Hummani hei

Olin tänään ratsastamassa. Tai no, oikeastaan siis eilen, eli lauantaina. Firmassa jossa työskentelen, on ns. ratsastusjaos, joka järkkää maastoratsastusretkiä muutamia kertoja vuodessa eri talleille, pääasiassa islanninhevostalleille. Joudumme kyllä niistä tietenkin itse maksamaan. Kytäjä on suosittu ja siellä käynkin enää pelkästään, sillä tykkään ratsastaa hyvillä teillä pienten polkujen sijaan. Kytäjällä on myös parhaimmat hevoset. Nyt menin taas kolmatta kertaa Ljómilla, 8-vuotiaalla ruunalla. Olen jotenkin kiintynyt tähän tyyppiin, vaikka se taitaa olla yksi tallin laiskimmista ja raippa pitää olla mukana. Kovin tottelevainen kuitenkin ja ihanan varma, leppoisa tyyppi. Meillä vaan jotenkin synkkaa.

Tänään Ljómilla oli kuitenkin ehkä vähän huono päivä, tai sitten se johtui siitä, että se oli jo ollut muutaman tunnin maastossa, saatiin nimittäin hevoset suoraan valmiina edelliseltä ryhmältä. Yleensä töltti on sujunut Ljómilla ihan kiltisti, nyt lipsui turhauttavankin usein raviin (mukana oli munkin mokaa!) ja sekin oli vähän laiskemman puoleista. Raipalle oli käyttöä. Ekan laukan jälkeen Ljómi kuitenkin selkeästi vähän piristyi, laukassa se innostuu helposti muutenkin ja yrittää välillä vähän ohitellakin. Osallistuin ”kokeneempien ryhmään”, eli hieman vauhdikkaampaan maastoon. Vaikka epäilin olevani alipukeutunut hurjasta tuulesta ja sateesta johtuen, niin taisi olla ensimmäinen kerta, kun mulla oli just sopivasti päällä. Ei nimittäin tullut kylmä eikä kuuma! 2,5 tuntia meni todella nopsaan ja oli älyttömän kivaa.

Ja nyt olen ihan poikki. Mulle iskee aina ratsastusreissujen jälkeen hirveä raitisilmamyrkytys ja voisin nukkua monet päikkärit putkeen. Äsken kuitenkin pari tyttökaveria oli kylässä, joten hienosti sinnittelin yöunille asti. Niille siis nyt!

Mites teidän ratsastukset viime aikoina? Tai yleensä? (Itse olen käynyt lähinnä vain maastossa, elämäni aikana vain parilla kunnon ratsastustunnilla.)

43 Comment

 1. Nina says: Vastaa

  Eiiih, minäki haluan!!

  1. Joo, mäkin haluun uusiks! :))

 2. Nova says: Vastaa

  Kiitos kysymästä, viime syksynä ratsastin vajaan 20 vuoden (näin muistelen!) tauon jälkeen ;D Eli, rakastan hevosia ja lapsena/nuorena kävin parit ratsastusleirit. Koskaan en vain ole harrastanut ratsastusta vaikka toisaalta tahtoisinkin, pitäisi vaan olla vakityö kun on sen verran kallista puuhaa =/

  1. Mä en ole koskaan vakituisesti ratsastanut, tosiaan jollain eläinleirillä tms. vaan. En ole siis hengannut pikkulikkana talleilla (vaikka hevoskirjoja luinkin ja Villivarsaa ja Hevoshullua. :D) En oo ollu silleen kiinnostunut hevosten ”hoidosta”, vaan pelkästään vapaammasta ratsastamisesta. Kallista tosiaan on ainakin pk-seudulla. 🙁 Pari kertaa vuodessa siis vaan noilla hieman pidemmillä maastoreissuilla käyn.

 3. Olin menossa nukkumaan, mutta sitten näin tän postauksen, ja nyt en oo ihan varma, uskallanko mennä nukkumaan. Marianne nimittäin pelkää heppoja :(( Pahin painajainen = clowni, joka ratsastaa hepalla.

  1. Anteeksi! 😀

 4. Niina says: Vastaa

  Hevoset ja minä? Ei hemmetti. 😀 En ole oikein koskaan tykännyt hepoista, ratsastanut olen muutaman kerran ja se oli ihan hanurista. Ja inhosin kaikkia hevoskirjoja pienenä, että jos olisin alkanut ratsastaa, niin hevonen olis varmaan tyrkännyt mut alas ja olisi kallo murtunut tai jotain. Eikös eläimet kuitenkin vaistoa ihmisen mielentilat. 😀

  1. Heh, veikkaan, että voisit silti tykätä issikkamaastoratsastuksesta. Itsekään en missään kentällä hevosen kanssa viihtyis hetkeäkään, mutta maasto on niin eri juttu.

 5. Tämä postaus ei yhtään nyt kyllä helpottanut mun ratsastuskuumetta. >:I

  Penskana ratsastelin runsaasti, vanhemmiten en enää ollenkaan. Mä en edes muista koska olen viimeksi ollut hevosen selässä, yhy. Heppakuume olis kova, mutta se on nykyään niin perhanan kallista etten kyllä ainakaan lähitulevaisuudessa siihen sopivia tilaisuuksia näe. Ootsä ratsastanut joskus lapsena säännöllisesti, vai kuinka on kyky pysyä hevosten ja ponien selässä kehittynyt?-)

  1. Oon käyny just tällasilla maastoreissuilla ja tosiaan parilla ratsastustunnilla aika nuorena. Mutta siis lähinnä maastoa, muutamia kertoja vuodessa. Mitään kouluratsastuskiemuroita en tosiaankaan hallitse, vaan ihan perusjutut, joilla pärjää maastossa. Eniten kokemusta just islanninhevosista, jotka onkin parhaita. Töltti <3!

  2. Buu, epistä, mää en oo koskaan päässy ratsastaan islanninhevosella! :c

  3. Sun pitää mennä!!

 6. Hevosia..hyi helvetti..
  Emme pärjää keskenämme.
  Hevoset vihaavat minua.
  Minä pelkään hevosia..

  1. Ei voi sit mitään. 😀

  2. Tytär aikoinaan yritti herätellä heppahulluutta itsessään,onneksi jäi aika laimeaksi.

   Olipa kiva tönöttää kymmenen metrin päässä katselemassa kun ne tulisilmäiset elukat tuijotti…

   Ja olen sentään kasvanut kodissa jossa oli heppa (silloin jo eläköitynyt työhevonen)..

  3. Tulisilmäiset. :DD

 7. Mari says: Vastaa

  Just olin torstaina ratsastamassa 3 viikon tauon jälkeen 🙂 Meinas maneesin pölyävä hiekka ottaa vähän henkeen flunssan jäljiltä, vieläkin välillä menee ääni että tais olla aikamoinen koettelemus ihan tavis kouluratsastustunti..

  1. Mulla edellisestä kerrasta tais olla puol vuotta…

 8. Mullapa löytyy kotoa tällä hetkellä yksi oma hepoinen. (;

  1. Oon kade. 🙁

 9. Kisu says: Vastaa

  Hepat. Nuo hengenvaaralliset otukset. Hengitystieni tukkeutuvat heidän läheisyydessään, joten tyydyn kuviin. Viimeksi olen ratsastanut lehmällä! Taisin olla 6vee. Pelotti 😀

  1. Oon iteki saanu jotain lieviä allergiaoireita hevosia harjatessani, mutta ei mitään suurempaa.

  2. Kisu says: Vastaa

   Reaktioni oli kuulemma niin eksoottinen, että lekuri halus välttämättä kuvan muistoksi. Se kertonee kaiken.

  3. Oh no 😀

 10. oon pitänyt ratsitaukoa ja muutenkin liikkumistaukoa vinoilevan lantion takia lokakuulta. jouduin myymään oman koulutammani siksi että ei vaan pystynyt tehdä yhtään mitään. vaan eilen kiipesin uljaan suomenratsun selkään ja köpöttelin kentällä vartin. enkä tullut kovin kipeäksi. ehkä se tästä taas.

  1. Kyllä se siitä! Tylsää, että jouduit myymään. 🙁

 11. LauraL says: Vastaa

  Lapsena kävin alkeis- ja jatko1-kurssit, mutta siihen se sitten jäi, kun oli ja on edelleen niin kallista touhua. Kaverin hevosta kävin välillä sen apuna hoitamassa. Mutta mitään hoitohevosta tmv. ei ole ollut, enkä ole ikinä mieltänyt itseäni tallitytöksi, lähinnä se ratsastus kiinosti. Ja nyt aikuisena tekisi kyllä mieli mennä kokeilemaan, ehkä tollanen vastaava sopis mullekin.

  1. Joo sama homma, ei kiinnosta hevosten hyysäys ainakaan enää tällä iällä. 😛 Suosittelen kyllä näitä muutamien tuntien maastoretkiä, ovat ihan huippuja.

 12. nanna says: Vastaa

  Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

 13. nanna says: Vastaa

  Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

 14. nanna says: Vastaa

  multa löytyy oma issikka joten tuttua hommaa ;). sulla on muuten huippublogi, luin alusta asti koko hoidon viime viikolla ( …töissä ):D
  terv. issikkaämmä nanna

  1. Oho, aika hurjaa! 😀 Siis tuo oma issikka ja se, että luit blogini läpi. 😮

  2. nanna says: Vastaa

   ja aattele, sain siitä koko ajan palkkaakin ;)! (oletan, ettei pomo lue blogiasi ja tunnista mua 😀 )

  3. Äääk? 😀

 15. nanna says: Vastaa

  … lisäksi osaan näemmä sujuvasti postata saman kommentin useaan kertaan kolmeen eri aikaan ja vain yhdellä klikkauksella 😀

  1. 😀

 16. Anonymous says: Vastaa

  Tätiratsastaja Kikka ilmoittautuu…pari kertaa olen käynyt kenttätunnilla lähes vuoden tauon jälkeen ja saanut illaksi megalomaanisen päänsäryn ja pariksi seuraavaksi päiväksi samankokoisen lihasjumin. Onko se todellakin noin rankkaa?

  1. Tällä kertaa en saanut oikeen mitään jumeja, yleensä olen seuraavat pari päivää kävellyt hieman vaikeasti. No, peppu on vähän kipeä, mutta aika pientä. 🙂

 17. Marie says: Vastaa

  Ratsastaminen on parhautta. 😀 Itse kun ratsastan sen pari kertaa viikossa kuitenkin. (: Sen pitää vain olla niin penteleen kallista!

  1. Joo, ei oo halpaa ei 🙁

 18. nea says: Vastaa

  🙂 vaikka olenkin kyllä kade :/ missä meidän duunipaikan ratsastusjaos?? Issikkamaastot on eri talleilla niin erilaisia, omiin kokemuksiini en oo täysin tyytyväinen mutta kytäjästä oon muistaakseni kuullu hyvää.

  1. Totta. Tää Kytäjä on nyt enää ainut, mihin suostun lähtemään. Ja Vierumäki on kiva, mutta sinne asti nyt ei olla mentykään.

 19. Elisa says: Vastaa

  Täällä takana ratsastusharrastusta noin 15 vuotta aina välillä taukoillen. Kilpaillutkin olen, seuratasolla tosin lähinnä. Rakastan ratsastusta, hevosia ja kaikkea mikä siihen maailmaan liittyy, eli kaiketi minä olen sitten ehta heppatyttö 🙂 Toisaalta kannatan suomalaisen hevosenlihan ostamista ja syömistä, hyvää varsinkin grillattuna.

  Harmittaa, että nyt on taas tällainen pidempi tauko menossa. Välillä olen päässyt ratsastamaan siskon sukulaisen täykkäriristeytystammalla, ja se oli aivan upeeta. Nykyään mulle tulee kaihoisa olo ja ihan kylmät väreet tulee, kun näen jonkun telkkaohjelman tai elokuvan jossa laukataan pitkin nurmikenttiä 😀 Hassua. Mutta olisin kovin iloinen, jos jostain löytyisi vuokraheppa jolla käydä pari kertaa viikossa. Ei vaan ole julkisten yhteyksien päässä sellaisia, saatika sitten edullisia 🙁

Vastaa