Uusi nettikauppa, kokemuksia?

Omasta mielestäni parasta bloggaamisessa on mielipiteiden vaihtaminen muiden samanhenkisten tyyppien kanssa, sekä sitä kautta saatu uusi informaatio. Olen oppinut paljon uutta blogini ihanilta lukijoilta ja kaikenlaiset kommentit jaksavat ilahduttaa minua aina. Siksipä nyt haluaisinkin kuulla kokemuksianne tästä uudesta nettikaupasta, Zalandosta. Tai en tiedä miten uusi tämä oikeasti on, itse kuulin tästä vasta noin kolmisen viikkoa sitten. Ja testasin tilaamista pari viikkoa sitten. Ja nyt kaduttaa.

Ostin nimittäin Ted Bakerin clutchin Stockmannilta ja viikko sen jälkeen löysin saman laukun tuolta Zalandolta, paljon halvemmalla. Koska olen nykyään ihmeellisen säästäväinen, enkä ollut ottanut laukkua vielä käyttöön, palautin sen Stockalle ja laitoin saman tilaukseen Zalandolta. Maksutavaksi valitsin tilisiirron ja maksoin ostokseni siis verkkopankin kautta. Maksumuistutuksia Zalandolta tuli tämän jälkeen muutamia ja ne olivat ihan normaaleja, koska rahat näkyvät siellä päässä vasta 2-4 vuorokauden kuluttua. Noh, neljän vuorokauden kuluttua ei tullut mitään kuittausta että paketti olisi jo lähtenyt ja maksumuistutuksia tuli edelleen. Otin siis yhteyttä puljuun ja kappas vain, maksuani ei siellä näkynyt. Lähetin verkkopankkikuitin (heidän pyynnöstään) ja ilmoittivat heti, että eivät vielä ole maksuani löytäneet, mutta ”Pyrimme löytämään ja littäämään maksunne tilaukseenne mahdollisimman nopeasti. Otamme teihin sähköpostitse yhteyttä heti, kun tämä on onnistunut.”

Blogiani pidempään lukeneet ehkä muistavat taannoisen Citydeal-jupakan. Mulle nyt JOTENKIN tulee tästä hommasta vähän samat fiilikset. Miten vaikeaa voi olla löytää maksu, kun viitenumerot ja kaikki ovat ihan oikein? Asiaa ei helpota yhtään se, että nyt en sitten löydä enää valikoimista ko. laukkua lainkaan. Eli tuskin sitä siis tulen lopulta sieltä saamaankaan. Tänään tuli viesti, että tilaukseni on deletoitu, koska maksua ei ole tullut.

Argh. Siis ARGH. Nettikauppojen ihanuus tuli taas todistettua. Ei ehkä ollutkaan sen parinkympin säästämisen arvoista.

Onko joku muu tilannut täältä ja kuis homma toimi? Tuollahan on ihan mukava valikoima vaatetta ja musta tuntuu, että nykyään just nettikaupoista löytää ne kivoimmat vaatteet ja kengät…siksipä harmi, jos homma ei sitten toimikaan.

…Ja äsken tuli viesti: ”Valitettavasti jostain teknisestä virheestä johtuen maksunne ei ole rekisteröitynyt meille. Teemme kuitenkin parhaamme, että saamme yhdistettyä maksunne tilaukseenne mahdollisimman nopeasti.”

Vika on varmasti minussa, kun tällaiset tekniset virheet sattuvat aina just mun kohdalle.

/No miten tässä sitten kävi? No niin kävi, että kuulemma jonkun teknisen virheen takia monenkin ihmisen maksut eivät muutamana päivänä menneet perille. Laukku oli ja meni ja rahat saan takaisin ehkä joskus ensi viikolla, kunhan ehtivät palautella. Eiköhän niidenkin perään pidä vielä kerran kysellä.

/No miten tässä sitten lopulta kävi? (24.9.) Rahoja ei tietenkään kuulunut eikä etenkään näkynyt, joten laitoin vielä kerran kyselyä matkaan. Vastausta ei tullut, mutta sen sijaan tuli automaattinen ”tilauksesi on nyt lähetetty” -viesti. Täh. Eli kuitenkin rahat olivat lopulta kelvanneet ja laukkukin taas jostain löytynyt. Se on nyt sitten matkalla. Kai. En vielä tiedä haluanko sitä pitää. Aika kauan on tässä nyt mennyt aikaa.

/No mutta mitäs ihmettä? (25.9.) Nyt tuli viestiä, että tilaustani ei ole lähetetty, sain vain automaattisen viestin vahingossa. Rahat kuulemma on palautettu tililleni melkein viikko sitten, hassua, että niitä ei kuitenkaan siellä näy…

31 Comment

 1. Sanja says: Vastaa

  Ei hitsi! Itsekin tilasin juuri tuossa viikonloppuna tuolta itselleni talveksi saappaat ja valitsin maksutavaksi laskun, joten ei ole samanlaisia kokemuksia kuin sinulla.. Tuli heti viikonloppuna jo viesti että tilaus on lähetetty eli mulla ei oo kyllä pahaa sanottavaa (ainakaan vielä)! Harmi että sulle sattu noin 🙁

  1. Jep, jälkikäteen tajusin, että munkin ois pitäny ottaa lasku, koska siinä oli korotonta maksuaikaa niin paljon.

   Mutta näköjään mun maksu on nyt sitten TEKNISESTÄ VIRHEESTÄ johtuen kadonnut. Nice.

 2. Miia says: Vastaa

  Eikö tämä olekin se pulju jonka mainoksessa mieshenkilö kuiskii paniikissa ettei tästä saa kertoa kenellekään naiselle? Nyt ei ainakaan tarvitse tilata mitään mikäli tekstistäsi ottaa vaarin. Toisaalta kaikille voi käydä virheitä, muistan yhä kuinka eräskin vivienne westwoodin jouluale tilaus kusi täysin ja en saanut tilaamistani jutuista mitään, maksu kuitenkin palautui vaikka siinä kestikin. En tosin ole senjälkeen sieltä tilannut.. Musta on myös jokseenkin epäilyttävää kuinka aitoja merkkilaukut ym on nettikaupoissa, ellei sitten ole brändin oma kauppa. Emt…

  1. On just se. 😀

   On joo Nellynkin kanssa käynyt mm. niin, että paketti ei koskaan tullut mulle vaan palautui samantien, mutta niin rahatkin. Kaikenlaista sattuu, mutta tällaiset tekniset virheet maksuissa aina hieman kummastuttavat, etenkin kun olen kuitin asiasta lähettänyt ja viitenumerot ym. kyllä täsmäävät.

  2. Tällä hetkellä tosin yritän vain saada rahani tuolta takaisin.

 3. Harhahetkenä ostin tuolta, kun Facebookissa mainos pompsahti silmille ja vaatteet näytti nätiltä. MUTTA. Laskulla ostaessa vaatteet tuli kyllä perille mutta kokomitoitus jotain aivan utopistista ja rytkyt muutenkin kalliita laatuunsa nähden, Halens/H&M kantaa samaa laatua kuin mitä nuo mytyt oli Zalandosta, kangas vaikutti paidoissa siltä että aika äkkiä jää roikkumaan ryntäisiltä. Kengät lie kelle suunniteltuja, ei ainakaan minun keskivertoa vain hieman leveämpi jalka mene niin MILLÄÄN kenkään sisään, lesti on järjettömän kapea. Palautukseen meni koko tilaus.

  1. Joo noilla on mainoksia joka paikassa. 😀 Ja lasku munkin ois pitäny ottaa, yleensä olen niitä vastaan mutta tässähän oli korotonta maksuaikaa kuukauden verran.

 4. Elli says: Vastaa

  Mina olen tilannut pariinkiin otteeseen britti-Zalandosta ja hyvin on toiminut. Ilmainen toimitus ja palautus on eritoten mieleen seka tosi hyvat alet.

 5. En ole itse tilannut, mut luin just aika saman henkisen Zalando-postauksen jostain toisesta blogista, mut en nyt tietenkään muista mistä.. Palaan asiaan, jos tulee välähdys. Siinä arveltiin myöskin, että heidän tuotteensa olivat epäilyttävän halpoja ja lisäksi huono laatuisia.
  Yleensähän se tuppaa menemään niin, että jos se kuulostaa liian hyvältä ollakseen totta, niin se on just sitä :/

  Ja toisekseen se mainos on niin aivotkärväyttävän ärsyttävä, että vissinävarmana on ikinä osta tältä firmalta mitään. Ni.

  1. Voivoi. 🙁 En mä kyllä oikeen usko, että noi on mitään feikkikamaa, eiköhän ne ihan niitä oo ku missä muuallakin…sais nimittäin olla aika pirusti feikkiä. 😛

 6. Ite kiinnostuin kaupasta kyllä, lähinnä ostaan just tuttujen merkkien vaatteita, kun ei täällä maalla niin helposti kauppaan pääse. Harmi vain, ettei toimita postiin, vaan Matkahuoltoon tmv (eli meillä Siwaan), kun posti ois ollut ihan lähellä.

  Ehkäpä tilaan ja testaan tuota kauppaan, onneksi palauttaminen on kuitenkin helppoa kauppoihin.

  1. Joo mä en ees tiedä missä mun lähin Matkahuolto on, ennen oli lähi-Siwa, mutta nyt…ei saanut valita paikkaa kuten yleensä.

 7. Minun kirous tuntuu olevan se, että kun tilaan jotain tuotetta, niin se aina shoppailun aikana ehtii loppua. Sitten luvataan että ”no kahden viikon päästä lähtee tulemaan”. Aina rumpa kestänyt sen 4-8 viikkoa, kerran kesti yli kolme kuukautta..

  1. Mul on näin käyny vaan noissa Henkkamaukan designer-ryntäyksissä. 😛 Aina kyllä vituttanut suuresti!!!

 8. Myy says: Vastaa

  Se telkkarimainos on niiiiin kamala, ettei vaan pysty edes menemään nettikauppaan. 😀

  1. Haha oon sen kai pari kertaa kuullu/nähny…en kato mainoksia 😛

 9. Siinä mainoksessa on UPEA vaatehuone-säilytysjärjestelmä-kenkähylly-systeemi!!!
  H – A – L – U – A – N ! ! ! =D

  1. Pitää kattoo seur. kerralla tarkemmin! 😀

  2. Niina says: Vastaa

   Joo mäkin kiinnitin huomiota siihen vaatehuoneeseen. Kyllä kelpais…:D

   Nii ja kokemuksia kyseisestä nettikaupasta ei ole. Toivottavasti toi sun juttu selviää pian!

  3. No selvis viimein juu. Joku ohjelmavirhe. Mut laukku oli ja meni joten saan enää rahat takas, joskus.

  4. Niina says: Vastaa

   Höh. :/

 10. Marriia says: Vastaa

  Mulla ainakin toimi mainiosti tilaus ja paketin saapuminen. Tilasin Vagabondin kengät ja olen tyytyväinen. Maksun suoritin myös verkkopankin kautta. Eli täällä hyvä kokemus puljusta!

  1. Kiva kuulla, ehkä tässä on vielä edes jotain toivoa! Ainakin saada rahansa takaisin, jos ei muuta…

 11. Aino says: Vastaa

  En ole itse tilannut Zalandolta, mutta se on nettikauppa numero 1 näissä saksankielisissä maissa! Kovasti ovat kaikki kaverit kehuneet ja kaupalla on erittäin hyvä maine täällä. Uskoisin siis, että on ihan luotettavaa tilailla sieltä 🙂

  1. No itse välttelen jatkossa parhaani mukaan. 😀

 12. Mä ostin sen Vilan jakun Zalandolta ja kaikki toimi tosi hyvin. Maksoin PayPalilla ja lähetysilmoitus seurantakoodeineen tuli heti seuraavana päivänä. Toimituksessa kesti sen 5 päivää. Mullakin on ollut ongelmia vaikka minkä nettikaupan kanssa ihan Stockmannista lähtien, mutta silti oon jatkanut nettikauppojen käyttöä. Joskus onnistuu, joskus ei .:D

  1. Joo no mä odottelen vielä rahojani takaisin…joita tuskin kuuluu ennenku muistutan vielä kerran asiasta.

 13. Juuri tilasin täältä ja tilaus tuli reilussa viikossa ja ei moitittavaa kuin tuo matkahuollosta hakeminen. Postailen jossain vaiheessa…

  1. Joo mun rahat on nyt sit kadonneet jonnekin. Tai siis se palautus. HOHHOIJAA, en jaksais enää ees vääntää. Varmaa on se, että en kyllä tuolta enää tilaa 🙁

 14. Anonymous says: Vastaa

  no mites on nyt mennyt? 🙂

  1. Rahat tulivat lopulta, pienen lisäselvittelyn kautta. Huh. En oo ton jälkeen edes haaveillut tilaavani tuolta, poistin itseni uutiskirjelistaltakin varmuuden vuoksi. 😀

Vastaa