! Toivottavasti lähiaikoina pääsisin testaamaan myös tätä Travelia…

Noh, löytyykös sieltä muita maitohappobakteerilisää käyttäviä? Oliko nämä jollekin ihan uusi juttu?

Lisätietoja Lactocare -sarjasta löydät täältä.

20 Comment

 1. Piimä on paras jos on mahavaivoja. Kapseleissa on kaikkea turhaa mukana.

  1. Höpslöps 😀 Tosin juon mä piimääkin töissä!

 2. Maitohappobakteerit ja probiootit säännöllisesti käytettynä on ainoa joka mulla tehoaa, sillä mä reagoin ihan kaikkeen vatsallani ja mulla on jatkuvaa ressiribulaa. Eli kyllä nää vaan tepsii ja on hyvä olla 😀

 3. Anonymous says: Vastaa

  Mä oon kyllä miettiny et auttaiskohan toi mun mahaan joka on tosi herkkä reagoimaan kaikkeen ja muutenkin saa vähän väliä miettiä et mitä oikeen on syöny väärin ku vatsa oikkuilee :/ Oiskohan noista maitohappobakteereista apua?

  1. Ehdottomasti kannattaa ainakin kokeilla. Tietenkin esim. maitotuotteet ja viljat voivat olla syynä myös.

 4. Käytän maitohappobakteereja joo, joka päivä. Välillä otan kuurin myös Precosaa tai Symbiofloria. 🙂

 5. Mä olen yleensä vetänyt vain ennen matkaa. Pitäisi ehkä kokeilla tuota Plussaa, sillä vatsa ei oikein tykkää normaaleista maitotuotteista.

 6. Mä syön hapankaalia antibioottikuurin aikana ja jälkeen, mutta mä oonkin tälläinen ekopiiperö 😀

  1. Antibioottikuurit on pahoja, onneks ei oo kovin monta joutunu vetämään. 🙁

 7. Myy says: Vastaa

  Mä oon kanssa vetänyt päivittäin usean vuoden ajan. Syön sitä jotain apteekin halpista, missä on b-vitskut mukana 🙂

 8. Vois itsekin kokeilla. Tykkäsin kovasti probiootti maitohappobakteerivalmisteesta, jota käytin Turkin reissulla. Mulla siis laktoosi-intoleranssi ja muutenkin vähän hankala vatsa välillä. Nyt vielä päälle tämä Kuopio-Joensuu reissaus, jossa Kuopion veden kalkkipitoisuus pistää lähes aina mahan sekaisin :/ Ei vaan totu, niin ei.

  1. Ei pidä mennä Kuopijjoon!

 9. Anonymous says: Vastaa

  Mua kiinnostaisi tietää miten sulla on jatkuvasti näitä yhteistyöjuttuja, kuulut inspirationiin jne, vaikka sulla on verrattain aika ”vähän” lukijoita? Mainostatko ittees aktiivisesti jossakin, otat yhteyttä firmoihin jne.? Vai ootko vaan niin hyvä että ne ottaa yhteyttä suhun? 😀

  1. Sekä että. Blogillani on kyllä jo sen verran lukijoita (ja kävijöitä), että myös minua lähestytään aika usein. Ja itse asiassa todella harvaan edes lähden mukaan.

 10. Anonymous says: Vastaa

  Maitohappobakteerit olisi hyvä ottaa ihan viimeisenä illalla kaiken syömisen jälkeen ja ennen nukkumaan menoa. Saa parhaimman tehon irti kun pääsee rauhassa hoivaamaan vatsaa ym!
  Oon syönyt vuosia maitohappiksia, oma suolisto on yksi iso ongelmatapaus, mut noi happikset jelppailee kyl aika hyvin.
  -Mau

  1. Aijaa, en oo tällaista kuullutkaan!

 11. Anonymous says: Vastaa

  Onko noiden laktoosi-intolerantikoille tarkoitettujen ideana vaan se, että ne ei sisällä laktoosia, vai pitäiskö niiden auttaa laktoosinsietoon?

  1. Ei sisällä laktoosia. Tuo Plus on tarkoitettu siis erityisesti antibioottikuurin aikana nautittavaksi, rauhoittaa vatsaa.

 12. Anonymous says: Vastaa

  Mie juon Molkosania! Mikään muu ei auta miun stressivatsaan (tässä viiden vuoden aikana tullut kokeiltua kaikkea apteekki- ja markettituotteita..). Maistuu ihan järkyttävän pahalle mut tekee massuun ihanan olon melkein välittömästi 🙂

  1. En oo maistanu enkä varmasti toivottavasti koskaan maistakaan?! 😀

Vastaa